tvagge Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Λοιπον παιδες, εκει που εριχνα μια ματια στα τελευταια νεα posts, παρατηρω πανω δεξια το banner του Ghosttown, και λεω: "Το βλεπω καθε μερα, δεν του κανω και ενα κλικ να δω τι παιζει" Μου κινησε και την περιεργεια για το τι μπορει να πουλαει και να μην πολυλογω, ριχνω μια ματια στο εν λογω site. Κολλαω στο παρακατω προιον: http://www.ghosttown.gr/shop/product_info.php?products_id=444 HELLRAISER MYSTERY BOX λεει. Πρωτοτυπο λεω, αλλα ριχνω και μια ματια στην τιμη, 39,90 ευρα! Το αληθινο να ηταν που λεει ο λογος, 40 ευρω να τα εδινα! Λεω τωρα εγω: "Δεν ριχνω μια ματια στο google με το keyword "HELLRAISER MYSTERY BOX" να δω τι θα βγαλει... Να δω βρε αδερφε ποσο το πουλανε εξω αυτο το πραγματακι... Και ιδου: http://www.monstersinmotion.com/catalog/product_info.php/manufacturers_id/61/products_id/2312 Προκειται για το ιδιο ακριβως προιον, και κοστιζει 19,90$, δηλαδη: 14,2 ΕΥΡΩ. Και ξαναλεω τωρα εγω: "Σχεδον στο 1/3 της τιμης ρε ??? Ε, μαζι με τα ταχυδρομικα, θα μου ερθει μια η αλλη, δεν μπορει..." Προχωραω κανονικα στο checkout, και βλεπω εκπληκτος, οτι συνολικη τιμη, μεχρι να φτασει στην πορτα μου: 19,99$ + 12,65$ (μεταφορικα για Ελλαδα) = 32,64$, δηλαδη 23,17 ΕΥΡΩ. ΔΗΛΑΔΗ: Αγορασω το ιδιο προιον απο Αμερικη, βγαζει κερδος το εν λογω καταστημα, βγαζει κερδος το courier που θα το πακεταρει απο Αμερικη και θα μου το στειλει αεροπορικως στην Αθηνα και συγκεκριμενα στην πορτα μου, και συνολικα θα μου κοστισει εμενα 23,17 ΕΥΡΩ. Αλλα στου Ζκυζη, αν παω στο Ghosttown, θα του πληρωσω του κυριου 40 ΕΥΡΩ. ΑΜ ΔΕ! Παραθετω αυτο το thread, οχι για να θιξω το εν λογω καταστημα, ουτε εχω κατι εναντιον του (αλλωστε τυχαια επεσα πανω του, λογω του banner του Insomnia), ουτε ισχυριζομαι οτι ειναι οι μοναδικοι στην Ελλαδα που κανουν OVER-OVER priced τα προιοντα που πωλουν, με σκοπο - τι αλλο - το ευκολο και γρηγορο κερδος, εις βαρος των ανιδεων (στην συντριπτικη πλειοψηφια) καταναλωτων. Απλα, θελω να τονισω, με αλλο ενα τρανταχτο παραδειγμα νομιζω, ποσο ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ειμαστε και φυσικα για ολη αυτην την κατασταση, δεν φταινε μονο οι εμποροι, αλλα και οι καταναλωτες.
giorgos_g Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Tora to pires xampari?? Apo tote pou anevike to skroutz exoun sothi tsepes...
The_Edge Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Μήπως είσαι λίγο βιαστικός στη σύγκριση που έκανες? Γιατί βλέπω πως στο site που δίνεις, υπάρχει και ένας όρος που μάλλον δεν τον έχεις διαβάσει. Furthermore, many of our products are fragile, or oversized and/or overweight. Final adjusted shipping charges will be calculated at the time of actual shipping based upon both the "raw weight" and "dimensional weight" (Length x Height x Width). If shipping charge adjustments exceed $9.00 (U.S. funds), we will attempt to contact you to confirm additional shipping charges prior to shipping the products. Δηλαδή, δεν είναι σίγουρο πόσο θα κοστίσει η αποστολή. Επίσης, ποιος σου είπε πως το προϊόν σου δε θα μπει τελωνείο? Γιατί δεν υπολογίζεις και αυτό το κόστος? Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ να ξεσκεπάσεις τους Ελληνάρες, κάνε την παραγγελία, πες μας πόσα τελικά σου χρέωσαν, πες μας αν πήγε τελωνείο (σου εύχομαι να μην πάει γιατί τότε θα πληρώσεις και πολλά περισσότερα). Και κάνε τη σούμα στο τέλος, με πραγματικά νούμερα και όχι με υποθέσεις. Κάτι ακόμα που πιστεύω είναι πως συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Τί σχέση έχει ένα e-Shop στην Αμερική με ένα κατάστημα με φυσική παρουσία στην Αθήνα και τις εδώ συνθήκες (έξοδα κτλ)? Πιστεύεις ότι προσπαθούν να καλύψουν τα ίδια έξοδα? Μπορούν πιστεύεις να πουλάνε στις ίδιες τιμές? Και κάτι ακόμα που μάλλον σου διαφεύγει. Ξέρεις πόσο πχ πουλάει η αντιπροσωπεία της Dell το 27άρι monitor στην Αμερική? 1200 δολλάρια = 913 Ευρώ. Η ίδια αντιπροσωπεία της Dell στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα πουλάει 1300 Ευρώ + ΦΠΑ = 1547 Ευρώ. Και μιλάμε για την αντιπροσωπεία της Dell και στις 2 περιπτώσεις. Από αυτό το παράδειγμα θέλω να σου πω είναι ότι πολλές φορές υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι ορατά για εμάς τους καταναλωτές. Και δεν μπορείς να κρίνεις ένα κατάστημα αν είναι OVER-OVER priced, παρά μόνο αν βρεις τα τιμολόγια αγοράς των προϊόντων του. Σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που δεν περνούν από το μυαλό σου αυτή τη στιγμή. Edit: Και δεν είναι μόνο το παράδειγμα της Dell. Πάρε πχ το PS3 που μου ήρθε στο μυαλό μόλις τώρα. Στην Αμερική 600 δολλέρια = 456 Ευρώ, στην Ευρώπη 600 Ευρώ. Ελληνάρες και οι αντιπροσωπείες Sony όλης της Ευρώπης?
tvagge Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Μήπως είσαι λίγο βιαστικός στη σύγκριση που έκανες? Γιατί βλέπω πως στο site που δίνεις, υπάρχει και ένας όρος που μάλλον δεν τον έχεις διαβάσει. Furthermore, many of our products are fragile, or oversized and/or overweight. Final adjusted shipping charges will be calculated at the time of actual shipping based upon both the "raw weight" and "dimensional weight" (Length x Height x Width). If shipping charge adjustments exceed $9.00 (U.S. funds), we will attempt to contact you to confirm additional shipping charges prior to shipping the products. Δηλαδή, δεν είναι σίγουρο πόσο θα κοστίσει η αποστολή Για να παραθετω φιλε μου ακριβεις τιμες, σημαινει, οτι εχω ρωτησει και γνωριζω ποσο κοστιζει η αποστολη (μεσω email), οι ακριβεις τιμες φαινονται στο αρχικο post, αλλιως ΔΕΝ θα τις εβαζα. Τί σχέση έχει ένα e-Shop στην Αμερική με ένα κατάστημα με φυσική παρουσία στην Αθήνα και τις εδώ συνθήκες (έξοδα κτλ)? Πιστεύεις ότι προσπαθούν να καλύψουν τα ίδια έξοδα? Μπορούν πιστεύεις να πουλάνε στις ίδιες τιμές? Πραγματικα δεν με ενδιαφερει ΚΑΘΟΛΟΥ τι προβληματα μπορει να εχουνε με εξοδα, φορους κτλ. Με ενδιαφερει δυστυχως ή ευτυχως η τσεπη μου πρωτιστως, και επειτα οι τσεπες των αλλων Insomniacs. Ξέρεις πόσο πχ πουλάει η αντιπροσωπεία της Dell το 27άρι monitor στην Αμερική? 1200 δολλάρια = 913 Ευρώ. Η ίδια αντιπροσωπεία της Dell στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα πουλάει 1300 Ευρώ + ΦΠΑ = 1547 Ευρώ. Και μιλάμε για την αντιπροσωπεία της Dell και στις 2 περιπτώσεις.Edit: Και δεν είναι μόνο το παράδειγμα της Dell. Πάρε πχ το PS3 που μου ήρθε στο μυαλό μόλις τώρα. Στην Αμερική 600 δολλέρια = 456 Ευρώ, στην Ευρώπη 600 Ευρώ. Ελληνάρες και οι αντιπροσωπείες Sony όλης της Ευρώπης? Δεν νομιζω να εχει καμια σχεση το τελευταιο quote με το πνευμα του ολου thread. Διακρινω παντως ενα κακοπροαιρετο τονο στην απαντηση σου, φιλε The_Edge, αν κανω λαθος, συγχωρεσε με, αλλα ετσι μου φαινεται. :-|
The_Edge Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Η δική μου απάντηση σου φαίνεται κακοπροαίρετη, αλλά εσύ έχεις κάνει ολόκληρο thread στο οποίο στην ουσία κατηγορείς ένα κατάστημα ότι "κανουν OVER-OVER priced τα προιοντα που πωλουν, με σκοπο - τι αλλο - το ευκολο και γρηγορο κερδος, εις βαρος των ανιδεων (στην συντριπτικη πλειοψηφια) καταναλωτων." Και αυτό που προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις είναι ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί δε γνωρίζεις όλες τις παραμέτρους, πχ το πόσο έχει αγοράσει τα προϊόντα. Κάνε ένα thread λοιπόν, και πες "κύριοι, αυτό το μαγαζί σας κοροιδεύει, αγοράζει 10 ευρώ και πουλάει 40". Αυτός είναι φίλε μου ο ορισμός του over-priced. Μπορείς να το κάνεις αυτό? Κάνε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς σου μόνο αν έχεις όλα τα στοιχεία. Εντύπωση μου κάνει επίσης ότι το thread το άνοιξες στο site όπου επέλεξε το συγκεκριμένο μαγαζί να διαφημιστεί. Αν πιστεύεις ότι πρέπει να προστατέψεις τους insomniacs, κάτσε και υπολόγισε σωστά τα πάντα. Για παράδειγμα αγνοείς επιδεικτικά το τελωνείο και στη δεύτερη απάντησή σου. Και ναι, με ενοχλεί η ευκολία με την οποία κάποιοι χαρακτηρίζουν και κρίνουν τους άλλους (και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες) χωρίς να είναι βέβαια οι ίδιοι μέσα στο χώρο. Με συγχωρείς για τον τόνο. Αλλά το thread όπως το έθεσες μου φάνηκε κακοπροαίρετο, και κακώς τεκμηριωμένο. :neutral:
tvagge Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Καλως λοιπον, δεν θα δωσω αλλη συνεχεια στο θεμα, γιατι θα γινει flame και πραγματικα δεν εχω καμια ορεξη να τσακωθω με κανεναν. Φιλε The_Edge θα σε παραπεμψω παλι στο τελευταιο μου post. Αν δεν σε ικανοποιουν οι απαντησεις που σου δινω, δυστυχως δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο. Τωρα αν εσυ κολλησες στο θεμα του τελωνειου, θα σου πω οτι λογω ιδιας πειρας απο παραγγελιες εξ Αμερικης, ενα Product κοστους 23Ευρω και με ενδειξη GIFT (γιατι ετσι σου το στελνει η συντριπτικη πλειονοτητα των e-shops που βρισκονται overseas για προφανεις λογους, δεν γεννηθηκαν χθες κι αυτοι, ξερουν) στο τελωνειο δεν εχει κανενα προβλημα να γινει checked, οπως λεγεται, χωρις κανεναν extra δασμο. Οι αναγνωστες ας βγαλουν τα συμπερασματα τους διαβαζοντας. Αυτα και χωρις παρεξηγηση.
cleeverblade Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 και τώρα μπαίνουμε στον κόσμο τον συγκρουόμενων συμφερόντων .... παρατηρήστε πως ο καλοπροαίρετος SM έτρεξε να υπερασπιστεί το διαφημιζόμενο στο forum του (******)μάγαζο από τον κακό insomniac tvagge ...
antonl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Νομίζω ότι κάπου μπερδεύτηκε το θέμα (δεν είμαι ούτε εγώ συνήγορος κανενός). Over-priced σημαίνει πως ουσιαστικά υπάρχει αισχροκέρδια. Αγοράζω 50 πουλάω 150. Πιο ακριβά ίσως είναι αλλά over-priced δε μπορούμε να το γνωρίζουμε.
greekboy Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 και τώρα μπαίνουμε στον κόσμο τον συγκρουόμενων συμφερόντων ....παρατηρήστε πως ο καλοπροαίρετος SM έτρεξε να υπερασπιστεί το διαφημιζόμενο στο forum του (******)μάγαζο από τον κακό insomniac tvagge ... giati kai emena etsi mou fanika ta parapano posts.....dn ksero mporei an etixe:twisted: :twisted:
tvagge Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Νομίζω ότι κάπου μπερδεύτηκε το θέμα (δεν είμαι ούτε εγώ συνήγορος κανενός). Over-priced σημαίνει πως ουσιαστικά υπάρχει αισχροκέρδια. Αγοράζω 50 πουλάω 150. Πιο ακριβά ίσως είναι αλλά over-priced δε μπορούμε να το γνωρίζουμε. Δεν νομιζω να ειναι εκει το θεμα. Αν ειναι να διαφωνουμε για την σημειολογικη εννοια της εκφρασης "OVER PRICED", τοτε παιρνω πισω την συγκεκριμενη φραση.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 [...] Τωρα αν εσυ κολλησες στο θεμα του τελωνειου, θα σου πω οτι λογω ιδιας πειρας απο παραγγελιες εξ Αμερικης, ενα Product κοστους 23Ευρω και με ενδειξη GIFT (γιατι ετσι σου το στελνει η συντριπτικη πλειονοτητα των e-shops που βρισκονται overseas για προφανεις λογους, δεν γεννηθηκαν χθες κι αυτοι, ξερουν) στο τελωνειο δεν εχει κανενα προβλημα να γινει checked, οπως λεγεται, χωρις κανεναν extra δασμο. Δεν νομίζεις ότι διαφέρει ο ιδιώτης που θα φέρει ένα (1) κομμάτι και θα το ονομάσει ευπροσώπως GIFT από τον καταστηματάρχη που θα φέρει 10 κομμάτια και δεν θα τα δηλώσει ως gifts; :? και τώρα μπαίνουμε στον κόσμο τον συγκρουόμενων συμφερόντων ....παρατηρήστε πως ο καλοπροαίρετος SM έτρεξε να υπερασπιστεί το διαφημιζόμενο στο forum του (*****)μάγαζο από τον κακό insomniac tvagge ... Ωραίο επιχείρημα. Διαφωνείς κάπου με αυτά που γράφει ο The_Edge; Πες το ευθαρσώς. Το να λοιδωρείς είναι πολύ απλό. Επιπλέον, κανείς δεν είπε ότι το μέλος tvagge είναι "κακό" ή οτιδήποτε άλλο. Ο The_Edge απλώς επισήμανε ένα κατά τη γνώμη του λάθος στη λογική του over-priced. Παρεπιπτόντως, αφαιρείται ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός που συμπεριέλαβες στο post σου. Στην τελική, όπως λέει και ο topic starter "Οι αναγνωστες ας βγαλουν τα συμπερασματα τους διαβαζοντας".
tvagge Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δεν νομίζεις ότι διαφέρει ο ιδιώτης που θα φέρει ένα (1) κομμάτι και θα το ονομάσει ευπροσώπως GIFT από τον καταστηματάρχη που θα φέρει 10 κομμάτια και δεν θα τα δηλώσει ως gifts; Το ειπα και στον The_Edge, το λεω και σε σενα φιλε paredwse: ΔΕΝ με ενδιαφερει καθολου, μα ΚΑΘΟΛΟΥ, πως θα αγορασει καθε καταστηματαρχης φθηνοτερα ενα προιον, ουτε τι προβληματα μπορει να εχει με εισαγωγες, εξαγωγες, εφοριες, παραβολα, τελωνεια, καιρικες συνθηκες, κτλ. Με ενδιαφερει ομως, πως θα αγορασω ΕΓΩ φθηνοτερα και ο καθε "εγω".. Εχω την πολυτελεια, αν θελεις, να ειμαι ο καταναλωτης, στην προκειμενη περιπτωση. Πιστευω να εγινα κατανοητος αυτη τη φορα.
nfs11 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Απλα, θελω να τονισω, με αλλο ενα τρανταχτο παραδειγμα νομιζω, ποσο ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ειμαστε και φυσικα για ολη αυτην την κατασταση, δεν φταινε μονο οι εμποροι, αλλα και οι καταναλωτες. Sorry φίλε αλλά μόνο τρανταχτό δεν είναι το παράδειγμα σου ειδικά όταν αφορά αγορά από Αμερική. Ρίξε μια ματιά και στο topic για τις αγορές από ebay να δεις τι παίζει με το τελωνείο και πόσο εύκολα ανεβαίνει η τιμή ένα 20% από εκεί που δεν το περιμένεις. 'Εχεις απόλυτο δίκιο που λες ότι δε σε ενδιαφέρει το πόσο το αγοράζει το κάθε κατάστημα αλλά θα πρέπει να το συμπεριλάβεις στο σκεπτικό σου πριν αρχίσεις τις κατηγορίες περι ΕΛΛΗΝΑΡΩΝ γιατί ο χαρακτηρισμός αυτός μας προσβάλει όλους. Κάποιος μπορεί να πεί το ίδιο και για σένα αν διαβάσει το πρώτο σου post. Φιλικά πάντα ε
cleeverblade Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 πιο "ευθαρσώς" από ότι το είπα, πίστευα ότι θα δημιουργούσε ένα κλίμα πιο "βαρύ" από αυτό που πραγματικά ήθελα να εκφράσω. εφόσον όμως μου το ζητάς τόσο ευγενικά, αλλάζω την προηγούμενη απάντηση μου με αυτή: ως αναγνώστης του thread αυτού έβγαλα το συμπέρασμα διαβάζοντας την απάντηση του The_Edge, ότι έχει συμφέρον να υπερασπίζεται το μαγαζί που διαφημίζεται στο forum που κάνει modding για λόγους που ξέρει ο ίδιος. happy now ?
nfs11 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Και εγώ σαν αναγνώστης αυτού του thread έβγαλα συμπέρασμα ότι η επιχειρηματολογία του The_Edge με καλύπτει αρκετά περισσότερα από την απόλυτη ανυπαρξία επιχειρημάτων του cleeverblade
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.