ALekzUnder Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Χωρις παρεξηγηση προς τους φιλους συμφορουμιτες αλλα δεν μπορω να ακουω τετοια πραγματα,αυτα που λεγοντα εδω μεσα ειναι ανυπωτα!!!Ποσοι απο σας εχουν οδηγησει ενα απο τα δυο αυτοκινητα τουλαχιστον?Οι περισσοτεροι αναφερονται σε εμπειριες θειων-θειαδων-μπατζανακιδων,ε λ ε ο ς. Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης,εχουμε το corolla 1.4 sol του 2002(που υποτιθεται ειναι η πλουσια εκδοση) και πριν ενα χρονο πηραμε το focus 1.6 ti-vct sport plus.Μολις εκλεισα τα 18 και πηρα το διπλωμα οδηγουσα το corolla και μπορω να πω οτι ως νεο οδηγο με εντυπωσιασε και το θεωρησα ενα απο τα καλυτερα,καμια σχεση με αυτα που θεωρησα,αυτο το καταλαβα μολις πηραμε το focus,η διαφορα στην ποιοτητα ειναι εξωφρενικη,το corolla μου φανηκε τσιγκινο σε ποιοτητα μολις αρχισα να οδηγω το focus,η "δυνατη" του κατασκευη ειναι φοβερη και πολλη ανωτερη του corolla,το εσωτερικο αλλα ταπερ με αηδιαζει στο corolla,για ταξιδια δεν το συζητω καν,το corolla "λαχανιαζει" στη δυσκολη προσπεραση και μου φτανε η ψυχη στην κουλουρη μεχρι να φτασω στον προορισμο μου,με το focus ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα,ξερεις οτι δεν θα κολλησει πουθενα,πορεια σε ταξιδι με καλη ηχομονωση στα 180~190+ και απιστευτο κρατημα,το corolla στα 160-170 πιανει να τριζει-τρεμει ολοκληρο και μου παιρνει τ άφτια,για χωρους και ανεση σας παρακαλω μη μου συκρινεται το corolla με το focus σαν σπιρτοκουτο ειναι το πρωτο.Παρολαυτα εχω να πω πως αυτο που με βολευει στο corolla ειναι η πραγματικη καταναλωση η οποια ειναι πολλη μικροτερη απο το πειναλεο focus...Ο πατερας μου ηταν τρελος με την toyota γιατι ολοι του οι φιλοι κ γνωστοι ειχαν κ απο ενα αξιοπιστο που δεν εσπασε δεν χαλασε απο το 1821...Μολις πηραμε το focus του χουμε κανει τα ιδια χιλιομετρα με το corolla γιατι ειδικα για μεγαλες διαδρομες κανεις δεν παιρνει το corolla πια,εκτος απο μενα που ειμαι ταπι και ψυχραιμος και με βολευει απο βενζινες αυτη την περιοδο εκτος και αν εχουν βαλει οι αλλοι μπιτζινα στο focus. Οσο για την τιμολογιακη πολιτικη...Να τη χ3σω...μου καμουφλαρανε το corolla σε περιτιλιγμα auris και μου το πουλανε πανακριβα,βρε ουουουστ.το ιδιο αμαξι ακριβως ρε παιδια!Αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως.Το focus εχει απλα εξαιρετικο προμοταρισμα και δεν ειναι τσιπηδες οι ανθρωποι να μην προσφερουν και ενα χρονο οδικη βοηθεια παραπανω.Δεν κρυβονται πισω απο τα στερεοτυπα-[αξιοπιστια] για να διαμορφωνουν τιμες. Με λιγα λογια,ειμαστε πολυ ικανοποιημενη και απο τα δυο αυτοκινητα αλλα για τελειως διαφορετικους λογους,το ενα ειναι σαν "μικρο" και το focus σαν "limo" συγκριτικα,το corolla αντεξε δυο νεους οδηγους(την αδερφη μου και μενα) ενω το focus εχει κανει τρομερα ταξιδια,τελοσπαντων,με συγχωρειτε για το μακροσκελες ποστ αλλα ειχα σαλταρει με αυτα που διαβασα εδω,και ειμαι σιγουρος πως πολλοι θα διαφωνησετε ακομη με πολλα απο αυτα που αναφερω,αλλα οπως σας ειπα - αν δεν ζησεις καθημερινα ενα αυτ/το δεν μπορεις να καταληξεις τι ρολο βαραει..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ripperakos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Πάρε το Auris, αλλά το 1600. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Visehrad Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Τελικα εκλεισα παιδια στο Αuris to 1600 Trend.Σε κανα μηνα μου ειπαν για μαυρο που θελω.Το αναμενω και μετα βλεπουμε απο κοντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ripperakos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Ίσως έχει έναν από τους καλύτερους 1600άρηδες κινητήρες! Dual VVTi! Καλό είναι και το Volvo C30. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agpr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Συγχαρητήρια! Σου εύχομαι πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Αργότερα, αν θες, γράψε μας και τις εντυπώσεις σου. Όταν το ξεκαβαλήσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SGP Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Άντε, καλοτάξιδο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Visehrad Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Eυχαριστω παιδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALekzUnder Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Καλοταξιδο φιλαρακι!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Visehrad Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Και παλι εδω.Λοιπον μια χαρα παμε με το καινουργιο οχημα μεχρι και πριν 5 μερες..Πριν 5 μερες κολλησε ο δεικτης της βενζινης και δεν λεει να κατεβει ενω το ξαναγεμισα και παλι..Και ο συναγερμος δυο φορες οταν τον βαζω εκτος απο τα γνωστα μπιπ μπιπ κανει και κατι δικους του αυτοσχεδιασμους.Σημερα το παω στην αντιπροσωπεια.Βασικα δεν ξερω τι εχει παιχτει τωρα..Εργοστασιακο ελλατωμα η συνδεση συναγερμου λανθασμενη απο μερος της αντιπροσωπειας..?Παντως οταν ελεγα στον τυπο απο την Τουοτα για τον δεικτη μου ελεγε <ενταξει αν το γεμισεις παλι θα ξεκολλησει> και κατι τετοια.Μετα του ειπα και για το συναγερμο και με αφησε να περιμενω κανα 3 λεπτο και οταν ηρθε παλι μου ειπε φερτο την Δευτερα (Σημερα) να κοιταξουμε τον εγκεφαλο...Ανησυχω πολυ να πω αληθεια...Κατα τα αλλα και ταξιδι το πηγα καλο και στιβαρο ειναι.Γκαζακι ανοιγει πιο πολυ μετα τις 4000 στροφες.κρατηματα καλα.Το μονο μειονεκτημα η μεγαλη καταναλωση μεσα στην πολη.Σχετικα ασυμφορο...Εκτος πολεως για ταξιδια ιδανικο.Απλα εμενα δεν με πολυχαλαει γιατι δεν μπλεκω με κινηση πολυ αφου η δουλεια μου ειναι στην Αττικη Οδο και ετσι μεσα στην Αττικη Οδο δεν βρισκω κινηση.Εργονομικο ειναι με τις θηκουλες του και το δευτερο ντουλαπακι πανω απο το βασικο που ειναι πολυ βολικο!Χωροι μεσα πολυ καλο και ανετο.Απο θορυβους δεν εχω προβλημα.Η μηχανη μετα τις 4000 στροφες ακουγεται αρκετα αλλα να πω την αληθεια δεν με χαλαει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
felikas Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Κ#λο-αγγλικές (ή Τουρκικες) κατασκευές! Ρε γμτ, αμα φτιαχνόταν Ιαπωνία, χαρακίρι θα κάναν οι μηχανικοί! Κρίμα, έγινε κ η Τοyοτα Ευρωπαική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kx5 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Πόσο σου καίει μέσα στην πόλη? Για Toyota τέτοιου είδους βλάβες είναι ξενέρωμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agpr Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Εντάξει, βιομηχανικό προϊόν είναι. Και αστοχίες θα υπάρξουν και προβληματάκια στον ποιοτικό έλεγχο θα παρατηρηθούν, χίλια-δυο μπορούν να πάνε στραβά. Έχεις, όμως, εγγύηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Visehrad Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Πόσο σου καίει μέσα στην πόλη?Για Toyota τέτοιου είδους βλάβες είναι ξενέρωμα... Κοιτα μ.ο καταναλωσης στην πολη 2 φορες που το εχω κανει οπως ελεγε το trip computer ηταν απο 8-9.Να σου το πω και πρακτικα να καταλαβεις.Ο δεικης βενζινης εχει 9 λεντακια.Απο Αθηνα - Πυργο που πηγα (320 χλμ) μου εφυγαν 4 λεντακια(και πηγαινα στο μισο της διαδρομης μαλλιοκουβαρα..Απο το σπιτι μου για μια αποσταση 5 χλμ με κινηση μου εφυγε 1 λεντακι.. Σημειωση : Με τον κλιματισμο να δουλευει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitsikas Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 φιλε 8-9 lt/100km καταναλωση για πολη για 1600ρι ειναι παααρα πολυ καλα. Το δικο μου 1000ρι ειναι και στην πολη με air-condition χτυπαει μεχρι και 11 lt/100km ενω χωρις air-condition 9-10 lt/100km. Για το κολλημα του δεικτη βενζινης να ξερεις οτι στο παρελθον και άλλα ΤΟΥΟΤΑ ειχαν παρομοιο προβλημα και νομιζω αν δεν κανω λαθος εφταιγε ενα κολλημενο φλοτερ που ειναι μεσα στο ντεποζιτο και συνηθως το αλλαζανε στα πλαισια της εγγυησης. Για τον συναγερμο, επειδη δεν ερχεται απο το εργοστασιο αλλα τον τοποθετουν στην αντιπροσωπεια, μαλλον καποια λ@μ@κ!α καναν τα μαστορια της αντιπροσωπειας. Γενικα παντως όσο εισαι εντος της 6ετιας, πιεζε να σου αντικαθιστουν οτιδηποτε σου παρουσιαζεται αντι να σου λενε θα το επισκευασουμε. Εξαλλου γι' αυτο πληρωσες και παραπανω για την μεγαλυτερη εγγυηση. Και αν ο αντιπροσωπος σου κανει τσαλιμακια, με μια επιστολη ή ενα e-mail στην μαμα ΤΟΥΟΤΑ-Hellas να δεις πως σφιγγουν κατι κωλοι και τρεχουν ξαφνικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Visehrad Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 φιλε 8-9 lt/100km καταναλωση για πολη για 1600ρι ειναι παααρα πολυ καλα. Το δικο μου 1000ρι ειναι και στην πολη με air-condition χτυπαει μεχρι και 11 lt/100km ενω χωρις air-condition 9-10 lt/100km. Για το κολλημα του δεικτη βενζινης να ξερεις οτι στο παρελθον και άλλα ΤΟΥΟΤΑ ειχαν παρομοιο προβλημα και νομιζω αν δεν κανω λαθος εφταιγε ενα κολλημενο φλοτερ που ειναι μεσα στο ντεποζιτο και συνηθως το αλλαζανε στα πλαισια της εγγυησης. Για τον συναγερμο, επειδη δεν ερχεται απο το εργοστασιο αλλα τον τοποθετουν στην αντιπροσωπεια, μαλλον καποια λ@μ@κ!α καναν τα μαστορια της αντιπροσωπειας. Γενικα παντως όσο εισαι εντος της 6ετιας, πιεζε να σου αντικαθιστουν οτιδηποτε σου παρουσιαζεται αντι να σου λενε θα το επισκευασουμε. Εξαλλου γι' αυτο πληρωσες και παραπανω για την μεγαλυτερη εγγυηση. Και αν ο αντιπροσωπος σου κανει τσαλιμακια, με μια επιστολη ή ενα e-mail στην μαμα ΤΟΥΟΤΑ-Hellas να δεις πως σφιγγουν κατι κωλοι και τρεχουν ξαφνικα. Μακαρι να ειναι μονο το φλοτερ και να ξεμπλεξουμε με αυτο.Θα δουμε.Οσο για την καταναλωση μπορεις να εχεις και δικιο μιασ και δεν εχω μετρο συγκρισης καθως πριν ειχα ενα Hiundai Accent που δεν εκαιγε μια στην πολη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.