Προς το περιεχόμενο

Άλλαξα τα πάντα αλλά το PC κάνει μόνο του Reboot...

theoniki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τους φίλους του insomnia,

Είμαι ένας από τους πολλούς φίλους των PCs που έχει ταλαιπωρηθεί αλλά

νόμιζα ότι ακόμα δεν είχα δει τίποτα. Λοιπόν θα σας πω σε λίγες γραμμές το πρόβλημά μου.

Αγόρασα ένα καινούργιο υπολογιστή από το e-shop τον Ιούλιο του 2006 αλλά από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του το PC έσβηνε, ακόμα και αν δεν έτρεχε κάποιο πρόγραμμα, εντελώς μόνο του και μετά έκανε restart. Πολλές φορές δε, όταν ξαναφόρτωνε τα windows κόλλαγε και έπρεπε χειροκίνητα (από το μικρό κουμπάκι) να το κλείσω και να το ξανανοίξω (βέβαια πολλές φορές κόλλαγε και πάλι).

Όταν το έστειλα την πρώτη φορά στο e-shop το πήγαν στο Μενίδι και μου είπαν ότι το PC δεν έχει τίποτα και μου το επέστρεψαν ώς είχε! Έπαθα την πλάκα μου και μη δυνάμενος να αποδείξω επι τόπου ότι το PC είχε αυτό το πρόβλημα (μπορεί να περάσουν και 15 μέρες χωρίς να το κάνει) το πήρα πίσω.

Όταν όμως μου το ξαναέκανε τότε ευτυχώς για μένα άλλαξε η πολιτική στο e-shop και ο υπάλληλος που έριξε μία πρώτη ματιά στη Στουρνάρη ο οποίος και διαπίστωσε το πρόβλημα, μπορούσε πλέον να κάνει επι τόπου αλλαγή εξαρτημάτων.

Έκτοτε λοιπόν έχω αλλάξει σχεδόν όλο το PC:

Tον σκληρό δίσκο (Western Digital)

Και τις δύο μνήμες RAM (Corsair Value Select CL4 2x512ΜΒ 533Mhz)

Μητρική (MSI platinum K9N AM2)

Κάρτα γραφικών (Gigabyte GeForce 7300GS GV-NX73G128D και

μετά την αλλαγή Gainward Bliss 7300GS 8033 256MB)

Έχει γίνει επίσης και αναβάθμιση του Bios πριν περίπου 3 βδομάδες.

Η πρίζα του σπιτιού μου δε φταίει καθώς τα ίδια τα έκανε και στο service του e-shop.

Έχει γίνει δοκιμή και με άλλο τροφοδοτικό και το πρόβλημα παραμένει άρα το μόνο που ουσιαστικά δεν έχει αλλαχτεί είναι ο επεξεργαστής (AMD Sempron 3600+ AM2).

Συνολικά στο e-shop έχω πάει 4 φορές για να γίνουν όλες αυτές οι αλλάγές και ακόμα το πρόβλημα παραμένει...

Αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος γιατί πλέον τίθενται προβλήματα ασυμβατότητας μεταξύ των υλικών τα οποία δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω...

Με συγχωρείτε για το μέγεθος του post μου αλλά δεν έχω πλέον κάπου αλλού να αναφέρω το πρόβλημά μου...:?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξεκίνα με τις μνήμες. Memtest

Γράψε αυτό το πρόγραμμα σε ένα cd (ή δισκέτα) κάνε boot από αυτό και άστο να τρέξει για αρκετή ώρα.

Δημοσ.

Πως γίνεται να απενεργοποιήσω το command queuing από τις ιδιότητες του SATA Controller...??

Επισημαίνω ότι έχουν αλλαχτεί και οι δύο RAM...

Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες για την αμεσότατη απάντηση. Έκανα αυτό με το command queuing από τις ιδιότητες του SATA Controller καθώς και το Memtest (με επιτυχία). Το PC μέχρι στιγμής δεν έχει σβήσει αλλά για σίγουρα αποτελέσματα θα σας πω σε καμιά βδομάδα. Βεβαίως κάθε άλλη γνώμη (τουλάχιστον) ευπρόσδεκτη.

Επίσης θα ήθελα φίλε Thanocaster να μου πεις για ποιό λόγο μου πρότινες τη συγκεκριμένη ενέργεια...Έχει εμφανιστεί και σε άλλα PCs?

Δημοσ.
theoniki sou protino na epistrepsis to pc kai na zitisi ta lefta sou piso

Αυτό ίσως να ήταν η καλύτερη λύση αλλά μάλλον δε γίνεται....

Μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο να έχτιζα κάτι από την αρχή...!!!

Δημοσ.

kitakse ego sou to leo afto epidi prosopika den anexome na me koroideuoun sta mutra mu kai pote den exi tixi na apetiso kati tetias morfis kai na min trexoun gia mena. afto omos ine poli apla i diki mu thesi sta pragmata.

Δημοσ.

Έχεις βάλει τα εξαρτήματα του υπολογιστή σου σε άλλο computer case; Ποτέ δεν ξέρεις... και απ' ότι λές έχουν αλλαχτεί όλα τα components που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι σε τέτοια κουφά προβλήματα.

Δημοσ.
Ευχαριστώ παίδες για την αμεσότατη απάντηση. Έκανα αυτό με το command queuing από τις ιδιότητες του SATA Controller καθώς και το Memtest (με επιτυχία). Το PC μέχρι στιγμής δεν έχει σβήσει αλλά για σίγουρα αποτελέσματα θα σας πω σε καμιά βδομάδα. Βεβαίως κάθε άλλη γνώμη (τουλάχιστον) ευπρόσδεκτη.

Επίσης θα ήθελα φίλε Thanocaster να μου πεις για ποιό λόγο μου πρότινες τη συγκεκριμένη ενέργεια...Έχει εμφανιστεί και σε άλλα PCs?

Οι σκληροί της WD (από 320Gb και κάτω) σε συνδυασμό με nvidia chipsets παρουσιάζουν αυτά τα προβλήματα, καθώς οι πρώτοι δεν υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία που είναι από προεπιλογή τσεκαρισμένο στα προαναφερθέντα motherboards... Στο δικό μου PC είχα αυτό το πρόβλημα το οποίο συνοδευόταν από ωραιότατες μπλε οθόνες (0x0000007A/77). Τελικά το ανακάλυψα μετά από 2-3 μέρες ψαξίματος και εδώ και κανά 3μηνο δουλεύει κομπλέ το μηχάνημα! Δική μου πεποίθηση είναι ότι κατά 90% φταίει αυτό.

ΥΓ> Το command queuing είναι μια λειτουργία κάποιων σκληρών που παρομοιάζεται με ασανσέρ. Όταν ο σκληρός έχει να γράψει -με τη σειρά που τα γράφω- στην περιοχή 4, μετά στην 65, μετά στην 5, μετά στην 69, μετά στην 6 και τέλος, στην 7, παίρνει 'πρωτοβουλία' και γράφει -πάλι με τη σειρά που τα γράφω- 4,5,6,7,65,69. Κάπως έτσι λειτουργεί. Αυτό πρέπει να υποστηρίζεται από το σκληρό σου και η nVidia θεωρεί ασήμαντο το γεγονός ότι κάποιοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε καν τα Windows εξαιτίας της προεπιλογής των drivers...

Δημοσ.

Thanocaster σε ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη εξήγησή σου. Μακάρι να είναι αυτό μόνο. Όπως σας είπα αν είναι αυτό θα το ξέρουμε μετά από καιρό.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχω problem αλλά είναι ακόμα (πάρα πολύ) νωρίς.

egatestise ta utilities tis motherboard gia metrisi thermokrasion mesa apo to litourgiko sou... an sikoni thermokrasies pano apo ta epitrepta oria ite h CPU ite h motherboard

Μόλις εγκατέστησα και το everest αφού τα utilities της μητρικής μου τα είχα ήδη εγκατεστημένα και οι θερμοκρασίες μου είναι πολύ cool:

CPU: 43 C

Motherboard: 38 C

Τιμές πολύ πιο χαμηλές από το default alarm που είναι στους 80 C...:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...