Apostoloubas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Γεία σας φίλοι. Θέλω να αγοράσω καινούριο pc και καθώς έψαχνα κάποιος φίλος πολύ πιο έμπειρος απο μένα σε τέτοια θέματα μού είπε οτι στο σύστημα που θέλω να φτιάξω υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ μητρικής και μνήμης κι οτι έχουν βγει 18 νέα versions bios για τη συγκεκριμένη mobo. Θέλω λοιπόν να βάλω Asus mobo και μνήμες OCZ (φυσικά αν πιστεύετε οτι υπάρχει και καλύτερη επιλογή brand όσον αφορά τις μνήμες και την μητρική μπορείτε να προτίνετε ελεύθερα οτι πιστεύετε καλύτερο). Δείτε τι σκέφτομαι: Επεξεργαστής Motherboard σε συνδυασμό με κάποια 2gb ram της OCZ (εδώ θα ήθελα να προτίνετε κάποια που πιστεύετε οτι αξίζει) Υπάρχει θέμα ασυμβατότητας? κι αν ναι διορθώνεται κάπως? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Loubas
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Η μητρικη δεχεται ΟΛΕΣ τις μνημες ddr2. Από 533 ως 800Mhz χωρις προβλημα, απλά να ειναι ddr2. Για μενα παρε 800αρες, με CL4 (δλδ timings 4-x-x-x), με τα x οσο πιο μικρα γινεται. Φυσικά δεν ξερω αυτη τη στιγμη ποιες πανε πιο πολύ σε oc, ελπιζω να σε διαφωτισουν αλλοι. Προβλημα συμβατοτητας στη συγκεκριμενη μητρική δεν υπαρχει. Καλά θα κανεις να πας σε 2x1GB ddr2 ram. αυτά από μενα
billpeppas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 OCZ PC2-6400 SOE OCZ PC2-5400 Value Pro GSkill 6400PHU2 2GBHZ GeIL 6400C4 δοκιμασμένες όλες και παίζουν τέλεια στο board.
Spartacos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 cellshock η teamgroup 2Χ1GB 800mhz στα ιδια λεφτα και πολυ καλυτερες απο τις ocz
billpeppas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 cellshock η teamgroup 2Χ1GB 800mhz στα ιδια λεφτα και πολυ καλυτερες απο τις ocz Εγγυάσαι δηλαδή ότι αν πάρουμε ένα ζευγάρι OCZ PC2-6400 SOE UE [ με micron d9 ] θα πάνε λιγότερα από ένα ζευγάρι Cellshock PC2-6400 ? [ retail έτσι ? πάμε σε ένα μαγαζί και παίρνουμε αυτά τα 2 σετάκια ]
Apostoloubas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Ευχαριστώ πολύ για τις τόσο σύντομες απαντήσεις σας. Και χαίρομε ιδιαιτέρως που δεν υπάρχει η ασυμβατότητα που προανέφερα. Δε νομίζω οτι θα παρεκλίνω εύκολα από τις OCZ πάντως. Κατά τα άλλα πώς το βλέπετε το μηχάνημα? Thanks again Loubas
Spartacos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 xana loiopon: pou einai oi ocz me micron, oeo? entaxei gia ta prwhn #8 kai #9 alla as mas pei o mod ti vrike sto #7
Apostoloubas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Πριν αρχίσετε να τσακώνεστε πάλι δεν εξηγήτε και σε μας τους αδαείς τι είναι αυτό το micron D9? Πάντως προβληματίζομε στο θέμα της μητρικής. Δεν μπορώ να αποφασίσω ποια είναι καλύτερη (asus πάντα). Σι γιου αραουντ :-P Loubas
billpeppas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 xana loiopon: pou einai oi ocz me micron, oeo? Στο PC μου!
Apostoloubas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Καλημέρα σας κύριοι.Επανήλθα. Λοιπόν έχω να σας κάνω ακόμια μια ερώτηση.Η μητρική που αναφέρω παραπάνω απορρίπτεται διότι μου περιορίζει πολύ τις PCI slots (2).Κι έτσι σκέφτομε να συνδιάσω αυτήν την μητρική με 3 PCI slots, με αυτές τις μνήμες και με μια καρτούλα 8800 για την οποία ακόμα δεν εχω αποφασίσει. Κάτι που με προβληματίζει είναι οτι η μητρική για την οποία σας ξεζουμίζω :-P τώρα δεν ενσωματώνει το 975X chipset αλλά το 965P. Σας ρωτώ λοιπόν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο chipset? Από οτι βλέπω και οι δύο mobo είναι Quad Core Ready, so θα έπρεπε να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην αγορά το προηγούμενο chipset? Επίσης, μιας και το θέμα αυτού του post είναι ασυμβατότητες, τίθεται θέμα ασυμβατότητας μεταξύ του mobo και τις μνήμης που αναφέρω (την οποία πρότινε άλλωστε ο bill)? Μήπως θα αντιμετωπίσω πρόβλημα συμβατότητας με κάποιο μοντέλο 8800, μιας και το link για την mobo που παραθέτω παραπάνω λεεί: ATI CrossFire Technology ATI's CrossFire boosts image quality along with rendering speed, eliminating the need to crank down screen resolutions to get the high image quality you want. CrossFire ignites with the higher antialiasing, anisotropic filtering, shading, and texture settings you desire. Adjust your display configurations, experiment with your advanced 3D settings, and check the effect with a real-time 3D-rendered preview within ATI's Catalyst™ Control Center to rule your CrossFire system. ή δουλεύει κανονικά και με nvidia κάρτα γραφικών? Τέλος μήπως έχετε να προτίνεται κάτι εναλλακτικό της μητρικής που αναφέρομαι ή οποία 1. να είναι συμβατή με τις παραπάνω μνήμες, 2. να δουλεύει πάνω της nvidia κάρτα γραφικών?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Μια χαρά ειναι η μητρικούλα και κανουν και οι μνημες. Απλά με τα Intel Chipsets αυτη τη στιγμη μπορεις να βαλει μονο 2 ATI καρτες για Crossfire (official υποστηριζομενα), ή 2 σειρας 7 από Nvidia (με μη official drivers) σε SLi. 2x8800 δεν μπορεις να βαλεις, αλλά μαλλον θα αλλαξει αυτο στο μέλλον. Με μια καρτα δεν υπαρχει κανένα προβλημα.
billpeppas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 αλλά μαλλον θα αλλαξει αυτο στο μέλλον. Οι μητρικές με Intel i965P/i975X έχουν δύο PCI-Express 16x slots, τα οποία μοιράζονται τις γραμμές, έτσι σε SLI/CrossFire δουλεύουνε σε 8x rate. Οι GeForce 8xxx series θέλουνε 16x rate για να δουλέψουνε. Άρα...ξέχνα το SLI με 8xxx σε i965P & i975X μητρικές.
Apostoloubas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Αχά.Διαφωτιστηκότατοι. Αξίζει όμως το sli ώστε να αποτελεί γνώμονα στις επιλογές μου? Σε αυτήν δουλεύει κάρτα γραφικών της nvidia? Thanks a lot
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Σε ΟΛΕΣ τις μητρικες με PCI-X 16x δουλευουν οι καρτες ΚΑΙ της Ati και της nvidia. Kαι Ati chipset να ειχες μια χαρα θα επαιρνε nvidia καρτα. Απλά αυτο που ειπαμε και προλιγου ισχυει και εδω. Edit: Bill αυτο δεν το ηξερα με τις 8800. Thnq για την προσθηκη. (Α, σε ειδα φωτο!!)
JOHNX2 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Σε αυτήν δουλεύει κάρτα γραφικών της nvidia? Thanks a lot mia xara douleui....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.