Προς το περιεχόμενο

restart κατά την μεταφορά αρχείων

GOMI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό ΡΙΙΙ, το οποίο το έχω remote desktop και συνδεμένο σε τοπικό δίκτυο..

Το πρόβλημα είναι πως κάθε φορά που κάνω μεταφορά αρχείων στο καινούργιο pc, μέσα από το δίκτυο, και όταν ο όγκος του αρχείου ξεπερνάει τα 400 mb, αυτό κάνει restart με αποτέλεσμα να κάνω "κάτι χρόνια" να μεταφέρω κάτι...

Μου λέτε μια γνώμη για το τι μπορεί να φταίει?

Eνα memtest που έκανα μου έδειξε 0 error, οπότε σκέφτομαι ή δίσκο (γιατί κάνει σαν κομπρεσερ εκείνη την ώρα) ή τροφοδοτικό..?

thanks...

• Moderators
Δημοσ.

"γιατί κάνει σαν κομπρεσερ εκείνη την ώρα"

Χαχαχαα!! Καλό!! Γελασα πάλι!!

Σοβαρά τωρα, αυτοι οι δισκοι ετσι κανουνε ετσι κι αλλιως (λογω 5400rpm, και οχι 7200 και παλαιας τεχνολογιας...)

Παντως κανε κανα τσεκ στον δισκο που δεν νομιζω να εχει τπτ, αλλά καλου κακου.

Εμενα σε PIII δεν μπορουσαν να δουλεψουν και οι 2 USB μαζι... αλλά απλα το δεχτηκα και δεν εκατσα να σκασω κιολας :P

Δημοσ.

ρεσταρτ κανει το παλιο pc ετσι;

Μπορει να φταίει το τροφοδοτικό, αν λειτουργει στα όρια, με το που φουλαρει ο δισκος, ζηταει κατι παραπανω σε ρευμα και να ειναι η σταγονα που ξεχειλιζει το ποτηρι?

σ' εμενα το κανει μερικες φορές το καινουριο pc, οταν παιρνει δεδομενα απο το παλιο :) αλλα μονο οταν ειναι κρύο. αμεσως μετα το boot. Οταν ειναι ζεστό δουλευει κανονικα.

οι hardware λυσεις ειναι δεδομένες:

1. δοκιμαζεις αλλο τροφοδοτικό,

2. δοκιμή αλλου δίσκο στο παλιο. οχι να μεταφερεις ολο το λειτουργικό. φόρα του ενα 2ο δισκο, βαλε εκει τα downlods, και τράβα απο εκει στο νεο.

θα μου πεις, αν εχεις αδυνατο τροφοδοτικό και δε σηκωνει ενα δισκο, θα σηκώσει δύο?

ισως δεν ειναι θεμα ρευματος (εξ αλλου το παλιο μαλλον εχει μονο τα απαραιτητα), αλλα αν το προβλημα το παρουσιαζει και με 2 δισκους, μπορει να φταιει η μητρικη και ο ide controller.

αν δεν ειναι ευκολο αυτα δοκιμασε soft :

1. την ωρα που τραβας αρχεια απο το Νεο, στο παλιο ταυτόχρονα εχεις ενεργά p2p που κατεβαζουν?

δοκιμασε να κλεισεις ολα τα προγραμματα-κατεβαστηρια, ή βαλε τα στο pause να μην διαβαζουν-γραφουν, και μετα ξεκινα την μεταφορά.

κλεισε και οτι antivirus εχει το παλιό και το νεο, μηπως κανουν ελεγχο την ωρα που τραβας αρχεια.

κλεισε και το remote desktop την ωρα του copy.

2. στησε στο παλιο, εναν ftp server, που να βλέπει ολο το δισκο, και δοκιμασε ftp download απο το Νέο. μηπως ετσι ειναι πιο "ελαφριά" η προσβαση στο δισκο.

Δημοσ.
ρεσταρτ κανει το παλιο pc ετσι;
ναι, ευτυχώς δηλαδή..γιατί αν έκανε το καινούργιο, θα έφευγε από το μπαλκόνι..

του έβαλα και δεύτερο δίσκο..μια χαρά τον βλέπει..οπότε θα τον τεστάρω προσεχώς...

2. στησε στο παλιο, εναν ftp server, που να βλέπει ολο το δισκο, και δοκιμασε ftp download απο το Νέο. μηπως ετσι ειναι πιο "ελαφριά" η προσβαση στο δισκο

καλό..αλλά δεν ξέρω πως και θέλει ψάξιμο φαντάζομαι ε?

Σ ευχαριστώ πάντως..

Δημοσ.

kapies palies motherboard xrisimopioun mia sira apo piknotes tis opies ixan agorasi mazika poles apo tis megales eteries paragogis hardware. me apotelesma aftoi oi piknotes me ta xronia na exoun fouskosi kai oi perisoteres apo aftes tis motherboard na exoun pethani. malista tora ine i epoxi pou pethenoun kai oi teleutees apo aftes. simptomata tou oti mia motherboard petheni apo fouskomenous piknotes ine ta asxeta sixna restart, kai oti iparxi megalo provlima me tin metafora megalou ogou data. px metaferonte ta data me poli argi taxitita.

anikse to kuti tou pc kai elegse tin motherboard an exi fouskomenous piknotes.

episis diavase edo:

http://www.badcaps.net/

Δημοσ.

παιδιά, ευχαριστώ πολύ...θα τα τσεκάρω όλα και τα ξαναλέμε..αν και χθές παρατήρησα πως μόλις το "ελαφρύνω" από όλα τα άλλα και εφόσον κάνω μεταφορά από τον D δίσκο, δεν έκανε restart...Για να δούμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...