Προς το περιεχόμενο

Αναβολη - Πληροφοριες.

-NetHawk-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε και λεμε.Με τις Πανελληνιες περασα στο ΑΕΙ Νοσηλευτικης και η φοιτηση μου εκει διηρκησε 4 ετη.Εχω αναβολη μεχρι 31-12-2007.Ελα ομως που τον Δεκεμβρη εδωσα κατατακτηριες εξετασεις και περασα στην Ιατρικη Ιωαννινων.Φανταστηκα λοιπον,αφελεστατα,οτι ο στρατος θα παρατεινει την αναβολη μου.Δυστυχως ομως επειδη τα εξαμηνα της σχολης ειναι 12,υπερβαινει η φοιτηση το 27ο ετος της ηλικιας μου με αποτελεσμα να μην δικαιουμαι αναβολης.

Γνωριζει κανεις καποιο τροπο ετσι ωστε να παρω αναβολη τουλαχιστον μεχρι και το 2010(οπου και θα ειμαι 27) και μετα να παρουσιαστω?

Παρακαλω οποιος απαντησει να γνωριζει επι του θεματος.Ευχαριστω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις από την οικεία στρατολογία και να τους εξηγήσεις την περίπτωση.

Ο στρατός ΔΕΝ παρατείνει αναβολές, χορηγεί καινούργιες. Δηλαδή, διακόπτεις αυτή που έχεις (η οποία καλό είναι να ξέρεις ότι τυπικά διακόπηκε τη στιγμή που πέρασες το τελευταίο μάθημα της σχολής για την οποία σου χορηγήθηκε) και να υποβάλλεις χαρτιά για καινούργια.

edit: ψάξε και εδώ, κάτι περισσότερο θα ξέρουν.

Δημοσ.

Αν πρόκειται για δεύτερο πανεπιστήμιο δεν υπολογίζουν στο στρατό γαι επιπλέον αναβολή. Σου λένε εσύ μετά μπορεί να δώσεις κατακτήριες και για άλλη σχολή. Θα μπορούσες να πάρεις αναβολή μεγαλύτερη, μέχρι τα 31, μόνο αν τους καταθέσεις χαρτιά ότι ξεκίνησες διδακτορικό σαν νοσηλευτής. Μόνο που και εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα καθώς δεν μπορείς να κάνεις διδακτορικό σαν απόφοιτος άλλης σχολής και να φοιτείς ταυτόχρονα στην Ιατρική Ιωαννίνων. Αυτό ισχύει μόνο για την ιατρική Ιωαννίνων. Εώ είναι που υπάρχει η ασάφεια. Αν εσύ μπορείς να πάρεις διδακτορικό μόνο στα χαρτιά π.χ απο την σχολή που μόλις τέλειωσες και να καταθέσεις στη σταρτολογία, δεν ξέρω αν θα σου πούν απο την γραμματεία της Ιατρικής ο.κ για την εγγραφή σου, αλλά νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Αν δεν τα καταφέρεις θα σου πρότεινα να πάς φαντάρος όσο πιο γρήγορα μπορείς για να φύγει αυτός ο βραχνάς απο πάνω σου.

Παρεπιπτόντως, φέτος πέρασες? Βγήκαν τα αποτελέσματα?

Δημοσ.

thes10s οταν λες δευτερο πανεπιστημιο εννοεις δευτερο πτυχιο ; Eγω ξερω οτι δικαιουται οση αναβολη μπορει να παρει και για δευτερο και για τριτο πτυχιο αμα τον παιρνουν τα χρονια ! Απο που τα εμαθες αυτα που λες ; Ετσι ητανε πολυ παλια.

Δημοσ.
δικαιουται οση αναβολη μπορει να παρει και για δευτερο και για τριτο πτυχιο αμα τον παιρνουν τα χρονια ! Απο που τα εμαθες αυτα που λες ; Ετσι ητανε πολυ παλια.

Ναι. το "άμα τον παίρνουν τα χρόνια" είναι το πρόβλημα. Αυτός πήρε αναβολή για σπουδές σε ΑΕΙ μέχρι το 2008. Τώρα και σαν Φοιτητής Ιατρικής να του δώσουν (εμένα πριν 2 χρόνια έτσι μου είπαν, ότι δεν δίνουν καν, τώρα μακάρι να άλλαξε) θα του δώσουν άντε μέχρι τα 27, δηλαδή δεν τον παίρνει απο χρόνο απο ότι λέει. Το θεμα είναι να τσιμπήσει πιο πάνω όριο αναβολής που όταν πήγα εγώ ήταν τα 31 που την παίρνεις μόνο για διδακτορικό.

Δημοσ.

Λοιπον οντως μεχρι τα 27 πλεον δινουν αναβολη εαν προκειται για αναβολη λογω πτυχιου.Απο 'κει και περα απο οτι μου αφησε να εννοηθει δικαιολογουν αναβολη για μεταπτυχιακο + διδακτορικο.Το θεμα βεβαια ειναι αυτο που λεει ο thes1os εαν δηλαδη θα εχω προβλημα με την εγγραφη μου.

@thes1os:Ναι φετος περασα,βγηκαν τα αποτελεσματα και πριν απο καμμια εβδομαδα που πετυχα τη γραμματεια ανοιχτη γραφτηκα κιολας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Να κάνω μία ερώτηση: γιατί δεν πας στο ρημαδοστρατό, να τελειώνεις και μετά να σπουδάσεις με την ησυχία σου;

Δηλώνεις μόνιμη κατοικία Αττική (από ό,τι βλέπω στο προφίλ σου), κάνεις "σύνορα" στα Γιάννενα και κρατάς και μια ψευτοεπαφή.

Δεν ξέρω, μια σκέψη έκανα.

Δημοσ.

Καθολου αδικο δεν εχεις και μου εχει περασει και εμενα απο το μυαλο αυτη η σκεψη.Απο την αλλη φανταζομαι πως ενας χρονος στο στρατο αυτη τη στιγμη θα με παει αρκετα πισω.Ενω σε 4 χρονια θα τελειωνω την ρημαδοσχολη και θα παω,θα χρωσταω καποια μαθηματακια και οσο να 'ναι θα εχω μπει λιγο στο πνευμα της σχολης...

Δημοσ.

Ναι αυτο ειναι το θεμα, πρεπει να τσεκαρει τα ορια, θυμαμαι παντως οτι δινανε πολλα χρονια παραπανω στους γιατρους αλλα μπορει να ειναι μονο για ειδικοτητα και οχι για πτυχιο.Βασικα αμα εχει ρωτησει ηδη ή θα ρωτησει και δεν δικαιουται ο μονος τροπος να παρει αναβολη ειναι να προσκομισει πιστοποιητικο φοιτησης αλλης πανεπιστημιακης σχολης με διαrκεια σπουδων μεσα στο οριο.Αν μπει σε μεταπτυχιακο εχει καλως , αν μπει σε αλλο προπτυχιακο ασχετο γι'αυτον τον λογο ειναι παρανομο, αν και μπορεις να γραφτεις και να κανεις αιτηση διαγραφης πολυ συντομα και η αναβολη θα ισχυει μεχρι τερμα.Ενας αλλος τροπος ειναι να κανει καμια κομπινα στη επομενη εκθεση των βρετανικων πανεπιστημιων και να καταφερει να εξασφαλισει χαρτι χωρις ν'ανεβει πανω, χλωμο το κοβω αυτο βεβαια αλλα το αναφερω.Αν παντως πριν αποφοιτησει επισημα απο τη νοσηλευτικη εκανε ανανεωση της αναβολης, με την νεα διαδικασια θα επαιρνε αυτοματα μεχρι το ανωτατο οριο και το πολυ πολυ στο τελος να τον τιμωρουσαν μ'ενα μικρο προστιμο.Αυτα τα γενικα ξερω , ας μιλησουν και οι σοφοτεροι τωρα :P .

Δημοσ.

NetHawk, αν μπείς - ξεκινήσεις στην σχολή δεν την παρατάς για να πάς στρατό με τίποτα. Ειδικά αν είναι να σε πάρουν προς το 5ο ή 6ο έτος. Τότε θα κάνεις τον τρελλό για να μην πάς...

Υπολόγισε καλά τα χρόνια σου, δες αν σε παίρνει να αποφοιτήσεις κανονικά, αν σε παίρνει, έτσι κάνε. Θα πάς στρατό ώς γιατρός και θα περάσεις τον ένα χρόνο αναμονής για την ειδικότητα βγάζοντας αυτήν την σκατο-υποχρέωση. Αν πάλι δεν σε παίρνει με τίποτα, μα με τίποτα, τότε σκέψου το καλύτερα το να πάς και να το παλέψεις όπως στο είπε ο snoob.

Μπήκες 2ο έτος 2ο εξάμηνο αν δεν κάνω λάθος χωρίς να χρωστάς κανένα μάθημα (έστι είναι?), οπότε υποχρεώσεις θα έχεις απο τον οκτώμβρη και μετά. Αν πάς τώρα, αύριο, θα χάσεις μόνο 3 μήνες στην ουσία. Για την "επαφή" και το "να μπώ στο νόημα" μην αγχώνεσαι καθόλου. Αν είναι μόνο αυτό, είναι λάθος σκέψη. Επειδή είπες και εσύ "Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα...." μην το ξαναλές μετά στο λέω....

Δημοσ.

Το παλευω για αναβολη μεχρι και το 5ο ετος της φοιτησης μου.Μετα αναγκαστικα θα παρουσιαστω αλλα ισως επικαλουμενος κοινωνικους λογους να μπορεσω να ολοκληρωσω τη φοιτηση μου και να παρουσιαστω...Ειδομεν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον thes1os.

Αφού δε βγαίνουν τα χρόνια, πήγαινε τώρα (με πτυχίο νοσηλευτικής και εγγεγραμμένος φοιτητής ιατρικής δες μήπως βρεθείς ΚΕΥ Άρτας), δώδεκα μηνάκια να τελειώνεις.

Ακόμη καλύτερα, Άρτα 2 μήνες βασική εκπαίδευση και μετά άλλους δυο μήνες ΥΚΟΑ στη Σπάρτη και οδηγός ασθενοφόρου μετά στη Μεραρχία Ιωαννίνων ή στο Πέραμα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...