Προς το περιεχόμενο

Παγώνει το σύστημα

Lafas1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Σε προηγούμενα Topic μου θα είδατε το σύστημα που σχεδίαζα να αγοράσω. Όντος έτσι έκανα, τα πράγματα μου ήρθαν (η πλαστική συσκευασία της RAM ήταν ανοιγμένη και στραπατσαρισμένη) και άρχισα να στήνω το Computer. Το έστησα και το έβαλα σε λειτουργία (ευτυχώς έχω και τη βοήθεια του JOHNX). Με το που ξεκίνησε το PC δεν έδινε σήμα η κάρτα γραφικών στην οθόνη. Κοίταξα στην οθόνη που έχει η μητρική από πίσω και έγραφε «DET DRAM». Οπότε έβγαλα τη δεύτερη μνήμη και μπήκε κανονικά και όλα καλά! Δοκίμασα και αντάλλαξα και έβαλα αυτή που ήταν στο δεύτερο στο πρώτο αλλά και πάλι δεν έμπαινε οπότε πήρα τηλέφωνο το Πλαίσιο και μου έφεραν άλλες (Δεν είναι On-Site, αλλά επειδή το προϊόν υπάρχει μόνο στο Internet στο φέρνουν – αλλάζουν σπίτι).

Σήμερα έβαλα τις καινούριες μνήμες και μπήκε κανονικά στα Windows. Μπήκα να ρυθμίσω το Voltage και τα timings και πάγωσε το σύστημα στο BIOS. Έκανα reset και ξαναπροσπάθησα. Έγινε 5-6 φορές αυτό και κοίταξα τι γράφει από πίσω η οθόνη της MOBO, έγραφε D IDE. Έτσι ξεβυσμάτωσα τον ένα IDE που έχω και όταν άνοιξα ξανά το PC η οθόνη έγραφε πολύ σωστά όπως πρέπει σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόβλημα την ώρα. Ξαφνικά όμως το PC ξαναπάγωσε και απευθείας δοκίμασα να βγάλω τη δεύτερη μνήμη. Με το που το έκανα το PC λειτουργεί μια χαρά! Αντάλλαξα πάλι slot στις μνήμες και διαπίστωσα πάλι ότι το ένα DIM-άκι μνήμης όπου και να το βάλω παγώνει το σύστημα. Με το άλλο DIM-άκι , όπου και να το βάλω λειτουργεί μια χαρά. Να σημειώσετε ότι και αυτές οι μνήμες δεν ήταν σφραγισμένες.

Τι μπορεί να είναι βρε παιδιά? Έχετε υπόψη σας? Τις μνήμες τις έχω βάλει στα σωστά slots.

Δημοσ.

giati de vazeis kai tis dio mnimes pano kai na kaneis ena testaki me to memtest ? an einai mnimes stadar tha kollisei kai ekei:) e opote meta tis girnas sto service kai an einai pairneis kapoies alles. Outos i allos kai sto plaisio me ena programma san to memtest tis elegxoun opote den iparxei periptosi na sou poune ma mou.

Δημοσ.

OMG! Τώρα συμβάινει και κάτι άλλο! Η μνήμη που υποτήθεται ότι δουλεύει κανονικά μόνη της δεν παγώνει αλλά βγάζει μπλε οθόνη!!!! Μια φορά να πάρω κάτι και να παίξει με την πρώτη δεν μου έχει τύχει ποτέ!

Δημοσ.

Τσέκαρε απο το bios πόσο ρεύμα δίνει στις μνήμες. Νομίζω ότι οι Cellshock που έχεις θέλουν 2,2v. Eπιβεβαίωσέ το πρώτα αν μπορείς.(Πες και τί μήνυμα βγάζει στην μπλέ οθόνη)

Δημοσ.

τώρα να πώ ότι δεν στα 'πα θα βγώ και ψέυτης, γι' αυτό εγώ προτιμώ μόνο Corsair και γι' αυτό σου είπα να τις πάρεις κι εσύ. στο θέμα μας τώρα αν μπορείς να βρείς κανένα dimmaki από κανένα φίλο σου που να δουλεύει σίγουρα δοκίμασέ το ή βάλε τις δικές σου μνήμες σε άλλο pc να δεις τι θα κάνουν, πάντος κατά 99% φταίνε οι μνήμες απότε... ξέρεις τι να κάνεις.

Δημοσ.

Λοιπόν έκανα τα παρακάτω και κατέληξα ότι η RAM δεν είναι συμβατή με αυτό το MOBO.

Η CPU (Χωρίς OC 2.4GHz) με FSB (QDR) στα 1066 και τις μνήμες Unlinked στα DDR 1000MHz με 2T και 4-4-4-14 και με Auto την τάση στα 2.16V έναντι 2.2V που λέει ο κατασκευαστής δουλεύει κανονικά. Έκανα και ένα PI και βγήκε 21sec.

Στη περίπτωση που βάλω 2.2V το σύστημα δεν μου ανοίγει την οθόνη. Το ίδιο συμβαίνει και όταν βάλω 1Τ. Το τελευταίο πρέπει να είναι λόγω του BIOS της MOBO (Πρέπει να περιμένουμε το καινούριο) < Η MOBO μου λόγω νέας παρτίδας φοράει το τελευταίο.

Δοκίμασα να κάνω λίγο OC με τις ρυθμίσεις της πρώτης παραγράφου μιας και εκεί το PC δουλεύει ρολόι, με τη CPU να δουλεύει στα 3.38GHz δηλαδή FSB (QDR) στα 1500. Εκεί το σύστημα με το που πάει να μπει στα Windows κάνει restart.

Έβαλα μετά το ίδιο OC και στις μνήμες άλλαξα μόνο τη συχνότητα και τις έκανα να τρέχουν στα 667MHz. Eκεί το PC δείχνει τα δόντια του με PI 15sec. Και λειτουργεί άψογα! Η θερμοκρασίες είναι πού καλές με Full Load (4 Toasts) επί 10 λεπτά στις 36-37.

Κάτι άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί έβγαλα τόσο χαμηλό score στο 3DMark 2005. Με τις ρυθμίσεις της τελευταίας παραγράφου δεν ξεπερνάω τις 14000 και συγκεκριμένα φτάνω το πολύ χαμηλό score 13749.

Γενικά τι έχετε να πείτε? Συμφωνείτε για τη RAM? Βασικά αύριο θα πάρω το Πλαίσιο για να κανονίσω να μου τις αλλάξουν και να αγοράσω αυτές

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=915912&tab=specs

Τι λέτε?

Δημοσ.

Ego eixa ena paromio problima ota eixa parei 2 mnimes kingston sta 667mhz.stin arxi eixa megalo problima na tis kano na doulepsoun mazi.. sto manual bebea tis mobo den evlepa megali symvatotita . ala ta pragmata fiaksan ligo me mia anavathmisi sto bios. tora to thema me to pagoma tou pc eksakolouthei kathos doulevo sta windows kanonika kai ginete opote thelei apo mono tou :/ . ales fores pagonei sto boot ales opote thelei ekino.

Den eixa poly xrono na asxolitho gia na diapistoso ti mporei na einai . kai to mialo mou den mporei na pigenei stis mnimes kathos eixa kai to idio problima kata periodika diastimata me tis palies 533 samsung mou.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...