Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mέλι ελάτης Βανίλια Μαινάλου. Φτιάχνεται στην Αρκαδία και είναι σαν καραμέλα. Το μοναδικό ελληνικό μέλλι με Π.Ο.Π. google όσοι θέλετε παραγγείλτε ένα 2κιλο και δεν πρόκειται να ξαναφάτε άλλο μέλι. Και είναι και περιέργως πολύ φθηνότερο από το θυμαρίσιο ή άλλα κωνοφόρων. Τώρα έτυχε και μου φέραν ένα δίκιλο και έχω πάθει την πλάκα μου. Νόμιζα ότι θα είχε κανένα 25άρι το κιλό τόσο ανώτερο που είναι από οτιδήποτε άλλο έχω φάει. Αλλά είχε 8 τελικά. Το βάζω και στο ψυγείο επίτηδες και είναι λες και έχεις καραμέλα. Δεν κρυσταλώνει ούτε στο ψυγείο. Απλά από εκεί που είναι πολύ πηχτό γίνεται ακόμη πηχτότερο και το τρώς και σκέτο. Ασπρο-χρυσαφένιο χρώμα απίστευτο.

 

Από εκεί και πέρα γενικά το ελάτης(το κλασικό) πάντα μου άρεσε πιο πολύ από το θυμαρίσιο αν και αυτό είναι και λίγο θέμα συνήθειας. Όποτε έχω θυμαρίσιο και μετά πάρω ελάτης μου κακοφαίνεται και το αντίθετο. Και κάποτε επίσης είχε φέρει ένα μέλι ο πατέρας μου το οποίο ήταν απίστευτο αλλά δεν μάθαμε ποτέ τι μέλι ήταν. Μάλλον πεύκο. Αλλά όπως ξαναείπα δεν με βλέπω από εδώ και πέρα να τρώω άλλο μέλι ξανά.

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To καλό ελατίσιο είναι αυτό το Μαινάλου. Και άλλα ελατίσια που έχω φάει πάρα πολύ καλά είναι. Σκούρα μέλια παχύρευστα που δεν κρυσταλώνουν. Απλά αυτό είναι "ιδιαίτερο" περίπου άσπρο μέλι με χρυσαφένιες ανταύγιες και μόνο που το βλέπεις παθαίνεις πλάκα πάρα πάρα πάρα πολύ παχύρευστο και δεν κρυσταλώνει ούτε μέσα στο ψυγείο. Ξέρω ότι το αδικεί πάααρα πολύ η φωτογραφία του κινητού βραδιάτικα κιόλας αλλά τέτοιο μέλι δεν έχω ξαναφάει ποτέ μου και έχω πολλά χρόνια που δοκιμάζω πάρα πολλά μέλια.

 

20121108032057.jpg

Δημοσ.

Mέλι ελάτης Βανίλια Μαινάλου. Φτιάχνεται στην Αρκαδία και είναι σαν καραμέλα. Το μοναδικό ελληνικό μέλλι με Π.Ο.Π. google όσοι θέλετε παραγγείλτε ένα 2κιλο και δεν πρόκειται να ξαναφάτε άλλο μέλι. Και είναι και περιέργως πολύ φθηνότερο από το θυμαρίσιο ή άλλα κωνοφόρων. Τώρα έτυχε και μου φέραν ένα δίκιλο και έχω πάθει την πλάκα μου. Νόμιζα ότι θα είχε κανένα 25άρι το κιλό τόσο ανώτερο που είναι από οτιδήποτε άλλο έχω φάει. Αλλά είχε 8 τελικά. Το βάζω και στο ψυγείο επίτηδες και είναι λες και έχεις καραμέλα. Δεν κρυσταλώνει ούτε στο ψυγείο. Απλά από εκεί που είναι πολύ πηχτό γίνεται ακόμη πηχτότερο και το τρώς και σκέτο. Ασπρο-χρυσαφένιο χρώμα απίστευτο.

 

Στην ιστοσελίδα του παραγωγού το δίνει 13 ευρώ το κιλό. Εσύ πού το βρήκες 8;

Δημοσ.

Μου το φέρανε και μου είπαν ότι έκανε 8 το κιλό αλλά πήρα και ένα τυχαίο τηλέφωνο από το google για να παραγγείλουμε για έναν φίλο ο οποίος με το που έφαγε στο επόμενο δευτερόλεπτο έψαχνε να παραγγείλει και μας είπε 9 το κιλό οπότε τόσο πουλιέται λογικά.

http://www.xoris.gr/...λου-με-βανίλια/

Από αυτόν πήρε ο φίλος μου 9 το κιλό.

http://www.thalein.g...as-970gr-detail και άλλο ένα που βρήκα τώρα τυχαία πάλι.

http://www.agrotikab...ια-ελατοβανιλια και αυτό με 10.

Αν θες το 8άρι μπορώ να ρωτήσω και να μου το πούν. Δεν το χε πρόχειρο το τηλέφωνο αυτή που μου το φερε. Θέλει ψάξιμο σε γονείς συγγενείς κτλ..

Δημοσ.

Γενικα δοξα το θεο στην ελλαδα εχουμε αυθονια απο καλα μελια... Στα περισσοτερα χωρια υπαρχει και καποιος που φτιαχνει και μια και η κοινωνια ειναι μικρη δυσκολα κανουν πουστιες σε γνωστους... Οποτε απλα παιρνουμε απο καποιο χωριο που καποιον ξερουμε και ολα καλα.. Μια ερωτηση: λογικα το ανθομελο δε θα επρεπε να εχει πολυ περισσοτερα θρεπτικα συστατικα απο του ελατου πχ? μια και το ελατο ειναι ενα λουλουδι ενω το ανθομελο ειναι απο ενα σωρο αρα και μεγαλυτερη ποικιλια?

Δημοσ.

Το ανθόμελο ίσως να έχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι και θέμα γεύσης.

 

Εγώ ας πούμε που κατά κάποιο τρόπο εμπορεύομαι μέλι, έχω ακούσει άπειρους να μου ζητάνε πευκόμελο και ελατόμελο επειδή κάπου άκουσαν ότι γ@μεί.

 

Γούστα είναι αυτά ;)

Δημοσ.

Μου το φέρανε και μου είπαν ότι έκανε 8 το κιλό αλλά πήρα και ένα τυχαίο τηλέφωνο από το google για να παραγγείλουμε για έναν φίλο ο οποίος με το που έφαγε στο επόμενο δευτερόλεπτο έψαχνε να παραγγείλει και μας είπε 9 το κιλό οπότε τόσο πουλιέται λογικά.

http://www.xoris.gr/...λου-με-βανίλια/

Από αυτόν πήρε ο φίλος μου 9 το κιλό.

http://www.thalein.g...as-970gr-detail και άλλο ένα που βρήκα τώρα τυχαία πάλι.

http://www.agrotikab...ια-ελατοβανιλια και αυτό με 10.

Αν θες το 8άρι μπορώ να ρωτήσω και να μου το πούν. Δεν το χε πρόχειρο το τηλέφωνο αυτή που μου το φερε. Θέλει ψάξιμο σε γονείς συγγενείς κτλ..

 

Sorry που γίνομαι κουραστικός, αλλά από μεταφορικά για Θεσσαλονίκη ξέρεις πόσο χρεώνουν;

Δημοσ.

Sorry που γίνομαι κουραστικός, αλλά από μεταφορικά για Θεσσαλονίκη ξέρεις πόσο χρεώνουν;

 

:D τι κουραστικός; Δεν ξέρω όχι. Πάρτους ένα τηλέφωνο να συνεννοηθείς. Λογικά θα έχουν ξαναστείλει και θα ξέρουν. Το πιο πιθανό για εμένα είναι να τους βάλεις κανένα 20άρικο στο λογαριασμό και να στα στείλουν με ΚΤΕΛ.

Δημοσ.

:D τι κουραστικός; Δεν ξέρω όχι. Πάρτους ένα τηλέφωνο να συνεννοηθείς. Λογικά θα έχουν ξαναστείλει και θα ξέρουν. Το πιο πιθανό για εμένα είναι να τους βάλεις κανένα 20άρικο στο λογαριασμό και να στα στείλουν με ΚΤΕΛ.

Οκ φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Το βυτινας που ειναι καπως λευκο ξερουμε τι διαφορα εχει απο τα αλλα ελατισια? το υψομετρο δεν ειναι γιατι εχω παρει κ απο αλλες περιοχες με αναλογο υψομετρο... Αλλο?

 

(ουτε η ρατσα της μελισσας γιατι τα ιδια μελισια στη βυτινα κανουν λευκο και σε αλλα μερη κανονικο)

 

Το ανθόμελο ίσως να έχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι και θέμα γεύσης.

 

Εγώ ας πούμε που κατά κάποιο τρόπο εμπορεύομαι μέλι, έχω ακούσει άπειρους να μου ζητάνε πευκόμελο και ελατόμελο επειδή κάπου άκουσαν ότι γ@μεί.

 

Γούστα είναι αυτά ;)

 

Καλα προφανως και το ελατο εχει καλυτερη φημη... Ειναι οπως η αστακομακαρναδα... Δε σημαινει οτι ειναι ποιοτικο φαγητο απαραιτητα απλα μοδα.. Εμενα στο χωριο μου κυριως ελατο και θυμαρι βγαζουν... Παμτα ειχα την απορια αν βαλεις μελισσια σε χασισοκαμπο τι θα βγει:))

  • Like 1
Δημοσ.

Τα έλατα είναι διαφορετικά λογικά. ΄Η μπορεί να έχει μονο έλατα να βοσκησει η μέλισσα εκεί και από μόνο έλατα να βγαίνει έτσι. Ενώ σε άλλες περιοχές να βοσκάει και άλλα εκεί δίπλα εκτός από έλατα.

Δημοσ.

Τα έλατα είναι διαφορετικά λογικά. ΄Η μπορεί να έχει μονο έλατα να βοσκησει η μέλισσα εκεί και από μόνο έλατα να βγαίνει έτσι. Ενώ σε άλλες περιοχές να βοσκάει και άλλα εκεί δίπλα εκτός από έλατα.

 

Καλά, δε γίνεται μια περιοχή να έχει μόνο έλατα σε ακτίνα 2-3 χιλιομέτρων. Ούτε ένα λουλουδάκι; Ούτε κάποιο θάμνο, οποιονδήποτε; Παντού θα πάει η μέλισσα.

Δημοσ.

Το έλατο ως γνωστών δεν εχει άνθος.Ωπότε το μέλι δεν παράγεται απο άνθος! Λοιπόν μια καμπια που ζεί στο έλατο κ τρέφεται απο αυτό είναι η αιτία που εμείς έχουμε μέλι απο αυτό! Το ίδιο ισχύει κ για το πευκο! Αυτή η συγκεκριμένη καμπια λοιπόν που είναι στο μαίναλο,κάνει την διαφορά! Σας τα λέω πολύ γενικά...Το έλατο Μαινάλου είναι κορυφή σε όλη την Ευρώπη!! Επίσης ότι ανθόμελο πρέπει να ζαχαρώσει...(εκτός κ εάν εχει υποστεί βράσιμο κτλπ) ότι μέλι απο κωνοφόρο δέντρο δέν ζαχαρώνει ποτέ!

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Like 1
Δημοσ.

Το συγκεκριμενο μελι παντως (Μαιναλου) ειναι οντως οτι καλυτερο υπαρχει εφοσον ειναι καθαρο, εγω εχω μεγαλωσει με αυτο απο μικρος και μονο αυτο θεωρω μελι, γενικα δεν μπορω να φαω οτιδηποτε αλλο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Regional_honeys ειναι και το μοναδικο ελληνικο με ΠΟΠ

 

 

Παντως το καθαρο μελι μαιναλου ειναι αρκετα δυσευρετο.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...