funk@patras Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Γεια χαρά σε όλους! Θα ξεκινήσω περιγράφοντας τις ανάγκες μου και παραθέτω και κάποιες από τις λύσεις. Ανάγκες Καταρχήν με ενδιαφέρει το εν λόγω μηχάνημα να είναι κατασκευαστικά ποιοτικό και ανθεκτικό, δλδ στιβαρό σασί. Από υπολογιστική ισχύ και δυνατή κάρτα γραφικών δεν έχω τρομερές απαιτήσεις μιας και το πιο βαρύ πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το matlab ενώ δεν ασχολούμαι με παιχνίδια. Επίσης 1G μνήμη κρίνεται απαραίτητη. Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι και το να είναι σχετικά αθόρυβο, όπότε αν κάποιος έχει ακούσει κάποιο από τα παρακάτω ας μας κάνει μια φασματική ανάλυση . Ελάχιστος χρόνος χρήσης = 3 χρόνια. Επιλογές Pavilion dv6144ea Είναι το επικρατέστερο αλλά με προβληματίζει η ποιότητα κατασκευής του σασί και δε μου πολυαρέσει η γυαλιστερή του οθόνη. Ενώ στα συν είναι οι μνήμες που παίζουν στα 667MHz και ο core 2 duo. Toshiba Satellite Pro A120-169 Αυτό μου φαίνεται πιο στιβαρό και πιο ποιοτική κατασκευή. Επίσης υπάρχει και δυνατότητα επέκτασης της μνήμης ως τα 4G αν ποτέ χρειαστούν + δύο χρόνια εγγύησης. Δεν το έχω δει από κοντά οπότε αν κάποιος μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με την οθόνη θα βοηθούσε. Στα μείον του είναι ο core duo (αν και δεν ξέρω αν μου χρειάζεται ενας δυνατότερος) και οι μνήμες στα 533ΜΗz. IBM Lenovo 3000 N100 Μηχανήματα της Lenovo δεν έχει τύχει να δω από κοντά οπότε σχετικές εμπειρίες θα βοηθούσαν. (Οθόνη, σασί, θόρυβος, αντιπροσωπεία κλπ) Συνοψίζοντας γυαλιστερή οθόνη vs ματ οθόνη core duo vs core 2 duo για τις μνήμες 667ΜHz vs 533MHz Παρακαλώ τα φώτα σας...
notorious20 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 sigoura tha epairna to deytero kathos einai pio poiotikos..
basilis5 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 τοσιμπα παρε!αλλα νομιζω εχει και αυτο οθονη γυαλιστερη τα Lenovo ειναι πολυ καλα μηχανηματα (ΙΒΜ ουσιαστικα-δεν αλλαξαν και πολλα,απλα η ΙΒΜ κρατησε το σερβις και ασχολειται πλεον μονο με σερβερς) ενας φιλος μου εχει και ειναι υπερικανοποιημενος για ΗΡ δεν εχω αποψη επισης να διασταυρωσης πως το τοσιμπα εχει 2 χρονια εγγυηση και δωσε αν θες αλλα λιγα να την κανεις 2->3
vasilis-kristin Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Τo e-shop, έχει τον Toshiba Satellite Pro A120-169 με 50 ευρώ ποιο φτηνά, για δες ,http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905053
haHa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Και το toshiba εχει γυαλιστερη οθονη να ξερεις. Του λειπει και το bluetooth!!
21century Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Ναι ετσι ειναι, τα τοσιμπα ειναι πολυ ποιοτικα και στβαρα στην κατασκευη τους. Αλλα και τα hp με τη σειρα Παβιλιον εχουν κανει μεγλαα βηματα προοδου με πολυ ποιοτικα χαρακτηριστικα...
funk@patras Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Το toshiba έχει 533Mhz μνήμες. Αυτό σημαίνει πως μόνο αυτές αναγνωρίζει ή αν βάλει κάποιος 667Mhz τότε θα παίζουν κανονικά?
billkout Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Το toshiba έχει 533Mhz μνήμες. Αυτό σημαίνει πως μόνο αυτές αναγνωρίζει ή αν βάλει κάποιος 667Mhz τότε θα παίζουν κανονικά? an baleis 667 tha tis vlepei san 533 alla tha douleuoun
ascotini Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Επειδή τον pavilion 6144 τον είχα για μερικές ημέρες στα χέρια μου αποκόμισα άριστες εντυπώσεις (ο ποιο όμορφος φορητός που πέρασε από τα χέρια μου) φοβερό φινίρισμα με όμορφες λεπτομέρειες (ανάβει μπλε Led ακόμη και στην είσοδο, γύρω από το "καρφί" του τροφοδοτικού!) πεντακάθαρη οθόνη, τελείως αθόρυβος και "δροσερός" με άριστες επιδόσεις. Το μόνο πρόβλημα(?) αν και το προηγούμενο βράδυ ήταν πλήρως φορτισμένος την επόμενο βράδυ όταν τον άνοιγα ξεκινούσε να φορτίζει από το 94%, έχανε δηλαδή το 6% της ενέργειας η μπαταρία του παρόλο που στο διάστημα αυτό ήταν κλειστός.
alfista Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Ενδιαφέρον θέμα μιας και ένας φίλος μου ζήτησε να κοιτάξω τι παίζει στα laptop με αυτή περίπου την τιμή αφού τον χρειάζεται μόνο για τις βασικές εργασίες internet-word κτλ. Σκεφτόμουν κάτι σε Toshiba Satellite A110-195 αλλά ίσως τελικά να αξίζει να δώσει κάτι παραπάνω για ψυχολογικούς κυρίως λόγους και να λέει ότι έχει επεξεργαστή τελευταίας γενιάς. Από τα 3 παραπάνω μάλλον γέρνω στον ΗΡ αφου μου μοιάζει πιο σύγχρονος εμφανησιακά, με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και δεν έχω μέχρι στιγμής ιδιαίτερα παράπονα ποιότητας από την ΗΡ σε σχέση με την Toshiba. Υ.Γ. Ποιος θα μου εξηγήσει τι έχει ο εν λόγω Toshiba πάνω και είναι τόσο ακριβός. Μάλλον κάτι μου ξεφεύγει.
funk@patras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Χμ... Φαίνεται πως η ιστορία του forum επαναλαμβάνεται. Το λέω αυτό γιατί θα στραφώ και εγώ προς τον Toshiba A110-195. Η αγορά φαίνεται να συμφέρει ιδιαίτερα ως εξής: Toshiba A110-195 = 700 ευρώ 512 RAM = 50 ευρώ επέκταση εγγύησης στα τρία χρόνια = 150 ευρώ Σύνολο = 900 ευρώ H αντίστοιχη επέκταση για τον HP έχει 220 ευρώ, δλδ ξεπερνάμε τα 1000 ευρώ. Ενώ για τον lonovo δεν πρέπει να υπάρχει καν επέκταση. Αν μπορεί να μπορεί να πει κάποιος αν είναι εύκολη η πρόσθεση μνήμης στο εν λόγω μηχάνημα θα βοηθούσε. Από την ανάγνωση του forum παρατήρησα πως δεν έχει γίνει κανένα παράπονο ως τώρα για τον A110-159. Από θόρυβο και θερμολρασίες πως πάει?
basilis5 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 εχουμε σπιτι ενα τοσιμπα με ιδιο dvd drive και ειναι σχετικα θορυβωδες.απο ανεμιστηρες δε ξρω
kouzoulos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 H αντίστοιχη επέκταση για τον HP έχει 220 ευρώ, Hp πηρα πριν 20 μερες και η επεκταση στα 3 χρονια ηταν 90 ευρω μαζι με το φπα.
arxaggelos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 ki egw symfwnw genika gia toshiba, alla kserei kaneis giati to sygkekrimeno exei dyo xronia eggyhsh enw alla montela ths toshiba sto idio magazi exoun ena?
funk@patras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Σήμερα στο openmind.gr εμφανίστηκε και A100-071 A100-071 vs A110-195 Ποιος λέτε για "καλυτερο"? Απο εμφάνιση πάντως ο Α100 φαίνεται καλυτερος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.