Προς το περιεχόμενο

Ψύκτρα από socket 478 σε 423!

Kryptonite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν καλησπέρα..Έχω ένα P4 Willamette στα 1.7Ghz (socket 423) ο οποίος φοράει την stock ψύκτρα με μόνη αλλαγή ένα 8άρι ανεμιστηράκι αντί για το κανονικό, με μεγαλύτερη παροχή αέρα..Οι θερμοκρασίες που βλέπω κυμαίνονται στο 30-35 σε idle κατάσταση και σε 55-65 σε πλήρη φορτίο..Με μια μέση χρήση βρίσκεται κάπου στο 40+.Δεν είναι και ότι καλύτερο, αν κι έχω προσπαθήσει να τις ρίξω, χωρίς αποτέλεσμα όμως..Το ανεμιστηράκι δουλεύει στις 3400rpm που είναι και το max και υπάρχουν άλλα 3 (1 πίσω, 1 πλάι, 1 πάνω) τα οποία κατα καιρούς έχουν αλλάξει διάφορες θέσεις χωρίς φοβερές διαφορές..Θερμοκρασία κουτιού είναι στους 31-33 και του HD κάπου εκεί επίσης (άντε να πάει μέχρι και 35)..

Η απορία μου τώρα..

Επειδή το pc το έχω μόνιμα ανοιχτό και με 4 ανεμιστηράκια να δουλεύουν από 2500 - 3400 rpm εδώ μέσα έχω γίνει λίγο "όσα παίρνει ο άνεμος" κι έχω τρελλαθεί απ' τη βαβούρα (λες και προσγειώνεται Superpuma κάνει!!) αναρρωτιέμαι αν μπορώ να αλλάξω την ψύκτρα του με μια από socket 478..

Όταν λέω να την αλλάξω εννοώ αν οι βάσεις στις οποίες κουμπώνει ο 478 33779.jpg

θα "κάτσουν" στις τρύπες για τον 423

33890.jpg

και αν θα υπάρχει πρόβλημα ύψους..(Μήπως δλδ δεν κουμπώνει η ψύκτρα λόγω μικρότερης/μεγαλύτερης απόστασης ή μήπως ασκείται μεγάλη πίεση στη CPU)..

Όλα αυτά τα σκέφτομαι γιατί όσο κι αν έψαξα δε βρήκα καμμιά ψύκτρα για 423 και γενικά δεν είναι κανένα μηχάνημα που σκοτώνει για να πω ότι θα ρίξω λεφτά..Θεωρώ πως αυτή είναι η πιο οικονομική λύση μιας κι έχω ήδη μια stock από P4 @3.0 με χαλκό κτλ που θα κάνει τη δουλειά τέλεια..

Αυτά πρός το παρόν..Περιμένω γνώμες!

Δημοσ.

γιατί δεν βγάζεις και τις 2 basis να τις συγκρίνεις ύψος και τις τρύπες να δεις αν κάνουν λογικά κάτι τέτοιο θα σου λύσει όλες τις απορίες

αυτά φιλικά πάντα

Δημοσ.

@ Vatos_locos : Βασικά ο λόγος που πόσταρα ήταν για να γλιτώσω απ' το να το ανακαλύψω manually..Έλεγα μήπως είχε δοκιμαστεί απο κανέναν άλλο και γνώριζε ήδη αν γίνεται..Άσε που δεν έχω και βάση από 478 πρόχειρη.Βέβαια αυτό λύνεται...

@ Delirium : Και τα δυο τα έχω δοκιμάσει σε ένα παλιό PIII που είχα και δε μπορώ να πώ οτι έκαναν τίποτα ιδιαίτερο..Thanx πάντως..

Δημοσ.

για κανε μια δοκιμη με το everest ultimate κάπου λέει κάτι διάστασης για κάποια κομμάτια τα οποια δεν θυμάμαι πια ιάνει αλλα μπορεί να φανείς τυχερός give it a try ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...