Προς το περιεχόμενο

ViewSonic vs Samsung 21-22

Serpe_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Έχω αποφασίσει να αγοράσω μια TFT οθόνη απο 21 μέχρι 22 Ίντσες και το ποσο που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 550 ευρώ.Έχοντας δει αναρίθμητα μοντέλα σε πολλές ιστοσελίδες, ξένες και ελληνικές, τελικά έχω κατασταλλάξει στα εξής μοντέλα : ViewSonic 22'' Wide VG2230wm http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=902888 και Samsung Syncmaster 21'' SM215TW http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS21DPWABXAA.asp.Εγώ βρίσκω την ViewSonic πολύ φουτουριστική και πρωτότυπη σε design αλλά έχω ακούσει ότι η Samsung υπερτερεί σε όλα τα χαρακτηριστικά, δηλαδή σε γωνία θέασης, απεικόνιση, γραφικά και ποιότητα.Μπορεί κανένας σας να μου γράψει την γνώμη του σχετικά με αυτές τις δύο οθόνες (ακόμα καλύτερα και αν έχει προσωπική εμπειρία) ή να μου προτείνει κάτι άλλο?

Δημοσ.

Ενα σημειο που μπορει να παιξει σημαντικο ρολο στην αποφαση σου ειναι οτι οι Samsung υποστηριζουν HDCP ενω οι Viewsonic , δυστυχως οχι ..

Δημοσ.

http://www.trustedreviews.com/displays/review/2006/06/26/Samsung-SyncMaster-215TW-21in-Monitor/p1

http://www.trustedreviews.com/displays/review/2006/12/12/Viewsonic-VG2230wm/p1

Itʼs more that the Samsung SyncMaster 215TW, one of the best screens weʼve ever reviewed, is now only around £50 more. Of course with the Samsung youʼll have to give up an inch of viewing area, but youʼre gaining superior image quality, pivot mode, an HDCP DVI input and component video input too. For me, thatʼs worth saving up for and Iʼd be willing to sacrifice having a slightly larger size....

....The best 22in screen Iʼve seen so far, with generally impressive image quality, and height adjustment, tilt, and rotation. However, itʼs more expensive than the competition too but the real problem is that the superb Samsung 215TW is now breathing down its neck in the price department.

(Το απόσπασμα είναι από το review της viewsonic και όχι της samsung )

Συμπέρασμα: Η 215TW είναι ανώτερη.

Όσον αφορά τη δική μου εμπειρία από τη Samsung απλά είναι κορυφαία σε όλους τους τομείς... Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει ποτέ

Δημοσ.

Φίλε Focus-X το συγκεκριμένο review για την Viewsonic που στο τέλος εξυμνούσε την Samsung το έχω διαβάσει και εγώ και πραγματικά μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση.Από τότε άρχισα να χτενίζω τις ιστοσελίδες και τα forums για να βρω όλα τα υπέρ και τα κατά σχετικά με αυτές τις δύο και το γενικό συμπέρασμα μέχρι τώρα είναι αυτό που είπες, η Samsung είναι κορυφή σε όλα.Πάντως είναι κρίμα ρε γαμώτο μια τέτοια φανταστική οθόνη όπως η ViewSonic να μην συμπεριλαμβάνει τα χαρακτηριστικά της Samsung,δεν μπορούσαν να το προσέξουν αυτό όταν την έφτιαξαν.Πάντως μου κάνει εντύπωση πως η ViewSonic έχει 5ms ενώ η Samsung 8ms!!!Ελπίζω αυτό να μην την κάνει να έχει input lag στα games αν και οι απόψεις είναι διφορούμενες πάνω σε αυτό στην συγκεκριμένη οθόνη.

Δημοσ.

Η viewsonic απότι είδα έχει και 6-bit panel σε αντίθεση με το 8μπιτο της samsung(=περισσότερα χρώματα). Δες και το άλλο θέμα που έχει ανοίξει για την 215TW για περισσότερες απόψεις πάνω στο θέμα (κάτι μου λέει ότι το έχεις ήδη δει αλλά τέλος πάντων :) ). Πάντως επειδή πέρασα κι εγώ από το ίδιο στάδιο που είσαι κι εσύ, άλλαξα πολλές φορές γνώμη, πονοκεφάλιασα αρκετά μπορώ να πω, σίγουρα η αγορά οθόνης θέλει πολύ ψάξιμο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ειδικά από τη στιγμή που διαθέτεις ένα σημαντικό ποσό. Το καλύτερο είναι να τη δεις από κοντά (και να παίξεις με τις ρυθμίσεις της βέβαια) αν είναι κάτι τέτοιο δυνατό, ώστε να διαμορφώσεις προσωπική άποψη.

Όσο για το χρόνο απόκρισης, άποψη μου είναι ότι πλέον δεν έχει τόσο μεγάλη βαρύτητα ( ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε). Πιο πολύ marketing μου φαίνεται η όλη ιστορία.

Δημοσ.

Δεν έχεις κι άδικο φίλε μου, σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για την γνώμη και τις συμβουλές σου, έτσι κι αλλιώς καλύτερα να έχεις το όνομα και την ποιότητα παρά την εμφάνιση και το μέγεθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...