CyberWalker Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα παρέλαβα τα ηχεία Logitech X-530 με στόχο να τα συνδέσω στο DVD player μου ώστε να φτιάξω ένα απλό home cinema. Το θέμα είναι ότι οι έξοδοι που λαμβάνω είναι 3 στερεωφωνικά jack (αυτές δηλαδή που θα έπρεπε να βάλω σε μια κάρτα pc) και σε όχι σε 6 RCA (για τον 5.1 ήχο στο DVD player) Εκτιμώντας ότι τα 3 στερεωφωνικά jack κουβαλάνε το κάθε ένα από δύο κανάλια σκέφτηκα να φτιάξω 3 κατάλληλους στερεοφωνικούς μετατροπείς (δηλαδή ένα θυληκό stereo jack να καταλήγει σε δύο αρσενικά RCA) Το κακό είναι ότι τους δοκίμασα και δυστυχώς τα κανάλια δεν είναι κατανεμημένα όπως νόμιζα. Αυτή η απλούστευση λειτούργησε μόνο για τα Front Right, Front Left (και Sub φυσικά, λόγω γείωσης) Μήπως σας έχει απασχολήσει ποτέ πως θα φτιάξετε έναν τέτοιο μετατροπέα ή μήπως έστω ξέρετε που θα βρω κάποιον έτοιμο; Ψάχνοντας βρήκα αυτό το link που περιγράφει αυτό που σας γράφω παραπάνω! http://www.tuning.co.in/using-51-pc-speakers-as-home-theater-speakers/ Η λύση που προτείνει όμως ο τύπος είναι αυτό που φανταζόμουν ότι θα συμβαίνει αλλά όπως προανέφερα δυστυχώς δεν είναι η περίπτωση... Ξέρει κανείς τι παίζει;
Powerline Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και εξήγησε τι θέλεις να κάνεις. Υπάρχουν έτοιμα καλώδια απο 3.5" jack σε διπλό RCA. Εκεί που θα πρεπει να δώσεις προσοχή, είναι στο woofer και στο κεντρικό. Τα άλλα είναι αυτονόητα. Υ.Γ. Σχετικά με το "απλό home cinema" μην είσαι και τόσο απόλυτος. Αν τα ηχεία είναι ακρετά ποιοτικά και η ηχητική δυναμική του DVD Player είναι αρκετά καλή, τότε το "απλό home cinema" μπορεί να ξεπεράσει αρκετά "μεγάλα" πακέτα home cinema. Έχω ήδη δύο τέτοιες συνδεσμολογίες, με διαφορετικές μάρκες ηχείων, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
orasis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 mipos skeftikes tin idea na sindesis ta ixia kai to dvd player se enisxiti ? leo go tora
Powerline Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Είναι όλα ενεργά ηχεία, οπότε ο ενισχυτής αποκλείεται.
CyberWalker Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Ναι είναι ενεργά τα ηχεία, δε χρειάζεται ενισχυτής. Ούτε και αποκωδικοποιητής. Απλά το pinout χρειάζομαι. Έψαξα στο internet αλλά το μόνο που βρήκα είναι το αυτονόητο, αυτό που περιγράφω παραπάνω. @ Powerline : Δε κατέβηκα εχτές το απόγευμα σε κατάστημα γιατί πριν ακόμα ποστάρω είχα είδη φτιάξει 3 connectors. Έτσι άλλωστε διαπίστωσα ότι η συνδεσμολογία είναι διαφορετική από την αναμενόμενη. Άσε που το πιο κοντινό από εδώ που είμαι (εκτός πόλης) είναι 7km απόσταση! Μάλιστα δοκίμασα και τους πήρα και τηλέφωνο να τους ρωτήσω αλλά δεν απαντούσαν! Anyway, με το που θα ξημερώσει θα πάω από εκεί για να πάρω 3 connectors εμπορικούς μπας και καμιά κόλληση μου έκανε 'παιχνιδάκια'. Αν δουλέψει καλώς, διαφορετικά τσάμπα χρόνος / κόπος / έξοδα. :|
Powerline Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Κόπος και χρόνος ναι, αλλά έξοδα... Δεν νομίζω οτι θα σου κοστίσει παραπάνω απο 1-2 ευρώ ανα connector. Συνήθως, αυτό που γίνεται λάθος σε τέτοιες λεπτές συνδεσμολογίες, είναι ή η θωράκιση, ή η πολικότητα. Οπότε ένας έτοιμος connector, λογικά θα σου κάνει δουλειά. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι τι σημαίνει το κάθε χρώμα στα καλώδια των ηχείων και να κάνεις το σχετικό συνδυασμό με το που θα έμπαινε αν τα συνέδεες σε κάρτα ήχου. Τα RCA είναι εύκολα, γιατί θα πάει το κάθε ένα στο χρώμα του.
kx5 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Είσαι σίγουρος πως έκανες σωστά τις συνδέσεις? Το dvd/cd που δοκίμασες είχε 5.1 ήχο?
CyberWalker Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 @ Powerline : Είναι τόσο απλό που πραγματικά δεν γίνεται να κάνει κανείς λογικό λάθος. Μέτρησα τα καλώδια και είχαν συνέχεια και τα σήματα όπως τα περίμενα. Το μόνο λάθος θα μπορούσε να είναι κάποιο εσωτερικό βραχυκύκλωμα ή αποκοπή που δεν φαινόταν. (Αν και αυτό το αποκλείω τόσο επειδή τα μέτρησα όσο και επειδή δεν είχα έναν αλλά τρείς (!) και όλοι είχαν παρόμοια συμπεριφορά). @ KX5 : Ναι, το DVD (ως τίτλος) είχε 5.1 ήχο (το τσέκαρα πειράζωντας κυκλικά το menu). Επίσης και η συσκευή λειτουργούσε σε 5.1 εκείνη στη στιγμή.
kx5 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Αφού είχες ήχο στα μπροστινά ηχεία έπρεπε να δοκιμάσεις αν δούλευαν και τα υπόλοιπα κανάλια. Να χρησιμοποιούσες ένα RCA από τα μπροστινά σε όλες τις εξόδους του dvdplayer ώστε να βεβαιωθείς ότι το πρόβλημα δεν ήταν σ' αυτές. Αν το μηχάνημα για κάποιο λόγο δεν βγάζει ήχο στα υπόλοιπα κανάλια δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτείς σε αντάπτορες.
Powerline Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 ΚΧ5 κοιμήθηκες απόψε βλέπω... μετά απο ολονυχτία, το μυαλό μου δεν δούλεψε αρκετά για να το σκεφτώ αυτό.
kx5 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Μπα. Έβλεπα 5.5 ώρες συνεχόμενα μια σειρά anime. Άντε να βγεις έξω τώρα... με βλέπω να κοιμάμαι στο μετρό. Πάντως ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Μου ανεβάζει το ηθικό
CyberWalker Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 ΚΧ5 ποια σειρά; Μήπως Ghost in the Shell - SAC ;! >>> http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=178688 Powerline, ναι με κολλητήρι. Κατέβηκα και Χανιά και τελικά ξοδεύτηκα γιατί κόντεψα να απηυδήσω με αυτά που έβλεπα! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δοκίμασα και τα άλλα κανάλια! Ένα σωρό δοκιμές έκανα! Θα κάνω τώρα και κάποιες ακόμα, θα το συνδέσω και με υπολογιστή για να τσεκάρω τι θα κάνει και θα postάρω.
snik Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 επειδη εχω και εγω τα ιδια ηχεια αν βρεις ακρη να το ποσταρεις και να πεις τι εκανες και δουλεψε (αν δουλεψει τελικα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.