Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος στο τηλέφωνο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γραμμή PSTN, ιντερνετ ADSL. Σε μία τηλεφωνική πρίζα είχα splitter και από το ένα έδινα γραμμή στην ADSL ενώ από την άλλη στο τηλέφωνο. Modem ήταν το χιλιοτραγουδησμένο F200 και στην γραμμή του τηλεφώνου είχα και ένα απλό φίλτρο.

Από εχθές έκανα κάποιες αλλαγές. Έβαλα ασύρματο router της 3com, και το έβαλα σε άλλη τηλεφωνική πρίζα, σε άλλο δωμάτιο. Το τηλέφωνο το άφησα εκεί που ήταν, μαζί με το φίλτρο. Τώρα πια όμως, όποτε είναι ανοιχτό το router, το τηλέφωνο κάνει πολύ θόρυβο.

Χρειάζομαι πιο καλό φίλτρο ή κάτι άλλο φταίει;

Δημοσ.

Splitter σε PSTN γραμμή; Είχα την εντύπωση οτι χρειαζόταν μόνο σε ISDN γραμμές. Δοκίμασε να πάρεις ένα καινούριο φίλτρο. Είναι πάμφθηνα.

Δημοσ.

Όντως το spliter σε pstn γραμμή είναι περίτο ΕΚΤΟΣ και αν το βάλεις εκεί που φέρνει ο πΟΤΕ την γραμμή σπίτι σου. Δοκίμασε να τον βγάλεις εντελώς και βάλε σε κάθε μπρίζα που έχεις πάνω συσκευή τηλεφώνου ένα φιλτράκι όπως λέει και ο Powerline και θα είσαι ΟΚ

Δημοσ.

Στο φυλλάδιο του RAM "ADSL για άσχετους" το λέει ξεκάθαρα: Αν θες στο ίδιο δωμάτιο (pstn γραμμή) ΚΑΙ pc με adsl internet ΚΑΙ τηλεφωνική συσκευή, θες splitter. (σελ. 23). Περίεργο μου φάνηκε και μένα, αλλά το δοκίμασα και όντως έτσι είναι. (Στον ΟΤΕ δεν ήξεραν ότι υπάρχει splitter για pstn. Επέμεινα, ψάξανε και είπαν: "Α, ναι, τι περίεργο, υπάρχει splitter και για pstn!") Με απλό διαχωριστή δε δούλεψε, ήθελε splitter. Όσο για το θόρυβο, περίεργο ακούγεται. Πάντως, επειδή και το splitter έχει ενσωματωμένο φίλτρο, τι να πω... Φίλτρο πάνω στο φίλτρο; Σαν τη διπλή άρνηση μοιάζει που καταλήγει σε κατάφαση...

Δημοσ.

paidia allo tosplitter allo o diaxoristis kai allo to filtro.epidi exo kanei merikes ekatontades egkatastaseis otan thes tilefono mazi me to adsl i bazeis splitter i bazeis tilefoniko diakladoti kai apo tin mia bazeis to adsl apeuthias kai apo tin alli sindeeis to filtraki kai to bazeis sto tilefono.kai pezei mia xara.alla filtro pano sto splitter kai tetoia oxi.den ine dipli arnisi apla no reason

Δημοσ.

Η Πρίζα του τηλεφώνου στο σπίτι μου είναι διπλή (διακλαδωτης υποθέτω). Για pstn γραμμη , εννοείς΄ότι στη μια θα βάλω το φιλτρο και το τηλέφωνο και στην άλλη το ρούτερ; Οπότε δεν χρειάζεται o splitter που πήρα μαζί με το πακέτο dsl μου?

Ή θα πρέπει να ξυλώσω τον διακλαδωτή και να βάλω το splitter στη θέση του;

Δημοσ.

Εγώ παιδιά, όσο καιρό έπαιρνα από την ίδια πρίζα και το τηλέφωνο και το ιντερνετ, δεν είχα πρόβλημα. Είχα ένα splitter και από την μία έπαιρνα την ADSL και από την άλλη είχα φίλτρο και μετά το τηλέφωνο. Επειδή είμαι άσχετος, να διευκρινίσω ότι splitter εννοώ αυτό το ποταπό πλαστικό πραγματάκι που από την μία γραμμή βγάζει δύο, σαν το πολύπριζο ας πούμε.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε όταν πήγα την γραμμή για to internet σε άλλη τηλεφωνική πρίζα. Έβγαλα λοιπόν το splitter και άφησα μόνο του το τηλέφωνο με το φίλτρο στη μία πρίζα και το ιντερνετ το πήγα σε άλλο δωμάτιο. Όταν βγάζω το φίλτρο από την τηλεφωνική γραμμή, ο θόρυβος παραμένει, αλλά αλλάζει η χροιά του, γίνεται διαφορετικός.

Τί να πει κανείς...

Δημοσ.

Δοκίμασε να ξαναβάλης το νέο Router στην θέση που δούλευε ο παλιός!Προσπάθησε να τα κάνεις ίδια.Αν Δεν έχεις Θόρυβο άσε το σύστημα έτσι.Αν έχεις τότε άλλαξε τους splitters(βλάβη)

Δημοσ.

apires fores exo kanei egkatastasi tilefono se allo domatio kai adsl se allo domatio kai 4 tilefona sto spiti kai ola mia xara.oses fores exo dei thorivo itan epidi kati den eixe filtro i dialimeno kalodio konta se reumata ktl.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...