Προς το περιεχόμενο

Αδέσποτα, ας κάνουμε κάτι για αυτά! Ποιός ειναι ο σωστός φιλόζωος;

valantis315

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To προβλημα με τους φανατικους φιλοζωους ειναι οτι βαζουν τη ζωη του ζωου σε ιση μοιρα(αν οχι μεγαλυτερη) με τη ζωη του ανθρωπου. Αυτο ειναι νοσηρο.

Αλλοι παλι αγαπουν και ταιζουν τα ζωα αλλα μισουν και δεν ενδιαφερονται καθολου για τους απορους συνανθρωπους τους!

Θυμαμαι τον προεδρα μπους jr που ενω ειχε μολις δωσει εντολη για ενα νεο σκληρο βομβαρδισμο αμαχων, φροντιζε το... σκυλακι του μπροστα στις καμερες για να δειξει τι καλος και φιλοζωος ανθρωπος ειναι.

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δηλαδή εγώ που δεν θέλω να περιμαζέψω κάποιο ζωντανό από το δρόμο είμαι κακός άνθρωπος? Μάλλον θα είναι στο DNA μου κατάλοιπο από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...

Κάποτε είχα έως και 20 γάτες στην αυλή του σπιτιού μου και 2 μέσα σε αυτό που φρόντιζα. Τώρα οι συνθήκες άλλαξαν και δεν μπορώ να κάνω το ίδιο.

Έχω κι εγώ άλλες 16 και ένα Ροτβάιλερ και είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται να προσωποποιείς τις καταστάσεις, αν εσύ εγώ ή κάποιος άλλος αισθάνεται πως έκανε το καθήκον του απέναντι στο ζωικό βασίλειο, τότε δεν θα μας κρίνει κανένας άνθρωπος ούτε και ελπίζουμε σε τέτοιες ενέργειες.

Παρεπιπτόντως όμως έχω γάτο 16 ετών και μάλλον δύσκολα θα απαλλαγώ από κάθε αιλουροειδές την επόμενη δεκαπενταετία, δηλαδή από την μία στιγμή στην άλλη δεν διαγράφονται έτσι απλά τα ζώα για κανέναν λόγο. Αυτό δε είναι ακριβώς φιλοζωία, είναι "παράγω αδέσποτα" αφού τα εξημέρωσα πρώτα, το οποίο είναι πολύ χειρότερο και από την αδιαφορία. Ξέρεις πόσους γνωρίζω που είχαν γάτες και σκύλους; Όχι πως πέθαναν κάποια στιγμή πάντως, μάλλον έγινε άλλο μαγικό. Περίεργο που οι Έλληνες έχουν τέτοιες επιτακτικές ανάγκες που δεν έχει κανένας άλλος πολιτισμένος άνθρωπος. Ανάγκη εξαφάνισης των ζώων δηλαδή.

Δημοσ.

Δεν ξεφορτώθηκα τις γάτες μου από τη μια στιγμή στην άλλη. Ποτέ δεν θα το έκανα αυτό. Η τελευταία μου γατούλα πέθανε στα 19 της χρόνια!

Εδώ και χρόνια δεν μπορώ να βάλω ζώο στο σπίτι μου. Δεν είμαι φιλόζωος? Δηλαδή θα πρέπει να φέρω ένα σκύλο ή μια γάτα και να τα έχω παρατημένα 18ώρες το 24h? Σαν κάτι άλλους που παρατάνε ένα σκύλο στο μπαλκόνι και το παίζουν φιλόζωοι?

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς συζητάμε: όποιος δεν έχει ζώο δεν είναι υποχρεωτικά κανένα κάθαρμα αλλά και αντιστρόφως όποιος έχει ζώο δεν είναι απαραιτήτως και φιλόζωος. Υπάρχει και μία μερίδα σε ενδιάμεση κατάσταση που δεν τους κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αυτοί υποτίθεται αγαπούν τα ζώα, αλλά, αλλά, αλλά, αλλά. Αυτή η βαθμίδα ανήκει αποκλειστικά στους μη φιλόζωους. Αυτό το υπογράφω.

Δημοσ.
Υπάρχει και μία μερίδα σε ενδιάμεση κατάσταση που δεν τους κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αυτοί υποτίθεται αγαπούν τα ζώα, αλλά, αλλά, αλλά, αλλά. Αυτή η βαθμίδα ανήκει αποκλειστικά στους μη φιλόζωους. Αυτό το υπογράφω.

Τότε θα πρέπει να ορίσουμε τι είναι φιλόζωος. Εγώ το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά.

Δημοσ.
Τότε θα πρέπει να ορίσουμε τι είναι φιλόζωος. Εγώ το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά.

Κοίτα, είναι σαν να δηλώνω πως μ' αρέσουν οι μοτοσυκλέτες και τις αγαπάω, αλλά μπορεί να πέσω και να χτυπήσω, μπορεί να μου την κλέψουν, μπορεί να βρέχομαι, μπορεί να κρυώσω, δεν μ' αφήνει η μάνα μου-σπιτονοικοκυρά μου, η γυναίκα μου, τις λατρεύω αλλά δεν είχα ποτέ καμία. Αυτό ακριβώς δεν είναι ένας μοτοσυκλετιστής. Ανήκει κι αυτός στους μη μοτοσυκλετιστές.

Η μόνες απάντήσεις που θα μπορούσαν να ευσταθούν θα ήταν πχ ότι δεν μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά ή έτσι κι αλλιώς είμαι ναυτικός και λείπω.

Ελπίζω να έπιασες το νόημα.

Δημοσ.

Δε συμφωνώ με το παράδειγμά σου.

Υπάρχουν άνθρωποι που συνειδητά δεν έχουν ζώα στο σπίτι τους είτε γιατί τα σιχαίνονται-φοβούνται είτε γιατί υπάρχει συγκεκριμένος λόγος παρότι τα αγαπάνε. Αυτοί που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία είναι άδικο να μη θεωρούνται φιλόζωοι.

Φιλόζωος είναι και αυτός που ταΐζει τα αδέσποτα στο δρόμο, που αν βρει ζωάκι χτυπημένο θα το πάει σε γιατρό, που θα πλακωθεί με κάφρους οι οποίοι δηλητηριάζουν-βασανίζουν ζώα. Πρέπει κατά ανάγκη να έχει και ζώο στο σπίτι του?

Δημοσ.
Το σημαντικοτερο ειναι αυτο που ειπα, να μην μπαινει το ζωο σε ιδια ή μεγαλυτερη μοιρα με τον ανθρωπο.

Για ανάλυσε λίγο τα bold.

• Super Moderators
Δημοσ.
Το σημαντικοτερο ειναι αυτο που ειπα, να μην μπαινει το ζωο σε ιδια ή μεγαλυτερη μοιρα με τον ανθρωπο.Δυστυχως καποιοι το κανουν.

Γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο; :?

Γιατί δεν πρέπει να μπαίνει το ζώο στην ίδια μοίρα με τον άνθρωπο; :?

Δημοσ.

Τα ζώα μπορεί να φωνάζουνε και να πλακώνονται στις μπουνιές. Ποτέ όμως δε χρησιμοποιούν τη σπιουνιά,τους μπάτσους ή άλλα συγγενή ζώα για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές, πράγμα που συνηθίζεται στην κοινωνία των ανθρώπων που δεν είναι δυστυχώς ζώα. Η κοινωνία των ανθρώπων είναι σιχαμερή. Η κοινωνία των γυναικών το ίδιο. Ζήτω η κοινωνία των παιδιών και των ζώων. Όχι όλων. Αυτών που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα ανθρώπινες συνήθειες.

Δημοσ.
Γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο; :?

Γιατί δεν πρέπει να μπαίνει το ζώο στην ίδια μοίρα με τον άνθρωπο; :?

Πές τα ρε αρχηγέ. Μα την γυναίκα μου πειράξει ένας, μα το γάτο μου ή το σκύλο μου, ακριβώς τα ίδια θα πάθει.

Αν με ρωτήσεις για το αν θα στεναχωρηθώ περισσότερο για την γυναίκα μου που την ξέρω 5 χρόνια ή για τον γάτο μου που τον έχω 16 χρόνια, τότε οπωσδήποτε θα βρεθώ σε δύσκολη θέση. Εξάλλου όποιο δάχτυλο και να μου κόψουν το ίδιο είναι. Έτσι ακριβώς είναι η πραγματική αγάπη.

Με την διαφορά πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να εμφανιστούν φαινόμενα σαν αυτά που περιγράφει ο wolfidis. Και σίγουρα ο γάτος δεν περιμένει ανταλλάγματα, η αγάπη του είναι καθαρή και ανιδιοτελής. Το ίδιο δεν μπορώ να πω με σιγουριά ούτε για τη μάνα μου.

Δημοσ.
Τα ζώα μπορεί να φωνάζουνε και να πλακώνονται στις μπουνιές. Ποτέ όμως δε χρησιμοποιούν τη σπιουνιά,τους μπάτσους ή άλλα συγγενή ζώα για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές, πράγμα που συνηθίζεται στην κοινωνία των ανθρώπων που δεν είναι δυστυχώς ζώα. Η κοινωνία των ανθρώπων είναι σιχαμερή. Η κοινωνία των γυναικών το ίδιο. Ζήτω η κοινωνία των παιδιών και των ζώων. Όχι όλων. Αυτών που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα ανθρώπινες συνήθειες.

Τότε να αυτοκτονούμε όλοι στα 14.

Μην είστε φανατισμένοι με τα ζώα... :-|

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...