Προς το περιεχόμενο

dvd asus d:\is not accessible

ippos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγορασα ενα καινουριο υπολογιστη, αλλα εβαλα το παλιο dvd (οχι πολυ παλιο,

ASUS drw 1608p scsi - ετσι μου αναφερετε στις ιδιοτητες). το προβλημα ειναι

παραλογο! ενω μπορει να διαβασει ηδη γραμμενα CD και DVD, δεν μπορει να

διαβασει αγραφα! ετσι αν βαλω ενα DVD το παιζει, αλλα αν βαλω ενα αδειο CD

ή DVD και κανω open ή explore μου γραφει d:\is not accessible - incorrect function. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να γραφω τα αρχεια με το NERO

Δεν νομιζω να ειναι προβλημα με τη μαρκα του DVD γιατι οταν ειναι γραμμενο

το διαβαζει. Προσπαθησα να κανω update dtrivers DVD, αλλα μου βγαζει πως

δεν υπαρχει τιποτα καινουριο απο τους ηδη εγκατεστημενους.

Στις δε ιδιοτητες, μου βγαζει πως αυτη η συσκευει λειτουργει κανονικα.

Επισης οταν κανω δεξυ κλικ πανω σε καποιο αρχειο, πχ φωτογραφια και

επιλεξω send to... μου βγαζει ολα τα αλλα εκτος του D:\

ετσι δεν μπορω να γραψω ενα cd me to windows media player, ουτε με το

Ultra ISO. Στην αρχη νομιζα πως εφταιγε το NERO και το απεγκατεστησα. Δεν

λυθηκε το προβλημα.

Τον υπολογιστη τον πηρα με ηδη εγκατεστημενα Windows Pro. Η μητρικη ειναι ASUS p5b, intel core duo 2.1, nvidia 7600 καρτα γραφικων και εχω εγτατεστημενο το Alcohol.

Καμια ιδεα???

Δημοσ.

απεγκατεστησα το alcohol αλλα τιποτα!!!

απο τα νευρα μου πηγα κοα αγορασα ενα καινουριο LG. εβγαλα το παλιο και εβαλα το καινουριο. αλλα παλι τιποτα. διαβαζει ολα τα cd @ dvd αλλα οτνα βαλω ενα αδειο γραφει d:\is not accessible - incorect function.

πηγα και στην δελιδα της asus κατεβασα κατι firmware. δεν ξερω τι ακριβως κανουν αλλα δουλεια δεν ειδα. και απορω πως λειτουργουσε στον παλιο?

καμια βοηθεια???

Δημοσ.

Έχεις περάσει τίποτα drivers της intel για τον IDE controller?

Aν ναι απεγκατέστησέ τους και άσε αυτούς της μαμάς Microsoft.

Έχουν αναφερθεί πολλά κουλά τόσο με drivers της intel όσο και της nvidia...

SCSII ASUS? Εισαι σίγουρος? Βγάζει ακόμα scsii η ASUS? Έχεις scsii controller πάνω?

Δημοσ.

σε ευχαριστω doc1000, αλλα εγω δεν εκανα τιποτα? ουτε πολυκαταλαβα αυτα που μου ειπες. βασικα τον υπολογιστη τον πηρα ετοιμο οποτε δεν ξερω τι ακριβως εχει κανει ο μαστορας... το dvd ειναι asus 1608scsi cd rom device. ετσι τουλαχιστον μου δειχνει στις ιδιοτητες. τωρα πως θα απεγκαταστησω τους drivers ωστε να μεινουν της microsoft? επειδη δεν ειμαι πολυ γνωστης και φοβαμαι μηπως κανω καμια μαλ.. αν μπορεις να μου πεις.

to dvd πρεπει να το εχω τουλαχιστον 2 χρονια,

Δημοσ.

αφού το PC το έφτιαξε ο μάστορας γιατί δεν το πηγαίνεις να το δει εκείνος?

Δεν ξέρω το επίπεδο των γνώσεών σου για να μπορέσω να σε βοηθήσω.

Υπάρχουν 3 βασικοί τρόποι σύνδεσης ενός drive στη μητρική. Ο s-ata (serial ata) που συνδέονται οι συγχρονοι δίσκοι, ο p-ata (parallel ata, ή atapi, ή IDE) που συνδέονται οι παλιότεροι δίσκοι και σχεδόν όλα τα recorders, και ο scsii (επαγγελματικών προδιαγραφών που θέλει ξεχωριστό ακριβό scsii controller και έτσι συνδέονται πανάκριβοι δίσκοι καθώς και recorders 5ετιας και βάλε) Πλέον έχει εγκαταληφθεί σαν πρωτόκολλο σύνδεσης στα recorders.

Yποθέτοντας λοιπόν ότι το δικό σου είναι μάλλον atapi και όχι scsii όπως λανθασμένα αναγράφεται θα πρέπει να απεγκαταστήσεις τον intel driver της μητρικής σου για τον atapi controller (o οποίος driver επικάθεται πάνω στον driver της Microsoft και δημιουργεί πολλες φορές θέματα ασυμβατότητας). To πιθανότερο είναι ότι τον εγκατέστησε ο τεχνικός με το CD της μητρικής

Για να τον βγάλεις πατας: start --> control panel --> add remove programs και απ' τη λίστα θα πρέπει να έχει κάτι του στυλ "intel drivers"

Aπ' αυτούς ξετικάρεις μόνο τους IDE drivers και κάνεις επανεκκίνηση

Δημοσ.

ok . τα κοιταξα αλλα δεν εχει intel drivers για να τους βγαλω. μονο της μητρικη και της καρτας γραφικων. αν εχεις καμια αλλη ιδεα, ευχαριστως θα την ακουγα. το θεμα ειναι, οτι το μηνυμα μου το βγαζει αμεσως μολις κανω δεξυ κλικ πανω στο εικονιδιο του dvd και κανω explore ή open. δηλ. δεν ψαχνει να βρει καν αν εχει καποιο δισκο μεσα. ωστοσο το nero to καιει κανονικα και οτι ειναι γραμμενο το διαβαζει.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις κάτι πολύ σημαντικό στο σκληρό, και δεν φοβάσαι τη διαδικασία format, κάνε ένα και πέρασε απο την αρχή τα windows. Απο τη στιγμή που σου γράφει τα δισκάκια το nero, αν κατάλαβα καλά, τότε έχουν σκαλώσει κάπου τα windows. Άλλαξε πρώτα καλωδιοταινία καλού-κακού, μήπως έχει φαγωθεί κάπου, ή κοίταξε το master-slave jumper.

Δημοσ.
Αν δεν έχεις κάτι πολύ σημαντικό στο σκληρό, και δεν φοβάσαι τη διαδικασία format, κάνε ένα και πέρασε απο την αρχή τα windows. Απο τη στιγμή που σου γράφει τα δισκάκια το nero, αν κατάλαβα καλά, τότε έχουν σκαλώσει κάπου τα windows.

Άλλαξε πρώτα καλωδιοταινία καλού-κακού, μήπως έχει φαγωθεί κάπου, ή κοίταξε το master-slave jumper.

πηρα καινουριο και μου εκανε τα ιδια!!!

master-slave jumper??? πως το κανω?

Δημοσ.

αγόρι μου καλό, αφού δεν το κατέχεις το αθλημα πήγαινε το PC να το δει ο τεχνικός που σου το συναρμολόγησε...

Τί το παιδεύεις...

Εδώ δεν ξέρει ρε παιδιά αν έχει scsii dvd τον ρωτάτε αν έχει σωστά τα jumpers?

Eγώ δεν πιστεύω ότι είναι τα jumpers γιατί αν είχε 2 atapi drives ως master στην ίδια καλωδιοταινία θα έκαναν conflict και δεν θα έβλεπαν ΚΑΝ τα windows το ASUS

Και ρωτάω? Έχεις 2cdroms τώρα στο PC? H πλατιά η καλωδιοταινία στο πίσω μέρος του συνδεέται και με καμιά άλλη συσκευή?

Για αλλαγή των jumpers δες τις οδηγίες μου σε ένα άλλο παλικάρι (αν και δε νομίζω ότι ισχύει στην περίπτωσή σου)

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=178679

Γνώμη μου είναι ότι φταει ο driver της motherboard όσον αφορά τον IDE controller.

Δημοσ.

ok. με πεισατε. θα παω στον μαστορα. τωρα μια αλλη ερωτηση. εκανα format το laptop και επανεγκατεστησα τα xp. αλλα απο οτι καταλαβα δεν δουλευει η καρτα ηχου και η καρτα γραφικων. (το dvd δουλευει) . δεν εχω καποιο cd με τους οδηγους. τι μπορω να κανω ειναι ενας HP Pavillion zd8000?

Δημοσ.

να δεις ποιό μοντέλο κάρτας γραφικών και κάρτας ήχου έχεις και να κατεβάσεις τους αντίστοιχους drivers απ' το internet.

(*) και να κράξεις το μαγαζί που σου πούλησε το laptop και δε σου έδωσε τα cds που έπρεπε να σου δώσει...

• 10 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...