Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καποιος ζητησε πληροφοριες για χαρτουρα και τελικα το καναμε chat.

Τεσπα,οποιος εχει ορεξη για δουλεια ας φυγει ASAP απο αυτην την χωρα και ας παει και στην Αλβανία,ας παει καπου οπου δεν χρειάζεσαι μέσον για να πας να κατουρήσεις

Ego nomizo oti zitise plirofories genika.

Ti na tin kanei tin xartoura an den xeri pou tha paei kai ti tha sinandisi eki pou paei?

Giafto kai mis leme o kathenas mas tin gnomi tou sinfona me afta pou xeroume kai me tis empiries mas exo.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πω και εγώ την εμπειρία μου ζώντας και δουλεύοντας στη Γερμανία τον τελευταίο καιρό:

- Σε σύγκριση με την Ελλάδα τα πράγματα είναι αφόρητα καλύτερα όσον αφορά την ποιότητα ζωής στα πάντα, από υγεία και παιδεία μέχρι τα ΜΜΜ και τα super-market.

- Οι τιμές είναι σε άλλα πράγματα ακριβότερες, σε άλλα φτηνότερες. Γενικά εδώ στο Μόναχο θες το λιγότερο 900 το μήνα αλλά η Βαυαρία είναι πολύ πλούσια γενικά οπότε στα περισσότερα άλλα μέρη της χώρας είναι αρκετά φθηνότερα. Εγώ ξοδεύω περίπου 1200 το μήνα και ζω παραπάνω από άνετα.

- Από δουλείες υπάρχει πρόβλημα αλλά μειώνεται τα τελευταία χρόνια. Γενικά δεν μπορώ να πω τι γίνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα αλλά σε αυτά που βλέπω εγώ τα πράγματα είναι ΟΚ.

Γενικά τα πράγματα είναι πιο καλά από ότι έχω ακούσει για Αμερική γι αυτό και ήρθα εδω πέρα. Δεν υπάρχει σίγουρα το αραλίκι και το χημείο της Ελλάδας, ούτε οι τρελές έξοδοι αλλά δεν είναι και ξενέρωτοι όπως πιστεύουμε εμείς. Γενικά μπορώ να σας πώ ότι εδώ έχει πιο πολύπλευρη διασκέδαση από ότι στην Αθήνα. Απλώς δεν ξενυχτάει ο κόσμος κάθε νύχτα.

Δημοσ.
Να πω και εγώ την εμπειρία μου ζώντας και δουλεύοντας στη Γερμανία τον τελευταίο καιρό:

- Σε σύγκριση με την Ελλάδα τα πράγματα είναι αφόρητα καλύτερα όσον αφορά την ποιότητα ζωής στα πάντα, από υγεία και παιδεία μέχρι τα ΜΜΜ και τα super-market.

Epidi apo oti ipa se proigoumeno post pao sixna gia doulies Germania kai xero oxi mono se mia alla se polles poleis ti sinvenei genikos sinfono apolita se afto

- Οι τιμές είναι σε άλλα πράγματα ακριβότερες, σε άλλα φτηνότερες. Γενικά εδώ στο Μόναχο θες το λιγότερο 900 το μήνα αλλά η Βαυαρία είναι πολύ πλούσια γενικά οπότε στα περισσότερα άλλα μέρη της χώρας είναι αρκετά φθηνότερα. Εγώ ξοδεύω περίπου 1200 το μήνα και ζω παραπάνω από άνετα.

Gia tis times tha sinfoniso kai gia to monaxo pou ipes(An kai den pao sixna pao sinethos voriotera).

Afto me ta 1200 to mina den to epiasa.

Diladi ola sou ta exoda nikia fagita diaskedasi aftokinita klp klp einai 1200??

An nai tote tote zeis kanonika.An exereso ta 700-800 peripou pou thes mono gia exoda spitiou nikia revmata tilefona klp sou menoun diladi alla peripou 500 ?.Kala zeis oxi omos parapano apo aneta.

- Από δουλείες υπάρχει πρόβλημα αλλά μειώνεται τα τελευταία χρόνια. Γενικά δεν μπορώ να πω τι γίνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα αλλά σε αυτά που βλέπω εγώ τα πράγματα είναι ΟΚ.

Edo diafono katheta kai orizontia.Den xero esy ti doulia kaneis kai se ti kinoniko stroma anikis alla to provlima tis anergeias sti germania genika file mou einai 14% ara poli poli megalo.

Min entharineis me afto to tropo paidia na metanastepsoune gia ena kalitero melon kai stin ousia tha vrethoune se mia xora pou h anergeia idios stous xenous mastizi.

Vlepis exoune protereotites pleon oi Germanoi stis doulies kai se ola.

Δημοσ.

Σαν το μεσημεριανοαπογευματινοβραδυνό cafe στην Aριστοτέλους δεν υπάρχει...Τα λεφτά υπάρχουν για να περνάμε καλά και όχι για να δουλεύουμε για αυτά...Αλλιώς, πάρτε μέρος σε κληρώσεις για να κερδίσετε την πράσινη κάρτα εργασίας στις ΗΠΑ (ξεφτύλα αν το σκεφτείς...)

Δημοσ.

Gia tis times tha sinfoniso kai gia to monaxo pou ipes(An kai den pao sixna pao sinethos voriotera).

Afto me ta 1200 to mina den to epiasa.

Diladi ola sou ta exoda nikia fagita diaskedasi aftokinita klp klp einai 1200??

An nai tote tote zeis kanonika.An exereso ta 700-800 peripou pou thes mono gia exoda spitiou nikia revmata tilefona klp sou menoun diladi alla peripou 500 ?.Kala zeis oxi omos parapano apo aneta.

Ολά μου τα έξοδα είναι τόσο. Δεν έχω βέβαια αμάξι, γιατί στο Μόναχο δεν πολυχρειάζεται γενικά. Θα πάρω κάποια στιγμή βέβαια. Έχω υπολογίσει τη συνολική επιβάρυνση άλλα 250 euro το μήνα γιατί τα ασφάλιστρα θερίζουν.

Το μεγάλο πλεονέκτημα εδώ είναι ότι το σουπερ μαρκετ είναι πολύ φθηνό (χωρίς να χρειάζεται να πας σε Lidl/Aldi) και ότι η διασκέδαση είναι πολύ φθήνη (500ml beer < 3 euro οπουδήποτε, με 10 ευρώ έχεις γίνει ντίρλα άνετα). Οπότε όσο και να θες δεν ξοδεύεις και πολύ περισσότερα ευρώ. Σε αυτά τα λεφτά παίζει και καμία εκδρομή για σκι αλλά μας τα χαλάει ο καιρός τώρα τελευταία (12 βαθμούς!).

Γενικά εξαρτάται πως είσαι μαθημένος ξέρω και κόσμο που θα σου πει ότι ζει άνετα με 1000 εύρω αλλά είναι Κινέζοι οπότε δεν μετράνε :-)

Edo diafono katheta kai orizontia.Den xero esy ti doulia kaneis kai se ti kinoniko stroma anikis alla to provlima tis anergeias sti germania genika file mou einai 14% ara poli poli megalo.

Min entharineis me afto to tropo paidia na metanastepsoune gia ena kalitero melon kai stin ousia tha vrethoune se mia xora pou h anergeia idios stous xenous mastizi.

Vlepis exoune protereotites pleon oi Germanoi stis doulies kai se ola.

Έχει μειωθεί κάπως η ανεργεία τώρα αλλά είναι ακόμα υψηλή. Όπως είπα και πριν σε άλλα μέρη είναι πολύ χειρότερα (Σαξονία και τέτοια). Εδώ είμαστε σχετικά καλά. Εγώ δουλεύω σε πανεπιστήμιο και γενικά δεν βλέπω τους αποφοίτους μας να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Αλλά δεν ξέρω τι κάνουν αυτοί που βγαίνουν από τα αντίστοιχα ΙΕΚ ή και χειρότερα.

Και φυσικά δεν ενθαρύνω κανέναν να ξεκινήσει να έρθει εδώ για ένα καλύτερο μέλλον. Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Εγώ ήρθα εδώ έχοντας ήδη βρει δουλειά. Δεν νομίζω ότι αξίζει να έρθεις όπως ήρθαν πολλοί Έλληνες πριν 50 χρόνια αυτό σίγουρα.

Δημοσ.
Σαν το μεσημεριανοαπογευματινοβραδυνό cafe στην Aριστοτέλους δεν υπάρχει...Τα λεφτά υπάρχουν για να περνάμε καλά και όχι για να δουλεύουμε για αυτά...Αλλιώς, πάρτε μέρος σε κληρώσεις για να κερδίσετε την πράσινη κάρτα εργασίας στις ΗΠΑ (ξεφτύλα αν το σκεφτείς...)

Ti prama????

Ta lefta yparxoune gia na pername kala?

Den to epiasa megale afto.To na pernas kala esu einai sxetiko alla h oikogenia sou kai ta paidia sou pos tha pernan kala.Eki einai to zitoumeno.

Ektos kai an esy eise eleftheros kai oso mpoun kai osa figoun.Alo afto.

Afto tora to ironiko me tin prasini ti karta den steki file mou.

Yparxoune meroi sto eksoteriko opou mporis na doulepseis na vgaleis kala franga kai na pernas eksisou omorfa kai orea.

Den einai mono i Ellada paradisos(diladi kolasi an den exeis doulia kali.Pos tha pernas kala me danika?)

Δημοσ.

Παιδιά εγώ έζησα Αγγλία ένα χρόνο και άνετα ζούσα για πάντα εκεί, με διακοπές Ελλαδα βέβαια. Εκέι με part time δουλειά ζεις καλύτερα από Ελλάδα. Ακόμα και η διασκέδαση στα club είναι καλύτερη. Έχει πολλές φυλές να γνωρίσεις. Τα αρνητικά είναι πως δεν μπορείς να βγεις μια βόλτα στο δρόμο διότι έχει λιγάκι κρύο. Επίσης δεν παίζει η καφετέρια. Κατά τα άλλα είναι ΟΛΑ καλύτερα και το σημαντικότερο ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ. Αυτό αρκεί για όλα...........Αν μπορείτε να βρείτε δουλειά εκεί μείνετε

Δημοσ.

gia ton filo ntsco pou rwtise...yparxei eidiko site...opou zitane diafores eidiotites gia na doulepseis stis US...dystixws den thymamai to onoma...to eixa episkeuthei prin kana 3ari xronia...alla sto google ama psakseis kati tha vreis....an oxi...tote an exeis kapoion gnwsto wste na sou steilei prosklisi....

twra peri tis sizitisis...orismenoi stin ellada zeite stin xwra tou koutoxortou...kai mamakias...zw 10 xronia ektos elladws...kai nai otan prwtoefuga eksw...gia spoudes mono i ellada kai oi ellines itan the best..alla grigora autos o muthos epese....giati grigora katalava...oti eimaste oi xeiroteroi tempelides...i lamogia...opws thelete peste to.....prepei na pw omws...pws ama exeis kefi gia douleia...pas eukola mprosta....xwris meso..i oti allo kolaouzo xreiazesai stin ellada...

Δημοσ.

twra peri tis sizitisis...orismenoi stin ellada zeite stin xwra tou koutoxortou...kai mamakias...zw 10 xronia ektos elladws...kai nai otan prwtoefuga eksw...gia spoudes mono i ellada kai oi ellines itan the best..alla grigora autos o muthos epese....giati grigora katalava...oti eimaste oi xeiroteroi tempelides...i lamogia...opws thelete peste to.....prepei na pw omws...pws ama exeis kefi gia douleia...pas eukola mprosta....xwris meso..i oti allo kolaouzo xreiazesai stin ellada...

Etsi BRAVO!!!!!!

Tora eseis pou exete mia karamela pou tin lete diaskedasi kai tin pipilate sinexeia san na yparxei afto to pragma mono stin Ellada.

Ena tha sas po pate ligo pros ta exo Italia Germania na dite pos diaskedazoune eki meta milate pali.

Ego otan pao exoteriko(kirios Germania) i diaskedasi den exei kamia diafora apo oti stin Ellada(Gia ellinika magazia milame)

Pane eki Düsseldorf pane Niremvergi na deis ti magazia yparxoune kai pos diaskedazoune kai meta ta xanaleme 2h Ellada se pliroforo kai akoma kalitera.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλά σας λέει ο φίλος πάτε λιγάκι στο εξωτερικό να δείτε πώς διασκεδάζει ο κόσμος έχω πάει στο Ντίσελντορφ και έπαθα πλάκα. Και όσο για την Ελλάδα που λέτε ότι είναι καλλίτερα ας ήσασταν 30 και να κάνατε εποχιακές δουλειές και σας έλεγα εγώ. Ωστόσο για την Αμερική αν είσαι τεμπέλης εννοείται ότι δεν θα είναι εύκολα, όσο για εμένα είναι το όνειρο μου να πάω Αμερική να δουλέψω δεν ξέρω πώς αλα θα προσπαθείσο να τα καταφέρω να πάω.

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου Ελλάδα όσο είσαι φοιτητής και δεν έχεις (αν δεν έχεις) ανάγκη για δουλειά/λεφτά, να βγεις όσο θες, να διασκεδάσεις όσο θες τέλος πάντων να βγάλεις όλα τα απωθημένα της ελληνικής διασκέδασης, μετά έξω όσο είσαι νέος και έχεις όρεξη/ενέργεια για δουλειά.

Κάνεις την μπάζα σου για 10-20 χρόνια και μετά αναλόγως τα κέφια και την οικογένεια ή κάθεσαι στο εξωτερικό ή γυρίζεις Ελλάδα να αράξεις.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. αν κάποιος έχει πάει η έχει ετοιμάσει τα χαρτιά του για Αμερική μήπως μπορεί να με βοηθήσει πρώτα από όλα ψάχνω να βρω δουλειά έχω βρει κάτι δουλείες "στα μετρά μου" αλλά αν κάποιος ξέρει κάποιο site να προτείνει θα ήταν χρήσιμο. δεύτερων θέλω μια κατατόπιση για την visa αν πάω με τουριστική μετά πρέπει να γυρίσω πίσω να την κάνω εργατική εάν βρω δουλειά η γίνετε αυτόματα? ο Αμερικανός εργοδότης πρέπει να μου κανε πρόσκληση? για να πάρω και εγώ θέση στο όλο θέμα η Ελλάδα έχει πολλά καλά οπός θάλασσες, βουνά, ιστορία κ.τ.λ αλλά εμείς σαν λαός έχουμε διαλέξει λάθος άτομα να μας κυβερνούν και δεν γίνετε σωστή διαχείριση να δω όταν θα φύγουνε όλοι οι νέοι από εδώ τι σκ.... θα φάνε οι π......., συγνώμη για τις έκφρασης αλλά εγώ είμαι 18 χρονών και μου έχουν καταστρέψει κάθε όνειρο τα πάντα, το έχω υποσχεθεί στο εαυτό μου ότι αν φύγω από εδώ δεν ξανά έρχομαι ούτε για 2 ημέρες διακοπές οπουδήποτε και να πάω. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Βρίσκομαι Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη εδώ και 6 περίπου μήνες. Έχω πολύ πρόσφατη εμπειρία με την όλη διαδικασία απόκτησης πράσινης κάρτας / άδειας παραμονής. Αν θες στείλε μου pm με λεπτομέριες και θα σου απαντήσω όσο πιο αναλυτικά γίνεται, σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία. Απλά, επειδή δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο αυτές τις ημέρες, να περιμένεις απάντηση την Κυριακή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...