Προς το περιεχόμενο

ΤΕΙ: ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση; [part II]

*evgenia*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εσύ φιλαράκο από ποιά εποχή είσαι δε μας είπες ακόμα, πόσο χρονών είσαι και πάνω σε τι πείρα ζωής βασίζεις τις π@π@ριές που αραδιάζεις για περίπτερα στην Ομόνεια κιόλας παρακαλώ (τα πολλά λεφτά πιάσαμε με τη μια.... την καλή!). Για να πάρεις περίπτερο στην Ομόνεια και να βγάλεις λεφτά πρέπει πρώτα να βγάλεις κάτι άλλο κάπου αλλού... με πιάνεις? Από αυτά που λές μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν έχεις δουλέψει (τουλάχιστον σοβαρά) ακόμα.

Όταν αγορίνα μου θα πας με το πτυχιάκι σου να βρείς δουλειά και αρχίσεις να τρώς τις κατραπακιές τη μια μετά την άλλη και θα παίρνεις 3 και 60 θα καταλάβεις ότι τότε στο λύκειο θα έπρεπε να είχες στρώσει κώλο στο διάβασμα...

Τώρα για τη δική σου δουλειά που λες να ανοίξεις, μακάρι να πας καλά στο εύχομαι. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι η εποχή είναι χειρώτερη από ποτέ για τέτοιες δουλειές (μεμονομένους επιχειρηματίες) και οδεύει προς χειρώτερα.

Ωπ!Νευριασε :P. Πρωτον για το περιπτερο μιλουσα καθαρα υποθετικα οπως διατυπωνεται στο ποστ μου θελοντας να αποδειξω οτι υπαρχουν νομιμες δουλειες (δεν μιλαω για ναρκωτικα) που οπως και να τις παρεις (αλλωστε το μεσο στην Ελλαδα το χρησιμοποιουνε ολοι ειτε για μικρα ειτε για μεγαλα πραγματα), αποδιδουν λεφτα που δεν τα βγαζουν ανθρωποι με 10 διδακτορικα.

Δευτερον με το πτυχιακι μου αυτη τη στιγμη δουλευω και μαλιστα μολις μπηκα στη δουλεια δεν ειχα το μεταπτυχιακο και δεν μου εχει αναγνωριστει επισημα ακομα. Ο μισθος μου παρολο που δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο (πχ για εναν που εχει οικογενεια), ειναι 250 ευρω πανω απο τη συλλογικη συμβαση (για καθαρα μιλαμε) και για πρωτη δουλεια ειμαι πολυ ευχαριστημενος οταν αλλοι παίρνουν 3ψηφιο νουμερο και μαλιστα κοντα στο 600 (κατω απο τη συμβαση).

Επισης να τονισω οτι για δουλεια δεν εχω ψαξει ΠΟΤΕ. Στη συγκεκριμενη περιπτωση η δουλεια βρηκε εμενα.

Τελος, μόνο επειδη ρωτησες, αν και ποτέ δεν εχω σκοπο να περιαυτολογώ, ειμαι 24 χρονων, εχω ενα πτυχιο ΤΕΙ πληροφορικης, ενα master στο ΠΑΠΕΙ δικτυα, του χρονου θα εχω και πτυχιο οικονομικων ΑΕΙ, δουλευω σε υπευθυνη θεση πληροφορικης σε Α.Ε και ταυτοχρονα ειμαι εξωτερικος συνεργατης στο τμημα ερευνων του πανεπιστημιου Πειραια σε θεματα επιχειρηματικοτητας. Επισης στοχος μου ειναι να φυγω στο εξωτερικο, να κανω εκ νεου μαστερ στα οικονομικα, να πιασω δουλεια και εν συνεχεια να γυρισω Ελλαδα και να κανω κατι δικο μου. Ακομα και να μην βρω την επιχειρηματικη ευκαιρια, εχει ο πατερας μου δικια του εμπορικη εταιρια την οποια και μπορω να αναλαβω. Με λιγα λογια κυνηγαω τα δυσκολα γιατι μου αρεσει η προκληση και η γνωση στη ζωη μου. Θα μπορουσα να ειχα ασχοληθει με την εταιρια του πατερα μου εξ αρχης και να ημουνα αρχοντας.

Αν δεν σου βγαινουν τα μαθηματικα στα παραπανω, ελα να τα κανουμε μαζι και αν εχεις καποια αμφιβολια, πες μου και σου στελνω σκαναρισμενο οτι δικαιολογητικο θελεις.

Φυσικά και μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά δεν θα ήμουν τόσο αφελής στη θέση σου να περιμένω ότι αυτές οι λιγοστές εξαιρέσεις θα αφορούν εμένα και να χτίζω παλάτια πάνω στην άμμο.

Δεν λεγεται αφελεια, λεγεται αυτοπεποιθηση και αν θες να πας ακομα πιο μπροστα καλο ειναι να αποκτησεις λιγη.

Μην είσαι κουτός και αφελής, και εσύ ξέρεις, μόνο γιατρούς και υπουργούς να σου πω ξεπερνάμε τους 100. Στο 100 κόλλησες εσύ?

Δεν πιστεύω να έχεις κιόλας απογειωθεί τόσο που να υποστηρίζεις ότι οι ΤΕΙτζήδες βγάζουν και περισσότερα....

Προσγειώσου λίγο.

Τελικά πόσο χρονών είσαι θα μας πείς?

Ρε παιδι μου, πεσμου 5 που ξερεις. Θεσεις μεμονομενες στην ΕΛΛΑΔΑ με τοσα λεφτα ειναι μετρημενες στα δαχτυλα. Ακομα και οι καθηγητες πανεπιστημιων που ακουστηκε παραπανω, ουτε κατα διανοια δεν παιρνουν τοσα λεφτα απο το πανεπιστημιο. Εκτος φυσικα αν συνυπολογιζει κανεις και τα projects που παιρνουν απο τις εταιριες κτλ. Τοτε ομως δεν μιλαμε για μια δουλεια αλλα 2-3 δουλειες μαζι.

• Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δευτερον με το πτυχιακι μου αυτη τη στιγμη δουλευω και μαλιστα μολις μπηκα στη δουλεια δεν ειχα το μεταπτυχιακο και δεν μου εχει αναγνωριστει επισημα ακομα. Ο μισθος μου παρολο που δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο (πχ για εναν που εχει οικογενεια), ειναι 250 ευρω πανω απο τη συλλογικη συμβαση (για καθαρα μιλαμε) και για πρωτη δουλεια ειμαι πολυ ευχαριστημενος οταν αλλοι παίρνουν 3ψηφιο νουμερο και μαλιστα κοντα στο 600 (κατω απο τη συμβαση).

Επισης να τονισω οτι για δουλεια δεν εχω ψαξει ΠΟΤΕ. Στη συγκεκριμενη περιπτωση η δουλεια βρηκε εμενα.

Τελος, μόνο επειδη ρωτησες, αν και ποτέ δεν εχω σκοπο να περιαυτολογώ, ειμαι 24 χρονων, εχω ενα πτυχιο ΤΕΙ πληροφορικης, ενα master στο ΠΑΠΕΙ δικτυα, του χρονου θα εχω και πτυχιο οικονομικων ΑΕΙ, δουλευω σε υπευθυνη θεση πληροφορικης σε Α.Ε και ταυτοχρονα ειμαι εξωτερικος συνεργατης στο τμημα ερευνων του πανεπιστημιου Πειραια σε θεματα επιχειρηματικοτητας. Επισης στοχος μου ειναι να φυγω στο εξωτερικο, να κανω εκ νεου μαστερ στα οικονομικα, να πιασω δουλεια και εν συνεχεια να γυρισω Ελλαδα και να κανω κατι δικο μου. Ακομα και να μην βρω την επιχειρηματικη ευκαιρια, εχει ο πατερας μου δικια του εμπορικη εταιρια την οποια και μπορω να αναλαβω. Με λιγα λογια κυνηγαω τα δυσκολα γιατι μου αρεσει η προκληση και η γνωση στη ζωη μου. Θα μπορουσα να ειχα ασχοληθει με την εταιρια του πατερα μου εξ αρχης και να ημουνα αρχοντας.

Αν δεν σου βγαινουν τα μαθηματικα στα παραπανω, ελα να τα κανουμε μαζι και αν εχεις καποια αμφιβολια, πες μου και σου στελνω σκαναρισμενο οτι δικαιολογητικο θελεις.

Μήπως πρόλαβες και πήγες και φαντάρος? πω πω... παιδί θαύμα είσαι βρε παιδί μου, 3 πτυχεία σε μόλις 7 χρόνια? (αν θεωρήσουμε ότι μπηκες στο ΤΕΙακι σου με την πρώτη).

Περίεργα μαθηματικά κάνετε εκεί στα ΤΕΙ, ή είναι κανένα νεό σύστημα των ΤΕΙ να ξεκινας master πριν παρεις πτυχείο.

Δεν λεγεται αφελεια, λεγεται αυτοπεποιθηση και αν θες να πας ακομα πιο μπροστα καλο ειναι να αποκτησεις λιγη.

Λέγεται βλακεία, αεροβασία, αφέλεια, μη επαφή με την πραγματικότητα.

Αυτοπεπίθηση έχω αρκετή και έχω καταφέρει πολλά, ένα από αυτά είναι 700.000δρχ καθαρά πρώτος μισθός (τώρα περισσότερα), κάτι που εσύ μόνο στη δουλειά του μπαμπά σου ίσως πάρεις κάποτε... Βολέψου τώρα με τα 600 γιατί είναι μαθηματικά σίγουρο ότι στον dad θα καταλήξεις να κόβεις τιμολόγια ή ότι άλλο κάνει τελος πάντων.

Ρε παιδι μου, πεσμου 5 που ξερεις. Θεσεις μεμονομενες στην ΕΛΛΑΔΑ με τοσα λεφτα ειναι μετρημενες στα δαχτυλα. Ακομα και οι καθηγητες πανεπιστημιων που ακουστηκε παραπανω, ουτε κατα διανοια δεν παιρνουν τοσα λεφτα απο το πανεπιστημιο. Εκτος φυσικα αν συνυπολογιζει κανεις και τα projects που παιρνουν απο τις εταιριες κτλ. Τοτε ομως δεν μιλαμε για μια δουλεια αλλα 2-3 δουλειες μαζι.

Άσε μας ρε φίλε με το πρωην γκόμενο της δικιάς σου που παίρνει 6000 και είναι και ΤΕΙτζής και πρέπει κιόλας να το πάρουμε και τοις μετρητοίς αυτό που λές.

Μια που είπες για δικαιολογητικά, ναι θέλω σκαναρισμένο το έντυπο μισθοδοσίας του γνωστού σου με τα 6000, μπορείς?

Εντω μεταξύ βολέψου με τα 600 εσύ, βασίσου στις εξαιρέσεις που λες και προσευχίσου να τα δείς και εσύ κάποτε.

Πάντως πές του μπαμπά να κρατήσει μια θέση, θα σου χρειαστεί όταν θα πάρεις τα @@ σου παραέξω.

Δημοσ.
Έχεις φάει κόλλημα εσύ με το υποτιθέμενο ΤΕΙτσή που θα φάει τη θέση του ΑΕΙτζή και θα πάρει προαγωγή. Πως φαίνεται οτι δεν εχεις δουλέψει ακόμα και είσαι μικρός με όνειρα.

Αγόρι μου ξύπνα, οι ΤΕΙτζήδες σε κάθε σοβαρή εταιρία είναι πιο κάτω και κάνουν άλλες δουλειές σε άλλες θέσεις. Δεν τίθεται θέμα να φάνε καμία θέση, συνήθως μένουν στην ίδια μια ζωη.

Δεν έχω φάει κανένα κόλλημα.Κι ούτε με νοιάζει που προέρχομαι απο ΤΕΙ.Με νοιάζει το πως έφτασα εδώ που είμαι.

Αγαπητέ δουλευω απ τα 15 μου (23 είμαι τώρα) και πάνω κάτω ξέρω τι θέλω να κάνω.Θέλω να ζήσω τη ζωή μου.Να αποκτήσω εμπειρίες και γνώση.

Σκοπός της ζωής μου δεν είναι να πιαστώ σε μια θέση απ τα 20 μου και να μείνω εκεί στάσιμος.Προτιμάω να κάνω πράγματα που γεμίζουν σαν άνθρωπο κι ας μην πηγάζουν απο κάτι που λέγεται ΑΕΙ.

Και αμα βρω μεταπτυχιακό μετά το καλοκαίρι που να το κανει κάποιο ΤΕΙ θα πάω αλλιώς Σερβία όπως το έχω προσχεδιάσει.

Καλημέρα

Δημοσ.
Μήπως πρόλαβες και πήγες και φαντάρος? πω πω... παιδί θαύμα είσαι βρε παιδί μου, 3 πτυχεία σε μόλις 7 χρόνια? (αν θεωρήσουμε ότι μπηκες στο ΤΕΙακι σου με την πρώτη).

Περίεργα μαθηματικά κάνετε εκεί στα ΤΕΙ, ή είναι κανένα νεό σύστημα των ΤΕΙ να ξεκινας master πριν παρεις πτυχείο.

Γεννηθηκα 1/83 οποτε κερδισα χρονια. Τελειωσα 17,5 χρονων το σχολειο και μπηκα με την πρωτη το Σεπτεμβριο του 2000. Το τμημα ειναι 4 χρονια οπως ολα τα ΤΕΙ και το 2004 το Σεπτεμβριο τελειωσα (5 τελειωσαμε απο αυτους που μπηκανε το 2000). Τον Ιουλιο του 2004 ειχα κανει αιτηση για το μεταπτυχιακο ως τελειοφοιτος και παραλληλα ειχα συμπληρωσει μηχανογραφικο (με το νεο συστημα μπορεις να ξανακανεις) για το οικονομικο του ΠΑΠΕΙ. Με πηρανε στο μεταπτυχιακο και περασα και στο οικονομικο στο ιδιο πανεπιστημιο μιας και οπως εχω πει τελειωσα το λυκειο με βαθμο που εμπαινα σε αρκετα ΑΕΙ. Το μεταπτυχιακο ηταν ενος χρονου, + 6 μηνες που μου πηρε η διπλωματικη στο ερευνητικο τμημα της vodafone και τελειωσα το Μαιο του 2006. Παραλληλα εδινα μαθηματα και στο οικονομικο μιας και οι γονεις μου ειναι οικονομικων σπουδων (στο ιδιο πανεπιστημιο) και τα οικονομικα μονο προβλημα δεν μου ειναι. Ασε που εχουμε κατι μαθηματα πληροφορικης και μαθηματικων που οπως καταλαβαινεις τα εχω φαει με το κουταλι (παραγωγοι και ολοκληρωματα...μην φανταστεις τπτ δυσκολα) και τα περναγα ευκολα. Ετσι ειμαι τωρα 6 εξαμηνο και σε ενα χρονο τελειοφοιτος. Χρωσταω μαθηματα ενος εξαμηνου οπότε πες οτι θα τελειωσω σε 1,5 χρονια. Αρα θα ειμαι 25,5 χρονων.

Απλα μαθηματικα!

Λέγεται βλακεία, αεροβασία, αφέλεια, μη επαφή με την πραγματικότητα.

Αυτοπεπίθηση έχω αρκετή και έχω καταφέρει πολλά, ένα από αυτά είναι 700.000δρχ καθαρά πρώτος μισθός (τώρα περισσότερα), κάτι που εσύ μόνο στη δουλειά του μπαμπά σου ίσως πάρεις κάποτε... Βολέψου τώρα με τα 600 γιατί είναι μαθηματικά σίγουρο ότι στον dad θα καταλήξεις να κόβεις τιμολόγια ή ότι άλλο κάνει τελος πάντων.

Αφελεστατε τυπε δεν ειπα οτι περνω 600 ευρω, ειπα οτι παιρνω πολυ περισσοτερα απο τα 600 που παιρνουν καποιοι. Επισης ειπα οτι δουλευω ως εξωτερικος συνεργατης στο ερευνητικο τμημα του ΠΑΠΕΙ σε project της Ε.Ε. Δεν ξερω αν εχεις ακουσει τι λεφτα παιζουν εκει. Θες να σου σκαναρω μια βεβαιωση αποδοχων - αποδειξη δαπανης 3.200 για δουλεια μιας εβδομαδας στο ονομα μου?

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΤΥΧΙΩΝ, ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ, ΕΠΙΤΑΓΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ).

Παντως, δεν κανουμε διαγωνισμο ποιος παιρνει περισσοτερα και ουτε αυτο ειναι το νοημα της υποθεσης.

Εγω το μονο που προσπαθω να υποστηριξω, ειναι αυτο που γραφω απο το πρωτο ποστ, οτι ο ανθρωπος οτι και αν εχει τελειωσει, αν ειναι δραστηριος μπορει να κανει και αλλα πραγματα, να επενδυσει στην εκπαιδευση και γενικα να παει μπροστα. Και γω απο ΤΕΙ ξεκινησα οπως παρα πολλα παιδια εδω μεσα και εχω φτασει σε ενα Α επιπεδο. Αυτο δεν εγινε επειδη ειμαι καμμια ιδιοφυια, εγινε επειδη ψαχνομαι, μου αρεσουν οι προκλησεις καθως και το να ξερω πραγματα. Για την ακριβεια αυτο που νιωθω ειναι οτι μακαρι να ειχα 10 ζωες να σπουδασω ολες τις σχολες για να ξερω τα παντα. Αλλα δυστυχως δεν γινεται. Παιδια, οσοι ειστε απο ΤΕΙ μην απογοητευστε με αυτα που γραφουν και λενε διαφοροι αλλα ουτε και να περιμενετε να σας ερθει τπτ ουρανοκατεβατο. Η προσπαθεια αργα η γρηγορα ανταμοιβετε και η γνωση ακομα και αν δεν χρησιμοποιηθει επαγγελματικα ειναι παντα χρησιμη. Ολοι οι καλοι χωράνε ;). Αλλα ακομα και αν ειστε απο αυτους που δεν σας κοβει σε καποιος τομεα, τοτε ψαξτε να βρειτε τις κλισεις σας. Καθε ανθρωπος εχει σε καποιο τομεα μεγαλο ταλεντο, απλα πολλες φορες δεν το ανακαλυπτει ποτε.

Άσε μας ρε φίλε με το πρωην γκόμενο της δικιάς σου που παίρνει 6000 και είναι και ΤΕΙτζής και πρέπει κιόλας να το πάρουμε και τοις μετρητοίς αυτό που λές.

Μια που είπες για δικαιολογητικά, ναι θέλω σκαναρισμένο το έντυπο μισθοδοσίας του γνωστού σου με τα 6000, μπορείς?

Εντω μεταξύ βολέψου με τα 600 εσύ, βασίσου στις εξαιρέσεις που λες και προσευχίσου να τα δείς και εσύ κάποτε.

Πάντως πές του μπαμπά να κρατήσει μια θέση, θα σου χρειαστεί όταν θα πάρεις τα @@ σου παραέξω.

Δεν ειπα οτι ειναι ΤΕΙτζης, ειπα οτι εχει τελειωσει ΤΕΕ. Κοινώς τεχνικο λυκειο.

Επισης ειπα οτι ειναι πρωην γκομενος της πρωην μου και οχι κανα κολληταρι μου για του ζητησω να μου δωσει τη μισθοδοσια του.

Για τον αλλο στη βιοιατρικη δεν ειπα οτι παιρνει 6000 και τελος για τον διευθυντη στο τμημα ερευνων της vodafone δεν χρειαζεται να αποδειξω κατι. Ειναι λογικο φανταζομαι.

Οσο για το επιπεδο της απαντησης σου, δεν εχω να πω κατι. Τα πραγματα μιλανε απο μονα τους.

Φιλακια!

Δημοσ.
Δεν έχω φάει κανένα κόλλημα.Κι ούτε με νοιάζει που προέρχομαι απο ΤΕΙ.Με νοιάζει το πως έφτασα εδώ που είμαι.

Αγαπητέ δουλευω απ τα 15 μου (23 είμαι τώρα) και πάνω κάτω ξέρω τι θέλω να κάνω.Θέλω να ζήσω τη ζωή μου.Να αποκτήσω εμπειρίες και γνώση.

Σκοπός της ζωής μου δεν είναι να πιαστώ σε μια θέση απ τα 20 μου και να μείνω εκεί στάσιμος.Προτιμάω να κάνω πράγματα που γεμίζουν σαν άνθρωπο κι ας μην πηγάζουν απο κάτι που λέγεται ΑΕΙ.

Και αμα βρω μεταπτυχιακό μετά το καλοκαίρι που να το κανει κάποιο ΤΕΙ θα πάω αλλιώς Σερβία όπως το έχω προσχεδιάσει.

Καλημέρα

Είπα ότι έχεις φάει κόλλημα γιατί νομίζω ότι είναι η τρίτη φορά που το ανέφερες.

Γενικά η άποψη που εκθέτεις με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και είναι από τις πιο σωστές που διάβασα εδώ.

Δημοσ.
Επισης ειπα οτι δουλευω ως εξωτερικος συνεργατης στο ερευνητικο τμημα του ΠΑΠΕΙ σε project της Ε.Ε. Δεν ξερω αν εχεις ακουσει τι λεφτα παιζουν εκει. Θες να σου σκαναρω μια βεβαιωση αποδοχων - αποδειξη δαπανης 3.200 για δουλεια μιας εβδομαδας στο ονομα μου?

Α ναι??? μπράβο., και μετά από πόσους μήνες ξαναπήρες λεφτά?

Τι μου λες ρε φίλε τώρα... και εγώ στο μεταπτυχιακό μου (2 χρόνια και όχι 1, συν 1 χρόνο ακόμα σε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα) ήμουν σε ερευνητικό πρόγραμμα και πήρα 4.500.000 για δουλειά 6 μηνών, και τι μ'αυτό.

Όταν τελειώσεις και βρείς δουλειά (όχι του μπαμπά) τότε έλα να με βρείς να μου πείς πόσα θα πάρεις. Ακόμα είσαι ψαρούκλα με αμφίβολο αύριο. Άλλα τι λέμα τώρα και οι δύο ξέρουμε ότι θα αναλάβεις τη δουλειά του μπαμπά (και καλά θα κάνεις μην με παρεξηγείς).

Φιλούθκια ;)

Δημοσ.
Α ναι??? μπράβο., και μετά από πόσους μήνες ξαναπήρες λεφτά?

Τι μου λες ρε φίλε τώρα... και εγώ στο μεταπτυχιακό μου (2 χρόνια και όχι 1) ήμουν σε ερευνητικό πρόγραμμα και πήρα 4.500.000 σε 6 μήνες, και τι μ'αυτό.

Όταν τελειώσεις και βρείς δουλειά (όχι του μπαμπά) τότε έλα να με βρείς να μου πείς πόσα θα πάρεις. Ακόμα είσαι ψαρούκλα με αμφίβολο αύριο. Άλλα τι λέμα τώρα και οι δύο ξέρουμε ότι θα αναλάβεις τη δουλειά του μπαμπά (και καλά θα κάνεις μην με παρεξηγείς).

Φιλούθκια ;)

Καθε 3 μηνες πληρωνομαι και δεν ειναι στα πλαισια μεταπτυχιακου, κατι που σημαινει οτι ειναι συνεργασια που προκυπτει καθαρα απο θεμα αναγκης που εχουνε και θεωρουν οτι την καλυπτουν με μενα επαρκως...Αλλιως θα ειχανε παρει αλλον. Και τα λεφτα ανα τριμηνο μπορει να ειναι ειτε 3200 ειτε οτιδηποτε. Εξαρταται παντα σε πιο υποεργο-α απασχολουμαι και το υψος της χρηματοδοτησης που εχει δωθει. Παντως αφου ξερεις τα ποσα που παιζονται δεν χρειαζεται να σου πω παραπανω πραγματα.

Απο εκει και περα το οτι εισαι 30+ ίσως χρονων και συμπεριφερεσαι ανταγωνιστικα λες και εισαι 20 δειχνει ενα super επιπεδο. Συνηθως οι ανθρωποι στην ηλικια σου ενθαρρυνουν τους αρκετα μικροτερους και λενε πολλα μπραβο οταν συναντουν ανθρωπους που προσπαθουν. Προσωπικα οσοι ανθρωποι με ξερουν και ειναι σε μια πιο ωριμη ηλικια απο μενα, μονο μπραβο εχουν να μου λενε. Τα ιδια κανω και γω σε παιδια που μολις μπηκαν στις σχολες τους η ακομα και σε καλους μαθητες. Το οτι εχεις κακια μεσα σου ειναι προβλημα σου...Ειμαι 24, εχω κανει τοσα πραγματα και το μονο που εχεις να πεις ειναι "θα πας χαμενος...αντε να ασχοληθεις με τη δουλεια του πατερα σου".Μιλαμε για κομπλεξ μεγατονων.

Μεχρι και για το μεταπτυχιακο μας την ειπες επειδη ηταν ενα χρονο, λες και δεν ξερεις οτι στο συνολο ενα μεταπτυχιακο ενος χρονου κανεις τις ιδιες ωρες μαθηματων με ενα 2 χρονων που ειναι part time.

Τα παιρνω πισω τα φιλακια :P

Δημοσ.
Καθε 3 μηνες πληρωνομαι και δεν ειναι στα πλαισια μεταπτυχιακου, κατι που σημαινει οτι ειναι συνεργασια που προκυπτει καθαρα απο θεμα αναγκης που εχουνε και θεωρουν οτι την καλυπτουν με μενα επαρκως...Αλλιως θα ειχανε παρει αλλον. Και τα λεφτα ανα τριμηνο μπορει να ειναι ειτε 3200 ειτε οτιδηποτε. Εξαρταται παντα σε πιο υποεργο-α απασχολουμαι και το υψος της χρηματοδοτησης που εχει δωθει. Παντως αφου ξερεις τα ποσα που παιζονται δεν χρειαζεται να σου πω παραπανω πραγματα.

Απο εκει και περα το οτι εισαι 30+ ίσως χρονων και συμπεριφερεσαι ανταγωνιστικα λες και εισαι 20 δειχνει ενα super επιπεδο. Συνηθως οι ανθρωποι στην ηλικια σου ενθαρρυνουν τους αρκετα μικροτερους και λενε πολλα μπραβο οταν συναντουν ανθρωπους που προσπαθουν. Προσωπικα οσοι ανθρωποι με ξερουν και ειναι σε μια πιο ωριμη ηλικια απο μενα, μονο μπραβο εχουν να μου λενε. Τα ιδια κανω και γω σε παιδια που μολις μπηκαν στις σχολες τους η ακομα και σε καλους μαθητες. Το οτι εχεις κακια μεσα σου ειναι προβλημα σου...Ειμαι 24, εχω κανει τοσα πραγματα και το μονο που εχεις να πεις ειναι "θα πας χαμενος...αντε να ασχοληθεις με τη δουλεια του πατερα σου".Μιλαμε για κομπλεξ μεγατονων.

Μεχρι και για το μεταπτυχιακο μας την ειπες επειδη ηταν ενα χρονο, λες και δεν ξερεις οτι στο συνολο ενα μεταπτυχιακο ενος χρονου κανεις τις ιδιες ωρες μαθηματων με ενα 2 χρονων που ειναι part time.

Τα παιρνω πισω τα φιλακια :P

Αχ είσαι τελείως αλλού αγόρι μου, προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί για να το δω ανταγωνίστικά το θέμα, ούτε πιστευέω πως μπορεί να υπαρξει οποιοδήποτε μέτρο σύγκρισης μεταξύ μας, ουτε σε επίπεδο σπουδών, ούτε εμπειρίας ούτε πουθενά αλλού, οπότε για ποιόν ανταγωνισμό μιλάς. Στο κάτω κάτω εκεί που είσαι ήμουν και μακάρι να μπορέσεις να έρθεις εδώ που είμαι.

Τώρα να σου πω μπράβο για ποιό λόγο, επειδή παίρνεις προσωρινά κάποια λεφτά? Είναι μόνο προσωρινά, αν βρείς μια δουλειά και παίρνεις τα καλά τα φράγκα τότε να σου πω μπράβο και εγώ και οι θειάδες σου. Εκεί είναι η μαγκιά φίλε μου. Να σου πω μπράβο επειδή έβγαλες ένα ΤΕΙ και έκανες και ενα μεταπτυχιακό του 1 χρόνου? Μπράβο αλλά δεν έκανες και κανέναν άθλο...

Ο λόγος που σου είπα κάποια πράγματα δεν είναι γιατί έχω καμια πρόθεση να σε μειώσω και να σε αποθαρρύνω. Απλά διέκρινα ότι μάλλον έχεις μια υπερωραιοποιημένη εικόνα για το τι μπορείς να κάνεις στον επαγγελματικό τομέα (ιδιωτικό) και για το πως είναι ο ιδιωτικός τομέας εκεί έξω, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην μέση πραγματικότητα.

Κάτι παραπάνω πιστεύω έχω δει από εσένα, αν θες το λαμβάνεις υπόψη.

Το σίγουρο που βλέπω εγώ από τα λεγόμενά σου πάντως είναι ότι με τις προσδοκίες που έχεις το θεωρώ σχεδόν βέβαιο να απογοητευθείς, εκτός αν σταθείς πολύ πολύ τυχερός.

Και δε θυμάμαι να είπα ότι θα πάς χαμένος, ισως να απογοητευθείς με την παλιοκατάσταση και να πας στη δουλειά του πατέρα σου, κάτι που δεν βρίσκω καθόλου κακό και πιθανότατα να το έκανα και εγώ (ανάλογα τη δουλειά είναι αυτή όμως).

Α, και πρέπει να ξέρεις ότι τα μεταπτυχιακά στις σχολές θετικών επιστημών είναι 2 χρόνια καραfull time καθημερινά με μαθήματα και έρευνα σε όλη τη διάρκεια (όχι τον 1 χρόνο μόνο) και τα διδακτορικά 5 χρόνια το λιγότερο, πάλι full time, που σε κανέναν δεν φτάνουν μόνο 5. Έτσι για να καταλάβεις κάποιες διαφορές.

Δημοσ.

Και στο κάτω κάτω ποιος νομίζεις ότι είσαι gtsamour;;; Ο τέλειος;; ο θεός;;; και όλοι οι άλλοι είναι άχρηστοι;;; Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις τους άλλους και να τους προσβάλεις και καλό θα ήταν να σε αποκλείσουν από την συζήτηση λόγω του επιπέδου σου, που είναι χίλιες φορές μικρότερο από τις <<υψηλές>> σπουδές σου...όλοι εδώ θα ήθελαν πολύ να σε αρχίσουν στα βρισίδια, αλλά ευτυχώς κρατάνε ένα επίπεδο, σε αντίθεση με εσένα! Αυτά που λες να τα πεις στα παιδιά σου, όχι σε εμάς. Και εμείς εδώ ζούμε, δεν ήρθαμε από άλλο πλανήτη. Ξέρουμε τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Κάτι εξυπνάκηδες, ψωνισμένους και δήθεν σαν και εσένα τους έχουμε γραμμένους ξέρεις που...

Δημοσ.

Λοιπον επειδη το θεμα εφτασε στα ακρα , να παρεμβω.Το Critter τον γνωριζω προσωπικα και ειμαι αυτος ο οποιος τον προτεινε στην δουλεια που βρισκεται τωρα . Οτι σας λεει ειναι αληθεια και πραγματικα.Την θεση που εχει τωρα την ειχα εγω πριν.

Σε ενημερωνω λοιπον φιλε μου οτι οταν εφυγα απο αυτη την θεση πηγα σε μια αλλη εταιρια οπου επαιρνα 1500 , μονο με το πτυχιο του Τ.Ε.Ι. τα σεμιναρια του ΜCSA και το proficiency....

Η αγορα εργασιας φιλε μου εκτος απο τα χαρτια προυποθετει και κατι αλλο που εσυ δεν το εχεις με τον τροπο που φερεσαι.Δημοσιες σχεσεις.

Σε ολη την πορεια μου στον χωρο αυτες με βοηθησαν στην εξελιξη μου και στα χρηματα που παιρνω.Κανενας εργοδοτης μου δεν εχει να πει εστω μια κακη κουβεντα , αντιθετως εχουν να πουν πολλα μπραβο και θετικες εντυπωσεις....Ολοι οι εργοδοτες μου δωσαν συστατικη επιστολη στον επομενο που πηγαινα....Και τα λεφτα στον ιδιωτικο τομεα τα παιρνεις απο τις ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ και μονο.....

Επειδη εισαι εμπαθης και θα με ρωτησεις τι δουλεια κανω τωρα ....Τωρα ειμαι στο Δημοσιο.Γιατι ?

Γιατι για να φυγεις απο Αθηνα και να γυρισεις επαρχια ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογη....

Δημοσ.

οι αρχαιοι ημων προγονοι ελεγαν οτι την ύβρι την ακολουθει η νέμεσις και την νέμεση η τίση.

@gtsamour εισαι υπερβολικα εριστικος,για χαλαρωσε αγορι μου,το εχεις παρει πολυ μονοπαντα το θεμα.ας μιλησει και κανας αλλος,καντε κι ενα ignore ο ενας στον αλλο να προχωρησει λιγακι το θεμα....

αιντε,διαβαζουμε 3 σελιδες παπαριες σχετικα με το ποιος εχει μεγαλυτερο πουλι.ενταξει ακουσαμε και τις γνωμες και των δυο σας,οχι αλλο καρβουνο

Δημοσ.
Και στο κάτω κάτω ποιος νομίζεις ότι είσαι gtsamour;;; Ο τέλειος;; ο θεός;;; και όλοι οι άλλοι είναι άχρηστοι;;; Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις τους άλλους και να τους προσβάλεις και καλό θα ήταν να σε αποκλείσουν από την συζήτηση λόγω του επιπέδου σου, που είναι χίλιες φορές μικρότερο από τις <<υψηλές>> σπουδές σου...όλοι εδώ θα ήθελαν πολύ να σε αρχίσουν στα βρισίδια, αλλά ευτυχώς κρατάνε ένα επίπεδο, σε αντίθεση με εσένα! Αυτά που λες να τα πεις στα παιδιά σου, όχι σε εμάς. Και εμείς εδώ ζούμε, δεν ήρθαμε από άλλο πλανήτη. Ξέρουμε τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Κάτι εξυπνάκηδες, ψωνισμένους και δήθεν σαν και εσένα τους έχουμε γραμμένους ξέρεις που...

ΚΑΡΑLOL !!!!!!

Δημοσ.

ripperakos, αστο φιλε, ειναι ατοπο να συζητας μαζι του. Ο ανθρωπος εχει προβλημα. 5 γραμμες διαβασα απο αυτα που εγραψε στο τελευταιο ποστ του και δεν μου χρειαζεται να διαβασω και τις υπολοιπες.Αηδιασα. Απλα υπεθετα οτι καποια απο τα ποστ του γραφτηκαν γιατι ειχε μια κακη μερα ή γιατι το προηγουμενο βραδυ δεν ηταν οπως το περιμενε αλλα τελικα υπαρχει γενικο προβλημα στο ατομο του και εχει διαφορα συνδρομα ανταγωνισμου, επιδειξης ανωτεροτητας (ανυπαρκτης) και ισως παιδικα κομπλεξ. Και ποιος ξερει μπορει καποιος ΤΕΙτζης να του εφαγε καμμια θεση γι'αυτο να εχει σκυλιασει ετσι.

Για μενα η συζητηση τελειωνει καπου εδω. Δεν προκειται να ξαναμπω στο τοπικ (μην μπεις στον κοπο να απαντησεις γιατι οσες φορες το εχω πει, το εχω τηρησει μιας και ειμαι και πεισματαρης γενικα στη ζωη μου) και αυτο ειναι προς τιμην του γιατι με αυτα που μου απανταει γελοιοποιειται και φανερωνει ακομα περισσοτερο το κομπλεξ του.

Καλη συνεχεια αν και προτεινω σε οσους απαντανε στο συγκεκριμενο ατομο να μην χανουν το χρονο τους τζαμπα και βερεσε.

Καλη συνεχεια σε οτι και αν κανετε. Και μην ξεχνατε, στοχος της ζωης σας ειναι να μοιασετε στον gtsamour...

.-

Δημοσ.

Και το παραλείρημα του ΤΕΙτζή που επάξια τρώει τη θέση του ΑΕΙτζή συνεχίζεται......είχα ακούσει ότι στα ΤΕΙ σας πιπιλάνε το μυαλό με αυτή την παραμύθα και τώρα είναι εμφανές. lol είστε αστείοι εσείς οι δύο τελικά.

Τι λες ρε παιδί μου, δεν θα μπείς στο topic ε? και ότι λες το κάνεις ε? Πω πω.... τι θα κάνουμε τώρα....

Στόχος ζωής σας να είναι να κάνετε κάτι καλό και άξιο εξαρχής όσο δύσκολο και αν είναι να προσπαθείτε, ώστε να είστε περίφανοι για ότι κάνατε και να μην έχετε ανάγκη να προσπαθείτε να εξισώσετε με κάτι καλύτερο την επιλογή σας αργότερα, για να χρυσώσετε το χάπι στους άλλους.

Όποιος επέλεξε να πάει σε ΤΕΙ καλά έκανε και ήξερε σε τι επιπέδου σπουδές κατευθυνόταν. Τώρα με το έτσι θέλω θέλουν να είναι ισάξια με τα ΑΕΙ.... αλλά με πορδές αβγά δε βάφονται.

Αστο τρελλό στη τρέλλα του....να νομίζει ότι θέλει

Δημοσ.

σπουδαζω στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ!Ο κολλητος μου σπουδαζει στο AEI Κρητης το ιδιο αντικειμενο!Σας πληροφορω οτι εχουμε τον ιδιο οδηγο σπουδων(δηλαδη μαθηματα) και χωρις υπερβολες, πολλες φορες κανουμε και ακριβως τα ιδια πραγματα(π.χ εργασια εξαμηνου να φτιαξουμε τον ναρκαλιευτη (το παιχνιδι) σε C και πολλα αλλα)

Επομενως γιατι σκοτωνεστε ποια ειναι τα καλλυτερα!στον κλαδο της πληροφορικης θεωρω οτι γινεται η ιδια δουλεια!

ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ.....ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ!

οποτε μην σας εκλπησει αν βλεπετε παιδια απο τει να διαπρεπουν εναντι παιδιων απο αει(φυσικα και το αντιστροφο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...