Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε παλιό

smilefreeware

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και στα χπ αμα βγαλεις τις σκιες απο ποντικια κλπ θα πετανε κιαυτα. 256μβ μνημη και πανω εισαι οκ. το τελιο ειναι αν μπορεις και δεχεται το μοβο 512

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@Powerline <μέγεθος του σκληρού>

Εχει 2 των 8GB και 2GB με ULTRA DMA 2 , στροφές και buffer χαμηλά.

Θα δοκιμάσω 1 IBM 60GB με 7200 πιστεύω να καλυτερέψει. Αυτό που δεν ξέρω είναι επειδή θα είναι στο ίδιο καλώδιο με τον 8GB θα υπάρξει πτώση ταχύτητας στον 60GB ?

(Για χωριτικότητα ευτυχώς με τo DSL έστησα δίκτυο και έκανα shared 1 folder από το δικό μου)

@kx5 <windows 2000 , linux>

Θα προτιμήσω XP για λόγους συμβατότητας. Η κόρη και οι φίλοι να μιλάνε την ίδια γλώσσα.

Οσο για το linux δυστυχώς είναι από τα πράγματα μου έχουν ξεφύγει στην εξέλιξη των πραγμάτων (κακώς-κάκιστα)

@tolis86 <και στα χπ αμα βγαλεις τις σκιες απο ποντικια κλπ θα πετανε κιαυτα. το τελιο ειναι αν μπορεις και δεχεται το μοβο 512>

Σκιές κλπ. θα κόψω πράγματα μέχρι να διαμαρτυρηθεί.

Η προσπάθεια θα είναι για 512. 1x256 και 2x128.

Δημοσ.

Αυτό που δεν ξέρω είναι επειδή θα είναι στο ίδιο καλώδιο με τον 8GB θα υπάρξει πτώση ταχύτητας στον 60GB ?

> Oxi, ean valeis ton 60ari os master kai ton 8ari slave, me 80ara kalodiotainia :-D

Δημοσ.

θα τον δει τον 60αρη? τι τσιπσετ εχει? αμα εχει 440 μαλον κλαυτα.... εγω στον πεντιουμ2 350, ο οποιος ειναι ιδιος με τον δικο σου π3 με τη διαφορα οτι το δικο μου δεν υποστιριζει εντολες sse και εχει χαμηλοτερα ρολογια,δοκιμασα να του βαλω εναν 80αρη και δεν τον εβλεπε...και για τοπ περιβαλον εβαλα το theme royale και το μονο εφε που κρατησα ειναι οι σκιες στις ετικετες των εικονιδιων στην επιφανια εργασιας και ετσι τρωει μονο 90MB

Δημοσ.

Gia to an tha anagnorisei 60GB HD, des to bios version sou:

* Pithanotata nai :arrow: BX440 rulez!

How to determine mainboard support to large capability harddisk?

1. Mainboard supports up to 32GB harddisk, BIOS version publish at date after(included) Jul, 1997

2. Mainboard supports up to 64GB harddisk, BIOS version publish at date after(included) Dec, 1999

3. Mainboard supports up to 136GB harddisk, BIOS version publish at date after(included) Nov, 2000

4. Mainboard supports up to 262144GB harddisk, BIOS version publish at date after(included) Jan, 2002. (*Except Intel 440BX chipset's motherboard, it can support up to 136GB harddisk)

Δημοσ.

θα χρειαστεις και νεο σκληρο γιατι οι δισκοι της εποχης εκεινης συνηθως σερνονται.βεβαια οι σημερινοι δισκοι συνηθως δεν κανουν στην μητρικη σου ομως μερικοι exelstor or hitachi εχουν τζαμπερακι που τους "κλειδωνει" στα 32 gb και κατα πασα πιθανοτητα τους βλεπει η μητρικη σου.

Δημοσ.

Paides, min to[n] mperdevoume adikos & adika :-D

Efoson exei to 440BX, mporei na dei 60ari skliro :mrgreen:

Ma kai to sygkekrimeno chipset na min eixe, efoson:

System BIOS Date 06/28/00

Pali tha evlepe ton 60ari HD, kanonikotata!

Δημοσ.

Μέχρι και 80άρη έχω δοκιμάσει σε αυτή την μητρική, δούλευε κανονικά.

Αν βάλεις τα XP θα ψιλοσέρνονται όμως... σε εμένα με PIII450 με 448ΜΒ SDRAM(100Μhz) αυτό συνέβαινε.

Με τα Win2000 δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά έπαιζα μια περίοδο με ένα φίλο με παλιά μηχανήματα.

Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι αν δεν εβλεπε δίσκο πάνω από 32GΒ ήθελε να γίνει boot με μικρότερο και μετά τα XP τον έβλεπαν. Σε κάποια φάση δεν θυμάμαι καλά έπρεπε να χωρίσεις τον δίσκο σε κομμάτια μικρότερα των 32GB.

Δηλ. η μητρική δεν τον έβλεπε ενώ τα XP τον έβλεπαν!!

Αρα (σε περίπτωση που δεν βλέπει τον 60GB)

ή θα κάνω boot από τον μικρό και θα κάνω εγκατάσταση στον μεγάλο ή θα κόψω τον μεγάλο σε κομμάτια μικρότερα των 32GB.

Ελπίζω να τα θυμάμαι καλά.

Οσο για το OS εχω XP SP1 Αγγλικά με κομμένα τα updates.

Από το δικό μου μηχάνημα έχω παρατηρήσει ότι με τον ένα δίσκο που κάνω boot με XP SP1 Αγγλικά με λίγα updates μου φαίνεται ότι δουλεύει καλύτερα από ότι από τον άλλο με XP SP2 Ελληνικά και full updates.

Ασε που από 1/1/2007 μου έχει βγάλει το λάδι με αυτά τα updates. Κάθε φορά και πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή που γράφω πχ. όταν ξεκινάει κολλάει η taskbar για μισό λεπτό και ταυτόχρονα αφού φορτωθούν όλα μου τρώει και 2,3 icons από το tray.

Δημοσ.

An den dei ton 60ari me tin mia, tote tha ton kaneis 2 partition, X 30GB ekasto :)

Alla tha ton dei:

Except Intel 440BX chipset's motherboard, it can support up to 136GB harddisk

Case closed :twisted:

A, kai min skefteis kan -se tetoio mixanima- na valeis to Service Pack 2 .... :cry:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά την μνήμη την έκανα 448 και έβαλα και μια nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X. Πάει αρκετά καλύτερα.

(Τον δίσκο IBM 60GB όταν τον βάλω θα σας πω)

Να ρωτήσω και κάτι. Παρατήρησα την nVIDIA που έβαλα στην κόρη και μου φαίνεται ότι είναι καλύτερη από τη δική μου.

Δική μου

Video Adapter nVIDIA GeForce2 MX/MX400

GPU Code Name NV11 (AGP 4x 10DE / 0110, Rev B2)

GPU Clock 200 MHz

Memory Clock 143 MHz

Bios Version 3.11.01.24.00

Memory size 64MB

Κόρης

Video Adapter nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X

GPU Code Name NV18 (AGP 4x 10DE / 0181, Rev C1)

GPU Clock 274 MHz

Memory Clock 143 MHz

Bios Version 4.18.20.30.00

Memory size 64MB

Τι λέτε να τις αλλάξω ? έχει νόημα ή είναι ίδιες.

Δημοσ.

Eβαλα τον IBM 60GB και τον έκανα clone με το παλιό 8gb.

Boot δεν κατάφερα με τίποτα να γίνει. Εκανα πολλούς συνδυασμούς Master, slave και μόνος του.

Ενώ το bios τον αναγνώριζε όπως και αν έκανα boot με τον μικρό τον έβλεπε κανονικά σαν D.

Καλά είχα θυνμηθεί και έγραψα προηγουμένως ότι <ήθελε να γίνει boot με μικρότερο και μετά τα XP τον έβλεπαν>

Τελικά έβαλα ένα promise που είχα από παλιά για 4 δίσκους όπου ευτυχώς δούλεψε.

Τα παλαβά της ιστορίας.

Οταν βάλω και το μικρό στην mb και κάνω boot σώνει και ντε ξεκινάει με τον μικρό. (Είχα αλλάξει το boot από το bios)

Σε μια στιγμή που κατάφερα να ξεκινήσει μόνος του από την mb ο δίσκος φαινόταν σαν D και δυστυχώς όλα τα path στα WIN ήταν για C οπότε γινόταν της πουτ..ίνγας.

Και απέφυγα και τις λεπτομέρεις γιατί θα έγραφα πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...