Προς το περιεχόμενο

ΤΕΙ: ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση; [part II]

*evgenia*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

rofl, το δημόσιο χρήμα τελευταία φορά που τσέκαρα πληρώνει δημόσιους υπαλλήλους. Που ακριβώς κολλάει με τον ανειδίκευτο (εκτός και αν λες να χρηματοδοτήσει έμμεσα/άμεσα το κράτος τις εταιρίες προκειμένου να πληρώνουν τέτοιους μισθούς).

Παιδιά μια παράκλιση ειδικά στο θέμα των μισθών, και αν και θα ακουστεί ελιτιστικό αυτό που θα πω, στα @@ μου. Ας μη μιλάτε αν δεν έχετε ιδέα απο δημοσιονομική και μακροοικονομία. Μου σκάει μύτη ο άλλος που είναι 18 χρονών μαντράχαλος και δεν ξέρει πως μένουν έγγυες οι γυναίκες και προσπαθεί να μου μιλήσει για το εφικτό των μεγάλων μισθών. Ε γμ την τρέλα μου δλδ

• Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έμμεση χρηματοδότηση εννοώ LL_NEO. Δηλαδή μείωση των φόρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν και την πλειοψηφία των εργαζομένων, εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, οι χρηματοδοτήσεις των έργων να γίνονται μοιρασμένες και να πέρνουν πολλοί από λίγα και όχι λίγοι από πολλά κτλ κτλ. Δεν είμαι κάν λογιστής ή οικονομολόγος, αλλιώς θα μπορούσα να βρώ 1000 τρόπους με τους οποίους τα λεφτά που πετάει (σε λίγα χέρια πάντα) το κράτος θα μπορούσαν να φτάσουν στον υπάλληλο που δουλεύει σε ένα μικρό μαγαζάκι.

Δημοσ.

Αντιλαμβάνεσαι για τι ποσό μιλάς; Έχεις ιδέα τι θα συμβεί στο γενικό επίπεδο των τιμών απο την αύξηση της ζήτησης αγαθών; Και μην ακούω για εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτές οι εισφορές μάγκες είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ να αυξάνονται όσο μειώνεται το εργατικό δυναμικό στη χώρα (κοινώς όσο δεν γεννάμε). Ή αυτό ή θα σκοτώνουμε τους γέρους μας στα 70 τους. Πάρτε το χαμπάρι η μισθολογική πολιτική δεν είναι απλώς κόβουμε λίγο απο εδώ, λίγο απο εκεί και ώπα γαμάμε τα βρήκαμε τα φράγκα. Τέτοιες μαλακίες λένε συνήθως τα κόμματα του 3-6% που ξέρουν ότι ποτέ δε θα βγουν και άρα μπορούν να λένε ότι θέλουν (μπας και πιάσουν 6.5%). Μαγκιά τους και επιλογή τους. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αρχίζουμε και το πιστεύουμε.

Και αν νομίζετε ρε σεις, ότι το κράτος εδώ είναι ανοικοκρευτό και γι' αυτό ο εργαζόμενος τον τρώει, μαζεύτε τα και ελάτε μια βόλτα απο Μεγάλη Βρετανία μεριά. Εκεί να δείτε για άγχος (που την Παρασκευή μπορεί να πάρεις ραπόρτο ότι τη Δευτέρα δε σε χρειάζονται) και εκεί να δείτε υπερωρίες.

Άλλα μέσα στη βλακεία του ο Omniflash είπε και κάτι σωστό. "Δε θέλουμε άγχος υπερωρίες κτλ. Θέλουμε 1100 ευρώ". Αυτός είναι ο σύγχρονος μέσος Έλληνας κύριοι και γι' αυτό μια ζωή θα παίρνει τα παπάρια μου σε λαδόκολλα.

Δημοσ.
Αντιλαμβάνεσαι για τι ποσό μιλάς; Έχεις ιδέα τι θα συμβεί στο γενικό επίπεδο των τιμών απο την αύξηση της ζήτησης αγαθών; Και μην ακούω για εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτές οι εισφορές μάγκες είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ να αυξάνονται όσο μειώνεται το εργατικό δυναμικό στη χώρα (κοινώς όσο δεν γεννάμε). Ή αυτό ή θα σκοτώνουμε τους γέρους μας στα 70 τους. Πάρτε το χαμπάρι η μισθολογική πολιτική δεν είναι απλώς κόβουμε λίγο απο εδώ, λίγο απο εκεί και ώπα γαμάμε τα βρήκαμε τα φράγκα. Τέτοιες μαλακίες λένε συνήθως τα κόμματα του 3-6% που ξέρουν ότι ποτέ δε θα βγουν και άρα μπορούν να λένε ότι θέλουν (μπας και πιάσουν 6.5%). Μαγκιά τους και επιλογή τους. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αρχίζουμε και το πιστεύουμε.

Και αν νομίζετε ρε σεις, ότι το κράτος εδώ είναι ανοικοκρευτό και γι' αυτό ο εργαζόμενος τον τρώει, μαζεύτε τα και ελάτε μια βόλτα απο Μεγάλη Βρετανία μεριά. Εκεί να δείτε για άγχος (που την Παρασκευή μπορεί να πάρεις ραπόρτο ότι τη Δευτέρα δε σε χρειάζονται) και εκεί να δείτε υπερωρίες.

Άλλα μέσα στη βλακεία του ο Omniflash είπε και κάτι σωστό. "Δε θέλουμε άγχος υπερωρίες κτλ. Θέλουμε 1100 ευρώ". Αυτός είναι ο σύγχρονος μέσος Έλληνας κύριοι και γι' αυτό μια ζωή θα παίρνει τα παπάρια μου σε λαδόκολλα.

κοίταξε ενώ αυτά που λες είναι σωστά, ο τρόπος που τα λες είναι λίγο προκλητικός. Δεν είναι αναγκαίο να βρίζεις.

Δημοσ.
Για την off-topic συζήτηση με τα 1100 ευρώ, θα απορήσω με αυτούς που τα θεωρούν ουτοπικά. Με τέτοια κακοδιαχείρηση στο Δημόσιο χρήμα που υπάρχει, φαίνεται να έχουμε περιθώριο όχι για 1100, αλλά για πολλά παραπάνω.
imho, το ουτοπικο δεν ειναι τα 1100? αλλα η βελτιωση της δημοσιας διοικησης...

απο ποιους θα γινει;

Δημοσ.
Εκεί να δείτε για άγχος (που την Παρασκευή μπορεί να πάρεις ραπόρτο ότι τη Δευτέρα δε σε χρειάζονται) και εκεί να δείτε υπερωρίες.

Αλλος ο μισθός του βρεταννού και άλλος του Ελληνα.Οι νέοι χρημαστιστές στη βρεταννία κυκλοφορούν με Πορσε:-D Και στην τελική γουστάρεις εσύ να ζεις μέσα στο άγχος;

Δημοσ.

Κατώτατος μισθός Σκωτζέζου εργαζόμενου:

5.8 λίρες την ώρα (και τη μια ώρα του γεύματος στο 8ώρο δεν στην πληρώνουν) δλδ 40,8 λίρες την ημέρα. Δλδ 879 λίρες το μήνα. Καλά; Οχι. Αφαίρεσαι φόρους και πέφτεις στα 749. Μόνο που οι φόροι δεν περιλαμβάνουν και τους δημοτικούς, οι οποίοι τουλάχιστον για τη Γλασκώβη ΑΡΧΙΖΟΥΝ απο τα 1200 λιρόνια το χρόνο και δεν πάνε ανάλογα με το εισόδημα αλλά ανάλογα με το σπίτι. Στην καλύτερη δλδ ξεκινάς με τα 649 λιρόνια. Η ΜΒ βέβαια είναι πιο ακριβή απο την Ελλάδα οπότε ίσως και να καταλαβαίνεις τι παίζει. Και θα σου κάνω τη χάρη να μη σχολιάσω το μεγαλείο του αντεπιχειρηματός σου περί χρηματιστών. Απλώς θα σου πω ότι ξεκινάνε απο τα 35,000 λιρόνια το χρόνο τα οποία πίστεψε με για Λονδίνο ειδικά είναι πολύ λίγα...

Δημοσ.

Η σωστή κουβέντα είναι αυτή:

imho, το ουτοπικο δεν ειναι τα 1100? αλλα η βελτιωση της δημοσιας διοικησης...

απο ποιους θα γινει;

Το να λέμε και πάλι καλά με τους μισθούς που υπάρχουν στην Ελλάδα μην κοιτώντας τι γίνεται εδώ αλλά παίρνωντας επιλεκτικά παραδείγματα ξένων είναι κακομοιριά και στρουθοκαμηλισμός.

Τέλος το off-topic από εμένα

Δημοσ.

Ποιος είπε πάλι καλά για τους μισθούς που παίρνουμε;

(αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιλεκτικό παράδειγμα να συγκρίνω Ελληνικό και Βρετανικό κατώτατο μισθό?).

Αυτό που μου έκανε κάπως είναι τα 1100 ευρώ και η απαίτηση για δουλειά χωρίς έννοια. Ε συγνώμη αν θες κάτι τέτοιο υπάρχει λύση.

Σπάσε το κεφάλι σου στο διάβασμα, μπες αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας αν θες, μόλις αποφοιτήσεις ζήτα να πας Υ.Α.Τ. και με τα επιδόματα θα φτάνεις άνετα τα 1100 πρώτο μισθό. Δε θα σε κουνήσει κανείς. Δημόσιο και Άγιος ο Θεός. Θα έχεις βέβαια το άγχος να μη σου ανοίξουν κανα κεφάλι.

Ή ακόμα καλύτερα παράτα το υπαλληλίκι και άνοιξε και συ μια μικρομεσαία επιχέιρηση με τα κοινοτικά προγράμματα για νέους επιχειρηματίες και γίνε το αφεντικό του ευατού σου, χωρίς να έχεις άγχος για μισθό απο το καριόλη τον εργοδότη και χωρός το άγχος της απόλυσης. Βέβαια θα έχεις το άγχός ότι παίζει να μείνεις και στην πένα και με χρέη αν πάρει η επιχείρηση σου το μεσαίο.

Μήπως δε γίνεται τελικά να τα έχουμε όλα; Μερικοί θα το πουν κακομοιριά. Εγώ το λέω ρεαλισμό...

Δημοσ.

Πες μου που είπα εγώ να πληρώνεται ο υπάλληλος για να κ@λοβαράει. Το μόνο που με νοιάζει είναι να λειτουργεί ο νόμος όσον αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εργαζομένου. Ούτε κάτι παραπάνω ούτε κάτι λιγότερο. Απο εκεί και πέρα, όσο υπάρχει ανισοκατανομή του πλούτου στους Έλληνες πολίτες, σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για αύξηση των εισοδημάτων των οικονομικά ασθενών. Για να σε προλάβω,γιατί είμαι σίγουρος πως θα το πείς, δεν λέω να γίνουμε όλοι ίσα και όμοια, δεν το θεωρώ δίκαιο εξάλλου.

Αλλά δεν μπορώ να βλέπω γύρω μου νέους να τα βλέπουν μαύρα, να φοβούνται να κάνουν οικογένεια γιατί δεν βγαίνουν τα έξοδα και όσοι το κάνουν να δουλεύουν 2 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα και να χάνουν την ζωή τους.

Εσύ παρόλα αυτά επιμένεις να βλέπεις όλους όσους θέλουν καλύτερες οικονομικές συνθήκες σαν βολεψάκηδες που έχουν όνειρο το δημόσιο...

Δημοσ.

Βλέπω σαν βολεψάκηδες που έχουν όνειρο το δημόσιο τύπους που απλώς βαρυγκομάνε.

Και το λέω αυτό όντας εκούσια ξενιτεμένος αρνούμενος να φιλήσω κατουρημένες ποδιές για να κερδίσω αυτό που θέλω.

Δημοσ.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο gtsamour

Μια που είπες για δικαιολογητικά, ναι θέλω σκαναρισμένο το έντυπο μισθοδοσίας του γνωστού σου με τα 6000, μπορείς?

Από τις μεγαλύτερες παπαριές που έχω διαβάσει στο παρόν thread.

Από τις μεγαλύτερες παπαριές που έχω διαβάσει στο παρόν thread.

Φυσικά και είναι παπαριά, με αυτό το σκοπό το έγραψα κιόλας, για να φανεί ότι όταν κάποιος αναφέρει ιστορίες με τρελλά ποσά και προσφέρει και αποδείξεις για του λόγου το αληθές, το μόνο που ταιριάζει σαν απάντηση είναι μια τέτοια παπαριά.

Αλλά μάλλον χρειάζεται και κάποιο IQ για να το καταλάβεις...

Δημοσ.

Ρε παιδια καλύτερα να μην ασχολούμαστε άλλο με τον gtsamour.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ.....έχει πρόβλημα ο άνθρωπος...

Ησύχασε λίγο άνθρωπέ μου...Μη βγάζεις τα απωθημένα σου...καταλάβαμε όλοι οτι έχεις ψυχολογικά προβλήματα.....

Α και κατι ακόμα...κύριε gtsamour εφόσον έχετε βγάλει πανεπιστήμιο θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι το πτυχίο γράφεται με Ι και ΟΧΙ με ΕΙ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...