Προς το περιεχόμενο

Greek Bands

kidask

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή νομίζω ότι στην Ελλάδα έχουμε μερικά group που στο είδος τους στέκονται άνετα παγκοσμίως, παραθέτω εδώ μερικά που ξεχωρίζω, ξεκινώντας από το απόλυτο κόλλημά μου, συνεχίζοντας με παλαιότερα και τελειώνοντας με τα νέα υποσχόμενα . Περιμένω εμπλουτισμό της λίστας :

-Nightstalker (Stoner πριν εφευρεθεί!)

-The Last Drive (Η μεγαλύτερη πραγματικά alternative ελληνική μπάντα)

-Honeydive (Κάτι σαν παιδί των Last Drive)

-The Sound Explosion (Από τα καλύτερα garage groups στην Ευρώπη)

-Bokomolech (Απίστευτα Live)

-Deus X Macina (Επίσης!)

-Make Believe

-Common Sense (Pop υψηλού επιπέδου)

-Closer (Αν ήταν στην Αγγλία θα ήταν πρωτοσέλιδο στο NME καιρό τώρα)

-Εν Πλώ (Πειραματικοί και σκοτινοί)

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ :

-Cube

-Sugah Galore

-Liquidust

-Poem

Σίγουρα μου διαφεύγουν πολλά, αλλά γι'αυτό είναι τα Forum...

Δημοσ.

Πολύ ωραίος. Έμαθα πολλά συγκροτήματα από το thread.

Βάλε μέσα και τους Purple Overdose όμως... (Καλά για raining pleasure δεν το συζητώ)

Δημοσ.

Πολυ ωραιο το topic που ξεκινησες.Λοιπον μονο και μονο για τους Closer ειχα ανεβει Αθηνα στις 7/4/2006 ξανακανανε Live στο Κεραμεικο μετα απο πολυ καιρο δεν με χαλασε βεβαια που παιζαν μαζι με τους Pleasure και τους Film.Ας προσθεσω μερικα group που μου ερχονται τωρα ,τους Film τους ειπα οποτε εχουμε και λεμε

Echo Tattoo

Relevant Box

Sigmatropic

Rot

Νεοι

Vello Leaf

Δημοσ.

Thanx Sellers. Οι Purple Overdose είναι πράγματι σημαντικοί και από τους λίγους που ασχολήθηκαν με την ψυχεδέλια. Μια και είσαι από Θεσσαλονίκη για τσέκαρε λίγο τα αρχεία σου για τα τοπικά Groups. Από τους παλιούς οι Mushroom θεωρούνται μπροστάρηδες. Επίσης οι Universal Trilogy έχουν κάνει πολύ καλές κυκλοφορίες. Και μερικές νέες αναφορές που μου ήρθαν τώρα στο μυαλό :

-Οne night Susans, Pillow,Oνειροπαγίδα στην πρώτη φάση με την Παυλίνα, Frantic V (επίσης απο Θεσσαλονίκη).Έπεται συνέχεια.....

Δημοσ.

Στους παλιούς να προσθέσω (στα γρήγορα και χωρίς να ψάξω δισκοθήκη):

Villa 21

Flowers Of Romance

Dirty Saints

Ziggy Was

Και από καινούριους:

Infidelity

Zebra Tracks

Monika

Mary And The Boy

Επίσης +1 κι από μένα για FILM

Δημοσ.

με ότι μου έρχεται πρόχειρα τώρα στο μυαλό

νέοι:

Ivory Frequency

παλιοί:

South of no North

Metro Decay (αν και greek vocals)

Decadence

Δημοσ.

Οι Night on Earth είναι πράγματι πολύ καλοί και άκουσα και για συνεργασία τους με το Θανάση Παπακωνσταντίνου που υπόσχεται πολλά.

Αν ξεκινήσουμε με τα Διάφανα Κρίνα τον κατάλογο με τα ελληνόφωνα, να δούμε που θα πάει το πράγμα.....

Δημοσ.

Ωραίο θέμα. Γενικά δεν ήξερα αρκετές από τις μπάντες που αναφέρατε και τις έψαξα στο myspace για να ακούσω δείγματα από τη δουλειά τους και θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια.

Είναι φανερό πως οι τραγουδιστές είναι έλληνες, η προφορά τους στα αγγλικά σε κάνει να χαμογελάς, πχ ο τραγουδιάρης των Nightstalker. Έχουμε δική μας προφορά στα αγγλικά, ουσιαστικά δεν έχουμε καμία.

Δε λέω ότι είναι κακό, απλά είναι μεγάλο μειονέκτημα, ειδικά για κόσμο που ακούει αγγλόφωνα συγκροτήματα.

Μουσικά: Υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνθέσεις ωστόσο οι επιρροές είναι σε κάποια (αρκετά) σημεία εμφανείς, ούτε αυτό είναι κακό.

Στίχοι: Δεν τους πρόσεξα αρκετά, αλλά μπαίνουν στο λούκι της εύκολης ρίμας σε κάποιες φάσεις (πχ οι soundexplosion που δεν είναι και οι χειρότεροι σε αυτόν τον τομέα), λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ζουν, εργάζονται, χρησιμοποιώντας καθημερινά μία άλλη γλώσσα.

Σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, που είναι και τα γνωστότερα συγκροτήματα.

Δημοσ.

Ελληνόφωνα σχήματα/καλλιτέχνες που μου κίνησαν, για ποικίλλους λόγους, το ενδιαφέρον: Ροδάμα, Ονειροπαγίδα, Στρογγυλό Κίτρινο, Χρήστος Αλεξόπουλος, Κόρε. Ύδρο., Άντα Πίτσου, Γύρω Γύρω, Μάρκος Δεληβοριάς, Χρώματα κι ορισμένοι άλλοι.

Από αγγλόφωνη, η οποία με έθελγε ανέκαθεν περισσότερο (συμφωνώ δε με τις καθολικότερες αναφορές τύπου Raining Pleasure, Closer, Film κα): Night On Earth, Vello Leaf, Moniκa, S.Ink, Decadence, Dani Joss, Spyweirdos, Parallel Worlds, Biomass, Blue Birds Refuse To Fly, The Ophelia's Garden, Abbie Gale, Dead Eyes of Youth, Interstellar Overdrive, Absent Without Leave, Small Hours Society, Madame, Good Luck Mr. Gorsky, 2L8, Χρήστος Γαλανόπουλος, Marsheaux, Coti K. μεταξύ αρκετών άλλων.

Δημοσ.

Πολύ χαίρομαι γι αυτό το θέμα... blink.gif

Έχουμε πολύ αξιόλογα Ελληνικά groups, ελληνόφωνα και μη, που αξίζουν την υποστήριξη μας και είναι κρίμα κι άδικο να χάνονται πίσω από την κακοχαρακτηρισμένη ταμπέλα «Ελληνική μουσική» που οι πιο πολλοί την έχουν στο μυαλό τους ως Ελληνική μουσική = Βανδή, Μαρτάκης, Νίνο και Σία... unsure.gif

Έχουμε δύο ακόμα τέτοια topics όπου έχουν αναφερθεί πολλά σχήματα κι εκεί:

blink.gif

Δημοσ.
Επειδή νομίζω ότι στην Ελλάδα έχουμε μερικά group που στο είδος τους στέκονται άνετα παγκοσμίως, παραθέτω εδώ μερικά που ξεχωρίζω, ξεκινώντας από το απόλυτο κόλλημά μου, συνεχίζοντας με παλαιότερα και τελειώνοντας με τα νέα υποσχόμενα . Περιμένω εμπλουτισμό της λίστας :

-Nightstalker (Stoner πριν εφευρεθεί!)

-The Last Drive (Η μεγαλύτερη πραγματικά alternative ελληνική μπάντα)

-Honeydive (Κάτι σαν παιδί των Last Drive)

-The Sound Explosion (Από τα καλύτερα garage groups στην Ευρώπη)

-Bokomolech (Απίστευτα Live)

-Deus X Macina (Επίσης!)

-Make Believe

Σίγουρα μου διαφεύγουν πολλά, αλλά γι'αυτό είναι τα Forum...

που ειναι οι Τerminal Curve ?;p

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...