Προς το περιεχόμενο

Επείγον! καθαρισμός nForce τώρα!!!

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μητρική MSI K8N Neo4 Platinum... Έβγαλα το φαν του nForce για να βάλω μια Zalman ZM-NB47J, αλλά δεν μπορώ να καθαρίσω το nForce από την πάστα που είχε!!! Είναι κάπως σκληρή και με ασετόν ή καθαρό οινόπνευμα που δοκίμασα δεν γίνεται τίποτα... Δεν το κάνω με πολλή δύναμη γιατί φοβάμαι ότι θα το χαλάσω.....

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????

Δημοσ.

Σε άλλο φόρουμ μου προτείνανε αυτό:

σπρέϊ καθαρισμού W40 προσοχή ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ, που χρησιμοποιείται για καθαρισμό επαφών και ηλεκτρονικών.

Θα κάνει λέτε τη δουλειά που θέλω?

Δημοσ.

Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή δεν ζεστένεται το chip;

Άνοιξε τον λοιπόν για λίγο και μόλις τον κλείσεις(βγάλεις από το ρεύμα)

άρχισε να καθαρίζει με μια μπατονέτα(αυτιά...) μιας και θα έχει ήδη ζεσταθεί/λιώσει.

Αυτό μπορώ να σκεφτώ όντας 2:01πμ.

Δημοσ.

Το σπρευ δεν νομίζω να δουλέψει, η σιλικόνη πρείπει να είναι πολύ σκληρή.

Η ιδέα του nikoskon φαίνεται καλή.

Άν ανοίξεις τη μητρική χωρίς ψύκτρα 8α ζεσταθεί γρήγορα. (Χωρις cpu/ram - μονο mobo)

Μια άλλη λύση είναι να τη βάλεις σε ζεστό φούρνο στους 50-60 βαθμούς (όχι δεν κανω πλάκα - και φυσικά δεν εννοώ φούρνο μικροκυμάτων :P)

Δημοσ.

Ισοπροπυλική αλκοόλη... γνωστή σε όλους σαν το υγρό καθαρισμού για κεφαλές video, κασσετοφώνου, καθαριστικό δίσκων βινυλίου... χρησιμοποιείται ευρέως σε τέτοιες εφαρμογές, γιατί είναι η μόνη ουσία καθαρισμού που ΔΕΝ δημιουργεί αλλοίωση στα είπεδα στατικού ηλεκτρισμού του αντικειμένου που καθαρίζει. Είναι και πολύ καλός διαλύτης (καλύτερος απο την αιθυλική αλκοόλη)

Edit

Μην χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ ασετόν πάνω σε κυκλώματα. Η χημική του σύσταση το καθιστά καυστικό σε ενώσεις πυριτίου και πετρελαίου (μικροτσίπ)!

Δημοσ.

Powerline είσαι σίγουρος για το ασετόν; έχω την εντύπωση όχι με ακετόνη καθαρίζονται τα δισκία (wafer) πυριτίου από υπολείμματα ρητίνης μετά από τα στάδια φωτολιθογραφίας. Σίγουρα βέβαια κάνει ζημιά στα πλαστικά καλύμματα των ολοκληρωμένων. Τέσπα...

Η μοναδική σου ελπίδα ίσως θα ήταν απλά με κάποιον τρόπο να ξύσεις την πάστα πολύ προσεκτικά (αφού κάνεις κι ένα ευχέλαιο πρώτα) με ένα κατσαβιδάκι... τι να σε πω...

Δημοσ.

gia na malakosei i pasta ,afou eine ektos M/B ,mporeis na tin zestaneis me pistolaki gia ta malia,afou malakosei me mia plastiki spatoula i mia (tilekarta) mporeis na tin afereseis eukola..

an eine keramiki i epifania tou chip ,mi valeis ygra dialytika i sprei , giati eine anafleksima kai to keramiko tha egklovisei sto esoteriko tou to ygro.(ta perisotera keramika eine aporofitika)

protino stegno katharisma loipon, afou oi dialytes mporoun na prokalesoun zimia kai aliosi ton ylikon trigiro ,akoma kai sto esoteriko tou chip.

Δημοσ.

Όχι ακετόνη, χημική ένωση βασιζόμενη στην ακετόνη. Η ακετόνη είναι ιδιέταιρα επιβλαβής σαν ουσία καθαρισμού. Και όχι κατσαβίδι. Αν η πάστα είναι αρκετά μαλακή, την "ξύνεις" προς τη μία πλευρά με ένα ξυλάκι παγωτού (στεγνό και καθαρό εννοείται) ή ένα πλαστικό μαχαίρι μιας χρήσεως, σαν και αυτά που βάζουν στα fast-food όταν παίρνεις φαγητό σε πακέτο. Μετά καθαρίζεις τα υπολείμματα με καθαρό οινόπνευμα ή ισοπροπυλική αλκοόλη. Τέλος, βάζεις μία ποσότητα πάστας καινούρια, σε μέγεθος περίπου όσο ένα στραγάλι και την απλώνεις είτε, πολύ προσεχτικά, με μία λάμα ξυραφιού είτε με ένα πλαστικό μαχαιράκι, σαν αυτό που ανέφερα προηγουμένως.

Δημοσ.

Βάλε το πιστολάκι για τα μαλλιά να το ζεστάνει (όχι να κάψει) και αφού θα μαλακώσει η πάστα καθάρισε τη... Μαλακώνουν αυτές οι τσίχλες με την ζέστη..

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους σας για την ανταπόκριση...

Η πιο σωστή λύση μου φαίνεται του Powerline, καθώς στις οδηγίες χρήσης της Arctic Silver 5 αναφέρει την high-purity isopropyl alcohol... Οπότε ισοπροπυλική αλκοόλη θα χρησιμοποιήσω... Μόνο σε καταστήματα ηλεκτρονικών θα τη βρω ή παίζει και κάπου αλλού????

Η αιθυλική αλκοόλη τι είναι?

Επίσης αναφέρεις ότι βάζουμε "ποσότητα πάστας καινούρια, σε μέγεθος περίπου όσο ένα στραγάλι" αλλά μου φαίνεται πολύ καθώς το τσιπ έχει μεγεθος 1cm x 1cm περίπου, οπότε θα φύγει όλο γύρω γύρω και πάλι θα μείνει υπερβολική ποσότητα πάνω και δεν θα κάνει καλή επαφή. Στις οδηγίες χρήσης της Arctic Silver 5 αναφέρει για την CPU που έχει πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια, ότι βάζουμε ποσότητα περίπου όσο 1 με 1μιση σπυρι άσπρου ρυζιού άβραστου...

Λες ακόμα "την απλώνεις".. Δεν το κάνουμε όπως στη CPU, που εφαρμόζουμε την ψύκτρα και το απλώνει αυτή με την πίεση που της ασκούμε κατά την τοποθέτηση?

ANEMOS-V η επιφάνεια του τσιπ δεν μου φαίνεται για κεραμική...

Τελικά αύριο θα το δοκιμάσω καθώς τα μαγαζιά είναι κλειστά τώρα για να αγοράσω ισοπροπυλική αλκοόλη..

Δημοσ.

αιθυλική αλκοόλη= οινόπνευμα Το στραγάλι το έδωσα σαν σημεί αναφοράς, για να δέιξω οτι βάζουμε λίγη ποσότητα. Έχεις δίκιο για την ποσότητα που λες.

Κανονικά πρέπει να την απλώσεις την πάστα, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος πάνω στο κύκλωμα, για να κάνει καλύτερη μεταφορά θερμότητας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...