Προς το περιεχόμενο

MSc Aγγλία


joskem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελειώνω ηλεκτρολόγος μηχανικός με εξειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες και σκέφτομαι να φύγω αγγλία για MSc. Δεν έχω αποφασίσει πάνω σε ποιο αντικείμενο, αλλά σίγουρα θα είναι κάτι σχετικό με την επιστήμη. Έχετε να μου προτείνετε κάτι που σε λίγα χρόνια θα μου φανεί χρήσιμο στον εργασιακό τομέα? Επίσης ποιο πανεπιστήμιο θεωρείται top στο συγκεκριμένο τομέα (ανεξαρτήτως δυσκολίας)?? :confused:

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

επειδή σε διάφορες συζητήσεις έχω ακούσει για το foundation που είπες και εσύ, τι ακριβώς είναι?? Γιατί τώρα έχω αρχίσει να ψάχνομαι και ακόμα δεν έχω μπει στο κλίμα..

 

Επίσης όποιος άλλος γνωρίζει για το θεμα ας απαντήσει..:oops:

Δημοσ.

Συναδελφος είμαι τελείωσα εδώ και μερικά χρόνια. Για πες μας λιγο τι ακριβώς θέλεις να κάνεις γενικά; Να συνεχίσεις αργότερα για διδακτορικό, να βρεις καμιά δουλειά, να μπεις στο research and development. Πες μας τι σκέφτεσαι να κάνεις να σε βοηθήσουμε

Δημοσ.

Αρχικά στο μυαλό μου είχα για ακαδημαική καριέρα, διδακτορικά και ιστορίες.Κατάλαβα, ωστόσο, ότι ελάχιστες είναι οι πιθανότητες ακαδημαικής καριέρας γι' αυτό και το απέρριψα.(ακουμε για καθηγητές που ερχονται από Αμερική με 3 και 4 διδακτορικά και δε βρίσκουν θέση)

 

Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να φύγω σε 1 χρόνο για MSc στην Αγγλία και στη συνέχεια από ότι άκουσα εκεί υπάρχουν εκεί πολλές ευκαιρίες για εργασία αν έχεις τα προσόντα και την όρεξη. Έτσι σκέφτομαι τελειώνοντας το MSc να κάτσω 2-3 χρόνια για δουλειά στην Αγγλία, και πλέον έχοντας τόσο το MSc όσο και την επαγγελματική εμπειρία να γυρίσω στην Ελλάδα.

 

Ποια είναι η γνώμη σου εσένα? Πάνω σε τι θα ήταν καλύτερα να επιλέξω ένα MSc? Σκεφτόμουν αν υπάρχει κάτι σχετικό με νομικά θέματα επί των τηλεπικοινωνιών?? Ή μήπως ξεφεύγω από το αντικείμενο μου?

 

Οποιαδήποτε γνώμη θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη μιας και είμαι σε φάση ψαξίματος.. :)

Δημοσ.

Όντως αυτó που λες για το διδακτορικό ισχύει. Για να χωθείς στην Ελλάδα μέσα σε πανεπιστήμιο το πιθανότερο είναι τα χαρτιά και τα qualification να μην είναι αρκετά αν δεν έχεις και κανέναν να σε "προωθήσει". Αλλά θα μου πεις και που δεν ισχύει αυτό στην Ελλάδα; Πίστεψέ με τώρα πρόσφατα και στον ιδιωτικό τομέα έχω ακούσει να γίνονται τέτοια (όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όμως)

 

Το βασικότερο είναι να σου αρέσει αυτό που θα κάνεις. Θέλεις να κάνεις διδακτορικό, κάντο. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι το θέλεις και όχι επειδή θέλεις να φας 3 χρονάκια φοιτητής και να μην πας στρατό. Και πρέπει να είσαι και αρκετά motivated και να μην πεις πχ στο 2ο έτος πω πω βαρέθηκα, τι κάνω εδώ πέρα θέλω να φύγω να δουλέψω κτλ. Εγώ προσωπικά είχα δυο προτάσεις, μια μόλις τελείωσα το πτυχίο στην Ελλάδα και μια μετά το μεταπτυχιακό), εννοείται και 1000 λίρες μηνιάτικο στο χέρι που είναι στο στανταρ αλλά δεν ήθελα με τίποτα διδακτορικό ήθελα να δουλέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 

Τώρα από MSc στην αγγλία γίνεται χαμός. Όρεξη να έχεις να ψάχνεις τι σε ενδιαφέρει. Πρόσεξε όμως τι το θέλεις το MSc. Είναι καλό κατά την γνώμη μου για το δημόσιο αν ενδιαφέρεσαι (δίνει κάποια μόρια παραπάνω και δεν κάνεις και 3+ χρόνια όπως το διδακτορικό. Αν θέλεις κάνεις και 2ο μάστερ οπότε σε 2 χρόνια εχεις 2 μάστερ και τα ίδια μόρια με διδακτορικό σε γενικές γραμμες). Ένας άλλος λόγος καλός να κάνεις μαστερ είναι για να ενταχθείς λίγο στο κλίμα αγγλίας και να αρχίσεις αργότερα να ψάχνεις για δουλειά. Φυσικά αυτό εξαρτάται και από το πόσο confident αισθάνεσαι με γλώσσα νοοτροπία κλίμα κτλ κτλ Μπορείς να μην το κάνεις και καθόλου. Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά δε χρειάζεται και να πας σε ΤΟΠ πανεπιστήμιο γιατί εκεί θα σε ξεσκίσουν κυριολεκτικά (θα μάθεις δε λέω αλλά μην φανταστείς και πολύ περισσότερα από οσα έμαθες πολυτεχνείο) και δεν πρόκειται να σου φανεί και πολύ χρήσιμο στο ψάξιμο δουλειάς.

Πίστεψε με έψαξα πολύ καιρό για δουλειά στην Αγγλία και ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δε ασχολήθηκε με το μάστερ μου (ούτε και για το προπτυχιακό). Πόσο μάλλον και από ποιο πανεπιστήμιο τελείωσα. Ούτε καν σε συνέντευξη μου τα έχουν ρωτήσει. Αναλόγως και τι δουλειά θέλεις να βρεις εννοείται έτσι;

 

Ψάξε πολυ και για υποτροφίες (παίζουν αρκετές στο engineering) για να μην χαλάς και πολλά λεφτά από πάνω (για τις υποτροφίες δεν παίζει και ρόλο μόνο ο βαθμός γι' αυτό σου λέω να το ψάξεις ακόμα και αν δεν έχεις καλό βαθμό). Εγώ σε αυτό που έκανα όχι μόνο δεν πλήρωσα δίδακτρα αλλά με πληρώσανε και από πάνω :)

 

Δεν ξέρω τι δουλειά σκέφτεσαι να βρεις Αγγλία αλλά σε γενικές γραμμές παίζουν αρκετές έως πάρα πολλές (καμιά σχέση με Ελλάδα) αλλά και πάλι ανάλογα με το επάγγελμα που σε ενδιαφέρει. Ας πούμε για ενέργεια ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ παρακαλάνε να βρούνε μηχανικούς για τηλεπικοινωνίες ίσως δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα (όχι όπως ήτανε παλιότερα τελοσπάντων)

 

Πολλά έγραψα... Όσο πιο πολλές λεπτομέρεις μου δώσεις του τι θέλεις να κάνεις τόσο καλύτερα μπορώ να σε βοηθήσω. Μπες και στο http://www.prospects.ac.uk για να ψάξεις για μεταπτυχιακά σε όλα τα πανεπιστήμια της αγγλίας.

 

ΥΣ Α και στην ερώτησή σου για τοπ πανεπιστήμια αυτά που ξέρω εγώ για engineering είναι το UCL (University College London), Imperial, Universtity of Bristol, University of Edinburgh. Προφανώς υπάρχουν και άλλα καλά απλά δεν ξέρω εγώ προσωπικά κανέναν engineer που να έχει πάει σε άλλο.

Δημοσ.

Φιλε μου, επειδη και εγω ενδιαφερομαι για το θεμα, μηπως θα σου ηταν ευκολο να μας δωσεις μερικες εξτρα πληροφοριες για τις υποτροφιες?

Δημοσ.

Να σου δώσω πληροφορίες αλλά δεν έχω τίποτα γενικές υπόψη μου. Η καλύτερη κίνηση κατά τη γνώμη μου ειναι να επικοινωνήσεις με τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν και να ρωτήσεις (μέσω mail ή και τηλεφώνου)

Δημοσ.

Thanx Alsos, πολυ χρησιμο το thread!!!;)

Οσο για τον φιλο που ανοιξε το παρων thread, επειδη και εγω μαλλον για τηλεπικοινωνιες προοριζομαι, ψαχνοντας επεσα πανω σε αυτο:

http://www.prospects.ac.uk/cms/ShowPage/Home_page/Find_courses_and_research/p!eacge?mode=CourseDetails&pgid=33825&from=Search&crs_type=B&study=DM&subjects=29&institutions=ALL&regions=ALL&keyword=&ukstudent=&type=A&current=201&adv=N

Δημοσ.

Στο μυαλό μου εχω αποκλίσει το διδακτορικό, για διάφορους λόγους. Για αυτό έχω αποφασίσει για MSc , και όπως είπατε και παραπάνω ίσως και ένα 2ο MSc στη συνέχεια, αν προκύψει..Άυτό που με ενδιαφέρει είναι κυρίως έναν "δρόμο" για μια καλύτερη δουλειά

 

Οι απορίες που έχω είναι οι εξής :

 

1) Με εκπλήσσεις με τις υποτροφίες!! Μου έλεγαν ότι να μη σκέφτομαι υποτροφία για MSc και ότι δίνουν μόνο για PhD. Επειδή έχω πτυχίο κοντά στο 9, και γενικά αρκετά καλά προσόντα, μπορείς να με βοηθήσεις στο πώς ψάχνω αποτροφία? Δηλαδή την υποτροφία τη δίνει η Ελλάδα ή η Αγγλία? Γιατί από ότι είδα το ΙΚΥ, και κάτι ιδρύματα όπως Μποδοσάκη ή Ωνάση, για να σου δώσουν υποτροφία ζητούν να έχεις το πτυχίο στο χέρι. Εγώ την αίτηση θα την κάνω αρχές 5ου έτους, που σημαίνει ότι δε θα έχω ακόμα πτυχίο. Είπες ότι πρέπει να επικοινωνήσω με τα πανεπιστήμια. Δηλαδή τι?Διαλέγω ένα MSc που με ενδιαφέρει, και μετά στέλνω e-mail να ρωτήσω αν δίνουν καποια υποτροφία??

 

Βασικά δώσε μου οποιαδήποτε πληροφορία έχεις, γιατί έχω και αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, και τα έξοδα είναι μεγάλα, θα με διευκόλυνε υπερβολικά μια υποτροφία!

 

Επίσης πες μου αν γίνεται ποια χρονική περίοδο πρέπει να στείλω τα email για τις υποτροφίες?? Εγώ τελειώνω τον επόμενο Ιούνιο (σε 1 χρόνο), και θέλω να είμαι Αγγλία τον αμέσως επόμενο Οκτώβρη. Πρέπει από αυτό το Σεπτέμβρη να στείλω :confused:

 

2) Θα ήθελα τη γνώμη σας, σχετικά με το τι είναι καλύτερο. Μη μου πείτε το γνωστό κάνε ότι σου αρέσει, γιατί ναι επέλεξα τις τηλεπικοινωνίες που μου αρέσουν αλλά από εκεί και πέρα στο MSc αρχίζεις να σκέφτεσαι και κάπως επαγγελματικά, δηλαδή να κάνεις κάτι που μετά θα σε βοηθήσει να βρεις εύκολα μια δουλειά (και ειδικά στην Αγγλία γιατί από εκεί θα αρχίσω). Για αυτό ήθελα να μου πείτε τι είναι προτιμότερο? Να συνεχίσω ψάχνοντας ένα master επί τηλεπικοινωνιών (και επί των οπτικών ινών και οπτικών δικτύων που είναι και το θέμα της διπλωματικής μου) ή να ψάξω για ένα MSc σε δίκαιο τηλεπικοινωνιών (μάλλον πιο πολύ νομικό θέμα) ή σε management τηλεπικοινωνιών (οικονομικο)??

Δημοσ.

Λοιπόν εσύ είσαι αρκετά κοντά στο δικό μου στυλ οπότε θα σου πω τις εμπειρίες μου.

 

Έχουμε και λέμε. Υποτροφίες. ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και δίνουν υποτροφίες σε MSc (ή τότε οι 5000 λίρες+δίδακτρα που πήρα εγώ ήρθαν από τον ουρανό). Απλά όπως είπα και παραπάνω πρέπει να το ψάξεις. Δεν πρόκειται να σου χαρίσει κανείς λεφτά αν δεν το κυνηγήσεις. Και φυσικά εδώ (Αγγλία) δεν παίζει μέσο :)

Σαφέστατα και ελληνικά ιδρύματα που ανέφερες δίνουν υποτροφίες (μια φίλη μου από την Πάντειο θυμάμαι που έκανε αίτηση στο ίδρυμα Ωνάση που αναφέρεις αλλά δεν την πήρε λόγω κάποιας άλλης με μπαμπά πολιτικό). Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους χτυπήσεις ένα τηλέφωνο και να το συζητήσεις. Μην κολώνεις. Κανείς δε χαρίζει λεφτά σε κάποιους που δεν το ψάχνουν.

 

Αιτήσεις μπορείς να κάνεις και από Σεπτέμβριο αλλά δεν είναι ανάγκη τόσο νωρίς. Καλό είναι μετά την εξεταστική του Ιανουρίου να ασχοληθείς ενεργά και να κάνεις ότι είναι να κάνεις τότε. Όσο για υποτροφίες από ιδρύματα Αγγλίας πρέπει να κάνεις apply πριν από κάποιο deadline που μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε ίδρυμα. Σε κάθε περίπτωση και ΠΑΛΙ επικοικωνείς με το τμήμα που ενδιαφέρεσαι. Αν κάνεις πολλές αιτήσεις θα επικοινωνήσεις με ΟΛΑ τα τμήματα.

Ρίξε και μια ματιά εδώ μπας και βρεις χρήσιμες πληροφορίες. Από όσο θυμάμαι αυτό ειναι το ίδρυμα που χορηγεί υποτροφίες για engineering προγράμματα. Από την άλλη έχω ακούσει και για άτομα που έκαναν αίτηση σε εταιρίες (χωρίς να δουλεύουν εκεί!) και τους καλύψανε τα δίδακτρα αυτές. Δεν ξέρω περισσότερα όμως αν ξέρει κανείς άλλος ας πει.

 

Πάμε τώρα στο παρασύνθημα. Μεταπτυχιακό και δουλειά. Δυστυχώς ή ευτυχώς στην Αγγλία ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Σου μιλάω τώρα συγκεκριμένα για τις δικές μου εμπειρίες ως Ηλεκτρολόγος μηχανικός που τέλειωσα Ελλάδα Τηλεπικοινωνίες έκανα μάστερ αγγλία και έψαχνα για δουλειά. Δεν τους ενδιαφέρει τι έκανες από που τελείωσες κτλ κτλ. Γι 'αυτό μην απογοητευτείς αν πας σε κανένα τοπ πανεπιστήμιο χάσεις τον κόσμο για ένα χρόνο από την απίστευτη πίεση που θα φας (δεν αστειεύομαι καθόλου) και μετά δεις ότι ο άλλος ούτε καν σε ρωτάει για σπουδές. Πολύ απλά για τις δουλειές που έψαχνα εγώ δεν τους ενδιαφέρει. Πιο πολύ εστιάζουν σε προηγούμενες εμπειρίες, κυρίως δουλειές (customer facing δουλειες, ή οτιδήποτε έχεις κάνει), συμμετοχή σε Extracurricular activities και γενικά αυτό που λέμε soft skills. Αυτή είναι η λογική κυρίως στο recruitment μεγάλων εταιριών που γνωρίζουν οτί δεν πα να τελείωσες και στο oxford εγώ γι ' αυτό που σε θέλω να κάνεις δεν έχεις ιδέα οπότε θα σε εκπαιδεύσω αρκεί να είσαι καλός team player, customer oriented, creative κτλ κτλ Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Για παράδειγμα σε μια assessment day που είχα πάει μιας αμερικάνικης εταιρίας που ασχολιόταν με smsc kai mmsc για δίκτυα κινητών υπήρχαν και άγγλοι που τελείωσαν math and philosophy! Καμία σχέση με τις γνώσεις που είχα εγώ εννοείται αλλά τη δουλειά πολύ πιθανό να την πήρανε!

 

Απο την άλλη είναι και μικρότερες (ή όχι τόσο γνωστές εταιρίες) που κάνουν recruiting μέσω agencies που εκεί πια δε βλέπουν τίποτα άλλο παρά previous job experience. Δεν τους ενδιαφέρει σχεδόν τίποτα άλλο (ναι ακόμα και για graduates!).

Σαφέστατα βλέπεις και κάποιες δουλειές να ζητάνε να τελείωσες από τοπ πανεπιστήμιο (με previous job experience εννοείται) αλλά αυτές είναι λίγες και φαντάζομαι δε θέλεις να μπεις σε τέτοια διαδικασία για λίγες εξαιρέσεις. Το μόνο που είναι καλό να έχεις είναι προπτυχιακό με 2:1 που είναι το αντίστοιχο "πάνω από 7" που εσύ το έχεις με το παραπάνω. Τώρα το τι μεταπτυχιακό έκανες και πόσο έβγαλες πραγματικά δεν ξέρω αν καν το βλέπουν.

 

Φυσικά είχα και έναν γνωστό που βρήκε δουλειά από το γραφείο διασύνδεσης του πανεπιστημίου του (Imperial) σε μια μικρη εταιρία.

 

Αυτές λίγο πολύ είναι οι εμπειρίες μου από Αγγλία. Οποιεσδήποτε απορίες εδώ είμαστε να βοηθήσουμε

 

ΥΣ Υποθέτω ότι με τέτοιο καλό βαθμό που συνεπάγεται και με καλό θεωρητικό background φαντάζομαι μπορείς να κυνηγήσεις και θέσεις σε research and development departments εταιριών.

 

ΥΣ Να τελειώσω λέγοντας ότι είχα και ένα γνωστό που ήταν αρκετά καλός με καλούς βαθμούς έκανε ένα MSc αγγλία και τώρα κάνει διδακτορικό επί πληρωμή στη france telecom. Όλα γίνονται αν το κυνηγήσεις. Δεν είναι δημόσιο εδώ!

Δημοσ.

Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω γιατί μου δίνεις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Αυτό που με αγχώνει είναι ότι μιλάς για επαγγελματικές εμπειρίες, και προφανώς όταν εγώ τελειώσω το MSc θα βγω στην αγορά εργασίας χωρίς καμμιά επαγγελματική εμπειρία.

 

Οπότε τα επόμενα βήματά μου είναι : να ψάξω ποια MSc με ενδιαφέρουν, να πάρω τα ελληνικά ιδρύματα να ρωτήσω για υποτροφίες, κατά το Σεπτέμβριο να στείλω email στα πανεπιστήμια αυτά να ρωτήσω για υποτροφίες, και στη συνεχεια στέλνω τις αιτήσεις. Σωστά?? Θα ψάξω και στο site που μου είπες. Εσύ από πού πήρες την υποτροφία? Από το πανεπιστήμιο?

 

Πάντως με ευχαρίστησες πάρα πολύ με τις υποτροφίες!! Το είχα αποκλείσει, και πραγματικά θα με διευκόλυνε πολύ!

 

Επίσης, τι εννοείς θέσεις σε research and development departments εταιριών?? Αυτό φαντάζομαι είναι αφού βρω κάποια δουλειά εκεί, να με χρηματοδοτήσουν να σπουδάσω κάτι που θα τους χρειαστει?? Δηλαδή είναι αφού κάνω το ΜSc, πάω σε εταιρεία και μετά ψάχνω για κάτι τέτοιο? Ή μπορώ να κάνω κάτι από τωρα??

Δημοσ.

Αυτό που σου λέω με την εμπειρία παίζει. Στην πλειοψηφία των δουλειών κανείς δεν ενδιαφέρεται πόσο έχεις βγάλει κτλ κτλ. Να φανταστείς από την πανεπιστημιακή μου ζωή οι μόνες ερωτήσεις που μου έχουν κάνει είναι για περιπτώσεις που κάναμε project ως ομάδα, τι προβλήματα συνεργασίας είχαμε κτλ κτλ δηλαδή πάλι στα soft skills το πηγαίνανε το πράγμα.

 

Συμβουλή μου... το καλό βαθμό τον έχεις βγάλει και με το παραπάνω. Δεν πρόκειται να σε βοηθήσει πουθενά αν βγάλεις 8.5 ή 9 ή 9.5. Στον τελευταίο χρόνο που σου μένει κοίτα να αποκτήσεις λίγο και εμπειρία με δουλείες, όχι αναγκαστικά full time και όχι αναγκαστικά και να έχει σχέση με τις σπουδές σου. Κάνε καμιά internship πχ για κανά 3μηνο, δούλεψε το καλοκαίρι, δούλεψε πχ κάπου που να έρχεσαι σε επαφή με πελάτες (όχι τίποτα άλλο αλλά για να έχεις να λες σε συνεντεύξεις τέτοιες εμπειρίες). Κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί πίστεψέ με αν του πεις ότι κοιτα να δεις σκίζω έχω βγάλει 10 αλλά δεν εχω κανει ποτέ στη ζωή μου τίποτα άλλο.

 

Γενικά πολλοί νομίζουν (και δε μιλάω προσωπικά για σένα) ότι για να βρεις καλή δουλειά πρέπει να μαζέψεις όσο το δυνατόν περισσότερα χαρτιά, όπως γίνεται με το δημόσιο και θα πάρεις περισσότερα μόρια. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Πάνω σε δουλειές ζητάνε πιο ολοκληρωμένα άτομα (για θέσεις graduate μιλάμε τώρα).

 

 

Όσον αφορά τα βήματα ναι έτσι περίπου να κάνεις. Μπορείς σιγά σιγά να χαζεύεις τα site με τα MSc και από τώρα να βλέπεις τι παίζει και να είσαι πιο εξικοιωμένος όταν αργότερα θα ψάχνεις για τα καλά. Να ξέρεις ότι γενικά είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία και στην αρχή θα νοιώθεις χαμένος.

 

ΥΣ Research and Development. Είναι ένας τομέας που όντως το πτυχίο και ίσως το μεταπτυχιακό και οι βαθμοί παίζουν ένα ρόλο. Και πάλι όμως όχι 100%. Δηλ. πχ μεγάλες εταιρίες όπως πχ Philips, Motorola κτλ έχουν τμήματα - ερευνητικά κέντρα που ουσιαστικά γίνεται έρευνα σε καινούριες τεχνολογίες κτλ Τέτοια εννοώ αλλά και πάλι τέτοιες δουλείες φαντάζομαι δεν υπάρχουν και άφθονες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...