Προς το περιεχόμενο

Mobo: Asus P5W DH Deluxe

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έτσι σου είπανε ?

Ένα αντίστροφο ανεμιστηράκι χαλάει το όλο air-flow του κουτιού άνετα.

[ άσε που το συγκεκριμένο ανεμιστηράκι είναι και ιδιαίτερα θορυβώδες ]

Ειναι δυνατον να εχουν βαλει αντιστροφο ανεμιστηρακι τι τους περνας κοροἱδα να μην εχουν προβλεψει το air-flow του κουτιού. Για να το βαζει καποιο λογο εχει.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ειναι δυνατον να εχουν βαλει αντιστροφο ανεμιστηρακι τι τους περνας κοροἱδα να μην εχουν προβλεψει το air-flow του κουτιού. Για να το βαζει καποιο λογο εχει.

Καταρχάς βλέπω ότι βιάζεσαι να πεις τόσο πολύ κάτι που πνίγεσαι σε μια σταγόνα νερό.

α) Ναι οι τυπάδες στην Asus είναι πιο χαζοί και από τους ουρακοτάνγκους

β) Λέει να το βάζεις μόνο αν χρησιμοποιείς watercooling στην CPU [ που είδες τον ανεμιστήρα τώρα ??? ]

γ) Work your mind...ένας ανεμιστήρας φυσά πρός τον άλλον [ φυσάνε αντίθετα δηλαδή ] ...που πάει ο αέρας ?

.............knock knock....anybody home ?

Δημοσ.

Ρε συ billpeppas knock knock....anybody home πιστευεις οτι εσυ εισαι πιο γνωστης απο ολοκληρη ομαδα τεχνικων ? Σου λεει οταν τοποθετεις το ανεμιστηρακι να προσεξεις να μην βλεπεις την πισω του πλευρα "do not install the fan with its rear side facing you". Oσο για το χρησιμοποιησε το μονο αν εχεις υδροψυξη η παθητικη ψυξη τι να σου πω δεν ξερω στο σημειο παντως που μπαινει απο κατω χρησιμοποιει χαλκο για παθητικη ψυξη. Εγω τον εχω τοποθετημενο (ετσι το εχω παραλαβει δεν εχω βαλει χερι πανω) με τα γραμματα προς τον επεξεργαστη & οι θερμοκρασιες που δουλευει ειναι (vista) cpu E6600 25-39 & mobo 38-45 (xp) cpu 33-39 & mobo 38-45 παλι, με τα νορμαλ ανεμιστηρακια ενα μπρος ενα πισω ενα μικρο στο παραθυρο ενα του επεξεργαστη (της μανας του) & το ανεμιστηρακι & απο κατω μια πολυ θερμη καρτα ΑΤΙ Χ1900ΧΤΧ. Αυτα μετρημενα με το probe τωρα αν μετρησω τον πυρηνα του επεξεργαστη με το ΤΑΤ παιζει 10-14 παραπανω το περισσοτερο μεχρι 58. Και η μητρικη μετα απο ωρες παιχνιδι με 30 βαθμους θερμοκρασια δωματιου το πιο πολυ μεχρι 49-50 καπου εκει σπανιως βεβαια μετα απο πολυ ταλαιπωρια & με το κουτι αφυσητο γαι καιρο (γεματο σκονη).

Δημοσ.

Το ανεμιστηράκι δεν πρέπει να φυσάει προς το cpu cooler αλλά απο την άλλη κατεύθυνση. Μια ματιά στο manual της Asus και θα το διαπιστώσετε αμέσως. Ετσι το έχω στην A8N32 και είναι όλα ok εδώ και ένα χρόνο και όταν δεν το βάζω οι θερμοκρασίες στο σημείο που καταλήγουν τα heatpipes ανεβαίνουν (εκει που πατάει δηλαδή το συγκεκριμένο ανεμιστηράκι). Έχω βάλει αισθητήρα σε εκείνο το σημείο.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι απο το manual του P5W DH Deluxe. Η πρώτη δείχνει τον σωστό τρόπο τοποθέτησης και δείτε χαρακτηριστικά την δεύτερη όπου λέει "Do not install the fan with its rear side facing you", δηλαδή εαν φυσάει προς το cpu cooler είναι λάθος.

p5wdh1bv4.th.jpg

p5wdh2yz9.th.jpg

Δημοσ.
Το ανεμιστηράκι δεν πρέπει να φυσάει προς το cpu cooler αλλά απο την άλλη κατεύθυνση. Μια ματιά στο manual της Asus και θα το διαπιστώσετε αμέσως. Ετσι το έχω στην A8N32 και είναι όλα ok εδώ και ένα χρόνο και όταν δεν το βάζω οι θερμοκρασίες στο σημείο που καταλήγουν τα heatpipes ανεβαίνουν (εκει που πατάει δηλαδή το συγκεκριμένο ανεμιστηράκι). Έχω βάλει αισθητήρα σε εκείνο το σημείο.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι απο το manual του P5W DH Deluxe. Η πρώτη δείχνει τον σωστό τρόπο τοποθέτησης και δείτε χαρακτηριστικά την δεύτερη όπου λέει "Do not install the fan with its rear side facing you", δηλαδή εαν φυσάει προς το cpu cooler είναι λάθος.

p5wdh1bv4.th.jpg

p5wdh2yz9.th.jpg

Ποια ειναι η σωστη η πανω φωτογραφια η η κατω γιατι δεν εχω καταλαβει

Δημοσ.

Το αναφέρω ήδη. Η πρώτη δείχνει τον σωστό τρόπο τοποθέτησης και δείτε χαρακτηριστικά την δεύτερη όπου λέει "Do not install the fan with its rear side facing you", δηλαδή εαν φυσάει προς το cpu cooler είναι λάθος.

Δημοσ.

ice@man αν μπορεις κατεβασε μια φωτο απο το κουτι σου με το συγκεκριμενο σημειο γιατι νομιζω σε μενα το εχουν τοποθετησει αναποδα

Δηλαδη αν καταλαβα καλα η "κουρμπα" που κανει πρεπει να ειναι απο πανω

Και σε περιπτωση που ειναι τοποθετημενο αναποδα τι γινεται ?

Δημοσ.

Επειδή είμαι εκτός Αθηνών δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω τώρα καμία φωτο. Απο τις παραπάνω όμως φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα πως πρέπει να είναι. Το μέρος που ρουφάει αέρα (απο εκεί που γράφει Asus) θα είναι απο τη μεριά του cpu και η άλλη πλευρά όπου βγάζει αέρα (απο εκεί που φεύγει το καλώδιο για το ρεύμα) θα κοιτάει τις πίσω υποδοχές της μητρικής.

Edit: Βρήκα μια φωτό απο internet που φαίνεται καλύτερα. Δεν είναι απο P5W DH αλλά το ίδιο ισχύει για όλες της μητρικές της Asus που χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα ψύξης.

45203563pp5.th.jpg

Δημοσ.

Δυστυχως εμενα πρεπει να ειναι αναποδα. Ειναι ευκολο να ανοιξω το κουτι να του αλλαξω θεση πρεπει να βγη η μητρικη ? η το κανω ετσι οπως ειναι πανω ? επειδη δεν εχω ξαναασχοληθει & αν ναι πως ξεμονταρει & μονταρει παλι αν θελεις πληροφορησε με

Δημοσ.

Ενταξει τον αλλαξα. Με φοβισε λιγο γιατι δεν εβγαινε ηθελε ξεμανταλωμα & να τον γειρεις προς τη μια πλευρα. Επρεπε & να βγη ο πισω ανεμιστηρας του κουτιου οπως ηταν αναποδα σε περιπτωση που ηταν κανονικα βεβαια επρεπε να βγη η ψυκτρα του επεξεργαστη (το γραφω αυτο για τον φιλο που θελει να το βγαλει) για να μπορεσει να γειρει οσο χρειαζεται για να βγει. Μολις το εδεσα & πηγα να ξαναβαλω μπρος δεν εδινε ρευμα, ευτυχως με λιγο κουνημα των καλωδιων & πολυ προσευχη δουλεψε. Σκεφτομουν την δυναμη της προσευχης στον Χριστο ακομα & εγω που ουτε εχω ξαναασχοληθη ποτε με μονταρισμα ξεμονταρισμα αν & ασχολουμαι απο το 1990 με τους υπολογιστες ( ειμαι της αποψης ο καθενας να κυτταει τη δουλεια του & οχι ολοι σε ολα, & 2ον καθε τεχνη εχει τα μυστικα της που ολοι δεν μπορουμε να τα ξερουμε ) τα καταφερα & ο ασθενης επιβιωσε. Δοξα στον Κυριο.

Δημοσ.
Λέει να το βάζεις μόνο αν χρησιμοποιείς watercooling στην CPU

Το γράφει ξεκάθαρα η ASUS... Τώρα γιατί κάποιοι επιμένουν να το χρησιμοποιούν όταν δεν έχουν υδρόψυξη...

Δημοσ.
Το γράφει ξεκάθαρα η ASUS... Τώρα γιατί κάποιοι επιμένουν να το χρησιμοποιούν όταν δεν έχουν υδρόψυξη...

Γιατι φιλε μου ανεβαζει θερμοκρασια στο συγκεκριμενο σημειο.

Δημοσ.

Φίλε vags αν έχεις τέτοιο πρόβλημα βάλε καλύτερη ψύκτρα στον επεξεργαστή σου. Μην χρησιμοποιείς ένα εξάρτημα που προορίζεται για άλλη δουλειά. Η δουλειά του εν λόγω ανεμηστήρα προορίζεται για συνδυασμό με υδρόψυξη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...