Προς το περιεχόμενο

McDonalds fries..

theoritikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρωτάς?

Δεν ξέρω.

Εγώ για ντοκυμαντέρ το ξέρω το συγκεκριμένο- που σημαίνει, αν μη τι άλλο όχι μυθοπλασία.

Αν μη τι άλλο πάλι, οφείλεις αν θέλεις να βγάζεις συμπεράσματα της προκοπής, να ακολουθείς και κάποια λογική μέθοδο.

Δημοσ.

Δλδ, η ταινια απορριπτεται ως νοτκυμαντερ απ'αυτο το στοιχειο.

Θυμαται κανενας τις ανακριβειες που εχει ο Μαικλ Μουρ στα ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ του?

Δημοσ.

Ναι αμέ.

Γιατί , είπα πουθενά ότι είναι φαν του Μάικλ Μουρ?

Προτιμώ να παραδεχτώ δημοσίως ότι προχθές είδα για τρίτη φορά το Scary Movie 3

Δημοσ.
@powerline...pes mas efoson δουλεψες κ στα 2 τι αλλες καφριλες εχουν κανει.

εγω εχω πετυχει σκηνικο π εχει γεμισει ο βοθρος κ στο υπογειο συνεχιζαν να δουλευουν πατωντας πανω σε τελαρα :P

Επειδή θα το κόψουνε αν αρχίσω να περιγράφω όσα έχω δεί, θα πω μόνο δύο πράγματα. Έχετε σκεφτεί όλοι σας, γιατί οι σαλάτες που παραγγένετε απο τα διάφορα εστιατόρια είναι έτοιμες σε χρόνο ρεκόρ; Μιλάω και για κανονικά εστιατόρια. Οι σαλάτες λοιπόν, είναι κομμένες απο μέρες μέχρι και μήνες πριν, έτοιμες σε μερίδες και στο ψυγείο ή την κατάψυξη, αν πρόκειται να μείνουν πολύ καιρό. Το άλλο είναι το επίσης κλασικό, που απορώ που δεν έχει προβληματίσει κανέναν. Παραγγέλνετε ένα καλαμάκι με πίττα, και σε δύο λεπτά είναι έτοιμο, φρεσκοψημένο και λαχταριστό. Ό χρόνος ψησίματος΄που απαιτεί ένα καλαμάκι, είναι περίπου 10-12 λεπτά. Η πρακτική είναι να μισοψήνουν τα καλαμάκια και να τα αφήνουν έτσι, μέχρι να παραγγείλει κάποιος, οπότε θα τα βάλουν στη φωτιά για να τελειώσει το ψήσιμο. Μέχρι εδώ καλά, εφόσον αυτό θα γίνει μόνο για την παραγωγή της ημέρας. Υπάρχουν όμως αρκετές ποσότητες που δεν καταναλόνονται, είτε μένοντας μισοψημένα, είτε γιατί τα άφησε κάποιος στο τραπέζι του. Αυτά μπαίνουν στο ψυγείο για την επόμενη, μεθεπόμενη και όσες μέρες χρειάζονται, μέχρι να πουληθουν, μπαίνοντας κάθε βρ'άδυ στο ψυγείο και βγαίνοντας κάθε πρωϊ. Και βέβαια, ούτε συζήτηση για να πεταχτούν, αν δεν βρωμίσουν στο βαθμό που δεν κρύβεται η μυρωδιά.

Δημοσ.

Δεν εννοω αυτο.

Το να κοιταει καποιος μονο τις ανακριβειες και τα "τεχνικα" λαθη, μου φαινεται οτι αυτος ο καποιος ειναι προκατειλημμένος...

Δημοσ.
Υπάρχουν όμως αρκετές ποσότητες που δεν καταναλόνονται, είτε μένοντας μισοψημένα, είτε γιατί τα άφησε κάποιος στο τραπέζι του. Αυτά μπαίνουν στο ψυγείο για την επόμενη, μεθεπόμενη και όσες μέρες χρειάζονται, μέχρι να πουληθουν, μπαίνοντας κάθε βρ'άδυ στο ψυγείο και βγαίνοντας κάθε πρωϊ. Και βέβαια, ούτε συζήτηση για να πεταχτούν, αν δεν βρωμίσουν στο βαθμό που δεν κρύβεται η μυρωδιά.

το ιδιο δεν γινεται και με τον γυρο; τον βαζουν να ψηνεται, αν μεχρι το τελος της ημερας δεν εχει φαγωθει τον τυλιγουν σε μια ζελατινα και στο ψυγειο.

Δημοσ.
Δεν εννοω αυτο.

Το να κοιταει καποιος μονο τις ανακριβειες και τα "τεχνικα" λαθη, μου φαινεται οτι αυτος ο καποιος ειναι προκατειλημμένος...

Και πάλι εξαρτάται από το κατά πόσο οι ανακρίβειες επηρεάζουν την αξιοπιστία του έργου, από το οποίο, αν μη τι άλλο, ζητάμε ακριβώς αξιοπιστία, ειδικά όταν πρόκειται για ντοκυμαντέρ.

Δεν είναι του παρόντος να ασχοληθούμε με το Μάικλ Μουρ, αλλά για το Super Size Me δεν ξέρω πώς ακριβώς να σου αποδείξω ότι δεν έχει καμία σχέση με προκατάληψη (υπέρ των McDonalds' όπως υποθέτω ότι υπαινίσσεσαι) η αρνητική μου στάση απέναντί του πέρα από το να σου πω ότι θα πρέπει να είμαι πολύ απελπισμένη για να φάω από κει ή από Goody;s κλπ.

Απλώς θεωρώ ότι τα μέσα, η μέθοδος κλπ ήταν παιδαριώδη, για τους ίδιους λόγους που ανέφερε ο Boomboom.

Δημοσ.
Μπραβο ρε συ.

Μολις απεδειξες οτι το φαγητο απ'τα MCD ειναι θρεπτικο και υγιεινο...

Μπράβο και σε εσένα. Μόλις απέδειξες πως -στην καλύτερη περίπτωση- δεν ξέρεις να διαβάζεις.

Δημοσ.
το ιδιο δεν γινεται και με τον γυρο; τον βαζουν να ψηνεται, αν μεχρι το τελος της ημερας δεν εχει φαγωθει τον τυλιγουν σε μια ζελατινα και στο ψυγειο.

Και πάλι έξω, και πάλι στο ψυγείο και ξανά, ξανά... Όχι μόνο για τον ήδη κομμένο, αλλά και για ολόκληρη τη σούβλα ισχύει αυτό. Ο μόνος τρόπος να το καταλάβεις, είναι να δείς πόσο εύκολα κόβεται και πόσο ξερός φαίνεται ο γύρος. Αν είναι πολύ ξερός, τότε πιθανότατα, είναι ποοοολύ μπαγιάτικος.

Δημοσ.
Μπράβο και σε εσένα. Μόλις απέδειξες πως -στην καλύτερη περίπτωση- δεν ξέρεις να διαβάζεις.

Kι εγω επαναλαμβανω πως το να απορριπτεις ολοκληρη τη ταινια γι'αυτα που λες, εισαι αρκετα προκατειλημμενος. Και στην ουσια αυτο που σου προσαπτω λες. Ε?

Δημοσ.
Και πάλι εξαρτάται από το κατά πόσο οι ανακρίβειες επηρεάζουν την αξιοπιστία του έργου, από το οποίο, αν μη τι άλλο, ζητάμε ακριβώς αξιοπιστία, ειδικά όταν πρόκειται για ντοκυμαντέρ.

Δεν είναι του παρόντος να ασχοληθούμε με το Μάικλ Μουρ, αλλά για το Super Size Me δεν ξέρω πώς ακριβώς να σου αποδείξω ότι δεν έχει καμία σχέση με προκατάληψη (υπέρ των McDonalds' όπως υποθέτω ότι υπαινίσσεσαι) η αρνητική μου στάση απέναντί του πέρα από το να σου πω ότι θα πρέπει να είμαι πολύ απελπισμένη για να φάω από κει ή από Goody;s κλπ.

Απλώς θεωρώ ότι τα μέσα, η μέθοδος κλπ ήταν παιδαριώδη, για τους ίδιους λόγους που ανέφερε ο Boomboom.

Δεν σε καταλαβα που διαφωνεις με την ταινια.

Εκει που εγω διαφωνω ειναι οτι χρησιμοποιησε σχεδον ολους τους τροπους εντυπωσιασμου. Κοινως, μου φανηκε οτι εριχνε χειροβομβιδες για να τραβηξει την προσοχη.

Αλλα στο συνολο (για το που ηθελε να καταληξει) δε διαφωνω πουθενα.

Κοινως, MCD=σκ@τοφαγητο. Τωρα, το αν θα επρεπε να χρησιμοποιησει επιστημονικες μεθοδους, δε με απασχολει καθολου.

Δημοσ.
'Οχι, καθόλου. Έχω ζήσει Αμερική και δεν υπάρχει η έννοια μπιφτέκι στο μενού τους. Θα το κάνουν σε σαντουιτς, δλδ μπέργκερ.

Κοίτα, θρεπτική αξία αν δεν είχε δεν θα είχε θερμίδες. Άρα δεν θα είχε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά. Κάτι που έχει κάποιο ή όλα από τα πιο πάνω είναι φαγητό in my book. Είχες κάποτε έναν καθηγητή που πέταξε μία μ@λ@κία και κάτι έγινε. Είναι πολύ εύκολο να πετάξεις ένα mail και να πεις πάρε ρώτα τον... Η πίκλα φίλε μου είναι στοιχείο των Αμερικάνικων μπέρκερ, όχι των mcdonalds και τα mcdonalds δεν ξέρω πότε τα χρησιμοποίησαν πρώτη φορά αλλά είναι από ίδια εμπειρία και μόνο πάνω από 20αετία.

πικλες (αγγουρακι τουρσι που λεμε εμεις στο ελλαδισταν) ειναι ΠΑΝΤΟΥ. πας στο dinner και τρως ενα club? η πικλα θα ειναι στο πιατο, μαζι με το coleslaw.

παντως οταν ετρωγα μακι-ντις, ελεγα χωρις πικλες, για να ειναι ζεστο το cheeseburger.

φορ δε ρεκορντ, τα τελευταια 3 χρονια εχω φαει: 3 φορες μακ, 1 φορα kfc, 10 φορες μαξ διαφορα πραγματα απο kebab shop εδω αγγλια και 5 φορες goodys και 2 kfc ελλαδα.

Δημοσ.
Δεν σε καταλαβα που διαφωνεις με την ταινια.

Εκει που εγω διαφωνω ειναι οτι χρησιμοποιησε σχεδον ολους τους τροπους εντυπωσιασμου. Κοινως, μου φανηκε οτι εριχνε χειροβομβιδες για να τραβηξει την προσοχη. Αλλα στο συνολο (για το που ηθελε να καταληξει) δε διαφωνω πουθενα.

Κοινως, MCD=σκ@τοφαγητο. Τωρα, το αν θα επρεπε να χρησιμοποιησει επιστημονικες μεθοδους, δε με απασχολει καθολου.

Είχα ήδη πει πού διαφωνώ με την ταινία, αλλά ας το ξαναπώ: στη μέθοδο.

Διάβασε ξανά και το ποστ του BoomBoom. Αν κάποιος τρώει σε τέτοιες ποσότητες ο,τιδήποτε και μάλιστα χωρίς να τρέφεται και με τίποτα άλλο, πάλι πρόβλημα θα προκαλέσει στην υγεία του. Άσε που το λες από μόνος σου, στα bold.

Και γενικά μιλώντας τώρα, πώς είναι δυνατόν, (δεν το λέω μόνο για σένα) να μη σε ενδιαφέρουν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται ? Θα μπορούσα κι εγώ να σου αναφέρω εν τάχει 2-3 τρόπους για το πώς να γυρίσουμε ένα ντοκυμαντέρ όπου -αίφνης- το συμπέρασμα θα ήταν ότι η Αθήνα είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο για να ζεις. Δε σε ενδιαφέρει ότι φροντίζοντας να αποκρύψω 10 πράγματα και να υπερτονίσω άλλα 10 θα μπορούσα με άνεση να αποδείξω κάτι τέτοιο, το οποίο φυσικά δεν είναι ακριβές?

Δημαγωγία is the word you're looking for my friend.

Και τέλος, οκ, συμφωνείς με το συμπέρασμα της ταινίας: αλλά πραγματικά, χρειαζόσουν αυτή την ταινία για να συνειδητοποιήσεις ότι τα McD's δεν είναι και ό,τι καλύτερο?

Δημοσ.
πικλες (αγγουρακι τουρσι που λεμε εμεις στο ελλαδισταν) ειναι ΠΑΝΤΟΥ. πας στο dinner και τρως ενα club? η πικλα θα ειναι στο πιατο, μαζι με το coleslaw.

παντως οταν ετρωγα μακι-ντις, ελεγα χωρις πικλες, για να ειναι ζεστο το cheeseburger.

φορ δε ρεκορντ, τα τελευταια 3 χρονια εχω φαει: 3 φορες μακ, 1 φορα kfc, 10 φορες μαξ διαφορα πραγματα απο kebab shop εδω αγγλια και 5 φορες goodys και 2 kfc ελλαδα.

Κοίτα να δεις ρε... Όλος ο κόσμος είναι Ελλαδιστάν... :lol:

http://images.google.com/images?q=pickles

fireflies, πολύ σωστή σε βρίσκω! :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...