Προς το περιεχόμενο

MSc Aγγλία

joskem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Yiourkas1 στο site :http://www.hero.ac.uk/rae/Results/ υπάρχουν οι κατατάξεις των πανεπιστημίων ανά τομέα (επέλεξε electrical and electronic engineering). Αυτές είναι οι επίσημες κατατάξεις από το αγγλικό κράτος έτσι όπως κατατάσσει τα πανεπιστήμια, για να τους δωθούν και τα αντίστοιχα χρηματικά κονδύλια στον τομέα της έρευνας.

Beastgr, τι εννοείς "Κάνε καμιά internship πχ για κανά 3μηνο, δούλεψε το καλοκαίρι, δούλεψε πχ κάπου που να έρχεσαι σε επαφή με πελάτες (όχι τίποτα άλλο αλλά για να έχεις να λες σε συνεντεύξεις τέτοιες εμπειρίες)"...

Θέλω να πω,τι συγκεκριμενο μου προτείνεις ?? Κάποια ιδέα?

Επίσης εσύ τι μεταπτυχιακό έκανες?

Δημοσ.

Να ρωτήσω μια άλλη απορία, επειδή μελετάω τα RAE στη σελίδα http://www.hero.ac.uk/rae/ , όταν μου εμφανίζει τους πίνακες με τις βαθμολογήσεις των πανεπιστημίων δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν οι στήλες Proportion of Staff Selected (βαθμολογημένο με A,B or C) και Category A and A* Research Active Staff (FTE) . Μήπως γνωρίζει κανείς??

Δημοσ.

Οτιδήποτε σου περνάει από το μυαλό. Π.χ πέρνα από το γραφείο διασύνδεσης του πανεπιστημίου σου και ζήτα πληροφορίες για το πρόγραμμα Leonardo da vinci της ΕΕ. Είναι κάτι σαν το Erasmus αλλά αντί να ασχολείσαι με ακαδημαϊκά δουλεύεις για 3 ή 6 μήνες εξωτερικό.

Γίνε εθελοντής κάπου. Και το γεγονός που ήμουν εθελοντής στην Ολυμπιάδα μέτρησε πολύ σε αρκετές συνεντεύξεις. Με τη μια είχα να λέω εμπειρία από customer services, ομαδικότητα και συνεργασία με άλλους κτλ κτλ

Πραγματικά σου λέω αν ενδιαφέρεσαι για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα στην Αγγλία και σε μεγάλες εταιρίες αυτά παίζουν πολύ ρόλο για να περάσεις το initial screening. Μπορεί να σου φαίνονται βλακείες αλλά δεν είναι. Για Ελλάδα εμπειρία για εύρεση εργασίας δεν έχω αλλά για Αγγλία αυτά που λέω στα υπογράφω κι ολας

ΥΣ Όσο για το μεταπτυχιακό έκανα ένα σε communications and signal processing Άλλα όπως σου είπα όχι ότι με βοήθησε και ιδιαίτερα να βρω δουλειά, πράγμα που το ήξερα και εκ των προτέρων

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή ψάχνω για MSc στην Αγγλία, πάνω σε οπτικά δίκτυα ή κάτι που να συσχετίζει οπτική και ασύρματη μετάδοση. Γνωρίζετε πού μπορώ να βρώ κατι τέτοιο? Έχετε κάτι να μου προτείνετε??

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σπούδασα στην Αγγλία 4 χρόνια. Ηλεκτρονικός μηχανικός είμαι, με μεταπτυχιακό πάνω στην πληροφορική και computer graphics. Επειδή έψαχνα κι εγώ κάποτε πανεπιστήμια θα σου προτείνω κάποια που νομίζω είναι πολύ καλά.

Πρώτα απ' όλα, πορείς να μπεις στην διευθύνση:

http://www.niss.ac.uk

και πας στο link Colleges & Universities. Έχει τα πάντα για τα πανεπιστήμια της Αγγλίας. Βαθμολογίες και προγράμματα. Είναι το πληρέστερο και το πιο ενημερωμένο site που έχει να κάνει με εκπαίδευση στην Αγγλία.

Πάντως αν έχεις καλούς βαθμούς Μαθηματικά, Φυσικοχημείες βασικά μαθήματα θετικής κατεύθυνσης σου προτείνω με χίλια να προσπαθήσεις να πας στο

Imperial College London

http://www.imperial.ac.uk

Άλλα καλά πανεπιστήμια είναι University of Endinburgh

http://www.ed.ac.uk

Αξίζουν ακόμα Manchester είναι και λίγο πιο φθηνη η ζωή εκεί για φοιτητής και πάρα πολλοί Ελληνες, και ρίξε μια ματία στο Sheffield.

Ανερχόμενο και πολύ καλό είναι και το

University of Wales, Swansea

http://www.swan.ac.uk

όπου έχει ρίξει τα τελεύταια χρόνια πάρα πολλά λεφτά, καινούργιες εγκαταστάσεις και εργαστήρια πάνω στο τμήμα των ηλεκτρονικών και ηλεκτρολόγων μηχανικών.

8) 8) 8) 8) 8)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

paidia poios kserei...

gia MSc agglia, gia department electrical and electronic engineering

gia metaptixiako pano se diktia (me diplomatiki se optika)

peite mou ligo ti gnomi sas gia:

York

Surrey

Essex

pio einai kalitero (me endiaferei kai na doulepso 2-3 xronia ekei meta)

Δημοσ.
paidia poios kserei...

gia MSc agglia, gia department electrical and electronic engineering

gia metaptixiako pano se diktia (me diplomatiki se optika)

peite mou ligo ti gnomi sas gia:

York

Surrey

Essex

pio einai kalitero (me endiaferei kai na doulepso 2-3 xronia ekei meta)

Electrical and Electronic Engineering

Entry Standards Overall Score

1 Cambridge 100.0

2 Southampton 457 99.9

3 Imperial College 479 95.1

4 Surrey 351 94.9

5 Bristol 415 94.7

6 Univ Coll London 424 92.5

7 Loughborough 377 91.3

8 York 432 91.1

Δημοσ.

thanks! mporeis na mou peis mipos apo pou ta brikes auta ta apotelesmata?

mipos grafei kai tipota allo,na dw ti xronia einai...

giati exw brei polles listes tetoies,alla faskoun kai antifaskoun!

sigkekrimena, sto surrey (http://education.guardian.co.uk/universityguide2006)

eno exei sto job prospect 10/10 gia to 2006, exei 6/10 gia to 2007!!!

kai auto me endiaferei idiaitera...

giauto ta exo mpleksei ligo gia to pou einai kalitera na paw :?

Δημοσ.

υπάρχει τρομερή έλειψη σε RF engineers. Όλοι γίνονται πληροφορικάκιδες, δικτυακηδες και προγραμματάκηδες. Κανένας δεν ξέρει να σχεδιάσει ένα φίλτρο, έναν ενισχυτή σήματος ή μιά κεραία. Microstrip design και MCIC design είναι κάτι το άγνωστο. Κανείς δεν ξέρει τι εστί coupler, diplexer, combiner και αν τα έχει ακουστά δεν ξέρει πως δουλεύουν.... και πολλά άλλα. Υπάρχει ζήτηση - αλλά ίσως περισσότερο στο εξωτερικό. RF και optics κατά τη γνώμη μου είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις. Ίσως και satellite.

Δημοσ.

όντως έλλειψη μπορεί να υπάρχει γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλή αλλά και πάλι δουλειά εύκολα δεν μπορείς να πιάσεις στα rf γιατί ακριβώς δεν υπάρχει και πάρα πολύ μεγάλη προσφορά εργασίας. καλά για ελλάδα δε μιλάμε γιατί δεν ξέρω αν παίζουν και πολλά από rf πολύ χλωμό...

Όλα αυτά διαμορφώνονται με προσφορά και ζήτηση, βγαίνουν πολλοί πληροφορικάκιδες κλτ κλτ γιατί ζητάνε πολλούς τετοιους. Θεώρησέ το τη μόδα της εποχής... :) Και εγώ με rf ασχολήθηκα προς το τέλος αλλά κατέληξα δικτυακιας γιατί εκεί η ζήτηση είναι τεράστια....

Όσο για το φίλο που ρωτάει για τα πανεπιστήμια μη το ψυρίζεις και πολύ δεν έχει νόημα. Όλα τα παραπάνω που σου ανέφεραν μια χαρά σχολές είναι. Το αν θα βρεις δουλειά και καλή εξαρτάται πιο πολύ από σένα και μετά από το πού πήγες.

Δημοσ.
όντως έλλειψη μπορεί να υπάρχει γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλή αλλά και πάλι δουλειά εύκολα δεν μπορείς να πιάσεις στα rf γιατί ακριβώς δεν υπάρχει και πάρα πολύ μεγάλη προσφορά εργασίας. καλά για ελλάδα δε μιλάμε γιατί δεν ξέρω αν παίζουν και πολλά από rf πολύ χλωμό...

Όλα αυτά διαμορφώνονται με προσφορά και ζήτηση, βγαίνουν πολλοί πληροφορικάκιδες κλτ κλτ γιατί ζητάνε πολλούς τετοιους. Θεώρησέ το τη μόδα της εποχής... :) Και εγώ με rf ασχολήθηκα προς το τέλος αλλά κατέληξα δικτυακιας γιατί εκεί η ζήτηση είναι τεράστια....

Όσο για το φίλο που ρωτάει για τα πανεπιστήμια μη το ψυρίζεις και πολύ δεν έχει νόημα. Όλα τα παραπάνω που σου ανέφεραν μια χαρά σχολές είναι. Το αν θα βρεις δουλειά και καλή εξαρτάται πιο πολύ από σένα και μετά από το πού πήγες.

πράγματι τα δίκτυα έχουν τρομερή ζήτηση αλλά δεν έχουμε τρομερά δίκτυα στην ελλάδα... αποτέλεσμα;;; ένας απόφοιτος μιας απλής ιδιωτικής σχολής με λίγο μεράκι να αρκεί για την δουλειά (για μισθούς δεν συζητάμε). Τι MSc και PhD....

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά...

Σχετικά με αυτά που λέτε, διαβάζοντας τα μαθήματα του κάθε MSc, το UCL ¨φτιάχνει¨ περισσότερο έναν πληροφορικάριο. Το York ασχολείται πολύ με RF και το Surrey είναι κάτι το ενδιάμεσο.

Απλά αυτό με τα RF, φοβάμαι μη κλείνω πολύ προς υλικό και δεν θέλω, γιατί πολλές φορες δεν έχεις και πολλές δυνατότητες για δουλειά... όπως είπε ο beastgr, RF στην Ελλάδα δεν παίζουν...

Όσο για τα πολυτεχνεία που είπατε, από ότι κατάλαβα, όλα τα παραπάνω είναι καλά. Για το Essex δεν είπατε τίποτα όποτε να το εκλάβω ώς όχι κατι το ιδιαίτερο, αν και έχω ακούσει καλά λόγια.

Όσο γιαυτό που είπε ο Tonymontana, +1, το έζησα για τα καλά 3 μήνες που έψαχνα για δουλειά... και μόνος σου που λέει ο λόγος αν έχεις διαβάσει ορισμένα πραγματάκια που θέλουν αυτοί...είσαι ok

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...