Typhoon Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Παίδες είπατε μεγάλη κουβέντα...RF και optical έχει πάρα πολύ δουλεία (στο εξωτερικό βασικά γιατί στην Ελλάδα ως γνωστόν δεν φτιάχνουμε τπτ), ακριβώς γιατί όλοι γίνονται δικτυάκηδες. Βέβαια ετοιμάσου για μεγάλες και θρυλικές μάχες με Maxwell, Schrödinger, etc, μπροστά στα οποία τα TCP-IP και λοιπά θα φαίνονται παιχνιδάκια...Αλλά αν γουστάρεις ξέρω ότι πολλές εταιρίες (ΒΑΕ πχ) ψάχνουν κόσμο με expertise σε αυτά.
gpan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Οτιδήποτε σου περνάει από το μυαλό. Π.χ πέρνα από το γραφείο διασύνδεσης του πανεπιστημίου σου και ζήτα πληροφορίες για το πρόγραμμα Leonardo da vinci της ΕΕ. Είναι κάτι σαν το Erasmus αλλά αντί να ασχολείσαι με ακαδημαϊκά δουλεύεις για 3 ή 6 μήνες εξωτερικό. Γίνε εθελοντής κάπου. Και το γεγονός που ήμουν εθελοντής στην Ολυμπιάδα μέτρησε πολύ σε αρκετές συνεντεύξεις. Με τη μια είχα να λέω εμπειρία από customer services, ομαδικότητα και συνεργασία με άλλους κτλ κτλ Πραγματικά σου λέω αν ενδιαφέρεσαι για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα στην Αγγλία και σε μεγάλες εταιρίες αυτά παίζουν πολύ ρόλο για να περάσεις το initial screening. Μπορεί να σου φαίνονται βλακείες αλλά δεν είναι. Για Ελλάδα εμπειρία για εύρεση εργασίας δεν έχω αλλά για Αγγλία αυτά που λέω στα υπογράφω κι ολας ΥΣ Όσο για το μεταπτυχιακό έκανα ένα σε communications and signal processing Άλλα όπως σου είπα όχι ότι με βοήθησε και ιδιαίτερα να βρω δουλειά, πράγμα που το ήξερα και εκ των προτέρων Κάτι άσχετο. Το newcastle τέλειωσες; Από άποψη δυσκολίας;
beastgr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Χα χα έτσι ακριβώς είναι typhoon. Τα δίκτυα μπροστά στα rf είναι ότι η πρόσθεση και η αφαίρεση μπροστά στα ανώτερα μαθηματικά ! Γι´ αυτό ίσως και δεν πάει και πολύς κόσμος λόγω δυσκολίας αλλά και χαμηλού υπόβαθρου στα μαθηματικά... που ως γνωστό στην Ελλάδα τουλάχιστον στα μαθηματικά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Αλλά και πάλι για να φτάσεις να γίνεις expert όπως λες στα rf πρέπει από κάπου να ξεκινήσεις και δεν είναι τόσο εύκολο (όχι ότι σε άλλες ειδικότητες είναι, αλλά σε αυτό δεν υπάρχει και πολύ ζήτηση) Και κάτι άλλο καλό όσον αφορά τα rf. Πραγματικά εκεί φαίνεται πόσο γ@μ@τη είναι η δουλειά του engineer. να μπορείς να φτιάξεις κάτι με συγκεκριμένα specs, να το τεσταρεις να το κάνεις modify κτλ κτλ Κορυφαία πράγματα αν με ρωτήσεις... Ρε θηρίο gpan μπράβο έπεσες μέσα. Για εμένα που τέλειωσα ελληνικό πολυτεχνείο το newcastle ήταν απίστευτα εύκολο και το πηγα πολύ χαλαρα...
Typhoon Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Και κάτι άλλο καλό όσον αφορά τα rf. Πραγματικά εκεί φαίνεται πόσο γ@μ@τη είναι η δουλειά του engineer. να μπορείς να φτιάξεις κάτι με συγκεκριμένα specs, να το τεσταρεις να το κάνεις modify κτλ κτλ Κορυφαία πράγματα αν με ρωτήσεις... Μα αυτά είναι engineering m8, τι είναι, να γράφουμε VB .NET ή να στήνουμε Cisco routers (όλα καλά και χρήσιμα βέβαια, but to each his own!)!
joskem Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ τελικά μάλλον για optics θα πάω. Σκέφτομαι για Southampton ή Essex, τι λέτε ποια η γνώμη σας για αυτά? Επίσης επειδή είδα ότι μιλάτε για rf και optics, εγώ έχω πολύ διάθεση να ασχοληθώ γενικότερα... Τι θα με συμβουλεύατε, μάστερ ή διδακτορικό?
tufeki Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Ωχ δεν επιτρεπονται greeklish!τωρα το ειδα, σορυ! Κανω MSc electrical engineering στην Αγγλια, και τα έχουμε βρει λίγο μπαστούνια όλοι μας. Ξέρει κανεις εαν γενικώς κόβουν μεταπτυχιακούς εδώ; γιατι μας είπαν ότι κόβεσαι κάτω από 50%, ψαρωτικό είναι ή είναι αδίστακτοι; καθόλου επιείκια; ξέρει κανείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.