Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για εξωτερικο δισκο

shaman505

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις αγορασα εναν εξωτερικο δισκο της WD κ επειδη θελω να μεταφερω σε αυτον τη μουσικη μου (καπου στα 80gb) ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται πρωτα να κανω καποια διαμορφωση στον σκληρο,η γενικα οτιδηποτε αλλο πριν προχωρησω.Ευχαριστω!

Δημοσ.

Κι εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι αντίστοιχο. Οι εξωτερικοί δίσκοι κερδίζουν κάτι με το να είναι σε format fat32 όπως ήταν από την εταιρεία ή είναι καλύτερα να είναι ntfs? Προσωπικά με βολεύει να είναι ntfs για να μπορώ να βάλω αρχείο >2gb ή 4. Δε θυμάμαι ακριβώς το όριο στους fat32. Δηλαδή κερδίζει κάτι με το να είναι fat32 ή όχι; (ρωτάω επειδή είναι εξωτερικός - μήπως κάτι στη μεταφορά ή στην ανάγνωση πχ).Tnx

• Moderators
Δημοσ.

Το όριο ειναι 4GB. Οχι δεν κερδιζεις τπτ σε σχεση με το NTFS, αλλά εχω την εντυπωση (εκτος της υπηρεσιας ευρετηριου του NTFS και της συμπιεσης της μοναδας που υποστηριζει), οτι ουτε και με το FAT χανεις κατι (εκτος κι αμα δες να μεταφερεις ΕΝΑ αρχειο πιο μεγαλο από 4GB...

Δημοσ.

Οκ φίλε, σ' ευχαριστώ. Θα τον κάνω ntfs αν δεν έχει κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα το fat32 ώστε να δέχεται κι αρχεία μεγαλύτερα των 4gb αν χρειαστεί, γιατί είναι για laptop και θα τον χρησιμοποιώ κυρίως σαν σταθερό για αποθήκευση στο σπίτι.

Δημοσ.

Ρωταω επειδη οταν αγοραζεις εναν καινουργιο σκληρο δισκο πριν το χρησιμοποιησεις πρεπει να τον κανεις διαμορφωση κ λεω μηπως ισχυει το ιδιο.Φανταζομαι ουτε καποια εγκατασταση χρειαζεται...

• Moderators
Δημοσ.

Oταν αγοράζεις εξωτερικο ειναι ετοιμος διαμορφωμενος (σε FAT32 οι περισσοτεροι), και ειναι ετοιμος για χρηση, ουτε εγκαταστάσεις ουτε τπτ.

Αν ομως παρεις εναν εσωτερικο κι ενα κουτί και τον κανεις εξωτερικό, τοτε θελει φορματ κανονικά.

Δημοσ.

Kathe kainourios diskos pou agorazetai prepei prota na ginei format gia na dimiourgithei to arxiko diamerisma giati allios olos o diskos tha apoteleitai apo unallocated space pragma pou simainei mideniko megethos diskou. Tora ana apo tin "mama" tou einai eidi formarismenos tote den xreiazetai na tou kaneis tpta. Episis exo na prostheso kati akoma sta pleonektimata tou NTFS enanti tou FAT32 . Exete prospathisei na kanete defragment se disko arketa gemato pou einai FAT32 ? Prota tha rizosete eseis sto keyboard kai meta tha teliosei to defrag ;)

Δημοσ.

λεγοντας ενα αρχειο εως 4γβ ας πουμε εναν φακελο π περιεχει αλλους μεσα κτλ κτλ ή ενα image dvd? περα απο image δεν μπορω να σκεφτω αρχειο τοσο μεγαλο.

αν δεν κανω λαθος τα win98 δεν υποστηριζουν ntfs...

Δημοσ.

kala, mporei na einai kai ena megalo video. nomizo oti genika sumfairei na exeis fat se suskeues mexri ena megethos. apo kei kai pera sumfairei to ntfs. alla gia ton disko tora sigoura einai kalitera to ntfs.

Δημοσ.

thelw na kanw kai egw mia erwtisi shetika gia tous exwterikous sklirous kai gia na min anigw neo thema rwtaw edw... ine kalitero otan ehoume sindemeno ton exoteriko mas skliro sto pc na ton ehoume anihto sinehia i na ton klinoume apo to diakopti kai na ton anigoume mono otan theloume na ton hrisimopiisoume? den xerw ala egw ta fovame polu ta pola anapse svise akoma kai an auta ine 2-3 fores tin mera... ti lete eseis?

Δημοσ.

αφού τα φοβάσαι τα άναψε-σβήσε άναβε τον μια φορά την μέρα και άφηνε τον ανοιχτό

αλλά δεν νομίζω να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...