Προς το περιεχόμενο

Mobo: Asus P5W DH Deluxe

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο συγκεκριμένος ανεμιστήρας είναι άχρηστος ΕΦΟΣΟΝ υπάρχει σωστή ροή αέρα στο κουτί.

Μια σωστή ψύκτρα στη CPU, η οποία φυσάει προς τον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού, ψύχει και το heatpipe της μητρικής.

Εάν το heatpipe δεν δέχεται καθόλου αέρα, ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα, απλά ακουμπήστε το για λίγο. Φυσικά οι θερμοκρασίες που δείχνουν τα everest/speedfan πρέπει να αγνοούνται εφόσον η θερμοκρασία της μητρικής στις ASUS μετριέται βλακωδώς στο southbridge και όχι στο northbridge όπως θα όφειλε.

Δεν σχολιάζω καν τον αστείο στανταρ ανεμιστήρα της Intel ο οποίος γεμίζει το κουτί με ζεστό αέρα και πρέπει να καταστρέφεται άμεσα (εκτός και αν φυσάει προς πλαινούς ανεμιστήρες του κουτιού).

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω εχω την ψυκτρα της Intel πανω (ετσι το εχω αγορασει) η οποια εκεινο το σημειο το "κρυβει" τελειως. Το συγκεκριμενο ανεμ. το ειχαν εγκαταστησει απο εκει που το πηρα το μηχανημα & μαλιστα αναποδα κιολας. Να το αφαιρεσω δεν μπορω γιατι α) θα χαθει η εγγυηση 2 ετων που υπαρχει για ολο το συστημα & για καποια μερη 3 ετη β) αν το αφαιρεσω πρεπει να αλλαξω & ψυκτρα τρεξιμο & εξοδα κλπ χωρια που πρεπει να το παω να το κανουν εκει που το αγορασα για να ισχυει η εγγυηση. Αυτο που εκανα το εβαλα σωστα οπως υποδυκνυεται στις φωτογραφιες & επεσε λιγο η θερμοκρασια 2-3 βαθμους. Η μεγιστη θερμ. που εχω τωρα στη mobo ειναι 42 βαθμους, πιστευω οτι ειναι ενταξει αν κρινεις μαλιστα οτι η asus εχει βαλει τον σενσορα στο θερμοτερο σημειο. Τωρα αν θα ηταν καλυτερα χωρις αυτο δεν το ξερω & ουτε μπορω να το δοκιμασω λογω της εγγυησης. Ασε που ειναι & μανικι το βαλε βγαλε.

Δημοσ.
Wrong wrong wrong.

http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_pipe

http://www.heatpipe.com/heatpipes.htm

Ξεκίνα με αυτά...

Δικό μου λάθος, εννοούσα όλο το σύστημα ψύξης της μητρικής και όχι μόνο το heatpipe.

Πάντως δεν πολυκατάλαβα τι θες να πεις με τα links σου... Αποτελούν μια πάμφθηνη λύση ψύξης και σαν καταναλωτές παίρνουμε όσα πληρώνουμε. Η απόδοσή τους είναι αστεία συγκρινόμενη με οποιαδήποτε αξιοπρεπή ενεργητική ψύξη.

Δημοσ.
Αποτελούν μια πάμφθηνη λύση ψύξης και σαν καταναλωτές παίρνουμε όσα πληρώνουμε. Η απόδοσή τους είναι αστεία συγκρινόμενη με οποιαδήποτε αξιοπρεπή ενεργητική ψύξη.

DEN NOMIZO OTI I AKSIA TOU KATERGASMENOU XALKOU EINAI IPODIESTERH SE SXESH ME ENA PLASTIKO FANAKI...

poso malon i posotita xalkou pou emperixi i ASUS STRIKER sta HEAT PIPS ths...

Δημοσ.
Εγω εχω την ψυκτρα της Intel πανω (ετσι το εχω αγορασει) η οποια εκεινο το σημειο το "κρυβει" τελειως. Το συγκεκριμενο ανεμ. το ειχαν εγκαταστησει απο εκει που το πηρα το μηχανημα & μαλιστα αναποδα κιολας. Να το αφαιρεσω δεν μπορω γιατι α) θα χαθει η εγγυηση 2 ετων που υπαρχει για ολο το συστημα & για καποια μερη 3 ετη β) αν το αφαιρεσω πρεπει να αλλαξω & ψυκτρα τρεξιμο & εξοδα κλπ χωρια που πρεπει να το παω να το κανουν εκει που το αγορασα για να ισχυει η εγγυηση. Αυτο που εκανα το εβαλα σωστα οπως υποδυκνυεται στις φωτογραφιες & επεσε λιγο η θερμοκρασια 2-3 βαθμους. Η μεγιστη θερμ. που εχω τωρα στη mobo ειναι 42 βαθμους, πιστευω οτι ειναι ενταξει αν κρινεις μαλιστα οτι η asus εχει βαλει τον σενσορα στο θερμοτερο σημειο. Τωρα αν θα ηταν καλυτερα χωρις αυτο δεν το ξερω & ουτε μπορω να το δοκιμασω λογω της εγγυησης. Ασε που ειναι & μανικι το βαλε βγαλε.

Ποια εγγύηση ρε φίλε, θα χάσεις την εγγύηση επειδή θα βγάλεις το optional fan? Που τα άκουσες αυτά?

Δημοσ.
Ποια εγγύηση ρε φίλε, θα χάσεις την εγγύηση επειδή θα βγάλεις το optional fan? Που τα άκουσες αυτά?

ston ipno toy mallon....

Δημοσ.
ston ipno toy mallon....

Ρε παλικαρια που τα ξερετε ολα το μηχανημα ειναι αγορασμενο σαν ετοιμο συστημα φιξ & για να ισχυει η εγγυηση του πρεπει να ανοιχτει μονο απο την εταιρεια που το εχει μονταρει, η 3ετη εγγυηση της μητρικης δεν χανεται αλλα χανεται η εγγυηση καλης λειτουργιας ολου του συστηματος με δωρεαν οποια εργασια χρειαστει μονταρισμα ξεμονταρισμα οπως & παραλαβη απο τον χωρο μου & αντικατασταση αμεσα οποιου ανταλλακτικου χρειαστει απο την εταιρεια οχι απο το εργοστασιο παραγωγης. Γκεγκε ?

Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτό σου το post:

Ενταξει τον αλλαξα. Με φοβισε λιγο γιατι δεν εβγαινε ηθελε ξεμανταλωμα & να τον γειρεις προς τη μια πλευρα. Επρεπε & να βγη ο πισω ανεμιστηρας του κουτιου οπως ηταν αναποδα σε περιπτωση που ηταν κανονικα βεβαια επρεπε να βγη η ψυκτρα του επεξεργαστη (το γραφω αυτο για τον φιλο που θελει να το βγαλει) για να μπορεσει να γειρει οσο χρειαζεται για να βγει. Μολις το εδεσα & πηγα να ξαναβαλω μπρος δεν εδινε ρευμα, ευτυχως με λιγο κουνημα των καλωδιων & πολυ προσευχη δουλεψε.

...εσύ την έχεις χάσει την εγγύηση, αφού έχεις ανοίξει ήδη το κουτί. Οπότε τί χαλιέσαι;

Δημοσ.
Σύμφωνα με αυτό σου το post:

...εσύ την έχεις χάσει την εγγύηση, αφού έχεις ανοίξει ήδη το κουτί. Οπότε τί χαλιέσαι;

Λες να μην ξερω πως το ανοιγω ? που εχει τα αυτοκολλητα & που οχι ?

Δημοσ.
E, τότε δε θα έχεις πρόβλημα και με περαιτέρω επεμβάσεις...

Υπαρχει γιατι το μονο που μπορεις να ανοιξεις ειναι το αριστερο "παραθυρο". Αλλωστε δεν βλεπω τον λογο να κανω επεμβαση & που εβαλα χερι πριν το εκανα γιατι ηταν περισσοτερο κοπος & χρονοβορο να τους φωναξω να το παρουν να τους εξηγησω οτι κατα την Asus εχουν τοποθετησει λαθος το ανεμιστηρακι η οτι δεν επρεπε να υπαρχει να το παρουν να το διορθωσουν & να το επιστρεψουν. Το ανοιξα & το αλλαξα & τελειωσε η υποθεση. Αλλα σε αλλη περιπτωση πιο σοβαρη θα επαιρνα τηλεφωνο & δεν θα ασχολιομουν καθολου. Δεν εχω & τις αναλογες γνωσεις αλλωστε.

Δημοσ.

Ειμαι λιγο μεγαλος φιλε μου να αρχισω να μαθαινω στα 44 πως μονταρουν ενα εργαλειο. Εχω & λιγο περιορισμο στον χρονο μου. Θα μου αρεσε βεβαια να μπορω να κανω ανα πασα στιγμη οποια επεμβαση θελω αλλα δυστυχως αυτη την στιγμη δεν υπαρχει δυνατοτητα. Προτιμω να παω σε μια εταιρεια να πω θελω αυτο & αυτο & το θελω & τοτε ποσο κανει, παρτα δωσε & εγγυηση & τελειωσε η υποθεση, τρεχα & οταν υπαρχει προβλημα & ολα καλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...