Thruba Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ θα συμφωνήσω με τον tvagge στο εξής: Είναι δυνατόν ένα κατάστημα να αγοράζει χονδρική ακριβότερα από ότι μπορεί να αγοράσει ένας οποιοσδήποτε καταναλωτής λιανική;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Το ειπα και στον The_Edge, το λεω και σε σενα φιλε paredwse:ΔΕΝ με ενδιαφερει καθολου, μα ΚΑΘΟΛΟΥ, πως θα αγορασει καθε καταστηματαρχης φθηνοτερα ενα προιον, ουτε τι προβληματα μπορει να εχει με εισαγωγες, εξαγωγες, εφοριες, παραβολα, τελωνεια, καιρικες συνθηκες, κτλ. Με ενδιαφερει ομως, πως θα αγορασω ΕΓΩ φθηνοτερα και ο καθε "εγω".. Εχω την πολυτελεια, αν θελεις, να ειμαι ο καταναλωτης, στην προκειμενη περιπτωση. Πιστευω να εγινα κατανοητος αυτη τη φορα. ΟΚ, να απαντήσω ως ακολούθως: Συμφωνώ ότι δεν σε απασχολεί ως καταναλωτή πόσο αγοράζει κάποιος - όπως δεν απασχολεί κι εμένα. Φυσικά με ενδιαφέρει να αγοράζω φτηνότερα και θα προτιμήσω (υπό κάποιες βασικές προϋποθέσεις!) το φτηνότερο κατάστημα. Από εκεί και πέρα όμως μέχρι να φτάσω στο σημείο να χαρακτηρίζω OVER-OVER priced τα προϊόντα χωρίς να λαμβάνω υπ'όψιν μου κάποιες παραμέτρους και να κατηγορώ ως ύποπτους όσους διαφωνούν και μου προβάλουν επιχειρήματα, είναι κάπως, δεν νομίζεις; Επειδή δυστυχώς πρέπει σε κάθε τέτοιο post να κάνουμε και "δηλώσεις μετάνοιας", λέω απλώς ότι είμαι από αυτούς που έχουν φτυσμένη την ντόπια αγορά εδώ και πολύυυ καιρό για τα πράγματα που με ενδιαφέρουν (τα DVD). Και συμφωνώ ότι η ελληνική αγορά είναι αδικαιολόγητα over-priced σε ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις. Αλλά τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. πιο "ευθαρσώς" από ότι το είπα, πίστευα ότι θα δημιουργούσε ένα κλίμα πιο "βαρύ" από αυτό που πραγματικά ήθελα να εκφράσω. εφόσον όμως μου το ζητάς τόσο ευγενικά, αλλάζω την προηγούμενη απάντηση μου με αυτή:ως αναγνώστης του thread αυτού έβγαλα το συμπέρασμα διαβάζοντας την απάντηση του The_Edge, ότι έχει συμφέρον να υπερασπίζεται το μαγαζί που διαφημίζεται στο forum που κάνει modding για λόγους που ξέρει ο ίδιος. happy now ? Όχι, not happy at all. Όταν λες ότι ο The_Edge (ή ο κάθε The_Edge, δεν με απασχολεί το συγκεκριμένο πρόσωπο - άσε που'ναι βάζελος κι έχω κάθε λόγο να τον κακολογώ...) έχει συμφέρον να υπερασπίζεται το μαγαζί, καλύτερα να μας πεις τους λόγους - αλλιώς κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς κοινός συκοφάντης. Τι συμφέρον έχει λοιπόν; Παίρνει φράγκα; Είναι δικό του μαγαζί; Έχει γκόμενα την κόρη του ιδιοκτήτη; Βρες κάτι, απόδειξέ το και μετά ευχαρίστως να τον κρεμάσουμε μαζί. Εκτός αν αντικρούσεις με επιχειρήματα τα επιχειρήματά του - κάτι που δεν σε βλέπω να κάνεις μέχρι τώρα...
cleeverblade Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 sorry που άργησα να απαντήσω αλλά είχαμε προβλήματα ADSL στην περιοχή... anyway δεν υποχρεούμαι να παραθέσω επιχειρήματα γιατί πολύ απλά λέω ότι αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλα από την απάντηση του The_Edge. αλλιώς θα έγραφα ξέρω ότι έχει συμφέρον, γιατί είναι κουμπάρος/κουνιάδος/ξάδερφος κ.τ.λ.π εφόσον όμως αναφέρεις ότι είναι βάζελος, δεν χρειάζομαι άλλες αποδείξεις !!! τους έχω ικανούς να κάνουν τα πάντα για να μαζέψουν $$ για το γηπεδάκι τους
dreamgirl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Λοιπον λοιπον........ γεια και χαρα....... και επειδη εγω απο χαρα αλλο τιποτα ... ηθελα να παρεμβω για το θεματακι που παιζει...... εκανα και εγω την επισκεψουλα μου στο ghosttown επειδη το αντικειμενο με ελκει ..... χαζεψα αρκετη ωρα λοιπον, και μου εκατσε στο ματι το γοβακι της σταχτοπουτας....... δεν προλαβα να παω απο το μαγαζι να το χτυπησω λογω τρεξιματος κτλπ.... βρεθηκα που λετε σημερα εντελως τυχαια στο The Mall και χαζευοντας την βιτρινα του village store βλεπω μπροστα μου το ιδιο γοβακι ....ουρλιαζοντας απο ευχαριστηση που το βρηκα μπηκα ευθυς αμεσως να το παρω και ωιμε τι μου ειπε το κοριτσακι στο ταμειο αγαπητε μου γκρινιαρη? που μου θυμiζεις τους γερους του muppet show,.........................71 εουρος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σε πληροφορω οτι αυτο ειναι αισχροκερδεια , κοτζαμ VILLAGE ομως ε?? ποιος θα μιλησει??........ ε λοιπον εγω θα το παρω απο το Ghosttown με 54.50 .... αντε μεγεια μου!!!!!!!!!!!!!!
martymellow Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Mr tvagge από ότι καταλαβαίνω είστε μεγάλος φαν των ταινιών hellraiser... σαν πιο ώριμος, μεγαλύτερος και φυσικά πιο έμπειρος από μένα θα ξέρετε πόσες είναι οι ταινίες hellraiser. αν μου απαντήσετε σωστά θα σας χαρίσω τη συλλογή μου από όλες τις ταινίες της σειράς καθώς και ένα χειροποίητο mystery box της προσωπικής μου συλλογής. Παρακαλώ περιμένω απάντηση σύντομα χωρίς τη βοήθεια του κοινού... Για να δούμς αν είστε αξιόπιστος ντε!!!!
tvagge Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Βλεπω το topic που ανοιξα, προσελκυει νεα μελη (βλ. dreamgirl), καθως και παρακινει μελη να commentαρουν μετα απο χρονια σιωπης (βλ. martymellow). Αν μη τι αλλο, φιλοι Super Mods, μου αξιζει ενας επαινος. ;-)
getty Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 tvagge δεν λαμβάνεις υπ΄όψιν σου ορισμένες παραμέτρους μάλλον: 1) Μεταφορικό κόστος 2) Τελωνείο 3) Συναλλαγματική ισοτιμία-τον καιρό που ίσως stockare και τωρινή 4) Οικονομίες κλίμακας-άλλο να παραγγένεις προϊόντα για αγορά 9 εκατομμυρίων και άλλο για 50. Αυτά μπόρεσα να βρώ και αν σκεφτώ θα βρώ και άλλα Το ότι μπορείς να το πάρεις μισή τιμή επειδή δεν δεσμολογείται γιατί για 20$ οι τελωνιακοί δεν ασχολούνται δεν σημαίνει ότι είναι overpriced. Μην ξεχνάς ότι ο έμπορος ΔΕΝ τον γλιτώνει τον δασμό. Μη συμφέρουσα τιμή για εσένα αφού γλυτώνεις τον δασμό λόγω μικροποσού ίσως είναι, overpriced όμως δε μπορείς να το πεις με σιγουριά, αν το έφερνες εσύ ως έμπορος ίσως να το είχες το ίδιο. Bottom line:Αν έκανες την οικονομική σου μελέτη και όντως βρήκες ότι είναι overpriced τότε μπράβο σου. Αν επειδή μπορείς να το πάρεις φθηνότερα το έβγαλες overpriced πιθανότατα να κάνεις λάθος. Λοιπον λοιπον........ γεια και χαρα....... και επειδη εγω απο χαρα αλλο τιποτα ... ηθελα να παρεμβω για το θεματακι που παιζει...... εκανα και εγω την επισκεψουλα μου στο ghosttown επειδη το αντικειμενο με ελκει ..... χαζεψα αρκετη ωρα λοιπον, και μου εκατσε στο ματι το γοβακι της σταχτοπουτας....... δεν προλαβα να παω απο το μαγαζι να το χτυπησω λογω τρεξιματος κτλπ.... βρεθηκα που λετε σημερα εντελως τυχαια στο The Mall και χαζευοντας την βιτρινα του village store βλεπω μπροστα μου το ιδιο γοβακι ....ουρλιαζοντας απο ευχαριστηση που το βρηκα μπηκα ευθυς αμεσως να το παρω και ωιμε τι μου ειπε το κοριτσακι στο ταμειο αγαπητε μου γκρινιαρη? που μου θυμiζεις τους γερους του muppet show,.........................71 εουρος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σε πληροφορω οτι αυτο ειναι αισχροκερδεια , κοτζαμ VILLAGE ομως ε?? ποιος θα μιλησει??........ ε λοιπον εγω θα το παρω απο το Ghosttown με 54.50 .... αντε μεγεια μου!!!!!!!!!!!!!! Αν το γοβάκι κολλήσει στο τελωνείο, μπορεί να αλλάξεις γνώμη! Σου κάνει δε σου κάνει το δασμό θα τον πληρώσεις lol
tvagge Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 tvagge δεν λαμβάνεις υπ΄όψιν σου ορισμένες παραμέτρους μάλλον:1) Μεταφορικό κόστος 2) Τελωνείο 3) Συναλλαγματική ισοτιμία-τον καιρό που ίσως stockare και τωρινή 4) Οικονομίες κλίμακας-άλλο να παραγγένεις προϊόντα για αγορά 9 εκατομμυρίων και άλλο για 50. Το ότι μπορείς να το πάρεις μισή τιμή επειδή δεν δεσμολογείται γιατί για 20$ οι τελωνιακοί δεν ασχολούνται δεν σημαίνει ότι είναι overpriced. Μην ξεχνάς ότι ο έμπορος ΔΕΝ τον γλιτώνει τον δασμό. Μη συμφέρουσα τιμή για εσένα αφού γλυτώνεις τον δασμό λόγω μικροποσού ίσως είναι, overpriced όμως δε μπορείς να το πεις με σιγουριά, αν το έφερνες εσύ ως έμπορος ίσως να το είχες το ίδιο. Bottom line:Αν έκανες την οικονομική σου μελέτη και όντως βρήκες ότι είναι overpriced τότε μπράβο σου. Αν επειδή μπορείς να το πάρεις φθηνότερα το έβγαλες overpriced πιθανότατα να κάνεις λάθος. Θα σε παραπεμψω φιλε μου στα προηγουμενα posts μου. Αν δεν σε ικανοποιουνε τα επιχειρηματα που φερω, αυτο ειναι αλλο θεμα. Και θα σου προτεινα να διαβαζεις προσεκτικα μια συζητηση πανω σε ενα θεμα σε φορουμ, και μετα να τοποθετεισαι. Φιλικα.
getty Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Θα σε παραπεμψω φιλε μου στα προηγουμενα posts μου. Αν δεν σε ικανοποιουνε τα επιχειρηματα που φερω, αυτο ειναι αλλο θεμα.Και θα σου προτεινα να διαβαζεις προσεκτικα μια συζητηση πανω σε ενα θεμα σε φορουμ, και μετα να τοποθετεισαι. Φιλικα. Τοποθετήθηκα καθαρά στα επιχειρήματα σου: Ιδιαίτερα στα θέματα 1.) "over-priced" που λες ότι δε σε νοιάζει πώς λέγεται αλλά τον πέταξες έτσι, κι εγώ συνηθίζω όταν συζητάω σοβαρά να προσέχω τι όρους χρησιμοποιώ και σου εξήγησα ότι το over-priced δεν μπορείς να το πεις εύκολα, 2.) "εμένα με νοιάζει η τσέπη μου και δε με ενδιαφέρει ο έμπορος". Η λογική αυτή ισχύει όταν μιλάμε για προϊοντα κάτω των 40 ευρώ μόνο και μόνο επειδή γλιτώνεις το δασμό-σε βάρος του ελληνικού κράτους πάντα ιδιαίτερα αν το κάνεις με παράνομο τρόπο. Αν έχεις αντίλογο στα δικά μου-αντίλογος τύπου διάβασε προσεκτικά και πρόσεξε πώς τοποθετείσαι δεν μου κάνει- ευχαριστώς να τον διαβάσω. Btw έχεις παραγγείλει ποτέ σου κάτι ακριβό από Αμερική που πέρασε τελωνείο;
dreamgirl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 εγω παντως τωρα τελευταια παρηγγειλα εναν ψαλιδοχερη που υποτιθεται οτι τον βρηκα σε τρομερη ευκαιρια λογω της σπανιοτητας του!!!!! 92.5 ευρουλινια μαζι με τα μεταφορικα!!!!! παω να τον παραλαβω απο το ταχυδρομειο και πληρωσα αλλα 30 για το τελωνειο !!!!!! χωρις να ξερω απο πριν τι με περιμενει!!!! πραγματικα αν το ηξερα δεν θα τον επαιρνα !!!!!! ποτε δεν ξερεις τι σε περιμενει με το τελωνειο λοιπον, αν τον κρατουσαν κανα δυο μερουλες ακομη θα πληρωνα παραπανω !!!! ευχαριστω τις ανωτατες δυναμεις που δεν εμεινε πιο πολυ!!!!!!!! αυτα προς ενημερωση ολων !!!!φιλιααα
Lucifer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 ΔΕΝ με ενδιαφερει καθολου, μα ΚΑΘΟΛΟΥ, πως θα αγορασει καθε καταστηματαρχης φθηνοτερα ενα προιον, ουτε τι προβληματα μπορει να εχει με εισαγωγες, εξαγωγες, εφοριες, παραβολα, τελωνεια, καιρικες συνθηκες, κτλ. Ναι, κοίτα όλα αυτά βέβαια λέγονται "αιτίες". Και γενικά, αν χωρίζεις τον κόσμο σε "παραγωγούς" και "καταναλωτές" είσαι πολύ μακρυά από το δικαίωμα που σου δίνει η κατανόηση της λειτουργίας ενός οικονομικού συστήματος, να χαρακτηρίζεις οβερ-πράησντ κάτι -ειδικά αν δν έχεις ιδέα τι σημαίνει ο όρος. Και όταν κάποιος σου εξηγεί πως "όβερ πράησντ είναι αν το αγοράζει 1 και το πουλάει 10" εσύ γυρνάς με το εμβριθές επιχείρημα "δε με νοιάζει πόσο το αγοράζει". wtf.
johnnieB Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 re paidia afiste ton anthrwpo na pei thn apospi tou. An diladi valei xorigia o OTE sto forum ti tha ginei?? molis gkriniazei kapoios gia tis yphresies tou Ote tha tou lete: "...gia skefteite posa xiliometra diktyou prepei na synthroun kai poses xiliades aithseis trexoun na energopoihsoun oi kaimenoi oi texnikoi, afou douleuoun kai savvatokyriaka gia na mas exipiretisoun..."
cleeverblade Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 re paidia afiste ton anthrwpo na pei thn apospi tou. An diladi valei xorigia o OTE sto forum ti tha ginei?? molis gkriniazei kapoios gia tis yphresies tou Ote tha tou lete: "...gia skefteite posa xiliometra diktyou prepei na synthroun kai poses xiliades aithseis trexoun na energopoihsoun oi kaimenoi oi texnikoi, afou douleuoun kai savvatokyriaka gia na mas exipiretisoun..." όχι, θα κάνουν ότι κάνουν στο, κατ' ευφημισμόν, "ανεξάρτητο" ADSLgr. κάθε φορά που έκανα post να πουλήσουν τον φούστη τον πΟΤΕ, μου τα έσβηναν (και όχι μόνο σε μένα). μέχρι που τα πήρα στο κρανίο, τους τα είπα ένα χεράκι, με banάρανε και τελειώσαμε με το παραμάγαζο του πΟΤΕ!!!
1980 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 ρε παιδια αυτες οι φιγουρες ανεκαθεν ηταν πιο ακριβες εδω στην ελλαδα. τωρα το πηρατε γραμμη. παρεπιπτοντως ειναι πολυ κοντα στο σπιτι μου το μαγαζακι αυτο και δεν το βλεπω να κραταει για πολυ. δεν εχει αγοραστικο κοινο εδω.
tvagge Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Ναι, κοίτα όλα αυτά βέβαια λέγονται "αιτίες". Και γενικά, αν χωρίζεις τον κόσμο σε "παραγωγούς" και "καταναλωτές" είσαι πολύ μακρυά από το δικαίωμα που σου δίνει η κατανόηση της λειτουργίας ενός οικονομικού συστήματος, να χαρακτηρίζεις οβερ-πράησντ κάτι -ειδικά αν δν έχεις ιδέα τι σημαίνει ο όρος. Και όταν κάποιος σου εξηγεί πως "όβερ πράησντ είναι αν το αγοράζει 1 και το πουλάει 10" εσύ γυρνάς με το εμβριθές επιχείρημα "δε με νοιάζει πόσο το αγοράζει". wtf. Χμμμ... Εχουνε πεσει ολοι οι MODS βλεπω πανω στο συγκεκριμενο topic. Lucifer φιλαρακο μου, το επιχειρημα "δε με νοιάζει πόσο το αγοράζει" αν ειναι εμβριθες η οχι ασε να το κρινουν αλλοι, ασε που αμφιβαλλω κι εγω αν γνωριζεις την σημασια του επιθετου που χρησιμοποιησες, οπως κι εσυ αμφιβαλλεις αν γνωριζω τι σημαινει OVER-Priced, και καλα κανεις στο κατω κατω. Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, ειτε αρεσει σε καποιους, ειτε οχι. Την διατυπωνω λοιπον, και αν νομιζετε οτι θιγω με αυτον τον τροπο τα συμφεροντα του forum (οικονομικα παντα), με το να κριτικαρω ενα διαφημιζομενο σε αυτο μαγαζακι, τοτε καλα κανετε και το νομιζετε. Εμενα αφηστε με να νομιζω αλλιως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.