ClawHammer Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Kαλησπέρα, ένας φίλος μου πήρε ένα ολοκαίνουριο PC με τα εξής χαρακτηριστικά: CPU Intel Core 2 Duo E6400, mobo Asus P5N32-SLI, 2x1GB DDR2800 OCZ, Twintech GeForce 8800GTS 640MB, PSU Thermaltake 700W, ενώ θα χρησιμοποιήσει τους παλιούς του σκληρούς (1x300GB Western Digital 7200rpm 8MB Cache και 1x40GB Western digital 7200rpm 4MB Cache) και την παλιά του κάρτα ήχου Audigy 2ZS. Eπιπλέον έχει μια οθόνη 17'' Samsung 740BF και 1 DVD/RW drive κι ένα DVD-ROM drive. Του κόστισε 1400? μαζί με ένα κουτάκι Lian Li αξίας 90? που πήρε αλλά το παιδί φρίκαρε όσον αφορά στην προστασία του συστήματος από κάποιο UPS. Επειδή δεν ξέρουμε και πολλά, ψάχναμε να βρούμε ένα UPS που να "βγάζει" 700Watt και είδαμε ότι είναι πανάκριβα. Είναι σωστό το σκεπτικό μας? Παλαιότερα είχε πάρει ένα UPS που έκανε μια χαρά για το 300άρι PSU του και έκανε 80?. Θα ήθελα τη βοήθειά σας... Να σημειώσω ότι έβαλα όλα τα υποσυστήματα του υπολογιστή στο λινκ αυτό http://extreme.outervision.com/PSUEngine και μου έβγαλε 421Watt(616 με 2 κάρτες γραφικών) αλλά πήρε 700άρι με την προοπτική αγοράς και 2ης κάρτας γραφικών στο μέλλον.
Powerline Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Κοίταξε, το φτηνότερο που να καλύπτει τα 700Watt, κοστίζει 160 ευρώ στο Πλαίσιο. Αν δεν είναι πάνω απο το όριο που βάζετε, είναι μία λύση.
Lafas1987 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 http://www.topsystems.gr/pd1931457186.htm?defaultVariants={EOL}&categoryId=0 Πολύ καλό μου έχει βγει και νομίζω είναι και φθηνό...
kostastnt Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Μπορείς να πάρεις αυτό που νομίζω είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί! Καλύτερο UPS Πλάκα κάνω, το παραπάνω το έβαλα γιατί μου προξένησε εντύπωση η τιμή του και πάνω απ'όλα το βάρος του! 111 κιλά! Σπίτι με γερανό το φέρνουν??? Στο ερώτημα τώρα, σου προτείνω να πάρεις αυτό που ουσιαστικά είναι κατα 95% το ίδιο με αυτό που πρότεινε ο Lafas1987. Παράγεται από την ίδια ακριβώς εταιρεία, έχει ακριβώς το ίδιο software αλλά η μπαταρία του είναι ελάχιστα καλύτερη. Εγώ και ένας φίλος μου το έχουμε πάρει και έχουν βγει σκυλιά και πίστεψε με τα έχουμε δοκιμάσει ανελέητα. Το δικό μου με τον υπολογιστή φορτωμένο με λαμπάκια, ανεμιστήρες, ρυθμιστήρια, οθονίτσες, 2 7άρια USB Hub με 12 συσκευές USB, 2-3 εξωτερικούς σκληρούς και μία οθόνη Eizo S1931 κρατάει από 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα έως 5 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Να προσθέσω ότι το μέτρησα κατεβάζοντας τον γενικό του σπιτιού και όχι με ηλίθια προγράμματα, πάνω από 10 φορές. Ότι κι αν πάρεις καλές αγορές! EDIT: Να μην σκέφτεσαι απολειστικά τα Watt του τροφοδοτικού για την επιλογή σου. Πολλά πράματα παίζουν ρόλο. Σου δίνω και το link για το επόμενο μοντέλο και μεγαλύτερο από αυτό που έχω. ΑΥΤΟ θα σε καλύπτει 1000%.
Powerline Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Κώστα, το UPS που προτείνεις είναι κάτω απο τα 700Watt. Αν και είναι πολύ καλό.
ClawHammer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, όντως μια τιμή κοντά στα 120? είναι καλά. Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω το εξής επειδή δεν γνωρίζω και πολλά: το UPS σε περίπτωση που πέσει το ρεύμα θα πρέπει να δώσει ενέργεια σε όλα τα υποσυστήματα; Δηλαδή αν έχω 2 κάρτες γραφικών και αν όντως το site που υπολογίζει τα watt είναι σωστό, ένα UPS που να βγάζει 616watt θα είναι αρκετό; Και αν έχω 1 κάρτα τα 421watt αρκούν; Θέλω να πω, τα παραπάνω UPS που προτείνατε όντως δε θα δημιουργήσουν πρόβλημα, έτσι;
ItsToasted Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Den kserw to site pou ipologises tin katanalwsei, alla prepei na sou pw oti akoma kai na paizeis borei na min katanalwneis to megisto. Sto allo akro, an otan ginei i stravi esi den paizeis, kes peripou 150-200watt. Einai analoga tin xrisi pou tha kaneis.Vevaia kalo tha einai to UPS na kaliptei tin megisti dinati katanalwsei tou ipologisti sou, alla ama pesei to reuma kalo tha itan na stamatiseis tis varies efarmoges. Kirios autes pou xrisimopoioun tin VGA
puncher72 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Στο ερώτημα τώρα, σου προτείνω να πάρεις αυτό που ουσιαστικά είναι κατα 95% το ίδιο με αυτό που πρότεινε ο Lafas1987. Παράγεται από την ίδια ακριβώς εταιρεία, έχει ακριβώς το ίδιο software αλλά η μπαταρία του είναι ελάχιστα καλύτερη. Εγώ και ένας φίλος μου το έχουμε πάρει και έχουν βγει σκυλιά και πίστεψε με τα έχουμε δοκιμάσει ανελέητα. Το δικό μου με τον υπολογιστή φορτωμένο με λαμπάκια, ανεμιστήρες, ρυθμιστήρια, οθονίτσες, 2 7άρια USB Hub με 12 συσκευές USB, 2-3 εξωτερικούς σκληρούς και μία οθόνη Eizo S1931 κρατάει από 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα έως 5 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Φίλε μου Kostastnt, επειδή με ενδιαφέρει το ups turbo-x 1000va το οποίο αναφέρεις, ήθελα να σε ρωτήσω αν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία του.Με ενδιαφέρει επειδή το σύστημα του pc βρίσκεται στο δωμάτιο και κοντά στο κρεβάτι. Από ότι είδα σε καλή τιμή είναι και το αντίστοιχο το turbo-x το 1500va αλλά πιστεύω ότι με 1000va θα είμαι εντάξει.Πάντως αν είναι αρκετά "ήσυχο" θα το χτυπήσω σίγουρα. Αν κάποιος άλλος έχει αγοράσει επίσης ένα από τα δύο ups που ανέφερα (τα οποία πιστεύω ότι συμπεριφέρονται ανάλογα στο θέμα του θορύβου) παρακαλώ σχολιάστε λίγο το θέμα του θορύβου. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !
Delirium Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 αλλά το παιδί φρίκαρε όσον αφορά στην προστασία του συστήματος από κάποιο UPS. Na sas thimiso, pantos oti eiste kalymmenoi -os pros to ilektriko revma, toulaxiston!- kai me ena polymprizo asfaleias, ennoeitai se priza me geiosi. To UPS voitha mono, sto na sozete kapoia symantiki anoixti ergasia sto pc, oste na min xathei -kati pou arketes fores, exasfalizetai kai me autosave
tzinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 xmm ego exo ena polyprizo aplo asfaleias pou xa parei apo to plaisio kamia 15ria euro. To reuma exei pesei kamia 50ria fores apo tote kai den eixa problhma me to pc, ara na ypotheso oti to polyprizo ekane thn douleia tou? An eixa kana aplo pezei na mhn eixa pc tora?
Delirium Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Oh yes ~~~~~~~~~~ Afou epanalamvanetai toses fores, kalese + hlektrologo!
ppetr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Να προσθέσω ότι το μέτρησα κατεβάζοντας τον γενικό του σπιτιού και όχι με ηλίθια προγράμματα, πάνω από 10 φορές. Και αυτό που έκανες εσύ, εξίσου ηλίθιο ήταν. Μπορούσες απλά να το βγάλεις από την πρίζα. Οι άλλοι τι σου φταίνε?
littlelouievegos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Ενα αυτο Εγω εχω το MGE 800VA ELLIPSE PREMIUM USBS 2+ χρονια τωρα..Ειναι λιγο ακριβο αλλα ποιοτικο UPS και απο εταιρεια με ονομα.. Οτι παρεις γνωμη μου παντα, APC ή MGE και να ειναι line interactive..
iced Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 http://www.topsystems.gr/pd1931457186.htm?defaultVariants={EOL}&categoryId=0Πολύ καλό μου έχει βγει και νομίζω είναι και φθηνό... Ρε Λαφα που τον στελνεις τον ανθρωπο????? Τopsystems :-) Φιλε αν πάρεις αυτο φερτο απο εξωτερικο καλυτερα, μην πατησεις top systems!!!! Εγω σου προτεινω αυτο το θηριο! Εχει εκπληκτικη σταθεροτητα και ειναι παρα πολυ ποιοτικη και στοιβαρη κατασκευη... Παρτο και θα με θυμηθεις Mustek rulez
prigipa_m Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ έχω έναν: Pentium D830 3.00GHz, 2*2GB Ram 533, 4 Hard Disks, GeForce 7800GT,550 Watt Τροφοδοτικό (Στην πορεία σκέφτομαι να βάλω ανώτερο τρφοδοτικό σε Watt) τι UPS λέτε να θέλω???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.