Προς το περιεχόμενο

Προσβαση σε αγνωστο ασυρματο δικτυο

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκιμαζα ενα λαπτοπ και ειδα οτι εμπαινε στο ιντερνετ μεσω ενος ασυρματου δικτυου

Μπορω να το χρησιμοποιω ελευθερα?

Καποιος το εχει αφησει κατα λαθος ανοιχτο?

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δοκιμαζα ενα λαπτοπ και ειδα οτι εμπαινε στο ιντερνετ μεσω ενος ασυρματου δικτυου

E ναι κάποιος το ξέχασε ανοιχτό. Τώρα για το αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ελεύθερα :confused:

Δημοσ.

θεωρούμε ότι τα πράγματα ήταν αντίστροφα,δηλαδή εσύ είχες ασύρματο δίκτυο και το είχες ανοικτό και μπαίνω εγω στο ίντερνετ με τα δικά σου λεφτά,θα με άφηνες να το χρησιμοποιήσω ελεύθερα ?

Δημοσ.

Κάποιος το άφησε ανοιχτό ή βρίσκεσαι κοντά σε free access point δημόσιου ή ιδιωτικού κτιρίου. Στη πρώτη περίπτωση το θέμα είναι καθαρά δικό σου (ηθικό). Έχει ξανασυζητηθεί το ηθικό μέρος του θέματος εδώ μέσα... εγώ θα έλεγα αν είναι κανενός γείτονα να τον ενημερώσεις. Κρίμα είναι να εκμεταλλεύεσαι την άγνοια του.

Δημοσ.

Μπορεί να κάνει sharing κάποια αρχεία και από εκεί να καταλάβεις τίνος είναι.

Επίσης, μπορείς να βάλεις το netstumbler στο laptop και να δεις προς ποια κατεύθυνση δυναμώνει το σήμα...

Δημοσ.

Eγω αν δεν ειχα ιντερνετ, θα τον ενημερωνα και θα του προτεινα να πληρωνω μηνιαιως καποιο ποσο για να μοιραζομαστε τη συνδεση.

Δημοσ.

Εχω βρει και εγω με το Netstumbler στο laptop ασυρματα δικτυα:το 1 ηταν το ΟΤΕΝΕΤ_2783 και το αλλο το ΟΤΕΝΕΤ_3343,προφανως αφου δεν μπορω να συνδεθω ειναι ασυρματο ιντερνετ γειτονα ετσι?Παντως δειχνει ταχυτητα 54Mbps(!)

Δημοσ.

Νομίζω πως δεν είναι απλά θέμα χρημάτων. Πρόσφατα συζητούσα το θέμα με υπάλληλο του ΟΤΕ και μου έλεγε πως αν κάποιος κάνει χρήση του δικού μου ασύρματου δικτύου και επιδίδεται σε παράνομες-εγκληματικές πράξεις (πχ πορνογραφία, παιδοφιλία κα) θα βρω την αστυνομία στη δική μου πόρτα!!! Άρα νομίζω καλό είναι να προσέχουμε και να ενημερώνουμε και τους άλλους ώστε να τα θωρακίζουν.

Δημοσ.
Παντως δειχνει ταχυτητα 54Mbps(!)

φίλε το 54 αναφέρεται στη συνδεση σου με το ασυρματο access point κ οχι στη σύνδεση του κατόχου του τοπικού δυκτίου

Δημοσ.

Δεν το συζητούμε νομίζω... Ενημέρωση του γείτονα για την ασχετοσύνη του που έχει αφήσει "ανοιχτό" το router του χωρίς κωδικούς κτλ...

Δημοσ.

Και για να βρείς τον απρόσεχτο γείτονα δε χρειάζεται να πας μακρυά.Η συνηθισμένη εμβέλεια είναι 1-2 τοίχους αν μένεις σε πολυκατοικία και το διπλανό σπίτι αν μένεις σε μονοκατοικία. Χτύπα 2 κουδούνια, ούτε sharing ούτε τίποτα.

Δημοσ.

νιωθω πολυ βρωμικος και ανηθικος σε αυτο το thread,μπροστα στα ιερα τερατα της ηθικης που θα ενημερωναν τον γειτονα,το ιδιο σαν να τον ενημερωνουν πως αφησε τη μπανιερα να τρεχει αι πλημμυρισε ο οροφος....

(δεν θα σταθω στην ηθικη πλευρα του ζητηματος)

τα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ασυρματα δικτυα εγκυμονουν κινδυνους τοσο για τους ιδιοκτητες,οσο και για τους επιδοξους intruders.μια εποχη ενα απ'τα δυο ασυρματα δικτυα μου ηταν ξεκλειδωτο,ενα παλλικαρακι εμπαινε,τον αφηνα και χωρις να παιρνει πρεφα καναμε μαζι δουλεια στο πισι του,κλπ κλπ κλπ.αν ειχε καμερα ο φορητος θα τον εβλεπα και live...

οποτε,περνουμε τα ρισκα μας και αν μας ζητησουν ευθυνες προβλημα μας.οσο για τον κυριο/εταιρεια/κατοχο τελος παντων του δικτυου αν ειναι τοσο ΓΙΔΙ που δεν εχει προστασια στο δικτυο του δεν του φταιει κανενας απο κει και περα.η να μην εφτιαχνε ασυρματο,η να ειχε την ορεξη να στρωσει τον κωλο του να μαθει 2 πραγματα σχετικα με το τι ειναι αυτο που εχει λαμπακια που αναβοσβηνουν και πηγαινουν τα καλωδια του ενα στο πισι κι ενα στη μπριζα του τηλεφωνου

ΕΛΕΟΣ πια.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...