Προς το περιεχόμενο

12 ταινίες που ήταν μπροστά της εποχής τους.

GhostRiderLSOV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαζομάρα είναι η λίστα. Φτιαγμένη από παντελώς άσχετο άνθρωπο.

Το πιο απίστευτο; Απουσιάζει ο Πολίτης Κέιν. Η ταινία που άλλαξε τα πάντα. Τελεία.

Δημοσ.
Χαζομάρα είναι η λίστα. Φτιαγμένη από παντελώς άσχετο άνθρωπο.

Το πιο απίστευτο; Απουσιάζει ο Πολίτης Κέιν. Η ταινία που άλλαξε τα πάντα. Τελεία.

Το ακούω συνέχεια για τον Πολίτη Κέιν και δε μπορώ να καταλάβω τι ήταν αυτό το τρομακτικό που προσέφερε στο σινεμά...

Αν δε βαριέσαι για πες γιατί όταν την είδα την βρήκα απλά συμπαθητική...

Δημοσ.
Το ακούω συνέχεια για τον Πολίτη Κέιν και δε μπορώ να καταλάβω τι ήταν αυτό το τρομακτικό που προσέφερε στο σινεμά...

Αν δε βαριέσαι για πες γιατί όταν την είδα την βρήκα απλά συμπαθητική...

για αρχή δοκίμασε αυτό

το οτι δε σου άρεσε μια ταινία δε σημαίνει οτι δεν είναι επιδραστική.

ούτε κι εγώ τρελαίνομαι για τον kane.

κατα τ'άλλα συμφωνώ με το manuel, η λίστα είναι σχεδόν εκτός θέματος.

Δημοσ.

Συμφωνώ με Sellers. Κυρίως η Οδύσσεια του διαστήματος είναι αυτή που πρέπει να κρατήσουμε.

Όσον αφορά τον Πολίτη Κέιν, προφανώς πρέπει να ψάξεις για πράγματα που αφορούν την τεχνική του κινηματογράφου και όχι το σενάριο. Οι ταινίες που είναι μπροστά από την εποχή τους, δε σημαίνουν ότι απλά έχουν πολύ καλό σενάριο (που είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό).

Νομίζω ότι το λινκ του the_end λέει αρκετά καλά πράγματα (στα πρόχειρα που το κοίταξα). Αν χρειαστούν κι άλλα, ας απαντήσει κάποιος που να έχει ασχοληθεί πιο σοβαρά απ' ότι εγώ. Εμένα απλά με εντυπωσίασε η αισθητική της ταινίας, που σε σχέση με άλλες ταινίες που έχω από εκείνη την εποχή, είναι μίλια μπροστά (και λίγα λέω). Τι να λέμε τώρα; Είναι giant steps μπροστά. Προσωπικά μόνο αυτή και το Κουρδιστό Πορτοκάλι με έχουν εντυπωσιάσει τόσο πολύ από άποψη "τεχνική σκηνοθεσίας"

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να κολήσουμε σε Κιούμπρικ (και ούτε εξαιτίας της λατρείας μου) θα προτείνω και την Λολίτα διότι αν και είναι γυρισμένη το 1962 ένιωθα λες και παρακολουθούσα σειρά των Ρήγα - Αποστόλου.

Το Fifth Element μπροστά απο την εποχή του??? Μήπως πίσω απο αυτήν???

Δημοσ.

Δεν γνώριζα οτι έμεινε στην ιστορία λόγω των τεχνικών καινοτομιών που εισήγαγε στο σινεμά αλλά δε παρατήρησα και πολλά γιατί ήταν τόσο βασικά λόγω της εποχής(πχ όλα νετ)που δε πέρασε απο το μυαλό μου!Πάντως θυμάμαι οτι μου χε κάνει εντύπωση η γενική αίσθηση για ταινία του 40'.

Την λίστα δε τη θεωρώ πάντως εντελώς άστοχη γιατί απο τη πλευρά που τα βλέπει(τεχνικα)πολλές ταινίες είναι πολύ σημαντικές(πχ αυτές που θεωρώ εγώ τις πιο σημαντικές : 2001 A Space Odyssey,Tron,The Matrix,Metropolis)

Δημοσ.

Προσωπικά θα κρατούσα στη λίστα και το Ψυχώ (για μένα είναι ο ορισμός της μπροστά-από-την-εποχή-της ταινία) και το Jaws.

Κατά τ'άλλα συμφωνώ με Μανουέλ και the end για Πολίτη Κέιν.

Το 5th element μόνο για πλάκα καταλαβαίνω ότι μπορεί να αναφέρθηκε στη λίστα. Ακόμα και η επιχειρηματιλογία (πέρι της εναέριας καταδίωξης) είναι εντελώς άσχετη. Το 1995 γυρίστηκε, όχι το 1935.

Δημοσ.

Δες πολίτη κέιν και μια άλλη ταινία του '40 δίπλα δίπλα. Εκεί θα κάνει μπαμ! Εμένα έτυχε κ μου συνέβη κάτι πολύ παρόμοιο και μου κρεμάστηκε το σαγόνι στο πάτωμα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...