Charis_75 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Καθώς επανερχόμαστε συνεχώς σε θέματα antivirus, antispy, firewall και registry, θα ήθελα να καταθέσω καιγώ την πρότασή μου για κριτική και σχόλια. Χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα τα εξής προγράμματα : α) firewall των windows xp prof sp2 (με ενημερωμένα όλα τα security updates) β) windows defender 1.1 γ) antivir personal (με καθημερινό update) δ) peerguardian (με καθημερινό update) ε) adaware se personal (εβδομαδιαίο update) στ) ccleaner v1.37 ζ) tune up utilities 2007 Πιστεύετε ότι χρειάζομαι κάτι ακόμα ;;; Υ.Γ. Μήπως το adaware είναι περιττό αφού μετά το ccleaner δε βρίσκει ποτέ τίποτα ;
activex Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 nomizw oti exeis eksoplisti san astakos! liga kai kala file mou... ton xp to firewall einai tipiko.. eiparxoun poli pio aksiologes lisis telos panton to thema einai kai ligo prosopiko..
kattistt Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Οσαν οχυρο ειναι ο υπολογιστης σου... Αλλα οπως λεει και ο activex υπαρχουν καλυτερα firewall... αλλα εδω υπαρχουν διαφορες αποψεις...
TechnoState Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 vale k mia panoplia me 5.000 level sto defense kai ksekina guild!
Charis_75 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Σχετικά με to firewall ξέρω ότι υστερώ, αλλά κάποιες δοκιμές παλιότερα με ξενέρωσαν λιγάκι. Το ένα βαρύ, το άλλο περίπλοκο στις ρυθμίσεις κ.ο.κ. Έτσι ξαναγύρισα στη microsoft παίρνοντας τα ανάλογα ρίσκα, τουλάχιστον μέχρι να πάρω κανά καλό routerάκι... vale k mia panoplia me 5.000 level sto defense kai ksekina guild! LOL Σα νάχεις δίκιο....άντε να βγει και το καινούργιο ultima online και βλέπουμε...
activex Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 sygate firewall kai euxristo kai analitiko kai kirios elauri..
gagarin Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Bαλε 1 pc για να μπαινεις στο internet κανε lan με αυτον που εχεις βαλει ΟOOOOΛΑ αυτα κ μετα βρες τον Mitnick κ πεστου για attack...
Highlander Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Μία από τα ίδια θυμάμαι ότι είχε κάνει και ο karib/mjmj/mentoras99 μέχρι που αγόρασε MAC και ησύχασε. (Μόνος αυτός ! )
Eusebius Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 αλλά κάποιες δοκιμές παλιότερα με ξενέρωσαν λιγάκι. Το ένα βαρύ, το άλλο περίπλοκο στις ρυθμίσεις κ.ο.κ. Μαζί σου. Μετά το Kerio PF 2.1.5 (τελευταία έκδ. το 2003, αυτήν έχω ακόμα) δεν έχω δει άλλο ανθρώπινο personal firewall. Απʼ όσο έχω διαβάσει, και του SP2 το fw μια χαρά είναι, εκτός αν θες να ελέγχεις την εξερχόμενη κίνηση, που δεν το κάνει. Πάντως, πέρα από ένα fw και ένα αντι-ιικό, τα υπόλοιπα μου φαίνονται λίγο υπερβολικά, εφόσον προσέχεις λίγο. Εκτός βέβαια από τα PeerGuardian και CCleaner και διάφορα άλλα τέτοια, που είναι για ειδικές δουλειές και δεν έχουν σχέση γενικά με την ασφάλεια στο ίντερνετ.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Θα συμφωνήσω. Τόσα πράγματα πάνω στο PC είναι υπερβολικά. Το firewall της MS είναι αρκετό - αν ξέρεις τι εγκαθιστάς, και πώς να το ρυθμισεις ώστε να μην επικοινωνεί όποτε θέλει με το ίντερνετ - και σε συνδιασμό με ένα καλό antivirus (ΜcAfee over here) δεν περνάει τίποτα. Χρόνια με αυτόν τον συνδιασμό είμαι κύριος...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Zonealarm εδώ και 2 χρονια, και ειδικά το νεο με το ανιχνευτηρι spyware μεσα, σε συνδυασμο με NOD32 και ειμαι κομπλέ!
Charis_75 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Δηλαδή ποιο από τα προγράμματα που έχω αναφέρει είναι υπερβολικό να υπάρχει; Και με δεδομένο ότι όλα είναι απολύτως φιλικά με το σύστημα... Παρόλ' αυτά, γνωρίζει κανείς εάν με το regisrty cleaner των tune up utilities είναι περιττά τα α) ccleaner και β) adaware ??
flik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δεν βλέπω μια ιδιαίτερη συγγένεια ανάμεσα στo Registry cleaner, ad-aware και CCleaner. Το registry cleaner απο TuneUp utilities είναι πολύ καλό. Το ad-aware είναι κι αυτό απο τα καλύτερα 2-3 anti-spyware, δεν σημαίνει ότι αν τρέχεις το Registry cleaner δεν χρειάζεται να τρέχεις το ad-aware. Το Δεν μπορεί το Registry cleaner να βρεί προγράμματα spyware, με τίποτα. Επίσης, το Ccleaner καθαρίζει τον δίσκο σου απο αρχεία που δεν χρειάζεσαι. δεν ακουμπάει καν την registry ούτε έχει μηχανισμό εύρεσης spyware. Και αυτό βέβαια πολύ καλό στη δουλειά του. Δεν έχουν σχέση μεταξύ τους αυτά τα προγράμματα. Απλά και τα τρία "καθαρίζουν" πολύ καλά. Κράτα και τα τρία.
Charis_75 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δεν βλέπω μια ιδιαίτερη συγγένεια ανάμεσα στo Registry cleaner, ad-aware και CCleaner. Το registry cleaner απο TuneUp utilities είναι πολύ καλό. Το ad-aware είναι κι αυτό απο τα καλύτερα 2-3 anti-spyware, δεν σημαίνει ότι αν τρέχεις το Registry cleaner δεν χρειάζεται να τρέχεις το ad-aware. Το Δεν μπορεί το Registry cleaner να βρεί προγράμματα spyware, με τίποτα. Επίσης, το Ccleaner καθαρίζει τον δίσκο σου απο αρχεία που δεν χρειάζεσαι. δεν ακουμπάει καν την registry ούτε έχει μηχανισμό εύρεσης spyware. Και αυτό βέβαια πολύ καλό στη δουλειά του. Δεν έχουν σχέση μεταξύ τους αυτά τα προγράμματα. Απλά και τα τρία "καθαρίζουν" πολύ καλά. Κράτα και τα τρία. Θεωρητικά τουλάχιστον συμφωνώ... Στην πράξη όμως κάθε φορά που τρέχω πρώτα το ccleaner και έπειτα το adaware, το δεύτερο δε βρίσκει ποτέ τίποτα.Γιατί να συμβαίνει αυτό;Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν προηγηθεί το Registry cleaner (TuneUp utilities) του ccleaner. Ούτως ή άλλως λέω να κρατήσω και τα 7 προγράμματα και ας είμαι υπερβολικός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.