basilis5 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 μια ερωτηση παιδια εχω τον παραπανο επεξεργαστη και μια μητρικη ασους που παιρνει μεγιστο 4 γιγα μνημη αυτη τη στιγμη εχω πανω 2*512 σε dual channel καπου διαβασα πως ειδικα για amd πρεπει ολα μα ολα τα modules που ειναι πανω στην μητρικη πρεπει να ναι ιδια και με ιδιους χρονισμους.ακριβως2 ιδια αν εγω αγορασω 1 module 1 gb διαφορετικης εταιριας και χρονισμων (αλλα και παλι ddr 400) θα παιζει; στους πιο αργους χρονισμους βεβαια,αλλα θα παιζει;και θα χω 2 γιγα;
iced Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Καλησπερα φίλε. Με αυτα τα πραγματα ρισκαρεις 100%.... Η περιπτωση σου σε εμενα δεν πέτυχε.... Μετα απο τρομερους συνδυασμος καταφερα να το κανω να βλεπει 1,5 γιγα χωρις dual channel φυσικα... Τελος νευριασα, τις πουλησα λες και αγορασα 2*1γιγα και βρηκα την ησυχια μου
bisnessman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 File den riskareis tpt... aplos den tha einai se dual channel.. to leo giati to exo kanei se mia mobo pou exei akrivos ton idio sou ton epeksergasti... to mono pou exeis na prosexeis einai ama sou petaei ble othones.
basilis5 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 δεν με απασχολει το dual channel. απλα ηθελα κατα τα αλλα να ναι συμβατο αλλα τωρα με αυτα που λετε το ξανασκεφτομαι,μηπως δεν αξιζει...
iced Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 bisnessman στην δικια μου μητρηκη δεν γίνεται.... Αρα ρισκαρεις.... Μην λεμε οτι θελουμε εδω μεσα....
Marcos_Aurilius Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Μετα απο τρομερους συνδυασμος καταφερα να το κανω να βλεπει 1,5 γιγα χωρις dual channel φυσικα... Τελος νευριασα, τις πουλησα λες και αγορασα 2*1γιγα και βρηκα την ησυχια μου bisnessman στην δικια μου μητρηκη δεν γίνεται.... Αρα ρισκαρεις.... Μην λεμε οτι θελουμε εδω μεσα.... Κατ' αρχάς, όσο το παλικάρι που έθεσε το ερώτημα δεν μας αναφέρει τον τύπο της μητρικής του, αερολογούμε. Κανονικά, οι μητρικές πρέπει να παίξουν με όλα τα dimmάκια που πληρούν τις προδιαγραφές του manual, ακόμα κι αν και τα 4 είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Τωρα, αν κάποιες (που αποτελούν εξαίρεση κι όχι τον κανόνα) δεν το κάνουν, αυτό είναι θέμα που εξετάζεται κατά περίπτωση. Κοινώς, ο basilis5 πρέπει να μας πεί τι μητρική έχει, και να ρωτήσει πιο συγκεκριμένα.
lary7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Ρισκο Εγω έχω 512 σε 3CL και αλλα 256 σε 2.5CL. Μεχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να τις κάνω να τρέξουν στα 400 αλλά μόνο στα 333. Δέν ξέρω αν υπάρχει λύση, τουλάχιστον όμως μου δίνει παραπάνω περιθώρια για OC. PS. Και τα 2 dimm είναι kingston valueram.
iced Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Με τα pc τα παντα ειναι ρισκο δυσηχως... Αλλη μητρηκη δουλευει ετσι, η ιδια σε αλλον δουλευει λιγο διαφορετικα αναλογα και με τα υπολοιπα πραγματα οποτε δεν μπορουμε να πουμε με 100% σιγουρια τι θα γινει....
simply_the_best Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Ρισκο Εγω έχω 512 σε 3CL και αλλα 256 σε 2.5CL. Μεχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να τις κάνω να τρέξουν στα 400 αλλά μόνο στα 333. Δέν ξέρω αν υπάρχει λύση, τουλάχιστον όμως μου δίνει παραπάνω περιθώρια για OC. PS. Και τα 2 dimm είναι kingston valueram. Και βέβαια υπάρχει λύση.... Βέβαια ελάχιστοι την ξέρουν.. Flash back σε παλιό bios (1006 version για Κ8Ν mobo) και το προβληματάκι αυτό λύνεται εύκολα... Αυτό συμβαίνει λόγω των περιορισμών που επιβάλλει ο memory controller των παλαιότερων AMD επεξεργαστών..
lucky_strike Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Καλησπερα φίλε. Με αυτα τα πραγματα ρισκαρεις 100%.... Η περιπτωση σου σε εμενα δεν πέτυχε.... Μετα απο τρομερους συνδυασμος καταφερα να το κανω να βλεπει 1,5 γιγα χωρις dual channel φυσικα... Τελος νευριασα, τις πουλησα λες και αγορασα 2*1γιγα και βρηκα την ησυχια μου 2T εχεις? ειναι πολυ σημαντικο.
iced Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 2T εχεις? ειναι πολυ σημαντικο Οχι ειχα 1Τ! Τελικα για να μην ταλαιπωρουμαι πηρα 2*1γιγα Και βέβαια υπάρχει λύση.... Βέβαια ελάχιστοι την ξέρουν..Flash back σε παλιό bios (1006 version για Κ8Ν mobo) και το προβληματάκι αυτό λύνεται εύκολα... Αυτό συμβαίνει λόγω των περιορισμών που επιβάλλει ο memory controller των παλαιότερων AMD επεξεργαστών.. Πολυ ενδιαφερον φίλε!
basilis5 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 εμενα δεν με κοβω για τετοια σκηνικα,δεν κατεχω πραμα απλος χρηστης ειμαι,και δεν εχω ιδεα να πειραζω,ουτε να φλασαρω αν βρω ιδιες μνημες,ισως παρω αλλες 2 512,αλλιως θα μεινω με 1 γιγα
lucky_strike Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Οχι ειχα 1Τ! Τελικα για να μην ταλαιπωρουμαι πηρα 2*1γιγα Ειχες ή εχεις?' Κι εγω πηρα 2Χ1G αλλα εχω 2Τ..εσυ πως κατορθωνεις να εχεις(αν εχεις)1Τ? Το πιο σημαντικο στις μνημες ειναι το 1Τ.
clubman Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Να ρωτησω κι εγω κατι ρε παιδια.. Σε AMD Athlon 4200 X2 με Mobo K9N Ultra-2F μπορω να βαλω Ram OCZ 2X1GB KIT (2X512) DDR2 800MHZ Platinum η δε θα υπαρχει συμβατοτητα? Θα παιζουν Dual Chanel? Ειδα οτι ο επεξεργαστης εχει FSB 2000MHZ ενω η mobo 1000 MHZ.. Οι μνημες ειναι 800MHZ.. Ολα αυτα πως σχετιζονται μεταξυ τους, μπορει να μου εξηγησει καποιος? Δηλαδη ποιες συχνοτητες πρεπει να ειναι ισες μεταξυ τους κλτ κτλ.. Και φυσικα αν μπορει να γινει αυτος ο συνδυασμος.. Επισης ποσα W τροφοδοτικο θα χρειαστουν τα παραπανω σε συνδυασμο με μια καρτα 6600GT? Ευχαριστω πολυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.