Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
θα προτιμούσα Αργεντινή... αυτές οι Λατίνες είναι τρέλα!! ;) (άσχετο)

Αργεντινή γουστάρω κι εγώ αλλά είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Δημοσ.

Ο καθένας επιλέγει και αποφασίζει. Αν είσαι ευχαριστημένος στην Ελλάδα με: τον μισθό σου (σε σχέση πάντα με αυτά που προσφέρεις), τις παρεχόμενες υπηρεσίες (δημοσίου και μη), την παιδεία (προσοχή όχι μόνο την σχολική αλλά γενικότερα: αλλό σημαίνει σπουδαγμένος και άλλο μορφωμένος - μιλαμε για νοοτροπία και σκέψη ), την οικονομία (τι έιναι αυτό;;;), την αδιαφορία του κράτους σε όλους τους τομείς, την υγεία (ναι με ακούτεεεε;;;), την κατάσταση των δρόμων και δεν ξέρω εγώ τι αλλο, τότε ναι μείνε σε αυτή τη χώρα που σκοτώνει τα παιδιά της...

Κανείς δεν λέει ότι στο εξωτερικό γενικότερα, τα πράγματα είναι μαγικά και τέλεια, αλλά δεν έχουν το χάλι της Ελλάδας. Εδώ κυριαρχεί η αναρχία και η απάτη σε όλους τους τομείς. Αν δεν έχεις γνωστό ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς!!!

Βαρέθηκα κάθε μέρα να ακουώ την μιζέρια του καθενός ότι δεν έχει λεφτά, ότι όλα είναι πανάκριβα, αλλά πώς γίνεται ταυτόχρονα ο ίδιος να έχει το τελευταίο μοντέλο κινητου 700 ? , το νέο σούπερ ντουπερ αυτοκίνητο 30 και βάλε χιλιάδων ? και δεν συμμαζεύεται... Τελικά μόνο φιγούρα και τεμπελιά είμαστε και τίποτα παραπάνω. Αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη από τους ίδιους τους πολίτες της.

Και να μην ακούσω το επιχείρημα ότι οι ξένοι λαοί είναι ξενέρωτοι και δεν κανουν φιλίες και πως δεν ξέρουν να διασκεδάζουν.

Το θέμα της διασκέδασης είναι καθαρά υποκειμενικό. Οσό για τις φιλίες, αν εσείς θεωρείτε πραγματικές φιλίες τις σημερινές λυκοφιλίες τότε καλά...

Βγήκα λίγο εκτός θέματος αλλά τα είπα και ξεθύμανα!!!

:):):)

Δημοσ.
Ρε μεγάλε? ποιά υπέρ της Ελλάδας πλάκα μας κάνεις? Αμα εννοεις την τεμπελιά και την νυχτερινή ζωή που όλα τα παρτάλια δεν έχουν λευτά και κάθε βράδυ είναι στα μπουζούκια? Ασε μας ρε φίλε.. Απλά υπάρχει καλοπέραση εδώ και δεν θέλει να ζοριστεί κανένας.

Εννοώ τους φίλους, την οικογένεια, τα μέρη που μεγάλωσες, που ξέρεις να κινηθείς, πως να φερθείς, πως να μιλήσεις, πως να φλερτάρεις, την ομορφιά, αλλά και ακόμα και το έξω (χωρίς να είναι μόνο τα μπουζούκια και το καθημερινό κωλοβάρεμα). Από την άλλη το εξωτερικό έχει τη γοητεία του καινούριου! Να τα ανακαλύψεις όλα από την αρχή! Και ίσως και να είναι πολύ καλύτερα. Και φυσικά όλα αυτά που λέω θα ήταν το ίδιο και από την Αλβανία ή την Τουρκία να ήμουν. Δε το λέω για την Ελλάδα αποκλειστικά, αλλά για την πατρίδα που μεγάλωσε ο καθένας, όποια κι αν είναι αυτή! ;)

Από εκεί και πέρα ποιος σου λέει ότι εδώ όλος ο κόσμος κωλοβαράει; Κάποιοι δουλεύουν 8-12 ώρες για 600-800 ευρώ ενώ με τις γνώσεις και τη δουλειά τους θα έπρεπε να αμοίβονται με τα διπλάσια.

Δημοσ.

Γενικά παρατηρώ ότι στο εξωτερικό υπάρχει σεβασμός της ανθρώπινης προσωπικότητας , πράγμα πολύ σημαντικό ...

Παραδείγματα μπορώ να αναφέρω άπειρα , από το ευχαριστώ στο πιο παραμικρό πράγμα που ελλάδα θα γελούσαμε εώς και τις μεγάλες αποζημιώσεις ως αναφορά οικονομικά ανταλλάγματα για πράγματα όπως , χάσιμο χρόνου, μικροατυχήματα κλπ κλπ ..

Και εγώ είμαι άνθρωπος που ζούσα μόνο με μπουζούκια ήταν η χαρά της ζωής μου ... Είμαι εξωτερικό τώρα 4-5 μήνες σερί και δεν βρίσκω λόγο να γυρίσω πίσω μέχρι νάρθει το καλοκαίρι βέβαια. Εξωτερικό υπάρχει σίγουρα αυτό που λέμε ποιότητα ζώης που σπάνια το συναντάς στην Ελλάδα , ενώ όπως προανέφερε κάποιος δεν υπάρχει το άγχος των χρημάτων .Όσο αφορά τέλος την εργασία δεν έχει σημασία μόνο τα χρήματα αλλά και οι συνθήκες εργασίας που για κάποιους είναι ίσως σημαντικότερο .

Δημοσ.
Αλλά αξίζει να χάσεις τα υπέρ της Ελλάδας;

ΜΠΑ!! Ποια είναι τα υπερ? Η θάλλασα και το σουβλάκι?

Γιατί πέραν από αυτά, ότι και να κάνεις θες ΒΥΣΜΑ!!

Στρατός, πτυχίο, δουλειά, εφορία, νοσοκομείο, δρόμοι, τέλη, φόροι.

Ολα σκατα είναι. Χωρίς γνωστό, λίγα μπορείς να κάνεις. Ασε που και "ταλέντο" να είσαι, δεν προκειται να το αναγνωρίσει κανένας! Αλλα και να το αναγνωρίσει θα κολλήσει στη γραφειοκρατεία!!!

Την αγαπάω τη χώρα μου, αλλα βρίσκεται και θα βρίσκεται σε σαπίλα πολλά χρόνια!!!

Δημοσ.
@ Socratis_g

Απάντησα και στον άλλον που ρώτησε το ίδιο πιο πάνω.

Eϊναι σωστά αυτά που γράφεις, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι αρκετά(?) να πας μπροστά και να προκόψεις στη ζωή.

Δημοσ.

As po kai ego tin tapini mou gnomi mia kai ezisa gia xronia se 2 evropaikes xores alla apo Ameriki den xero ti pezete simera.

Paleotera itane kala evgazes xrima me mia normal doulia simera apo oti akouo einai kai eki poli diskola an den exeis propandon dikia sou doulia h kali doulia me paxilo mistho.

Tora oson afora tin ergasia stin europi einai magges opos stin Ellada(Kai poli xirotera ta pragmata) kai milao gia xores opos Italia Aglia Germania.

As miliso ligo gia germania opou doulepsa arketa xronia paleotera kai doxa to theo mporesa afou efiga pleon na kano dikia mou doulia stin Ellada.

Palia itane kala poli kala eixes to marko kai isouna arxigos ektos Germanias.

Tora afisteta na pane.Epidi sinergazome me anthropous eki mou lene kathe mera oti einai poli diskola.

1.Den yparxoune doulies diladi oti ptixeia kai na exeis an pas xekarfotos eki apokliete na vris mesa se diastima 3minon doulia.

2.H zoi pleon einai akrivi sta panda noikia pou se skotonoune diaskedasi panakrivi fagito episeis.

3.Den yparxei to palio kratos pronoias yparxei men alla oxi opos paleotera.

Afta se genikes grames kai mia sinvouli.

An den exete gnorimies sto exoteriko min xekinisete na pate pouthena.

Kai edo Ellada den einai rodina alla to 80% ton Ellinon exei diko tou spiti(einai poli simandiko)

Afto to enoikio pou se skotoni ekso edo se krataei stathero.

E!! endaxei tora exartate kai ti doulia kanei o kathenas kai ti mistho pernei.

Pandos opou kai na doulepseis Ellada den tha pinaseis afto mono xero.

Δημοσ.
Eϊναι σωστά αυτά που γράφεις, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι αρκετά(?) να πας μπροστά και να προκόψεις στη ζωή.

Αν πίστευα πως είναι αρκετά και πίστευα πως θα αναπτυχθώ όπως θέλω στην Ελλάδα, δε θα το σκεφτόμουν κι εγώ να φύγω (όπως έγραψα). Απλά για'μένα αυτά είναι τα υπέρ που έχει η Ελλάδα και είτε θα με κρατήσουν, είτε θα με κάνουν να γυρίσω, είτε θα με κάνουν να τη σκέφτομαι! :)

Δημοσ.

Στις ΗΠΑ μπορείς να βγάλεις εύκολα λεφτά αν έχεις τις γνώσεις και όρεξη για δουλειά. Γενικά κανείς δεν χάνεται και οι ευκαιρίες κάθε άλλο από σπάνιες είναι. Επιπλέον, είναι γενικά καλοί άνθρωποι και εύκολα κάνεις παρέες, οι διαφορές των πολιτισμών όμως φαίνεται ότι έχουν επίπτωση στο πόσο βαθιές είναι αυτές οι φιλίες. Επιπλέον, μπορείς και να περάσεις καλά - από όλα έχουν, και clubs και εστιατόρια και σινεμά και γήπεδα. Αν βέβαια συνηθίσεις να τρως βραδινό 5-7 και να φεύγεις από το club στις 2.

Αλλά:

1) ξεχάστε το καθημερινό έξω, τον μεσημεριανό καφέ, την σιέστα (σημ που μόλις βρήκαν ότι προλαμβάνει τα καρδιακά επεισόδια)

2) άμα πάθεις κάτι (ιατρικό), θα πληρώσεις. Μάλιστα τόσο που να τα χάσεις και όλα - εκτός και αν πληρώνεις κάθε μηνά $400+ για ασφάλεια.

3) όσο πιο μεγάλη είναι η θέση σου, τόσο πιο πιθανό είναι κάποιος να σου κάνει μήνυση για το οτιδήποτε. Μπορεί να φαίνεται γελοίο, αλλά στις ΗΠΑ πρώτα φοβάσαι τις μηνύσεις και μετά τους γιατρούς.

4) οι μεγάλες πόλεις αξίζουν, έχουν τα πάντα, αλλά δεν μπορείς να βγεις να κάνεις μια βόλτα μετά από κάποια ώρα

5) όλα αγοράζονται και πωλούνται και έχουν μια τιμή.

6) πρέπει να ανέχεσαι την κάθε βλακεία που θα σκεφτεί ο εργοδότης σου/federal government χωρίς να πεις τίποτα, ιδίως αν είναι για λόγους ασφάλειας

7) η εφορία στην Ελλάδα είναι αρνάκι μπροστά στην IRS. Αν κάνεις, έστω και από λάθος, "κούνημα" στην IRS φύγε όσο πιο μακριά μπορείς.

Δημοσ.

Καποιος ζητησε πληροφοριες για χαρτουρα και τελικα το καναμε chat.

Τεσπα,οποιος εχει ορεξη για δουλεια ας φυγει ASAP απο αυτην την χωρα και ας παει και στην Αλβανία,ας παει καπου οπου δεν χρειάζεσαι μέσον για να πας να κατουρήσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...