iced Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Και τι θα έκανες? Θα πήγαινες στο MIT και το UCLA που σε περιμένανε ή θα έβγαζες κανένα Deree που είναι ΤΕΛΕΙΩΣ όμως γτπ?Ή θα πήγαινες στην Αγγλία σε κανένα πανεπιστημιάκι της σειράς....σαν αυτό που πήγε και ο γιός της κυρά Μαρίας της απέναντι.... ΕΜΠιτης εισαι εσυ, σε κοβω φίλε..... Λογικέψου, το οτι περασες βγαζοντας 19000 μορια δεν σημαινει οτι η σχολη ειναι καλη επι της ουσιας.... Ενατξει υπάρχουν και εξαιρεσεις οπως κατι σχολες στα Γιάννενα
omnislash Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 ΕΜΠιτης εισαι εσυ, σε κοβω φίλε..... Λογικέψου, το οτι περασες βγαζοντας 19000 μορια δεν σημαινει οτι η σχολη ειναι καλη επι της ουσιας.... Ενατξει υπάρχουν και εξαιρεσεις οπως κατι σχολες στα Γιάννενα Ρε φίλε που πέρασες και δε σ άρεσε η σχολή σου.γιατί δε μας λες.
The_Judas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 δηλαδη καταλαβαν οτι δεν μπορουν να βαλουν θεματα που να χρειαζονται σκεψη για να λυθουν και οχι σκονακια και το εριξαν στις εργασιες; κ αλλου κανουν εργασιες, αλλα απλα για να γινεις δεκτος στην εξεταστικη... Δυστυχώς ετσί είναι τα πράγματα, η παιδεία στην Ελλάδα (από το δημοτικό ως την τριτοβάθμια) βασίζεται περισσότερο στην παπαγαλία των μαθημάτων και λιγότερο στην κριτική σκέψη.
Critter Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Ρε κριτερ σε μπουρδέλα σπουδάζεις και συ.Μην τα ισοπεδώνεις όλα.Εγώ από το τμήμα μουτ για τα κονδύλια που μας δίνουν είναι ευχαριστήμενος.Και εργασίες σε καθε μάθημα, και εύκολη επικοινωνία με τους καθηγητες και το κυριότερο απαλλακτικές εργασίες για να μη γίνεται στην εξεταστική η μάχη του σκονακίου Μα το ξερω ρε συ omnislah. Το ζητημα ειναι να καθομαστε και να τσακωνομαστε για το ποιος ειναι καλυτερος ή να δουμε επι της ουσιας το προβλημα? Εσυ ας πουμε εισαι σε ενα καλο τμημα. Το προβλημα σου ειναι αν αυτο ειναι καλυτερο απο καποια αλλα ή να κανεις το τμημα σου καλυτερο? Κανονικα το δευτερο πρεπει να σε απασχολει. Φυσικα και πρεπει να φυγουν τα κομματα απο τις σχολες και η εισαγωγη στα πανεπιστημια να γινεται με εξετασεις στο πανεπιστημιο. Σκεψου ποσα ταλεντα θα ανακαλυφθουν ετσι. Με τις τρεχουσες συνθηκες πανω απο τους μισους φοιτητες σπουδαζουν κατι που δεν θελουν επειδη εκει ετυχε και περασανε μιας και δεν μπορουσαν να κανουν αλλιως. Μιλαμε οτι το συστημα μπαζει απο παντου. Οσον αφορα τα μπουρδελα, ξερεις γιατι τα εχω παρει? Γιατι πριν 2 χρονια τα ειχα με μια κοπελα που η αδερφη της σπουδαζε Λονδινο πολιτικος μηχανικος σε ενα απο τα λεγομενα πανεπιστημια ευκαιριας και ετσι βρηκα την ευκαιρια και πηγα 2 φορες. Ξερεις τι ειδα? Μαθηματα με απουσιες οπου δεν εκανε ο φοιτητης οτι του καπνισει, οι καθηγητες κανανε 2 ωρες μαθημα οταν το προγραμμα ελεγε 2 ωρες σε αντιθεση με την Ελλαδα που ερχονται το πολυ για 1, απεργιες ποτέ, ο καθηγητης που εγραφε το προγραμμα πηγαινε στο μαθημα και δεν εστελνε το βοηθο του, απογορευοτανε το καπνισμα και οτιδηποτε εκτος μαθηματος στην ταξη κτλ. Επισης, υπηρχε σεβασμος στο χωρο του πανεπιστημιου χωρις σκουπιδια, αφισες και μλκιες, υπερσυγχρονες εγκαταστασεις με εργαστηρια οπου σε καθε φοιτητη αντιστοιχουσε ενα pc με ολα τα αρχιτεκτονικα κτλ προγραμματα (φαντασου να ητανε και τμημα πληροφορικης), το uni ητανε σε χωρο πρασινου και ηρεμιας μακρια απο θορυβο...εβλεπες σκιουρους να περνανε δεξια και αριστερα και αλλα 1002 πραγματα που ειδα και εμεινα με το στομα ανοιχτο. Και σκεψου οτι ολα αυτα σε ενα πανεπιστημιο β διαλογης. Πεσμου λοιπον τι θες να πω εγω για τα δικα μας πανεπιστημια και με τι μουτρα θα την πω σε εναν δικατσα? Αν λοιπον συνδιασω τα παραπανω με την αποψη μου οτι το πανεπιστημιο σου δινει τα ερεθισματα και εσυ πρεπει να τα καλλιεργεις, συμπεραινω οτι αν καποιος παει ακομα και σε αυτα τα πανεπιστημια και στρωθει, θα παρει πολυ περισσοτερα ερεθισματα και θα μαθει πολυ περισσοτερα πραγματα. Ο λογος που δεν γινεται αυτο μεχρι σημερα ειναι γιατι προφανως οι μαθητες που πηγαινουν προς τα εκει ειναι για τα μπαζα. Ενα πολυ μικρο ποσοστο που θα καταλαβει ομως τι οπλο εχει στα χερια του, θα γινει νουμερο 1.
omnislash Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ δε θέλω να έχω ανταγωνισμό με κανένα ούτε με τειτζή ούτε με ιεκατζή ούτε με δικατζή.Θέλω όλοι μας να δουλεούμε για να προοδέψει η κοινωνία.Και ασφαλώς να υπα΄ρχει δουλειά για όλους και μισθός αν΄λογα με τις αν΄γκες του καθενός.Εγώ φίλε και 10 φορές δουλειά να βγάζω περισσότερη απ΄κάποιον αν αυτός έχει να πληρώσει ενοίκιο και οικογένεια δέχομαι να πα΄ρει περισσότερα από μενα που ζω σε δικό μου σπίτι εργένης.Οχι από τα δικά μου λεφτά ,πρόσεξε απλά ο εργοδότης να δώσει περισσότερα σε εκείνον χωρίς να κοιτάει τι δουλειά βγάζω Οσον αφορα τα μπουρδελα, ξερεις γιατι τα εχω παρει? Γιατι πριν 2 χρονια τα ειχα με μια κοπελα που η αδερφη της σπουδαζε Λονδινο πολιτικος μηχανικος σε ενα απο τα λεγομενα πανεπιστημια ευκαιριας και ετσι βρηκα την ευκαιρια και πηγα 2 φορες.Ξερεις τι ειδα? Μαθηματα με απουσιες οπου δεν εκανε ο φοιτητης οτι του καπνισει, οι καθηγητες κανανε 2 ωρες μαθημα οταν το προγραμμα ελεγε 2 ωρες σε αντιθεση με την Ελλαδα που ερχονται το πολυ για 1, απεργιες ποτέ, ο καθηγητης που εγραφε το προγραμμα πηγαινε στο μαθημα και δεν εστελνε το βοηθο του, απογορευοτανε το καπνισμα και οτιδηποτε εκτος μαθηματος στην ταξη κτλ. Μαζί σου.Ο νέος νόμος ππλαισιο προβλέπει τπτ τέτοιο;Είανι δυνατόν να μας λένε για πολλαπλά συγράμματα τι στιγμή που σε ένα μάθημα ως προτεινόμενη βιβλιογραφία ναφέρεται ένα βιβλίο με 100+ ετυρώ;Δλδ τι όποιος πληρώνει έχει και καλύτερη ποιότητα σπουδών;Μας μιλάνε για πολλαπλά συγγράμματα τι στιγμή που οι βιβλιοθήκες είναι άδειες; Φυσικα και πρεπει να φυγουν τα κομματα απο τις σχολες και η εισαγωγη στα πανεπιστημια να γινεται με εξετασεις στο πανεπιστημιο. ναι 10000 πρωτοετείς στους ΗΜ/ΜΥ του ΕΜΠ.Που θα χορέσουν αυτοί; Για την εισαγωγητι θα πρέπει να ισχύσει.Ελα δω ΤΕΕ.Τι αναγκες έχεις;Θέλω 100 μόνο ηλεκτρολόγους.100 ωραία μόνο 100 θα γίνονται δεκτοί στις αντίστιοχες σχολές ΗΜΜΥ.Βέβαια αυτό σημαίνει μετακύλιση της ανεργίας προς τα κατω...
ripperakos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2007 Σύμφωνα με το νόμο δεν υπάρχει διαχωρισμός ΑΕΙ/ΤΕΙ, υπάρχουν μόνο ΑΕΙ και ισχύει: Άρθρο 2 Διάρθρωση των Α.Ε.Ι. 1. α) Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), κατά την έννοια του άρθρου 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, είναι τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: αα) τον πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και ββ) τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οπότε μην γκρινιάζεται τσάμπα. Αυτή η γκρίνια και ο εμφύλιος τσακωμός και οι αντιπαραθέσεις είναι κυρίως ελληνικά φαινόμενα. Η ανεργία υπάρχει και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. 1) Όποιος ενδιαφέρεται για ιδιωτικό τομέα ας κοιτάξει να μάθει όσα περισσότερα μπορεί και να αποκτήσει όσο το δυνατό περισσότερες γνώσεις και προσόντα στο ίδρυμα και τη σχολή, στην οποία σπουδάζει και ας αφήσει τους διαχωρισμούς. Οι καλύτεροι επιβραβεύονται (σχετικά) με το πέρασμα του χρόνου. Τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά πολλές φορές δεν εκτιμούνται. 2) Όποιος ενδιαφέρεται για δημόσιο μάλλον δεν του φτάνει το πτυχίο και ας κάνει μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες κλπ. Το καλύτερο βέβαια είναι να ψάξει για βύσμα να τον χώσει στο δημόσιο. Εξάλλου στο Ελάντα μετράνε άλλα πράγματα περισσότερο από τα πτυχία.
Finn Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 ναι 10000 πρωτοετείς στους ΗΜ/ΜΥ του ΕΜΠ.Που θα χορέσουν αυτοί; Για την εισαγωγητι θα πρέπει να ισχύσει.Ελα δω ΤΕΕ.Τι αναγκες έχεις;Θέλω 100 μόνο ηλεκτρολόγους.100 ωραία μόνο 100 θα γίνονται δεκτοί στις αντίστιοχες σχολές ΗΜΜΥ.Βέβαια αυτό σημαίνει μετακύλιση της ανεργίας προς τα κατω... Mα δεν θα είναι 10000 οι πρωτοετείς ρε συ omni. Η κάθε σχολή σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες τις θα δέχεται όσους γουστάρει και θα θέτει ότι κριτήρια αυτή γουστάρει. Θες να γίνεις Ηλεκτρονικός? Ωραία ξεσκίσου ώστε να αποδείξεις ότι είσαι άξιος να μπεις στην σχολή τους και κομμένες οι πανελληνίες και λοιπές μαλακίες. Πλέον ο καθένας περνά σε σχολή που δε θέλει,δε του αρέσει που πέρασε εκεί αλλά όταν συμπλήρωνε μηχανογραφικό έβαλε καμιά πεντηκοστή σχολές έτσι να υπάρχουν μη χάσουμε και το φοιτιτικό πάσο next year.
PATRINOS06 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Πλέον ο καθένας περνά σε σχολή που δε θέλει,δε του αρέσει που πέρασε εκεί αλλά όταν συμπλήρωνε μηχανογραφικό έβαλε καμιά πεντηκοστή σχολές έτσι να υπάρχουν μη χάσουμε και το φοιτιτικό πάσο next year. θυμαμαι τον πανικο ολου του σογιου μου (και δεν ειναι ανθρωποι καθημερινοι,καθηγητες,δικηγοροι κλπ οι περισσοτεροι) οταν εμαθαν οτι στο μηχανογραφικο θα βαλω μονο (για κεινους) 5 σχολες (ολες μηχανικων Η/Υ)....εντωμεταξυ η υπευθυνη για το μηχανογραφικο δεν πιστευε στ'αυτια της οταν της ειπα οτι εχω δηλωσει μονο 5 σχολες,ιδιου αντικειμενου ολες.... μα καλα,τοσο κακο ειναι να εισαι συνειδητοποιημενος???????
gtsamour Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Άσε μας ρε Critter που δε θα έχεις και μούτρα να την πεις σε κάποιον Δικατσά. Έχεις καμία επαφή με την πραγματικότητα η πετάς στα σύννεφα. Η συντριπτική πλειωψηφία των Δικατσάδων είναι για τον λούτσο καβάλα χωρίς καμία υπερβολή.... Υπάρχουν και καλά και πολύ καλά πανεπιστήμια στην Αγγλία και αλλού ισως σαν αυτό που περιέγραψες, αλλά έχεις επίγνωση πόσοι από αυτούς τους φωστήρες μας που πάνε έξω, πάνε σε τέτοια? Πάρα πολύ λίγοι και ξέρεις γιατί? α. Γιατί τα καλά πανεπιστήμια θέλουν επίπεδο και καλούς βαθμούς για να σε δεχθούν και δεν παίρνουν το κάθε μπάζο. β. Γιατί είναι δύσκολα πανεπιστήμια και ακόμα και ΑΝ (λέω ΑΝ) έπαιρναν κάποιον από αυτούς, δεν θα το τελείωνε ποτέ, και γνωρίζοντάς το και ο ίδιος, προτιμά να πάει στο πανεπιστημιάκη της σειράς του τάδεford. Άσε γιατί έχω επαφή με Δικατσάδες από πολλούς τομείς (γιατρούς, φαρμακοποιούς....) να μη σου πω τι επίπεδο έχουν, μακάρι να μήν περνούσαν ποτέ το Δικατσά αυτοί οι άνθρωποι για το καλό των υπολοίπων. Για τον 20χρονο φιλαράκο iced και για να μη λέει ο καθένας τη μαλακία του εδώ μέσα έτσι ελαφρά τη καρδία, εγώ σπούδασα στο πανεπιστήμιο Πάτρας στο τμήμα Χημείας και σε πληροφορώ και εσένα και όποιον άλλο θέλει, ότι ήταν μια χαρά σχολή και τίποτα από αυτά που περιγράφεις δεν είδα ποτέ από καθηγητές. Το ίδιο και στη φαρμακευτική αθηνών που έκανα Μαστερ. Δε λέω βέβαια ότι είναι παντού έτσι αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Τι διάολο εγώ έπεσα στις καλύτερες περιπτώσεις??? Τώρα τι σόι είναι το πτυχείο που περιγράφεις πως ΘΑ παρεις σε 1 χρόνο και δε μας έχεις πει ακόμα... για πες. Απότι κατάλαβα είσαι απόφοιτος ΤΕΙ αφού έχεις κάνει και master (απορώ που και τι). Τώρα για το ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός σύμφωνα με το νόμο ΤΕΙ/ΑΕΙ, όποιος πραγματικά το πιστεύει αυτό έχει black midnight. Και μόνο το ότι κανείς δεν παίρνει απόφοιτο ΤΕΙ (εκτός αν έχει τον υπουργό μπάρμπα) για μάστερ τα λέει όλα.... Τώρα για το ότι όλα κρίνονται στη συνέντευξη που λές... φυσικά και η συνέντευξη παίζει ρόλο, αλλά η συνέντευξη είναι μια συνέντευξη μισής ώρας στην οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποδείξει μόνο ότι δεν είναι κανένα μυστήριο UFO ή κανένα ακοινώνητο πλάσμα. Όσο και αν δε θέλεις να το παραδεχτείς το πτυχείο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αυτό παίζει και σημαντικότατο ρόλο για το πόσα θα πάρεις στην τελική. Αλήθεια πόσο χρονών είσαι και μιλάς με τέτοια βεβαιότητα για τον ιδιωτικό τομέα δεν μας είπες? Έχεις πείρα? Ακόμα σπουδάζεις αν κατάλαβα καλά... Προσωπικά είμαι 7 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε όμιλο φαρμακευτικών εταιριών. Και συνεντεύξεις έχω πάρει σε πολλά άτομα, και βιογραφικά έχω αξιολογήσει, και φρούτα με καλό βιογραφικό έχω απορρίψει. Αλλά άτομο με καλή συνέντευξη και πτυχείο ΤΕΙ για θέση στελέχους, ούτε έχω εγκρίνει, ούτε έχω δεί και κανέναν άλλο στα 7 χρόνια που δουλεύω να το κάνει, ούτε εδώ ούτε σε καμία άλλη εταιρία από εκείνες που έχω επαφές. Στις δύο φαρμακευτικές εταιρίες στις οποίες εργάζομαι ξέρεις τι θέσεις έχουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ? Αποθηκάριοι, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, και δεν υπερβάλλω. Τώρα εσύ πίστευε ότι σε εξυπηρετεί, κάποια στιγμή θα καταλάβεις τι παίζει εκεί έξω.
Finn Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Άσε μας ρε Critter που δε θα έχεις και μούτρα να την πεις σε κάποιον Δικατσά. Έχεις καμία επαφή με την πραγματικότητα η πετάς στα σύννεφα.Η συντριπτική πλειωψηφία των Δικατσάδων είναι για τον λούτσο καβάλα χωρίς καμία υπερβολή.... Υπάρχουν και καλά και πολύ καλά πανεπιστήμια στην Αγγλία και αλλού ισως σαν αυτό που περιέγραψες, αλλά έχεις επίγνωση πόσοι από αυτούς τους φωστήρες μας που πάνε έξω, πάνε σε τέτοια? Πάρα πολύ λίγοι και ξέρεις γιατί? α. Γιατί τα καλά πανεπιστήμια θέλουν επίπεδο και καλούς βαθμούς για να σε δεχθούν και δεν παίρνουν το κάθε μπάζο. β. Γιατί είναι δύσκολα πανεπιστήμια και ακόμα και ΑΝ (λέω ΑΝ) έπαιρναν κάποιον από αυτούς, δεν θα το τελείωνε ποτέ, και γνωρίζοντάς το και ο ίδιος, προτιμά να πάει στο πανεπιστημιάκη της σειράς του τάδεford. Άσε γιατί έχω επαφή με Δικατσάδες από πολλούς τομείς (γιατρούς, φαρμακοποιούς....) να μη σου πω τι επίπεδο έχουν, μακάρι να μήν περνούσαν ποτέ το Δικατσά αυτοί οι άνθρωποι για το καλό των υπολοίπων. Για τον 20χρονο φιλαράκο iced και για να μη λέει ο καθένας τη μαλακία του εδώ μέσα έτσι ελαφρά τη καρδία, εγώ σπούδασα στο πανεπιστήμιο Πάτρας στο τμήμα Χημείας και σε πληροφορώ και εσένα και όποιον άλλο θέλει, ότι ήταν μια χαρά σχολή και τίποτα από αυτά που περιγράφεις δεν είδα ποτέ από καθηγητές. Το ίδιο και στη φαρμακευτική αθηνών που έκανα Μαστερ. Δε λέω βέβαια ότι είναι παντού έτσι αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Τι διάολο εγώ έπεσα στις καλύτερες περιπτώσεις??? Τώρα τι σόι είναι το πτυχείο που περιγράφεις πως ΘΑ παρεις σε 1 χρόνο και δε μας έχεις πει ακόμα... για πες. Απότι κατάλαβα είσαι απόφοιτος ΤΕΙ αφού έχεις κάνει και master (απορώ που και τι). Τώρα για το ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός σύμφωνα με το νόμο ΤΕΙ/ΑΕΙ, όποιος πραγματικά το πιστεύει αυτό έχει black midnight. Και μόνο το ότι κανείς δεν παίρνει απόφοιτο ΤΕΙ (εκτός αν έχει τον υπουργό μπάρμπα) για μάστερ τα λέει όλα.... Τώρα για το ότι όλα κρίνονται στη συνέντευξη που λές... φυσικά και η συνέντευξη παίζει ρόλο, αλλά η συνέντευξη είναι μια συνέντευξη μισής ώρας στην οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποδείξει μόνο ότι δεν είναι κανένα μυστήριο UFO ή κανένα ακοινώνητο πλάσμα. Όσο και αν δε θέλεις να το παραδεχτείς το πτυχείο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αυτό παίζει και σημαντικότατο ρόλο για το πόσα θα πάρεις στην τελική. Αλήθεια πόσο χρονών είσαι και μιλάς με τέτοια βεβαιότητα για τον ιδιωτικό τομέα δεν μας είπες? Έχεις πείρα? Ακόμα σπουδάζεις αν κατάλαβα καλά... Προσωπικά είμαι 7 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε όμιλο φαρμακευτικών εταιριών. Και συνεντεύξεις έχω πάρει σε πολλά άτομα, και βιογραφικά έχω αξιολογήσει, και φρούτα με καλό βιογραφικό έχω απορρίψει. Αλλά άτομο με καλή συνέντευξη και πτυχείο ΤΕΙ για θέση στελέχους, ούτε έχω εγκρίνει, ούτε έχω δεί και κανέναν άλλο στα 7 χρόνια που δουλεύω να το κάνει. Στις δύο φαρμακευτικές εταιρίες στις οποίες εργάζομαι ξέρεις τι θέσεις έχουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ? Αποθηκάριοι, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, και δεν υπερβάλλω. Τώρα εσύ πίστευε ότι σε εξυπηρετεί, κάποια στιγμή θα καταλάβεις τι παίζει εκεί έξω. A priori έχεις θάψει τους πτυχιούχους τει. Και συμφωνώ κι εγώ ότι το πτυχίο δεν έχει την βαρύτητα που θέλουν κάποιοι να έχει.Στο λύκειο είμαστε δλδ? Συναγωνιζόμαστε ποιος έχει τα πιο πολλά 20άρια? Ο βαθμός δεν αντικατοπτρίζει το τι ξέρεις και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Σκέψου τι καλά που θα τανε να σου ερχόταν απόριψη απο πτυχιούχο ΤΕΙ
gtsamour Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 A priori έχεις θάψει τους πτυχιούχους τει.Και συμφωνώ κι εγώ ότι το πτυχίο δεν έχει την βαρύτητα που θέλουν κάποιοι να έχει.Στο λύκειο είμαστε δλδ? Συναγωνιζόμαστε ποιος έχει τα πιο πολλά 20άρια? Ο βαθμός δεν αντικατοπτρίζει το τι ξέρεις και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Σκέψου τι καλά που θα τανε να σου ερχόταν απόρριψη απο πτυχιούχο ΤΕΙ Σίγουρα το πτυχείο δεν αντιπροσωπεύει το τι ξέρεις αλλά αποτελεί μια ένδειξη και εν μέρη απόδειξη. Κακά τα ψέμματα, όταν ψάνεις για δουλειά και δεν έχεις πτυχείο της προκοπής, δεν θα σου πει κανείς "θα σε πάρω 3 μήνες να δω τι ξέρεις και αν μου κάνεις σε κρατάω", θα προχωρήσει στον επόμενο και δε θα σου δώσει καν την ευκαιρία να αποδείξεις αν αξίζεις. Καλή η φιλοσοφία, στην πράξη τι γίνεται όμως. Αν θέλεις να πιστεύεις πως η βαρύτητα του πανεπιστημιακού πτυχείου μπορεί να συγκριθεί με τους βαθμούς που έπαιρνες στο λύκειο, be my guest, θα καταλάβεις εν καιρώ. Και κάτι ακόμα, το θέμα δεν είναι πως θα ένιωθα εγώ αν με απέρριπταν ή το πως θα ένιωθε ο άλλος. Δεν τον απορρίπτω εγώ, είναι γραμμή της εταιρίας αυτής και όλων των εταιριών τον απορρίπτει. Το θέμα είναι πως σε όλες τις εταιρίες τα στελέχη ΔΕΝ είναι απόφοιτοι ΤΕΙ, πως να το κάνουμε τώρα... Και αυτό γιατί οι απόφοιτοι πανεπιστημίου/πολυτεχνείου ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, στροφάρουν περισσότερο, όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν κάποιοι. Και μιλάω για το μέσο όρο, όχι για την τάδε ή τη δείνα εξαίρεση του απόφοιτου ΑΕΙ που είναι βλάκας ή του απόφοιτου ΤΕΙ που είναι τζιμάνι. Και ότι και να λένε κάποιοι και οποιοσδήποτε "νόμος" τα πράγματα είναι απλά, ένας άνθρωπος που μπόρεσε, διάβασε,πήρε βαθμούς, πέρασε, τελείωσε πανεπιστήμιο, έκανε μεταπτυχιακά και ότι άλλο, έιναι εξυπνώτερος και πιο ικανός από κάποιον που πέρασε με κάτω από τη βάση και με χίλια ζόρια, που τελείωσε σχολή με σχετικά εύκολα μαθηματα κλπ κλπ. Το καλό είναι ότι όσο και να φιλοσοφούμε εδω μέσα, ο ιδιωτικός τομέας ξέρει καλύτερα και λειτουργεί πιο αξιοκρατικά και καλά κάνει, γιατί στην τελική αν δεν το κάνει, κακό δικό του.
Finn Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Καλή η φιλοσοφία, στην πράξη τι γίνεται όμως. Αν θέλεις να πιστεύεις πως η βαρύτητα του πανεπιστημιακού πτυχείου μπορεί να συγκριθεί με τους βαθμούς που έπαιρνες στο λύκειο, be my guest, θα καταλάβεις εν καιρώ. Το ίδιο πράγμα λέμε.Οι βαθμοί του λυκείου δεν έχουν καμιά σχέση με την επιστημονική κατάρτιση του καθενός. Εσύ όμως την αμφισβητείς για τους απόφοιτους ΤΕΙ των οποίων οι πλειοψηφεία προέρχεται απο χαμηλόβαθμα αποτέλεσμα πανελληνίων.Άρα συνδέεις το πτυχίο με τους βαθμούς του λυκείου. Το θέμα είναι πως σε όλες τις εταιρίες τα στελέχη ΔΕΝ είναι απόφοιτοι ΤΕΙ, πως να το κάνουμε τώρα... Ίσως θα πρεπε.Ξέρεις πόσα ταλέντα πάνε χαμένα? Και αυτό γιατί οι απόφοιτοι πανεπιστημίου/πολυτεχνείου ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, στροφάρουν περισσότερο, όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν κάποιοι. Και μιλάω για το μέσο όρο, όχι για την τάδε ή τη δείνα εξαίρεση του απόφοιτου ΑΕΙ που είναι βλάκας ή του απόφοιτου ΤΕΙ που είναι τζιμάνι. Πως μπορείς και τα ισοπεδώνεις όλα δε μπορώ να καταλάβω Σύμφωνα με αυτή την λογικη κάποιοι γεννιούνται επιστήμονες και κάποιοι άλλοι εργάτες.Εγώ δε το πιστεύω αυτό.Πιστεύω ότι στο χέρι σου είναι να πετύχεις.Δε γέννιεσαι επιτυχημένος
The_Judas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Για τον 20χρονο φιλαράκο iced και για να μη λέει ο καθένας τη μαλακία του εδώ μέσα έτσι ελαφρά τη καρδία, εγώ σπούδασα στο πανεπιστήμιο Πάτρας στο τμήμα Χημείας και σε πληροφορώ και εσένα και όποιον άλλο θέλει, ότι ήταν μια χαρά σχολή και τίποτα από αυτά που περιγράφεις δεν είδα ποτέ από καθηγητές. Το ίδιο και στη φαρμακευτική αθηνών που έκανα Μαστερ. Δε λέω βέβαια ότι είναι παντού έτσι αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Τι διάολο εγώ έπεσα στις καλύτερες περιπτώσεις??? Τώρα τι σόι είναι το πτυχείο που περιγράφεις πως ΘΑ παρεις σε 1 χρόνο και δε μας έχεις πει ακόμα... για πες. Απότι κατάλαβα είσαι απόφοιτος ΤΕΙ αφού έχεις κάνει και master (απορώ που και τι). Τώρα για το ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός σύμφωνα με το νόμο ΤΕΙ/ΑΕΙ, όποιος πραγματικά το πιστεύει αυτό έχει black midnight. Και μόνο το ότι κανείς δεν παίρνει απόφοιτο ΤΕΙ (εκτός αν έχει τον υπουργό μπάρμπα) για μάστερ τα λέει όλα.... Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική σου. Αν την ακολουθήσω θα μπορώ να οτι και εσύ απέτυχες να περάσεις στην Φαρμακευτική και στην Ιατρική και για αυτόν τον λόγο πήγες στο Χημικό Πάτρας. Και κάποιοι άλλοι που δεν μπόρεσαν να περάσουν σε ΑΕΙ κατέληξαν τελικά σε ΤΕΙ. Και εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να περάσω σε ΑΕΙ Πληροφορικής οπότε κατέληξα στο ΤΕΙ. Θα μπορούσα φυσικά να περάσω σε ΑΕΙ με την βαθμολογία που είχα (στο φυσικό,μαθηματικό,χημικό κυρίως), αλλά δεν τα είχα δηλώσει καν ως επιλογές. Εννοείται οτι τα ΑΕΙ δεν δέχονται εύκολα για μαστερ απόφοιτους ΤΕΙ αλλά αυτό είναι θέμα διαμάχης και οικονομικών συμφερόντων κυρίως. Και σε εμάς στο ΤΕΙ Πληροφορικής έδιναν κατατακτήριες μαθηματικοί,φυσικοί κλπ. και πολλοί από αυτούς κόβωνταν στα μαθηματικά. Τι σημαίνει αυτό, οτι είναι άσχετοι? Σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού δέχονται κανονικά απόφοιτους ΤΕΙ. Αλλά εκεί φυσικά δεν έχει σοβαρά πανεπιστήμια οπως στην Ελλάδα... Οσον αφορά την δική σου ειδικότητα (Χημικός) δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλές αντίστοιχες στα ΤΕΙ οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολεισαι καν.
PATRINOS06 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Πως μπορείς και τα ισοπεδώνεις όλα δε μπορώ να καταλάβω Σύμφωνα με αυτή την λογικη κάποιοι γεννιούνται επιστήμονες και κάποιοι άλλοι εργάτες.Εγώ δε το πιστεύω αυτό.Πιστεύω ότι στο χέρι σου είναι να πετύχεις.Δε γέννιεσαι επιτυχημένος φυσικα και καποιοι γενιουνται επιστημονες και καποιοι εργατες.απο τον περιγυρο μου ατομο με ολα τα καλα του κοσμου,με γονεις ματσο και μυαλα οχι αστεια καταντησε να τελειωσει το λυκειο με τα χιλια ζορια και με γλειψιμο στους καθηγητες για να περασει την βαση.μονο και μονο επειδη βαριοταν να διαβασει,δεν του αρεσε βρε παιδι μου!τωρα δουλευει "χαμαλης" με απολυτηριο λυκειου καπου στο 11. αλλο παραδειγμα,παλι απ'το κοινωνικο μου περιγυρο.ατομο το οποιο δεν εκανε κανενα φροντιστηριο στο λυκειο λογω οικονομικων περασε απ'τους πρωτους στο ΕΜΠ. συμπερασμα.καλο το υποβαθρο αλλα εξαρταται απο ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ αν θα προκοψεις.μην λεμε βλακειες.αλλωστε αν ψαξεις την καταγωγη των περισσοτερων καθηγητων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ με @@ ειναι απ'τα κατσαβραχα μεγαλωμενοι με στερησεις και οτι εγιναν το καταφεραν αφου ελιωσαν παντελονια σε καρεκλες οσο για το αρχικο ερωτημα,αν γενηθεις για να γινεις επιστημονας θα γινεις κι ας γκρεμισει ο κοσμος
Skia11 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Πως μπορείς και τα ισοπεδώνεις όλα δε μπορώ να καταλάβω Σύμφωνα με αυτή την λογικη κάποιοι γεννιούνται επιστήμονες και κάποιοι άλλοι εργάτες.Εγώ δε το πιστεύω αυτό.Πιστεύω ότι στο χέρι σου είναι να πετύχεις.Δε γέννιεσαι επιτυχημένος Απο πότε είναι κακό να είναι εργάτης κάποιος? Αυτό μας έφαγε στην Ελλάδα, όλοι πάνε για διευθυντές και αν δεν τους παίρνει κανείς τότε δε πειράζει ταβλάκι και φραπέ μέχρι να αδειάσει η θέση του διευθυντή της Coca Cola. Το πτυχίο δείχνει αρκετά πράγματα είτε το θέλουμε είτε όχι στην αγορά εργασίας και κατά την γνώμη μου δε μπορεί να έχεις την ίδια αντιμετώπιση με κάποιον που σπούδασε 4-5 χρόνια παραπάνω απο σένα και με συντελεστή δυσκολίας μεγαλύτερο, αν τώρα θές να βαρέσεις καλή θέση στον ιδιώτικο τομέα και έχεις πτυχίο ΤΕΙ αφιέρωσε μερικά χρονάκια σπουδών παραπάνω και μερικά χιλιάδες ευρώ και πήγαινε μετά και πάρτους τα μυαλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.