Προς το περιεχόμενο

Session management στον firefox2

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το γνωστο plugin tab mix plus για firefox εχει τοσες πολλες επιλογες που με μπερδευει. Προτιμουσα το sessionsaver αλλα δεν αναβαθμιστηκε για εκδοση 2 του ff.

Θελω να:

-μικρυνω το μεγεθος των tab

-να βαλω το x για κλεισιμο παραθυρων εκτος tab σε κεντρικο σημειο

-να εχει εμφανες και οχι γκριζο χρωμα το ενεργο tab

-να λειτουργει! καθε φορα που ανοιγω το ff μου λεει οτι δεν βρηκε ενεργα sessions.

Δεν ξερω, ισως δημιουργειται προβλημα και με τον sessionmanager του ff.

Μηπως μπορω να κανω καλυτερα αυτα που θελω με τον ενσωματωμενο sessionmanager? Πως?

Καθοδηγηστε με λιγο πως θα φτιαξω αυτες τις επιλογες.

Δημοσ.

Το sessionsaver δεν το χρησιμοποιώ πια. Μου αρκεί το στοιχειώδες session management της έκδ. 2. Το Tab Mix Plus μια φορά που το έβαλα να το δω έπαθα ολική σύγχυση.

Στο αρχείο user.js (πρέπει να το φτιάξεις -- δεν υπάρχει από μόνο του) μέσα στο προφίλ έχω μεταξύ άλλων αυτά:

>
// Restore Sessions
user_pref("browser.startup.page", 3);

// Tabs...
user_pref("browser.tabs.closeButtons", 3);
user_pref("browser.tabs.tabMinWidth", 24);

Το πρώτο λέει του Fx να ξεκινήσει με τη συνεδρία που έκλεισε. Αυτό ρυθμίζεται και από το GUI. Είναι κάπου στις Επιλογές.

Το δεύτερο βγάζει το [x] από τα καρτελάκια και βάζει ένα [x] τέρμα δεξιά, όπως ήταν μέχρι την έκδ. 1.5.

Το τρίτο λέει να μικραίνει τα καρτελάκια όταν χρειάζεται, με ελάχιστο πλάτος τα 24 εικονοστοιχεία.

Για να έχεις χρώμα στο ενεργό καρτελάκι χωρίς να βάλεις κάποια επέκταση, θα πρέπει μάλλον να ασχοληθείς με .css. Εμένα μου φτάνει που είναι έντονα τα γράμματα στο ενεργό καρτελάκι.

Δημοσ.

Αμαν, πρεπει να γραφτει κωδικας για να παραμετροποιηθει ο ff?

Δημιουργω λοιπον ενα .js και που το βαζω? Απλα copy o κωδικας που δινεις?

Δημοσ.

Eusebius ευχαριστω. Επειδη θελω να δω που να βαλω το αρχειο σε mac και οχι σε Pc, σκεφτομαι μηπως αυτα γινονται και μεσω about:config

Εχει τοσες επιλογες, αλλες τις καταλαβαινω αλλες οχι, που εχασα τη μπαλα.

Δημοσ.

Το user.js πλεονεκτεί απέναντι στο about:config κατά το ότι: 1. είναι φορητό και 2. είναι πιο μόνιμη λύση.

Έχω το ίδιο user.js από το 2003 και το κουβαλάω από δω κι από κει προσθέτοντας ή αφαιρώντας καμιά γραμμή κάπου-κάπου. Το ίδιο έχω και στα Windows και στο Linux. Δεν φαντάζομαι να είναι διαφορετικά στο OS X. Αντίθετα, αν ορίζεις τις επιλογές σου μέσα από about:config, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.

Καθώς σου επιτρέπει να ορίσεις οποιαδήποτε επιλογή (δηλ. και όλες του Options), είναι πολύ βολική λύση για γρήγορη παραμετροποίηση, αντί να πατάς εκατό χιλιάδες κουμπιά κάθε φορά που εγκαθιστάς το πρόγραμμα.

Το λινκ του mozillaZine που δίνω πιο πάνω λέει κάτι τρομοκρατικά πράγματα, ότι το user.js είναι μόνο για προχωρημένους χρήστες και τέτοια. Λίγο υπερβολή μου φαίνονται αυτά: όποιος ξέρει φτιάξει ένα αρχείο με κατάληξη, να κάνει ένα copy/paste και να πλοηγηθεί μέσα στο σύστημα αρχείων μπορεί να χρησιμοποιήσει μια χαρά το user.js.

Σημείωση 1η. Κάποιες ρυθμίσεις --όχι αυτές που λέω πιο πάνω-- δεν είναι για όλα τα ΛΣ, αλλά κι αυτό δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Π.χ., όταν έβαλα Ubuntu μετέφερα κατευθείαν το user.js από τα Win, που είχε μέσα κάποιες ρυθμίσεις που ισχύουν μόνο για Win. O Fx δεν φάνηκε να ενοχλείται. Μάλλον τις αγνόησε.

Σημείωση 2η. Αν θες να αφαιρέσεις κάτι από το user.js, καλύτερα να σχολιάζεις την αράδα βάζοντας δύο καθέτους στην αρχή παρά να το σβήνεις τελείως και μετά να ψάχνεις να το βρεις από την αρχή.

Δημοσ.

Eusebius κατατοπιστικοτατος! :)

Αν χρειαστω οτι αλλο σχετικα με τροποποιησεις στο ff, που κοιτω ως αναφορα ωστε να το συμπεριλαβω στο users.js ?

πχ το χρωμα του ενεργου tab?

Αληθεια οταν τελειωνει η πανω σειρα και γεμιζει tabs, μπορει να συνεχισει απο κατω με δευτερη σειρα tabs? Γινεται με καποια γραμμη στο users.js?

Δημοσ.

Αν χρειαστω οτι αλλο σχετικα με τροποποιησεις στο ff, που κοιτω ως αναφορα ωστε να το συμπεριλαβω στο users.js?

http://kb.mozillazine.org/About:config_Entries

Καλή μελέτη! :-)

Το συντακτικό είναι όπως στο παράδειγμα παραπάνω:

>
user_pref("όνομα.προτίμησης", τιμή);

Για να διπλώνει από κάτω η γραμμή με τα καρτελάκια, δεν ξέρω πώς γίνεται... Το άλλο, για το χρώμα, πρέπει να γίνεται με CSS. Αλλά δεν έχω δει πουθενά κώδικα. Αυτά είναι για όσους ξέρουν CSS και έχουν όρεξη να διαβάζουν την τεκμηρίωση του Mozilla... :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...