g1annis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Παρατήρησα πως όταν τροποποιώ ένα αρχείο κειμένου ας πούμε, δημιουργείται στον ίδιο φάκελο ένα αρχείο με το ίδιο όνομα που στο τέλος έχει ένα ~ Το παρατήρησα καθώς στο αριστερό παράθυρο του FTP client μου, όταν κατέβαζα ένα index.php άνοιγα τον text editor, το τροποποιούσα, και το έσωζα εμφανιζόταν άλλο ένα αρχείο με το όνομα index.php~ Ήταν ένα κρυφό αρχείο το οποίο εμφανιζόταν αν πατούσα 2 φορές το ctrl+h. Επίσης μετά την απομάκρυνση του κανονικού index.php από τον φάκελο το κρυφό αρχείο παρέμενε εκεί. 1) Ξέρει κανείς τι είναι αυτού του τύπου τα αρχεία; 2) Αυτά απομακρύνονται με κάποιον τρόπο μόνα τους; Όταν πχ περάσει κάποιος χρόνος ή στο reboot πχ? 3) Αν όχι, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υπάρχουν μέσα στους φακέλους όπου αποθηκεύω τα έγγραφα που τροποποιώ κι άλλα τέτοια αρχεία άχρηστα για εμένα? Ή μήπως δεν είναι τόσο άχρηστα όσο νομίζω? Πάντως εγώ τα σβύνω χειροκίνητα όταν δημιουργούνται. Κακώς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Είναι αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργεί το πρόγραμμα. Π.χ. το kate δημιουργεί τέτοια αρχεία. Δεν φεύγουν μόνα τους. Μπορείς να τα σβήνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Η μπορείς να παραμετροποιήσεις το πρόγραμμα ώστε να μη τα δημιουργεί, κάπου θα υπάρχει η σχετική λειτουργία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ros_Original Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Βέβαια καλό θα ήταν να μην το κάνεις ειδικά αν είναι αρχεία κώδικα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται... Στο τέλος σβήσε τα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meredoth Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Αυτά είναι τα swap file που δημιουργεί το συστημα, με τις αλλαγες που κάνεις, αν όλλα λειτουργουν κανονικά στο reboot σβηνετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Αυτά είναι τα swap file που δημιουργεί το συστημα, με τις αλλαγες που κάνεις, αν όλλα λειτουργουν κανονικά στο reboot σβηνετε Είσαι σίγουρος ότι σβήνονται μετά από επανεκκίνηση; Τουλάχιστον σε τρεις διανομές που έχω δοκιμάσει δεν σβήνονται (σίγουρα αυτά που δημιουργούν οι editors). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 και καλά κάνουν αν θέλετε την άποψη μου γιατί αυτά τα αρχεία σώζουν ζωές αν πάθει κάτι το αρχικό και δν χάνεισ όλη σου την δουλειά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.