Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Piga tis 2 teleutaies meres se ena gnosto pou exei grafeio me 2 PCs kai thelei na ta kanei diktyo. Prosferthika ego na ton boithiso... (ti ithela?) Meso dsl router ola ok, mias kai exo na steiso disktyo meso switch Poly kairo tora hehe. Kai den boro na ta katafero me tipota. exo dokimasei me static IPs, me automatic settings me xilia-dyo kai den boro na ta katafero na kanoun ping to ena sto allo. to ena pc exei XP sp1 kai to allo sp2.... o "gnostos" exei dsl modem usb tis crypto, to F200, to opoio dimiourgei mia eikoniki karta diktyou me IP 192.168.1.1 ap' oti katalaba. Lete auto na ftaiei kai na kanei ti zimia. Epeidi logika den einai pano apo 2 grammes i lysi sto problima mou, parakalo kapoion na mou pei ti di@olo na kano... ti Ips na doso ktl, perimeno paidia... help
Dklearhos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Επειδή με μπερδεψες λιγο.Καταρχήν έχεις ξεχωριστό switch και/ή modem και/ή modem-router????Το crypto απόσο ξέρω είναι usb modem όπως λές και εσυ και συνδέεται με έναν υπολογιστή..Το δίκτυο θα γίνει staight(απευθειας το ένα pc με το άλλο) ή θα γίνει μέσω router?
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 2PCs, ενα με xp sp1 και το αλλο με sp2. Εχω απενεργοποιησει windows/software firewalls κτλ. USB DSL modem Crypto F200. switch netgear 5port 10/100 Ο τυπος θελει το ενα PC να βλεπει το αλλο για folder/printer sharing. Ουτε >1< ping δεν καταφερα να κανω, ντρεπομαι για τον εαυτο μου
Dklearhos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 καταρχην συνδεεις τα 2 pc με το switch μόνο,χωρίς το crypto.Εννοείτε πως ελέγχεις ολα τα καλώδια , να έχουν ίδιο workgroup κτλ και για να είσαι οκ βαλε static ip.Αφού τα κάνεις αυτά τσεκάρεις αν βλέπουν ο ένας τον άλλο,αν όχι ξανακάνε την διαδικασία μήπως και έχεις κάνει κάποιο λάθος.Αν κολλήσεις κάπου πόσταρε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.Αν όμως έχεις δίκτυο και όλα δουλέουν ρολόι τότε συνδέει και το crypto.Πρέπει να το ορίσεις (to crypto) ως gateway στον κάθε υπολογιστή.βάλε και τα dns servers και αν όλα πάνε καλά θα είσαι έτοιμος... *edit: πριν ξεκινήσεις αποσύνδεσε το modem ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μπερδεύεται λογω εικονικης διευθυνσης(που δε νομιζω πως είναι εκει το προβλημα)
ninos30 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Επειδή ακριβώς έτσι τα έχω εγώ στο σπίτι μου (2 PCs, switch, crypto F200 στον ένα) το έχω κάνει λίγο διαφορετικά: 1) Καταρχάς φαντάζομαι έλεγξες ότι τα καλώδια είναι Cat5 1:1 και όχι ανεστραμένα. 2) Επίσης υποθέτω πως και οι 2 κάρτες δικτύου στα PC λειτουργούν κανονικά (drivers κλπ). Kαι όχι το F200 δεν μου έχει κάνει "εικονική κάρτα δικτύου". 3) Χρησιμοποιώ τον οδηγό δημιουργίας τοπικού δικτύου πρώτα σε αυτόν που έχει το crypto F200. Workgroups και τα λοιπά τα αφήνω default. Στο τέλος δημιουργώ την δισκέτα δικτύου που με ρωτάει στο τέλος ο οδηγός. 4) Μετά πάω στο άλλο PC. Τρέχω την δισκέτα και όταν με ρωτάει για το Internet του λέω ότι θα το παίρνει από άλλο PC του δικτύου. Αυτό κάνει το συγκεκριμένο PC να πάιρνει AUTOMATIC IP και όχι static (το΄πρώτο παίρνει αυτόματα static την 192.168.1.1). 5) Κάνοντας restart έχω κανονικό δίκτυο και Internet και στα 2. Εννοείται πως όταν θέλω να έχω Internet στο 2ο πρέπει το πρώτο να είναι ήδη ανοικτό. Ελπίζω να βοήθησα Y.Γ. Το switch σίγουρα λειτουργεί σωστά;
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Ολα ok, εχω κανει τους ελεγχους που προανεφερες. Καλωδια, switch κτλ. Μια ερωτηση ομως: αφου το F200 ειναι USB δεν σου ζηταει driver? Οταν βαλεις μεσα το cd εγκαταστασης ουτε autorun δεν εχει, πρεπει να τους ψαξεις μεσα απο το CD. Μετα οταν το βρει, ρωταει αν θες WAN ή LAN. Απο forrthnet μου ειπαν να βαλω WAN. Και μετα οταν ειχα internet, εβαζα τη μια απο τις 2 καρτε δικτυου με IP 192.168.1.1 και μου ελεγε πως χρησιμοποιειται ηδη απο την "Τοπικη Συνδεση 2" οπου ειναι η καρτα που εχει κανει εγκατασταση ο driver του F200... Επισης δεν παιζουν floppy πανω στα PC :/ Ωπ! Dklearhos τωρα το ειδα, γουσταρεις Initial D? Τελειο ετσι? :)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.