Προς το περιεχόμενο

Πως ενώνω 5.1 ηχεία με DVD player? Χμ! Πιστεύετε ότι είναι απλό;!

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά αν δεν έπαιρνα τα καλώδια (κάτι προεκτάσεις που πήρα το πρωί για να τα δοκιμάσω στον υπολογιστή) και δεν έτρεχα το κλασσικό 'test speakers' δε θα έβγαζα άκρη! Ακόμα θα ψαχνόμουν!

Για να βεβαιωθώ ότι έκαναν όλα τα ηχεία επαφή και ότι οδηγούνταν με τη σωστή διάταξη δοκίμασα και τα 9 pin των τριών stereo jacksπροσεχτικά με το δάχτυλο (εκμετταλευόμενος τα παράσητα) για να δω από πού ακουγόταν ο θόρυβος.

Το πρώτο πείραμα μου έδειξε ότι είχα πρόβλημα οδήγησης ενώ το δεύτερο ότι είχα και πρόβλημα διάταξης.

Το πρόβλημα οδήγησης προέκυπτε γιατί η συσκευή είχε τα δύο ζευγάρια RL/RR και C/S σε μια μορφή 'ψευδόsurround'. Έτσι παρόλο που ακούγονταν ήχος και από τα 6 ηχεία και παρόλο που μετρούσα σήμα, δεν ήταν ενεργοποιημένο το prologic. (τα 4 από τα 6 κανάλια δεν ήταν ανεξάρτητα μεταξύ τους)

Έτσι δικαιολογήθηκε το εφέ του βάθους του ήχου που με προβλημάτιζε. Το ίδιο δικαιολογεί και το γιατί ενώ η συσκευή έλεγε ότι αναπαράγει ήχο 5.1 τελικά με παραπλανούσε. Πράγματι έδειχνε στην οθόνη το 5.1, άλλαζε και από το menu κανονικά η επιλογή, ακουγόταν και διαφορά μεταξύ stereo και 5.1, αλλά το 5.1 δεν ήταν dolby, ήταν surround. Η συσκευή μου μέχρι σήμερα γεφύρωνε τα 4 από τα 6 κανάλια και με μπέρδευε γιατί ακουγόντουσαν σα βραχυκυκλωμένα. Για την ενεργοποίηση του dolby (άλλο κουφό αυτό) η συσκευή ήθελε reset και να ξαναπάω στο setup (χωρίς να έχω βάλει κάποιο DVD μέσα) και να επιλέξω το Prologic ON.

Μετά ήθελε να ορίσω τα πίσω ηχεία στο πιο δυνατό γιατί από τη μάνα του τα οδηγούσε τόσο χαμηλά που δεν ακουγόταν τίποτα.

Με το δεύτερο πείραμα διαπίστωσα ότι το ζευγάρι των πίσω ηχείων RL/RR έπρεπε να το βάλω 'ανάποδα'. Μάλιστα αν δεν το έβαζα ανάποδα όλοι οι δορυφόροι χαμήλωναν σε ένταση χωρίς προφανή λόγο (λες δηλαδή και πείραζα τα Center/Sub). Μάλλον λόγω του 'surround' γεφυρώματος που είχα στην αρχή. Διαπίστωσα λοιπόν ότι παρόλο που λογικά κάποιος θα έβαζε και τα 3 ζευγάρια RCA να ορθά, τελικά τα RL/RR έπρεπε να μπουν ανάποδα. Ή έστω σε εμένα έτσι δουλεύουν!

Επίσης για να καταλάβω αν πράγματι ήταν σωστές ή όχι οι νέες ρυθμίσεις που έκανα ώστε να δω τι παίζει με τα πίσω ηχεία έπρεπε να περιμένω λίγη ώρα ώστε να πετύχω σκηνή δράσης. Διαφορετικά έδιναν την εντύπωση ότι δεν ήταν συνδεδεμένα. Μέχρι να το καταλάβω το μηχάνημα με ψάρωσε αρκετές φορές! :mrgreen: (οι δοκιμές έγιναν με το Matrix Reloaded). Συνεπώς υπομονή στα test!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...