omnislash Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 ρε critter sorry αλλά αν είδες και το αρχικό ποστ από αυτό ξεκίνησεΔλσ ο στόχος του Τειτζή να φάει τη δουλειά από ένα ΑΕΙΤΖη.γιατί ρε συ Κριττερ και μπιλι εγώ να ανταγωνίζομαι εσάς και εσείς να αντaγωνίζεστε εμένα δεν το κατάλαβα;Ποιος ο λόγος;
The_Judas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Επειδη εισαι εμπαθης και θα με ρωτησεις τι δουλεια κανω τωρα ....Τωρα ειμαι στο Δημοσιο.Γιατι ? Γιατι για να φυγεις απο Αθηνα και να γυρισεις επαρχια ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογη.... Για την ειδικότητα του προγραμματιστή η Αθήνα είναι μονόδρομος. Αρχικός μισθός 1000-1500 στην επαρχία δεν υπάρχει ούτε καν για τους μαστερικούς.
billidani7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 ρε critter sorry αλλά αν είδες και το αρχικό ποστ από αυτό ξεκίνησεΔλσ ο στόχος του Τειτζή να φάει τη δουλειά από ένα ΑΕΙΤΖη.γιατί ρε συ Κριττερ και μπιλι εγώ να ανταγωνίζομαι εσάς και εσείς να αντaγωνίζεστε εμένα δεν το κατάλαβα;Ποιος ο λόγος; το λεω αυτο σαν μετρο συκρισης!γιατι καποιοι υποτιμουν τα τει!και απαντησα οτι υπαρχουν πολλα παιδια απο τει που επειδη ειναι ικανα και δεν μπηκαν σε μια σχολη επειδη τους ειπε η γιαγια τους οτι η πληροφορικη ειναι η επιστημη του μελλοντος,εχουν καταφερει να εχουν πολυ καλες θεσεις!(ισαξιες με τις 8εσεις καποιων απο αει)! μιλαω ποιο πολυ για τον κλαδο μου! ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΕΙ
Skia11 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 @ gtsamour: Μπορεί να έχεις ανώτατη εκπαίδευση φίλε μου αλλά είναι προφανές οτι σου λείπει η παιδεία.
ripperakos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Στο κάτω κάτω και η Πάντειος και τα Παιδαγωγικά δεν ήταν παλιότερα ανώτατες σχολές, αλλά απλά σχολές, είχαν διετή ή τριετή διάρκεια και η εισαγωγή των φοιτητών ήταν χωρίς εξετάσεις. Τώρα βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Είναι αλήθεια ότι πολλοί καθηγητές στα ΤΕΙ δεν έχουν τα προσόντα (πολλές φορές και την νοοτροπία και τον ακαδημαικό τρόπο σκέψης) για να είναι ισότιμοι με αυτούς των ΑΕΙ και έτσι πέφτει το επίπεδο, αλλά αυτό θα αλλάξει μια και οι συγκεκριμένοι θα βγουν σύντομα στην σύνταξη και οι νέοι καθηγητές θα έχουν όλοι τα απαραίτητα προσόντα.
gtsamour Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 @ gtsamour: Μπορεί να έχεις ανώτατη εκπαίδευση φίλε μου αλλά είναι προφανές οτι σου λείπει η παιδεία. Έχω μάθει να λέω τα πράματα με το όνομά τους χωρίς να με ενδιαφέρει αν θα χαϊδέψω τα αφτιά κανενός. Η εκπαίδευση και η παιδεία μου είναι ανώτατη, η δική σου?
gtsamour Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Στο κάτω κάτω και η Πάντειος και τα Παιδαγωγικά δεν ήταν παλιότερα ανώτατες σχολές, αλλά απλά σχολές, είχαν διετή ή τριετή διάρκεια και η εισαγωγή των φοιτητών ήταν χωρίς εξετάσεις. Για το Παιδαγωγικό μιλώντας γιατί για την Πάντειο δεν ξέρω, παλιώτερα ήταν Ακαδημία. Ξέρεις όμως για πόσο παλιώτερα μιλάμε? Τη δεκαετία του '70 και πιο πίσω ακόμα, τότε δεν υπήρχαν ακόμα και πολλά άλλα πράγματα.
ripperakos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Τώρα, όμως, υπάρχουν πολλά πράγματα, υπάρχει εξέλιξη, ανανέωση και εναρμόνιση του εκπαιδευτικού συστήματος με αυτό των άλλων ευρωπαικών χωρών. Μην μένεις στα 70s και μην κολάς στους ΤΕΙτζήδες...δεν υπάρχει αντίστοιχο ΤΕΙ Φαρμακευτικής για να συγκρίνεις τη σχολή που έβγαλες...!
gtsamour Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Τώρα, όμως, υπάρχουν πολλά πράγματα, υπάρχει εξέλιξη, ανανέωση και εναρμόνιση του εκπαιδευτικού συστήματος με αυτό των άλλων ευρωπαικών χωρών. Μην μένεις στα 70s και μην κολάς στους ΤΕΙτζήδες...δεν υπάρχει αντίστοιχο ΤΕΙ Φαρμακευτικής για να συγκρίνεις τη σχολή που έβγαλες...! Δέν έβγαλα φαρμακευτική (master έκανα εκεί), χημικό έβγαλα. Και ναί υπάρχει κάτι σχετικό σε ΤΕΙ για να συγκρίνω (παρασκευαστές και κάτι τέτοια)
ripperakos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δεν σου είπε κανείς πως τα ΤΕΙ βγάζουν Χημικούς και Φαρμακοποιούς...
gtsamour Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Για κάτι "σχετικό" μίλησα... αυτό έλειπε
Skia11 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Έχω μάθει να λέω τα πράματα με το όνομά τους χωρίς να με ενδιαφέρει αν θα χαϊδέψω τα αφτιά κανενός. Η εκπαίδευση και η παιδεία μου είναι ανώτατη, η δική σου? Κοίτα, όταν μιλάς με κάποιον για το οποιοδήποτε θέμα καλό είναι να σέβεσαι την αποψή του ακόμα και αν αεροβατεί (δικαιωμα του), και το "Έχω μάθει να λέω τα πράματα με το όνομά τους χωρίς να με ενδιαφέρει αν θα χαϊδέψω τα αφτιά κανενός" δε σημαίνει οτι μπορείς να είσαι προσβλήτικος, και παρόλο που λες οτι η εκπαιδευσή σου και η παιδεία σου είναι ανώτατες θα σου πω οτι για την εκπαιδεύση μπορει να έχεις τα διπλώματα σου αλλά το ύφος σου και οι χαρακτηρισμοί σου στους συνομιλητές σου θα έλεγα οτι είναι επιπέδου τουλάχιστον γυμνασίου. Και μιά και το ρώτησες ΑΕΙ τελείωσα και 'γω ( απ' οτι κατάλαβα μόνο οι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ δικαιούνται να έχουν άποψη περί του θέματος ) αλλά όσο και λάθος μπορεί να κάνει ο critter είναι 1000 φορές καλύτερος απο σένα στο ύφος, και btw στη περίπτωση που θα τον είχα σε job interview θα τον προτιμούσα 1000 φορές έναντι κάποιου με τα 3πλάσια πτυχια αλλά με το δικό σου ύφος.
Nikolis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Επειδή παρακολουθώ τη συζήτηση με αρκετό ενδιαφέρον, θα ήθελα και εγώ να τοποθετηθώ επί του ζητήματος θέτοντας δύο ερωτήματα, ένα σε κάθε πλευρά. Πρώτον, πόσοι από τους ΤΕΙτζήδες είχαν δηλώσει στο μηχανογραφικό τους αποκλειστικά και μόνο σχολές ΤΕΙ, ώστε να έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται την επιλογή τους με σθένος λόγω επιλογής και όχι ανάγκης. Δεύτερον, πόσοι από τους ΑΕΙτζήδες δεν είναι πραγματικά κομπλεξικοί ώστε να θεωρούν ότι είναι ανώτεροι από τους ΤΕΙτζήδες μόνο και μόνο επειδή σε μία διαδικασία επιλογής τύπου Πανελλήνιες πέτυχαν να εισαχθούν σε μία σχολή από την οποία σίγουρα μία μέρα θα αποφοιτήσουν. Και για να εξηγούμαι, είμαι απόφοιτος ΑΕΙ αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει κάθε μέρα να δίνω εξετάσεις για να μπορέσω να ζήσω την οικογένειά μου. Και αυτό γιατί η παραγωγικότητα δεν αντικαθίσταται ούτε από την έπαρση των καθηγητών των ΑΕΙ που όλοι τους επιλέχθηκαν στις θέσεις τους με αξιοκρατικά (!!!) κριτήρια, ούτε όμως και από τις έμμεσες παραινέσεις των καθηγητών των ΤΕΙ για γενικό ξεσηκωμό προς τους φοιτητές των τμημάτων τους, καθώς υποκινούν τον αναβρασμό αποβλέποντας στη δική τους αναβάθμιση, την οποία δεν έχουν οι ίδιοι τα κότσια για να μην πω τίποτα άλλο να διεκδικήσουν.
omnislash Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Και για να εξηγούμαι, είμαι απόφοιτος ΑΕΙ αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει κάθε μέρα να δίνω εξετάσεις για να μπορέσω να ζήσω την οικογένειά μου. Εμ γι αυτό πρέπει να πολεμήσουν ο φοιτητές ΑΕι κ ΤΕΙ.Για σταθερες δουλειες χωρίς άγχοςκαι πρααγωγές αυξημένο επίδομα πτυχίου και κατώτερο μισθό 1100 ευρώ στον ανειδίκευτο εργάτη.
Lucifer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Αυτό που μάλλον δν κατάλαβες -και ποιός το περίμενε άλλωστε- είναι πως ο Νικολής δεν το είπε ως αγγαρεία, το είπε ως ηθικό καθήκον προς τον εαυτό του και την εξέλιξή του μέσα από αυτό -και όχι αμιγώς εργασιακά. Αλλά η περηφάνεια και η ικανοποίηση για τον Έλληνα εργαζόμενο μεταφράζονται σε Audi a8 και εξοχικό στο Πήλιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.