gf030 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Παιδια γεια σας και παλι,συγνωμη για το παραπανω,δεν ξερω πως να το διαγραψω.Χρειαζομαι τη βοηθεια σας... Εχω παρει το πακετο DSL CUBE της VIVODI,σε καμια δεκαρια μερες θα γινει η συνδεση.Γραμμη τηλεφωνικη θα παραμεινει pstn-ΟΤΕ. Στο σπιτι εχω μια μονο γραμμη-πριζα απο την οποια "τραβαω" κατα μηκος μια διακλαδωση για το dialup modem,μια για το ασυρματο, μια για μια συσκευη στην κουζινα και τελος μια τελευταια συσκευη στο γραφειο μου. Καπου εχω μπερδευτει,γιατι στο πακετο εκτος απο modem,καλωδια κλπ χει δυο splitter.Το πρωτο,μεγαλυτερο γραφει "ATECH-ADSL POTS SPLITTER ATF038" και εχει μια εισοδο PHONE και δυο εξοδους LINE και MODEM. Το δευτερο,μικροτερο γραφει "ATECH-ADSL POTS/ISDN SPLITTER ATF 057" και εχει μια εισοδο LINE και δυο εξοδους PHONE και MODEM. Θα χρησιμοποιησω και τα δυο, η μονο το ενα,και ποιο? Πως θα γινει η συνδεσμολογια για τις 4 γραμμες (modem,ασυρματο,συσκευη 1,συσκευη 2) και πως θα καταφερω να εχω οσο το δυνατον λιγοτερο θορυβο-καθαρο σημα στην συσκευη 2 με την οποια δουλευω? Η οποια βοηθεια θα ειναι ανεκτιμητη... Ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ: Παρακαλειται ο admin να σβησει το παραπανω test post μου. Φιλικα gf030
Pink_Panther Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Loipon file gf030. Kalws ir8es sto forum, exeis arxisei neo thread epanw se thread allou, pragma pou einai la8os. Allh fora pas mesw ths 1hs selidas tou insomia sto Είσοδος στα Forums (aristera) kai pas sthn swsth kathgoria gia na kaneis neo. Oso gia to provlima sou... Odhgies exei mesa to paketo gia to ti ginetai, alla tespa, opws les (και εχει μια εισοδο PHONE και δυο εξοδους LINE και MODEM.) edw nomizw sto line vazeis tin grammh tou tilefwnou sou (pou erxetai apo pOTE) , sto phone vgazeis eksodo gia ta til. sou kai sto modem sindeeis to modem sou. Ta splitter kai ta 2 idia einai , to 1 sou xriazetai. Opote ekei pou exei eksodo PHONE sindeeis diakladotes 1se3 i 2x1se2 wste na exeis 3 eisodous gia na sindeseis tis 3 siskeves sou, afta... Ante kai kalh tixh...vradiatika (proiniatika) :twisted:
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2007 na aposirtho kai ego afou apantiso.an exeis pots kai ta 2 splitter kanoun.sto line paei i grammi apo ton toixo sto phone tha pane ola ta tilefona afou karfoseis ena tilefoniko diaklodoti opos ipe o filos apo pano.1 se 2 1 se 3 1 se 4 oti xriazesai kai apo to adsl tha paei sto adsl modem sou.
gf030 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Σας ευχαριστω ολους παιδια,με βοηθησατε αρκετα,καθοτι αρχαιος στο dialup, φρεσκος στην ADSL... Να ειστε καλα! Φιλικα gf030
BLISS Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Ki egw adsl over pstn exw. To kalwdio erxetai apo diplano dwmatio, pernaei apo splitter, pou sundeei thlefwnikh suskeuh kai ena usb modem (no router). O 8orubos sto tel einai polu megalos alla to xeirotero einai oti an kalesw `h me paroun thlefwno, 8a kopei h adsl sundesh (oxi panta, einai 50-50 an 8a ginei auto). +Sto xwro den uparxei kamia wireless suskeuh. An sundesw to tel apeu8eias sth grammh, den exw 8orubo, alla fusika den exw internet etsi. An sundesw to usb modem apeu8eias sth grammh, h sundesh den peftei otan kapoios me kalei sto tel, alla fusika etsi den exw thlefwno gia na apanthsw, oute 3erw an me kalei kapoios. Epomenws h zhmia ginetai apo to splitter. Einai markas CRYPTO kai opws exw akousei kai apo allous, entelws ana3iopisto. Prin paw na parw neo splitter, 8a h8ela gnwmes gia markes splitter. Poies na protimhsw, poies na apofugw. PS. na shmeiwsw, oti para ta problhmata pou anefera, toulaxiston, den eixa pote problhma me taxuthta internet. 40aria me 384, 80aria me 768, monimws.
PepeLePew Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ βάζω splitter από την Siemens και μέχρι τώρα δεν έχω κάποιο problem ( 30+ εγκαταστάσεις). Αλλά να θυμόμαστε ότι ο splitter μπαίνει πριν από όλα τα τηλέφωνα. Σε παλαιότερα σπίτια υπάρχει ένα στρογγυλό πραγματάκι που λέει πΟΤΕ πάνω. Μετά από αυτό μπαίνει ο splitter αλλιώς δεν μπαίνει καθόλου. Σε πολυκατοικίες που δεν γνωρίζουμε που έρχεται ο πΟΤΕ από το Καφάο καλύτερα να βάζουμε μόνο filter σε κάθε τηλεφωνική συσκευή. Σε Adsl γραμμή το splitter πάει ΠΡΙΝ από το netmod . Είμαι σίγουρος ότι τα ξέρετε αλλά για να το σιγουρέψουμε. :-D Ακόμα ρίξτε μια ματιά στα καλώδια( τουλάχιστον όσα είναι έκτος τοίχου).
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 exo dokimasei kai crtypto para pola kai intracom kai speedtouch kai diafora den ixa provlima.pare speedtouch splitter.
subzero9 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Καλά ρε παιδιά εχω ακούσει και έχω ακούσει διάφορα κουφά...!!! Καταρχήν...Η σωστότερη μέθοδος για ενα σωστό adsl είναι η μέθοδος του SPLITTER. Δεν συμφωνώ με την απάντηση ότι το Splitter πρέπει να μπει πριν ή μετά το κυτίο ...ΒΑΛΤΩ όπου θέλεις αρκεί μετά να χρησιμοποιήσεις τις εξόδους του και μόνο αυτές. Σε πολλά σπίτια οι διάφορες πρίζες είναι διακλαδωμένες η μία με την άλλη και έτσι ψάχνεις να βρεις την αρχική πρίζα για να το συνδέσεις εκεί.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Αφού πάλι καλώδια θα τραβήξεις θες δεν θες.Το MODEM σου πρέπει να πέρνει απο την μία έξοδο του SPLITTER σου και τίποτα άλλο ,και στην άλλη άκρη βάζεις όσες τηλεφωνικές συσκευές θέλεις. Το να βάζεις και φίλτρα στις τηλεφωνικές συσκευές είναι κοροϊδία ως προς την τσέπη σου και δεύτερον μεγάλη μαλ***α που δεν την κάνει ούτε ο πιο άχρηστος τεχνικός που υπάρχει.!!!Αφού το SPLITTER ή δια-κλαδωτής κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα.ΔΙΑΧΩΡΊΖΕΙ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.Οταν τώρα , μετά το SPLITTER σου έρχεται θόρυβος στο τηλέφωνο , τότε πέταξε το SPLITTER απο το παράθυρο. Την μέθοδο των φίλτρων χωρίς splitter την χρησιμοποιούμε μόνο σε περίπτωση που η οικοδομή μας είναι άψογη απο πλευράς εγκατάστασης με UTP καλώδιο και φυσικά όταν είσαι κοντά στον κόμβο του ΟΤΕ.Ολα τα άλλα είναι κουραφέξαλα για καραφλά κουνέλια.Μου αρέσει όμως που μερικοί "τεχνικοί" που μιλάνε λές και ξέρουν τι παίζει.... !!! Συνεχίζω....Ετσι λοιπόν τα καλύτερα SPLITTER και με διαφορά είναι to speedtouch POS και το Zylex.! Το πρώτο είναι το καλύτερο διότι διαθέτει μεγαλύτερο πηνίο και 2 πυκνωτές στην καλύτερη περίπτωση , άλλωστε το μαρτυράει και το μέγεθός του αλλά και το βάρος του.Επίσης να ξέρετε πώς τα SPLITTER παθαίνουν ζημιά απο κεραυνούς όταν αυτοί περνάνε με την μορφή διακυμάνσεων της τάσης της γραμμής απο το δίκτυο του ΟΤΕ. Το σωστό SPLITTER κανει την διαφορά διότι αυτό απορροφά τους θορύβους απο την γραμμή σου, Υπάρχει όμως και η περίπτωση το πρόβλημα να είναι ΑΠΟ το DSLAM του ΟΤΕ και τότε δεν σε σώνει τίποτα...!!!Εχουν πέσει πολλοί ή είναι παλιό και ο ΟΤΕ βαριέται να το αλλάξει. Μην βάζετε τα modem σας απευθείας στην τηλεφωνικές γραμμές ακόμα και αν το λέει ο κατασκευαστής....προστατέψετε τα με SPLITTER.Εχει παρατηρηθεί το εξής : modem ικανά με καλά χαρακτηριστικά να δουλέψουν για λίγο χρονικό διάστημα άψογα και μετά ξαφνικά να γίνουν τα χειρότερα.Σας πληροφορώ ότι έχουν καταστρέψει τα μικρά φίλτρα που έχουν στην είσοδό του RJ11 βύσματός τους.
Voodooman Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Αφού το αναστήσαμε το θέμα, να πω ότι το πρόβλημα λύθηκε αγοράζοντας άλλη τηλεφωνική συσκευή. Δοκίμασα 5-6 διαφορετικές και τελικά αγόρασα μία από αυτές που δεν παρουσίαζαν το πρόβλημα. Δεν έπαιζε ρόλο αν είναι ακριβή ή φτηνή.
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 α.ειναι zyxel και οχι zylex.β.τα speedtouch ειναι πολυ καλα αλλα δεν σημαινει οτι παντα θα παιξουν.εχω δει speedtouch απου αφηναν τρελο θορυβο να περναει.επισης οταν εχεις πολλα τηλεφωνα επειδη εχεις πολα πριζακια εκει παιζεις με φιλτρα εκτος αν θες να τραβας 20 μετρα καλωδιο χωρις λογο.δευτερον δεν ειναι κοροιδια τα φιλτρα γιατι και σε τιμη να το δεις 8,9 ευρω splitter 2-3 ευρω splitter.επισης και στον συναγερμο φιλτρο θα βαλεις συνηθως παρα splitter.απο εκαι και περα μπορει να σου περασει θορυβος επειδη υπαρχουν αλλα προβληματα. σε φιλτρα τα περισσοτερα που εχω δει παιζουν κανονικα με εξαιρεση καποια που απεξω δεν ειναι πλαστικα και ειναι σαν να εχουν μονωτικη ταινια.πολλες φορες επισης μπορει με φιλτρο να μην σου περναει θορυβος και να σου περναει με splitter.τωρα αμα περασει κεραυνος δεν πας να εχεις βαλει και δεκα splitter στην σειρα θα σου καψει τα παντα.επισης πιο πιθανο ειναι να παθει κατι το ρουτερ σου απο την πλευρα ρευματος παρα απο την πλευρα τηλεφωνου.εχω δει να εχει γινει βραχυλυκλωμα και η ρεγκλετα πηρε φωτια.εκει βαλε οτι θες δεν γλυτωνεις τιποτα. τωρα απο εκει και περα αν θες σωστο φιλτραρισμα για πλευρα υπερτασεων υπαρχουν και πολυπριζα ασφαλειας και συνηθως δεν σου κοβουν ταχυτητα. και βεβεα ας αφησουμε το θεμα φιλτρα και splitter και ας παμε στο βασικο θεμα για αυτους που πανε και βαζουν 10 τηλεφωνα πανω σε μια τηλεφωνικη γραμμη επειδη ετσι εχουν συνηθησει απο τον οτε χωρις να ξερουν τι προβληματα υπαρχουν με 500 συσκευες πανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.