Προς το περιεχόμενο

Νέο PC: Τι UPS χρειάζομαι?

ClawHammer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το δικό μου δεν έχει ανεμιστηράκι. Ο θόρυβος είναι ελάχιστος αλλά σε απόλυτη ησυχία υπαρκτός. Δεν πιστέυω όμως το UPS να είναι στο 1 μέτρο από τα αυτιά σου. Μπορείς να το αφήσεις και μέσα στο κουτί που το πήρες, να του κάνεις τρύπες για να βγαίνουν τα καλώδια και να το κλείσεις σε κάποιο ντουλάπι. Έτσι λογικά θα απαλλαγείς από τον θόρυβο.

na afisei kai ta felizol & na to skepasei me ta naylon pou exei..etsi den tha akougete katholou!

mono pou otan ginei to MPAM! na min eine ekei konta..

:mrgreen:

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και το UPS του Πλαισίου αν το συνδέσεις με USB κάνει shutdown τον υπολογιστή. Δοκιμασμένο 100%. Απλά πρέπει να ρυθμίσεις πολύ καλά τους χρόνους τερματισμού, διακοπής εργασιών, κλεισίματος κτλ...

Δημοσ.

ok i get it.pantws egw 8elw ena ups pou na anteksei 3-4 mexri na kanoun shut down ta 2 tower me as poume 500w each.kai to 8elw xoris fan mias kai 8a einai peripou 2m apostasi (eleini dld) apo to ayti mou dioti mprosta apo to krevati mou einai ta pc (pes egw eimai 1.70m vale kai 30cm keno loool) :)

me ayto opws eipe kai o madsc eimai kalimenos apo oti fenetai

http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/ups800usb.htm

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701305

kai apo oti fenetai denanaferei pou8ena an exei fan ktl...opote mallon den exei ara athorivo...an eiani etsi to tsimpaw xalara ...ti lete?

edit: eida k to pdf sti mustek kai leei noise level AC MODE < 40db....re paidia 40db einai tis poutanas o thorivos,eixa palia mia psyktra 45db kai ginotane xamos....opote akyro ...:|

Δημοσ.

ego na po tin alitheia to mustec den to empisteuome.b.pc 500 watt einai ligo too much giati gia na antexei ena ups 2 pc epi 500 watt simenei oti prepei na einai konta sta 1300 va.ego exo pc kai othoni kai ixeia trofodotiko 420 ups 620 va kai to ups douleuei peripou sta 200 watt me ola auta kai exo konta sto 15 lepto.

Δημοσ.

Παιδιά σκέφτομαι να πάρω και εγώ UPS και είπα να ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο topic.

Εχω ένα υπολογιστή με AMD athlon 64 3200, 512 ram, nvidia 6600, οθόνη nec TFT 17'

Ψάχνω κάτι απλά για την προστασία του από τις διακυμάνσεις του ρεύματος και να ξέρω πως αν πέσει ξαφνικά το ρεύμα δεν θα χαλάσει κάτι έτσι που μετά θα ψάχνω για καινούριο υπολογιστή.

Τι μου προτείνετε; Σε κάποιο post νωρίτερα νομίζω κάποιος είπε πως ένα πολύμπριζο ασφαλείας είναι αρκετο.

Πιστευετε πως θα είμαι ενταξει με κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

analogos ti to thes.ena poliprizo asfaleias kanei 30 euro kai apla parexei ta basika.ena ups me 60 euro px mge nova 600 tha kanei kaliteri douleia sto filtrarisma kai tha sou dosei kai toulaxiston 10 lepta xrono na kliseis to pc.

Δημοσ.

Οπως είπα και πριν το θέλω βασικά για την προστασία του υπολογιστή, του hardware. Mια και ο υπολογιστής δεν είναι η δουλειά μου και τον χρησιμοποιώ πιο πολύ για internet, μουσική κτλ είναι πολύ λίγες οι φορές που αν κλείσει θα πάθει κάτι κάποια εργασία ή κάτι σχετικό.

Αλλά από οτι βλέπω και στο e-shop υπάρχουν αρκετα ups σαν αυτό που είπες και εσύ με κάτω από 100 ευρώ οπότε ίσως καταλήξω σε κάτι τέτοιο.

Και μια απορία ακόμα. Τι σχέση έχει το τροφοδοτικό μου με το ups που θα πάρω; Αν δεν κάνω λάθος το δικό μου είναι 400 watt. Τόσα πρέπει να δίνει και to ups? Το mge nova 600 π.χ. δίνει 360. Είναι αρκετό;

Δημοσ.
Οπως είπα και πριν το θέλω βασικά για την προστασία του υπολογιστή, του hardware. Mια και ο υπολογιστής δεν είναι η δουλειά μου και τον χρησιμοποιώ πιο πολύ για internet, μουσική κτλ είναι πολύ λίγες οι φορές που αν κλείσει θα πάθει κάτι κάποια εργασία ή κάτι σχετικό.

Αλλά από οτι βλέπω και στο e-shop υπάρχουν αρκετα ups σαν αυτό που είπες και εσύ με κάτω από 100 ευρώ οπότε ίσως καταλήξω σε κάτι τέτοιο.

Και μια απορία ακόμα. Τι σχέση έχει το τροφοδοτικό μου με το ups που θα πάρω; Αν δεν κάνω λάθος το δικό μου είναι 400 watt. Τόσα πρέπει να δίνει και to ups? Το mge nova 600 π.χ. δίνει 360. Είναι αρκετό;

to oti to trofodotiko sou einai 400 watt den simenei oti travaei to sistima sou 400 watt.ixa 425 ups kai 425 trofodotiko kai epeza mia xara.

Δημοσ.

ΟΚ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή καλοδεχούμενη

edit: Μια άλλη απορία που ίσως να είναι και ανόητη. Αν πέσει το ρεύμα και δεν είμαι στον υπολογιστή κάνει shut down με ασφάλεια ή είναι σαν να μην υπάρχει ups και απλά ο υπολογιστής θα κρασάρει 10 λεπτά αργότερα;

Δημοσ.

an to ups einai sindedemeno me to ups tote apla stelnete entoli na klisei to pc .an den einai sindedemeno apla meta apo 10 lepta tha adiasei i mpataria tou ups kai tha klisei to pc automata.genikos to kalo me to ups den einai oti dinei 10 lepta gia na kliseis to pc alla oti exei to avr kai prostateutei apo tis diakimanseis.

Δημοσ.

ok thanks gia tis apantiseis paidia. tora to mustek sto link pou edwsa poio panw anaferei sta specs

Built-in Smart RS-232 communication port and USB interface

ara ypo8etw oti mporw na valw kai 2 pc kai na ta programmatisw na kleisoun taytoxrona swsta?ena se usb kai ena mesw tis RS-232...

ti lete?

Δημοσ.

Ψάχνω κάτι απλά για την προστασία του από τις διακυμάνσεις του ρεύματος και να ξέρω πως αν πέσει ξαφνικά το ρεύμα δεν θα χαλάσει κάτι έτσι που μετά θα ψάχνω για καινούριο υπολογιστή.

Τι μου προτείνετε; Σε κάποιο post νωρίτερα νομίζω κάποιος είπε πως ένα πολύμπριζο ασφαλείας είναι αρκετο.

Πιστευετε πως θα είμαι ενταξει με κάτι τέτοιο;

Nai 8) Kanonika!

An tyxon den [me] pisteveis, mporeis na rotiseis osous ilektrologous theleis :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...