pikpa Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα. Παρακολουθώ το forum εδώ και λίγο καιρό μα γράφτηκα μόλις σήμερα μιας και χρειάζομαι τα φώτα σας. Δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός αλλά ψάχνοντας στο forum και στο internet -ρώτησα και κάνα δυο γνωστούς- κατέληξα στα παρακάτω. Cases: Thermaltake VC3000BWS Armor Junior Black (eShop) ή Thermaltake VC3000BWS Armor Junior Silver (eShop). Ποιά η διαφορά τους; Είναι μόνο στο υλικό κατασκευής και στο βάρος; Μήπως το Silver παραείναι ελαφρύ; Thermaltake VC8000BWA Eureka Black (eShop). Thermaltake VA8000BWS Armor Black (eShop). Βασικό κριτήριο επιλογής η αθόρυβη λειτουργία, η καλή θερμοκρασία και τουλάχιστον 5 θέσεις για HDD. Δεν έχω κάποιο κόλλημα με τα Thermaltake απλώς αυτά μου φάνηκαν "καλά για τα λεφτά τους". PSU: Enermax 535W FMA2 (Πλαίσιο). Φαντάζομαι ότι είναι αθόρυβο... Motherboard: ASUS P5W-DH Deluxe (Πλαίσιο και eShop). Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. CPU: Intel Core 2 Duo E6300 (Πλαίσιο και eShop). Θα προτιμούσα τον Ε6600 αλλά, λόγο τιμής, καταλήγω σ' αυτόν. RAM: OCZ 2GB Kit (2x1GB) DDR2 800MHz Gold (Πλαίσιο). CellShock V2 2GB Kit DDR2 800MHz (Πλαίσιο). Έχω την αίσθηση ότι οι CellShock είναι πιο γρήγορες, είναι όμως και καλύτερες; GPU: ASUS EN7600GT/2DHT 256MB (Πλαίσιο και eShop) ή ASUS EN7600GT/HTDI 256MB (Πλαίσιο και eShop). Ποιά είναι ακριβώς η διαφορά τους, το SPDIF Input; Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για παιγνίδια. Παίζω σπάνια και όχι τα απαιτητικά FPS. HDDs: Western Digital Caviar WD3200KS 320GB (Πλαίσιο) x 2. Έχω ακούσει καλά λόγια αν και δεν έχω πάρει ποτέ Western Digital... DVDRW: NEC DVDRW AD-7173A LabelFlash 18X (Πλαίσιο και eShop). NEC DVDRW AD-7170S 18X SATA (Πλαίσιο και eShop). Αξίζει να πάρει κανείς SATA DVDRW ή δεν λέει ακόμα; Τι εννοεί το Πλαίσιο όταν λέει στο ATAPI μοντέλο "Λογω ότι δεν παρέχεται συνοδευτικό πρόγραμμα αποκωδικοποίησης dvd,απαιτειται η αγορά του software"; FDD: Χρειάζεται; Για παράδειγμα στο σύστημα που έχω τώρα το Floppy είναι απαραίτητο για να περάσω τους SATA drivers κατά τη διάρκεια της επανεγκατάστασης των XP. Αυτά. Υποθέτω ότι δε χρειάζομαι κάτι άλλο. Θα προτιμούσα την αγορά από ένα κατάστημα απλώς και μόνο για να μου παραδωθεί έτοιμο στημένο αλλά και για να έχω ένα λογαριασμό. Να πω επίσης ότι, εκτός από τα 2 παραπάνω HDDs έχω και δυο Maxtor SATA I που θέλω να βάλω στο PC. Το εν λόγω PC, πέρα από τα κλασικά, θα χρησιμοποιηθεί για video encoding, programming (Visual Studio 2005, SQL Server 2005, Delphi) και επεξεργασία εικόνων στο Photoshop. Τώρα, η τιμή του παραπάνω συστήματος παίζει κοντά στα 1.200?. Αν έχετε κάποια πρόταση για να μειωθεί λίγο η τιμή θα σας ήμουν ευγνώμων! Γενικά, δηλαδή, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις και τις συμβουλές σας που θα με βοηθήσουν να καταλήξω σε ένα καλό, σταθερό και γρήγορο σύστημα.
mpentenis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 στα 2 πρωτα κουτιά η διαφορά ειναι οντως το υλικό κατασκευής ,γιαυτο και το ενα ειναι ποιο ελαφρυ. μεταξυ των 4αρων, εγω 8α προτεινα το VA8000BWS , μιας και το εχω, και , παρολο που εχει 4 ανεμιστηρες(+2 τροφοδοτικου + 1 επεξεργαστη), παραγει ελαχιστο θορυβο (ο 3800+ Χ2 ειναι συνήθως στους 36-39, ενω σε πληρη φόρτο στους 43), άρα δεν ακούγεται. ο αερας που βγαίνει στην πίσω πλευρά είναι κρυος (οχι λιγο ζεστος, κρυος) με αυτο το κουτι επισης παρατηρησα οτι ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή δεν γυρίζει οταν ο επεξεργαστής είναι κάτω απο 36οC (κάτι που συμβαίνει τα πρωινά)
tzinos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 proteino c2duo 6400 (mikrh diafora me ton 6300) gia mobo krata thn p5w-dh afou sou aresei psu: fortron 700 h zalman 600 h seasonic 600 h 550 mnhmes kalytera tis cellshock. An kai tha ithela kapoios na mas pei thn diafora me tis alles cellshock pou exei to plaisio. To ena setaki exei 239, to allo 289 kaiexoun ta idia timings! Sta 249 kales einai kai h team extreme apo to plaisio. Koutaki, an den se bgazei to budget pare to jr, an eisai ok pare to megalytero. To jr exei hdd case gia 4 sklhrous, den ksero an xoraei parapano. Kapoios pou to exei as mas pei Gia gpu des kai thn twintech 7600gt sta 109 euro, 50 euro diafora idio chip gpu! Giati na skaseis 160 otan h allh exei 109?
pikpa Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η διαφορά μεταξύ των Ε6300 και Ε6400 είναι μόνο η διαφορά στα GHz; Δεν έχω κάποιο "κόλλημα" με την MB της ASUS. Απλώς μου φαίνεται καλή και πλούσια. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πάρω οποσδήποτε αυτή. Άλλωστε, μάλλον, παραείναι πλήρης για τις ανάγκες μου! Για τα PSU: Μου χρειάζεται η παραπάνω ενέργεια ή απλώς αυτά είναι καλύτερα; Αυτό που εγώ είδα (μάλλον δε θα μπορούσα να δω περισσότερα ) είναι ότι είναι πιο ακριβά. Οι δύο κάρτες γραφικών φαίνεται να έχουν τις ίδιες επιδόσεις. Μάλλον η διαφορά στην τιμή είναι το όνομα. Ναι, γιατί να τα σκάσω τα παραπάνω;
sa3rdna Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 λοιπόν για κουτάκι θα σου πρότεινα το VA8000BWS καθώς το έχω κι εγώ και είναι φανταστικό. για psu όποιο επώνυμο και να πάρεις δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα (εγώ έχω ένα OCZ 450άρι και δεν έχω κανένα πρόβλημα). η μητρική που επέλεξες είναι αστέρι οπότε δεν χρειάζεται να σου πω τίποτα, για μνήμη θα πρότεινα Corsair που έχω κι εγώ και είναι από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) εταιρία σε μνήμες στον κόσμο, όχι ότι η OCZ είναι άσχημες. για επεξεργαστή απλά δώσε όσα πιο πολλά μπορείς και πάρε το αντίστοιχο μοντέλο. για δίσκους πολύ καλή επιλογή έκανες, η WD είναι για μένα η καλύτερη εταιρία αυτή τη στιγμή. σχετικά με τα DVD/DVD RW θα σου πρότεινα να επιλέξεις SATA απλά και μόνο για να γλυτώσεις από τα ογκώδη καλώδια. και εδώ έρχομαι στην μόνη αντίρησή μου στα πράγματα που επέλεξες, η κάρτα γραφικών. θα σου πρότυνα και θα επέμενα κιόλας να μην πάρεις nvidia αλλά κάποια Ati και συγκεκριμένα την Χ1950Pro καθώς και πιο γρήγορη είναι από την 7600GT και η μητρική που επέλεξες υποστηριζει Crossfire οπότε αργότερα θα μπορείς να βάλεις και μια ακόμα για τρελές επιδόσεις! (ε εντάξυ δεν θα πετάξει κιόλας) ή για πιο οικονομική την Χ1950GT. Βέβαι καταλαβαίνω ότι με αυτά που σου πρότεινα μπορεί να ανέβει λίγο το κόστος αλλά πίστεψέ με αξίζουν κάθε ευρώ που θα δώσεις. Αυτά, πάντως ότι κι αν αποφασίσεις καλά καψίματα!!!
Strategos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Λοιπον έχουμε και λέμε: 1)Αντι για 7600gt πάρε χ1950pro 20 ευρω φτηνοτερη και ποιο γρηγορη.(http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=896268) 2)Αντι για τον 6300 πάρε τον 4300(αντι για χ7 πολλαπλασιαστη εχει χ9) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=914460 3)Τροφοδοτικο λένε ότι τα seasonic στα 600w είναι τα καλύτερα για τις ανάγκες σου οπότε. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=923257 4)Motherboard αν εχεις 220euro assus commando(top)http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=925144 αλλιώς p5b deluxe(180) ,αλλιώς gigabyte ds3 ,αλλίως assus p5b. 5)Μνήμες τις cellshock που είπες.
pikpa Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Ένας ακόμη ψήφος για το VA8000BWS. Thanks. Ελπίζω να μην υπάρχει καμιά ασυμβατότητα ανάμεσα στους 2 WD SATA II που θα πάρω με τους 2 Maxtor SATA I που έχω. Εντάξει, δε φαντάζομαι αλλά... Απ' ότι είδα ο Ε4200 είναι στα 800MHz. Αυτό δεν σημαίνει μικρότερη ταχύτητα; Αυτό με τον πολλαπλασιαστή τι σημαίνει πρακτικά; Για MB με βλέπω για την ASUS P5B-E Plus. Ποιά διαφορά έχουν οι CellShock με το V2 και χωρίς αυτό και γιατί (όπως ρώτησε και ο tzinos) οι V2 είναι φθηνότερες;
palawiaris Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Για την ASUS P5W-DH Deluxe την έχω και εγώ.Πολύ ευχαριστημένος. Για τροφοδοτικό τι θα έλεγες για ένα Thermaltake 700 ή το 750?Πολύ σταθερά βγήκαν σε τεστ Για σκληρό οι περισσότεροι χρήστες με προβλήματα σκληρών WD έχουν.Θα σου πρότεινα τον Samsung HD403LJ /400 GB που και πιο αθόρυβος είναι και στα τεστ τα πάει περίφημα με πολλές πρωτιές.Δισκέττα χμμ θα έλεγα να πάρεις για αναβαθμίσεις bios μέσω afudos και για να βάλεις τον σκληρό σε λειτουργία AHCI μιας και θέλει οδηγούς μέσω δισκέττας
Delirium Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Απ' ότι είδα ο Ε4200 είναι στα 800MHz. Αυτό δεν σημαίνει μικρότερη ταχύτητα; Αυτό με τον πολλαπλασιαστή τι σημαίνει πρακτικά; Apla ta pragmata: an se endiaferei na oveclockareis => pio "apodotiki" epilogi o 4300. An den mpeis se o/c logikes, tote pigaineis gia 6300 i kai -kalytera!- 6400 Ektos kai tin deis trelotatos gamer, 7600GT sta 109euro dagkoti: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=925934&tab=specs Kali & xrysi i 1950pro, alla dystyxos 60 euro akrivoteri....
Spartacos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 min kopseis tin 1950pro apo trofodotiko http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=923265
Delirium Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Kai giati na min tin kopsei parakalo? Xi-xi Dixos asteia tora, i 1950pro einai logiko na mpainei, stin periptosi pou kapoios gamer, pragmatika, xreiazetai tin diafora tis apo mia 7600GT Diaforetika, einai epilogi polyteleias....
Strategos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Trofodotiko sigoura pare seasonic, gia tis mnimes oi V2 einai 50 euro poio ftines kai exoun ta idia timming me tis alles, opote pare tis V2(i diafora isws ofilete stis psixtres, i isws na exoun alla chipakia).
mohic4n Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 GPU: ASUS EN7600GT/2DHT 256MB (Πλαίσιο και eShop) ή ASUS EN7600GT/HTDI 256MB (Πλαίσιο και eShop). Ποιά είναι ακριβώς η διαφορά τους, το SPDIF Input; Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για παιγνίδια. Παίζω σπάνια και όχι τα απαιτητικά FPS. Auto, to diabase kaneis sas kai tou proteinete mia kaluterh karta grafikwn kai tou lete an 8a ginei gamer klp klp ?
paschalia Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Προφανως οχι . Απλα ο καθενας βλεπει ''αγορα νεου πισιου'' κ λεει ''ας πω κ εγω , τζαμπα ειναι'' .
Spartacos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 kala re eleos toy lew sta idia l7 me tin asus poy elege den prospathoume na ton diaftheirume oyte na tu fame ta lefta:twisted:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.