Προς το περιεχόμενο

Ford Focus Vs Toyota Auris

Visehrad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) Τα Ford είναι εδώ και κάποια χρόνια, σε όλη την Ευρώπη, σταθερά φθηνότερα από τον ανταγωνισμό.

2) Ναι αλλά κοιτάνε πολύ το mileage (πόσα μίλια βγάζει με ένα γαλόνι βενζίνη) και όντως δεν κοιτάνε τόσο όσο στην Ευρώπη την οδική συμπεριφορά, πράγμα στο οποίο είναι πραγματικά καλά τα Ford kai to Focus συγκεκριμένα. Μη κρίνεις τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν μόνο από ταινίες που βλέπεις.

3) Η τιμή του Honda Civic που ανήκει στην ίδια κατηγορία και κατασκευάζεται στην Αμερική είναι στα $15.000, και άδειο. Το ίδιο και για το Corolla που είναι άδειο σχετικά με το Focus και κάνει $14.000. Το Focus είναι στα $14.000 και γεμάτο. Και οι πωλήσεις στην Αμερική πέφτουν και πέεεφτουν. Η νομοθεσία για την εκπομπή καυσαερίων στην Καλιφόρνια είναι η αυστηρότερη στον κόσμο. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Αμερική αναγκαστικά πάνε με αυτές και όχι με των άλλων πολιτειών.

Για τους ανθρώπους που αγοράζουν Focus δεν λέω κάτι. Κάποιοι θέλουν φτηνό αμάξι, κάποιοι θέλουν το στήσιμό του, κάποιοι δεν ξέρουν.

1)Οk αλλά δεν είναι τέτοιες οι διαφορές τιμής ώστε να υποδηλώνουν κατώτερης ποιότητας αυτοκίνητα,το βλέπεις άλλωστε ότι το fokus δεν έχει ελλείψεις δίπλα στα golf,astra,corolla.Οι διαφορές που χωρίζουν τα κορυφαία στον τομέα κρίνονται στα ''σημεία''.Καμία σχέση πχ.με

hyundai που είναι και φαίνεται φθηνό(χωρίς παρεξήγηση:-| ).Θα χαρακτήριζα τις τιμές ανταγωνιστικές και όχι φθηνές,λοιπόν.

2)Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες ότι η κατανάλωση παίζει ρόλο εκεί!Η βενζίνη δεν είναι πιο φθηνή απ'την Ευρώπη?Όπως και να χει δεν νομίζω στην Αμερική να μην επικρατούν τα μεγάλα αυτοκίνητα.

3)Μίλησα για κόστος εξέλιξης διότι το πλήθος των αμερικάνικων αυτοκινήτων δεν έχει σύγχρονους κινητήρες(λίγα άλογα για τα κυβικά τους,μεγάλες καταναλώσεις).Αυτό με την Καλιφόρνια δεν το ήξερα.

Δηλαδή για σένα το πιο ακριβό=το καλύτερο?!Τα honda ανέκαθεν ήταν ακριβότερα όλων των ιαπωνικών,τι σημαίνει αυτό δηλαδή ό,τι είναι τα καλύτερα?

Επίσης συγκρίνουμε fokus που είναι η δεύτερη γεννιά του,με corolla που είναι η δέκατη ή εντέκατη γεννιά της.Το ένα κυκλοφορεί για δεκαετίες και έχει χτίσει ένα ''όνομα'' περι αξιοπιστίας(-όχι άδικα) και ένα κοινό αγοραστών.Το άλλο μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια κέρδισε και αυτό πολύ κόσμο με τον οδηγικό χαρακτήρα του και το σύνολο του.Αν μια γεννιά corolla δεν είναι και τόσο καλή θα πουλήσει και πάλι γιατί κουβαλάει μεγάλη ιστορία.Πιστεύω ότι σ'αυτό οφείλονται οι τσιμπημένες τιμές και παράλληλα οι ψηλές θέσεις στις πωλήσεις.Το fokus αν δεν ήταν καλό,καμία προσφορά δεν θα το 'σωζε και πολύ απλά δεν θα είχε πουλήσει τίποτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

To Σαββατο εκανα test drive το focus 1.6 .Πραγματικα με απογοητευσε.θορυβωδης κινητηρας και μια αισθηση φτηνιας στο εσωτερικο του αλλα και εξωτερικα(υστερα απο λεπτομερεστατη παρατηρηση).Ειχε βεβαια και θετικα(κρατηματα) αλλα...Κατοπιν πηγα για το Golf 1.4 tsi. Δεν το εκανα test drive(δεν προλαβα) αλλα η αισθηση που εχεις μπαινοντας στο Golf ειναι εντελως διαφορετικη.Απολυτως καμμια σχεση.Οπως καλυτερα νοιωθεις και στο εσωτερικο τουAuris.Φοβερο.Πραγματικα το ερωτευτηκα.Απο τριτη και μετα κανω test drive και τα δυο και αποφασιζω.Παντως το focus to ειχα κι εγω πρωτο στις προτιμησεις μου λογω τιμης - εξοπλισμου αλλα...απογοητευση.

Γελάω πραγματικά με την σκέψη του kwsn ότι οι αμερικανοί κοιτάνε περισσότερο το εσωτερικό του αυτοκινήτου! Προφανώς δεν έχει μπει σε πολλά αμερικάνικα. Ο παππούς μου ως βέρος αμερικανός, έχει μία από τις μεγάλες Lincoln (η premium θυγατρική της ford εκεί). Lincoln είναι όλες οι μεγάλες λιμουζίνες που μεταφέρουν προέδρους κτλ... Μέσα είναι για κλάματα σε σχέση πχ με ένα γκολφάκι. Ναι, έχει δέρματα επενδύσεις ξύλινες (και καλά) αλλά είναι φτηνό μέσα, όπως και να το κάνεις, έχει τις παναγιάς τα μάτια από εξοπλισμό, αλλά δεν πείθει κάποιον που έχει μπει σε ευρωπαϊκό. Το focus ακόμα και της περασμένης γενιάς που πωλείται ακόμα είναι η καλύτερη επιλογή στα λεφτά του.

Μην συγκρίνεται ιαπωνικά μοντέλα που πωλούνται ΗΠΑ με εδώ, το εδώ accord είναι της premium brand της honda εκεί, της Accura και βαριέμαι να ψάξω πως το λένε. Το accord εκεί είναι πολύ κατώτερο ποιοτικά. Τα μοντέλα της toyota είναι επίσης διαφορετικά. Μέσα εκεί είναι πιο φθηνά αλλά η αξιοπιστία αξιοπιστία. Δεν συζητάω, από άποψη αξιοπιστίας 100% Ιαπωνικό ή ασιάτικο τέλος πάντων. Η kia εκεί δίνει εγγύηση 10 χρόνια/100.000 μίλια, όποιο φθάσεις πρώτα.

Εκεί τα αυτοκίντητα κάνουν πολύ περισσότερα μίλια από εδώ, ναι. Αλλά πηγαίνοντας με 60 μίλια την ώρα χωρίς σταμάτα ξεκίνα. Άμα το φροντίζεις λίγο εκεί το αυτοκίνητο ζει για πάντα μιας και κινείται στις ιδανικές συνθήκες.

Η ford δε με πείθει με τα πλαστικά της, έχω συνηθίσει σε vw και με χαλάνε πολλές λεπτομέρειες στα ford. Το Auris δεν το έχω δει, αλλά η παλιά corolla μέσα ήταν για κλάματα ως προς τα πλαστικά (απτή ποιότητα, όχι συναρμολόγηση).

Σε αυτή την κατηγορία το Opel Astra δεν είναι τυχαία best seller. Αν δεν σε απασχολεί που έχουν γεμίσει οι δρόμοι με δαύτα, σου προτείνω να το κοιτάξεις και αυτό. Ειδικά το 3πορτο είναι κουκλί.

θα ξερασω...

Γελάω πραγματικά με την σκέψη του kwsn ότι οι αμερικανοί κοιτάνε περισσότερο το εσωτερικό του αυτοκινήτου! Προφανώς δεν έχει μπει σε πολλά αμερικάνικα.

Γι' αυτό ακριβώς τους έχουν πάρει και τα σώβρακα οι Ιάπωνες.

<<Η νομοθεσία για την εκπομπή καυσαερίων στην Καλιφόρνια είναι η αυστηρότερη στον κόσμο. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Αμερική αναγκαστικά πάνε με αυτές και όχι με των άλλων πολιτειών>>πολυ θα ηθελα να το δω καπου γραμμενο αυτο οτι η Αμερικη εχει τις πιο μικρες εκπομπες ρυπων στα αυτοκινητα τους...

ισχύει αυτό για τη νομοθεσία σχετικά με τους ρύπους στην αμερική. πηγή δεν έχω εύκαιρη(και βαριέμαι να ψάξω:Ρ) αλλά ένα καλό δείγμα είναι οι detuned(US spec) εκδόσεις κάποιων γρήγορων μοντέλων όπως τα evo και κάποιες εκδόσεις M (της BMW).

σιγα μην κοιτανε οι αμερικανοι καταναλωση οσο εχουμε εμεις το λιτρο κ πιο κατω αυτοι εχουν το γαλονι(3.4λιτρα):P

<<Η νομοθεσία για την εκπομπή καυσαερίων στην Καλιφόρνια είναι η αυστηρότερη στον κόσμο. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Αμερική αναγκαστικά πάνε με αυτές και όχι με των άλλων πολιτειών>>πολυ θα ηθελα να το δω καπου γραμμενο αυτο οτι η Αμερικη εχει τις πιο μικρες εκπομπες ρυπων στα αυτοκινητα τους...

Κάνε κανένα search στο google με US και california legislation emissions και δες τι βγαίνει.

@johnnyestia μπορείς τα μας τεκμηριώσεις με επιχειρήματα γιατί το Opel Astra είναι τόσο φοβερό και το αγοράζουν όλοι;

Πρίν απαντήσεις θα σου αναφέρω σαν παράδειγμα το Peugeot 206 που πήξαμε μια περίοδο απο δαύτα,καθώς και τώρα με το VW Polo και VW Golf...

Μήπως λοιπόν γεμίσαμε με Opel και Peugeot γιατι ήταν πιο κοντά στο βαλάντι του Έλληνα;;;;

Μήπως γιατί η VW έκανε κάτι κουλά άτοκα χρηματοδοτικά με 36+ μήνες αποπληρωμής;

Όλα είναι σχετικά...

Συγνώμη, μπορείτε να μου πείτε τι κόλλημα φάγατε με την προτίμησή μου για το Astra? Κατ'αρχήν εξέθεσα το γούστο μου, γιατί το 3-πορτο Astra είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας που μου αρέσει στο μάτι.

Επίσης μιας και το έχουν αρκετοί γνωστοί μου έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα πάνω σε αυτό και κρίνω τόσο την ποιότητα κύλισης όσο και την ποιότητα κατασκευής ικανοποιητικότατη για τα χρήματα που κοστίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στο σκεπτικό σου Tenshi παραλείπεις περιέργως την προσιτότητα των κορεάτικων (σαν μοντέλο μόνο το Accent είναι ψηλά σε πωλήσεις), καθώς και τα Citroen και τα Ford, που παρότι έχουν ένα κάρο προσφορές δέν έχουν την αναμενόμενη ανταπόκριση από το κοινό. Όπότε μήπως τελικά ο κόσμος αγοράζει τα Astra γιατί όντως είναι γενικά καλύτερο αυτοκίνητο από τα υπολοιπα της κατηγορίας του?

Καταρχήν μήν αντιδράς παράλογα λες και σε πιάσαμε απο τον λαιμό.Κατα δεύτερον εσύ ο ίδιος ανέφερες οτι τo Αstra είναι best seller στην κατηγορία του.Αυτό στο είπανε,το άκουσες απο την τηλεόραση ή κατέληξες απο μόνος σου στο συμπέρασμα;Κάθε χρόνο βγαίνει κάποια Χ εταιρία και παρουσιάζει το Ψ αμάξι της σαν το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2006-07-08-09.Αυτό ποιος το κρίνει;

Αν σου αρέσει σάν όχημα καλως κάνεις και το υποστηρίζεις,θα μας αφήσεις όμως το δικαίωμα να εκφέρουμε και μια διαφορετική άποψη (άσχετα αν κάποιοι το κάνουν κόσμια ή όχι).

"Περιέργως" όπως λές δέν παραλείπω τα κορεάτικα...ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ πάραυτα.Μπορεί να είναι σκυλιά και τίμια για τα χρήματα που δίνεις,δέν τα θεορώ όμως σε καμία περίπτωση ισάξια τον αντίστοιχων Ευρωπαικών/Ιαπωνικών.

Δέν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με την Ford,ξέρω σίγουρα όμως οτι η Citroen έχει ξελασπώσει με το C2.Την ανταπόκριση την βλέπεις κάθε μέρα, στους δρόμους.

Johnnyestia,

δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία, γιαυτό μη στεναχωριέσαι. Το astra μια χαρά αυτοκίνητο είναι, έχει μειονεκτήματα (και ποιο δεν έχει!) αλλά έχει και πολλά πλεονεκτήματα. Τώρα αν κάποιος το χαρακτηρίζει ελεεινό, έτσι χωρίς κάποια περαιτέρω αιτιολόγηση, δε μπορείς παρά να αντιδράσεις, όπως θα αντιδρούσες αν σου έλεγε πως το κοτόπουλο είναι ελεεινό. Περί ορέξεως...

Φρόντισε εσύ να απολαύσεις το αυτοκίνητό σου, και ας μην αρέσει σε άλλους.

Μια μόνο σημείωση, χωρίς να αλλάζει κάτι ουσιαστικό: το focus ήταν το 2006 πρώτο σε ταξινομήσεις στην Ελλάδα.

Δεν παρεξηγιέμαι ωρέ παίδες, το γούστο μου εξέθεσα εξ'αρχής και ο ένας μίλησε για εμετούς και ο άλλος μου ζήτησε να αποδείξω με τεχνοοικονομικούς όρους αν το Αστρα είναι ή όχι καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα.

Το Αστρα δεν το έχω κάν, δεν είμαι γενικά των 4ων τροχών και όποτε χρειάζεται την βολεύω με το οικογενειακό. Επίσης γενικά αυτή η κατηγορία των μικρομεσαίων 5-θυρων δεν με συγκινεί καθόλου. Απλά το Αστρα μου αρέσει περισσότερο από τα υπόλοιπα του συναφιού του. Τέλος πάντων, αρκετά με τα γούστα μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...