PATRINOS06 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Edit : Και μιας και εισαι και στο χωρο των φαρμακων να σου πω οτι εχουμε οικογενειακο φιλο που ειναι διευθυντης σε καποιο τμημα της βιοιατρικης και ταυτοχρονα συμμετεχει και σε κατι μελετες που κανουν. Ξερεις τι εχει τελειωσει? ΙΕΚ Ηλεκτρονικης (κατι παρομοιο τελος παντων....δεν ξερω πως λεγοντουσαν 30 χρονια πριν). πριν 30 χρονια τα πραγματα ηταν τελειως διαφορετικα.κι εμενα γνωστος μου διαπρεπει στην τοπικη αυτοδιοικηση εδω και 10-15 χρονια (αντινομαρχης) με απολυτηριο λυκειου.ενω οι περισσοτεροι στην πολιτικη ειναι γιατροι δημοσιογραφοι,νομικοι κλπ πριν 30 χρονια τα πραγματα ηταν ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικα,ρωτηστε τους μεγαλυτερους.τοτε τελειωνες πανεπιστημιο και ησουν ο σοφος της παρεας κι αυτο γιατι για να το τελειωσεις εστρωνες κωλο στο διαβασμα,δεν αντεγραφες και τετοια....τοτε τα ρουσφετια γινοντουσαν με ταψια γλυκα,τραπεζωματα και κατσικακια απ'το χωριο τωρα ειναι τελειως διαφορετικα....
Critter Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Προφανως διευθυντης δεν εγινε πριν 30 χρονια στα 20 του. Τοτε ειπα οτι σπουδασε. Διευθυντης εγινε τα τελευταια 8 χρονια οπερ σημαινει οτι κριθηκε με τη νεα ταξη πραγματων.
PATRINOS06 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 ναι αλλα δεν εγινε απο αποθηκαριος διευθυντης!αυτο εννοω...αναρριχηθηκε για να φτασει καποια στιγμη να αξιολογηθει και να κριθει καταλληλος για διευθυντης.ας μην σχολιασω βεβαια το γεγονος οτι αλλο η ικανοτητα του management και αλλο η επιστημονικη καταρτιση.ειναι τελειως διαφορετικα ειλικρινα χωρις να θελω να σου την "βγω"
gtsamour Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 @gts. ακομη αξιολογεις βιογραφικα; σε εχω ικανο να απορριπτεις ικανους υποψηφιους μονο και μονο για το κολλημα που εχεις με τα αει... Φίλε μου δεν τους "κόβω" εγώ, όπως εξήγησα η εταιρία και όλες οι εταιρίες πιστεύω, για υψηλές θέσεις, δεν ασχολούνται καν να δουν βιογραφικά με κύριο πτυχείο από ΤΕΙ. Για άλλες θέσεις φυσικά και υπάρχει περιθώριο. Προφανως διευθυντης δεν εγινε πριν 30 χρονια στα 20 του. Τοτε ειπα οτι σπουδασε. Διευθυντης εγινε τα τελευταια 8 χρονια οπερ σημαινει οτι κριθηκε με τη νεα ταξη πραγματων. Απλά του δόθηκε η ευκαιρία γιατί πριν 30 χρόνια τα πράγματα ήταν αλλιώς και δεν υπήρχε αυτή η ανεργία, ούτε και η σημερινή πληθώρα πτυχιούχων υπήρχε. Σήμερα ξέρεις κανέναν να το έκανε? Δεν θα βρείς
Critter Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Ναι ξερω. Γενικο διευθυντη ενος απο τους πιο γνωστους ομίλους ξενοδοχειων στην Ελλαδα (δεν θελω να πω τον ομιλο), που εχει τελειωσει τεχνικο λυκειο, ειναι τωρα 35 και παιρνει 6000! Το εχω γραψει και σε αλλο τοπικ κατι μηνες πριν. Ετυχε ο συγκεκριμενος να ειναι πρωην της πρωην κοπελας μου... Και επειδη το ποσο αξιζει κανεις φαινεται και απο τα αποτελεσματα, σκεψου ποσοι ακομα ειναι αυτοι που κανουν κατι δικο τους και χεζονται στο ταληρο γραφοντας στα @@@ τους τον ιδιωτικο τομεα και τον δημοσιο (κατι τετοιο που θα κανω και γω δλδ). Εκτος αν αυτοι δεν μετρανε και θεωρειται ευκολο για οποιονδηποτε να εχει επιχειρηματικο πνευμα και να κανει δικες του δουλειες.
gtsamour Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Οι βάσεις εισαγωγής δεν αντικατοπτρίζουν την δυσκολία ενός τμήματος. Πολλά ΤΕΙ είναι αρκετά δυσκολότερα από πολλά ΑΕΙ. Στο Παιδαγωγικό π.χ. είναι πανευκολο να βγάλεις πτυχίο με πάνω από 8 και να τελειώσεις στα 4 χρόνια και έχει βάση 17-18, λόγω ζήτησης και ευκολίας επαγγελματικής αποκατάστασης. Η ζήτηση αυτή φτιάχνει τις βάσεις. Το ΤΕΙ Πληροφορικής έχει βάση κοντά στο 14-15. Το ΑΕΙ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας για παράδειγμα έχει βάση κοντά στο 10. Επίσης οι σπουδές σε όλα τα ΤΕΙ είναι 4 χρόνια τώρα πια. Όσο αναφορα τα μεταπτυχιακά ξέρω πολλούς απόφοιτους ΤΕΙ που κάνουν μεταπτυχιακό στην Ελλάδα (ειμαι ένας από αυτούς, είτε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, είτε σε κάποιο ΤΕΙ, το οποίο συνεργάζεται με Πανεπιστήμια του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Επίσης από προσωπική εμπειρία είδα ότι απόφοιτοι ΤΕΙ μπορούν να τα πηγαίνουν καλύτερα σε μεταπτυχιακό από ότι απόφοιτοι ΑΕΙ, αν έχουν πείσμα και δίψα για κάτι παραπάνω. Και τέλος όσο τραγελαφικό και αν σου ακούγεται, γιατί ζεις μάλλον 10 χρόνια πίσω και δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει, ξέρω απόφοιτους ΤΕΙ που κάνουν διδακτορικό ΚΑΙ στην Ελλάδα ακόμα, αλλά και φυσικά στο εξωτερικό. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν μπάρμπα υπουργό, όυτε κάποιο βύσμα. Θα ήθελα νσ σε δω κάποια στιγμή να έχεις στο ΑΕΙ σου καθηγητή ΤΕΙτζή με διδακτορικό... Χα χα χα καλό.... 1. Η μεγαλύτερη χαζομάρα που άκουσα προσφατα είναι ότι το παιδαγωγικό είναι εύκολο. Η αδελφή μου είναι παιδαγωγός και σε πληροφορώ ότι οι άπειρες σελίδες μπλά μπλά που πρέπει να αποστηθίσεις είναι κάτι το πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον για έναν ΤΕΙτζή. 2. Εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση οι παιδαγωγοί? Μα πότε ζείς στην εποχή της επετιρίδας. Εξετάσεις τώρα, Hellooooooo!!!!! και μάλιστα εξετάσεις "χάσιμο". 3. Καθηγητής ΤΕΙτζής σε ΑΕΙ, this one takes the cake. Αυτό φίλε μου δεν θα συμβεί ΠΟΤΕ όμως, και ένας βασικός λόγος είναι γιατί οι άλλοι καθηγητές των ΑΕΙ που κρίνουν τους νέους καθηγητές δεν θα το αφήσουν να γίνει, ακόμα και αν γινόταν that is (που ΔΕΝ γίνεται και ρώτα όπου γουστάρεις)
PATRINOS06 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 και μιας και το θετεις εξαρταται απ'το πως θεωρουμε πετυχημενο καποιον δηλ,ποιο πετυχημενος ειναι ο γνωστος σου αυτος, η ο Γριγκόρι Πέρελμαν που απεδειξε την εικασια του Πουανκαρε και φτυνει 1.000.000 δολαρια επειδη δεν τον ενδιαφερουν?????ειναι πετυχημενος αυτος που βγαζει πολλα η αυτος που εχει την επιστημονικη καταξιωση?ειναι πετυχημενος αυτος που τον δειχνει το κριθαρ επειδη ειναι γκλαμουρ η αυτος που δεν τον ξερει η μανα του και του βγαζουν το καπελο στη NASA???? ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ?
gtsamour Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Ναι ξερω. Γενικο διευθυντη ενος απο τους πιο γνωστους ομίλους ξενοδοχειων στην Ελλαδα (δεν θελω να πω τον ομιλο), που εχει τελειωσει τεχνικο λυκειο, ειναι τωρα 35 και παιρνει 6000! Το εχω γραψει και σε αλλο τοπικ κατι μηνες πριν. Ετυχε ο συγκεκριμενος να ειναι πρωην της πρωην κοπελας μου...Και επειδη το ποσο αξιζει κανεις φαινεται και απο τα αποτελεσματα, σκεψου ποσοι ακομα ειναι αυτοι που κανουν κατι δικο τους και χεζονται στο ταληρο γραφοντας στα @@@ τους τον ιδιωτικο τομεα και τον δημοσιο (κατι τετοιο που θα κανω και γω δλδ). Εκτος αν αυτοι δεν μετρανε και θεωρειται ευκολο για οποιονδηποτε να εχει επιχειρηματικο πνευμα και να κανει δικες του δουλειες. Πόσοι από αυτους που κάνουν κάτι δικό τους καταστρέφονται καθημερινά ξέρεις? Αν γουστάρεις κάντο, αν έχεις και τα πολλά τα φράγκα για να το κάνεις βέβαια. Τώρα αν θεωρείς δική σου πχ δουλειά να ανοιξεις περίπτερο, μεγειά σου με χαρά σου. Σιγά την επαγγελματική επιτυχία όμως... Και θα το πω για άλλη μια φορά τελευταία... δεν εξαιτάζουμε τις εξαιρέσεις του κανόνα αλλά τον ΚΑΝΟΝΑ. Και εγώ ξέρω άλλους 100 απόφοιτους ΑΕΙ που βγάζουν 6000.
Pablo_Hasan Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 και μιας και το θετεις εξαρταται απ'το πως θεωρουμε πετυχημενο καποιον δηλ,ποιο πετυχημενος ειναι ο γνωστος σου αυτος, η ο Γριγκόρι Πέρελμαν που απεδειξε την εικασια του Πουανκαρε και φτυνει 1.000.000 δολαρια επειδη δεν τον ενδιαφερουν?????ειναι πετυχημενος αυτος που βγαζει πολλα η αυτος που εχει την επιστημονικη καταξιωση?ειναι πετυχημενος αυτος που τον δειχνει το κριθαρ επειδη ειναι γκλαμουρ η αυτος που δεν τον ξερει η μανα του και του βγαζουν το καπελο στη NASA???? ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ? και ετσι οπως το θετεις εσυ ειναι ψευτοδίλημμα και λαικιζεις. Σαφως δεν μετριεται η επιτυχια με χρηματα, αλλα αν ηταν να διαλεξω αναμεσα στην φτωχια με επιστημονικη καταξιωση και στα πολλα χρηματα με ζωη χωρις οικονομικους φραγμους, θα διαλεγα το δευτερο.
PATRINOS06 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 σε πληροφορω οτι υπαρχουν λιγοι, οι οποιοι θα διαφωνισουν μαζι σου.και ευτυχως γι'αυτους θα δικαιωθουν γιατι θα καταφερουν πολλα στον επιστημονικο τους κλαδο (οσο για τον λαϊκισμο,δεν γραφω εκθεση,ουτε κοπτομαι να αποδειξω οτι ξερω ελληνικα,διατυπωνω απλα τις σκεψεις μου αν θελεις γλωσσολογικες ακροβασιες και αντιπαραθεσεις σχολιασε με στο blog μου-στην υπογραφη μου θα το βρεις)
Pablo_Hasan Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 αυτο δεν σημαινει οτι εχω αδικο, και στην τελικη επιτυχημενος ειναι οποιος πετυχαινει τους στοχους που ο ιδιος θετει. Οσο για τον λαικισμο δεν εχει σχεση με το αν ξερεις καλα ελληνικα, αλλα οταν παρουσιαζεις ενα διλημμα χρωματιζοντας το με τις δικες σου προτιμησεις...
Delirium Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 2. Εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση οι παιδαγωγοί? Μα πότε ζείς στην εποχή της επετιρίδας. Εξετάσεις τώρα, Hellooooooo!!!!! και μάλιστα εξετάσεις "χάσιμο". >> Να το γράψω αλλη μια φορά? Φίλε μου, επιεικώς, δεν ξέρεις τι σου γίνεται! Ποιες εξετάσεις? οι δάσκαλοι?? ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ? Δεν υπάρχει 1 τους αδιόριστος :twisted:
PATRINOS06 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 εχω την εντυπωση οτι δεν φαινεται πουθενα η δικη μου αποψη στα διλληματα που θετω.
ripperakos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Αγαπητέ gtsamour το παιδαγωγικό είναι εύκολη σχολή σε σχέση με άλλες σχολές, όπως μια πολυτεχνική για παράδειγμα. Και φυσικά είναι πανεύκολο να διοριστούν οι δάσκαλοι αυτή την εποχή, είτε ως αναπληρωτές, είτε μέσω ΑΣΕΠ (1/1,12 νομίζω ήταν το ποσοστό επιτυχίας στον πρόσφατο διαγωνισμό ΑΣΕΠ), γιαυτό έχει πάει τόσο ψηλά η βάση. Όσο για το άλλο αν διαβάσεις το νομοσχέδιο για τα προσόντα και την επιλογή μελών ΔΕΠ σε Πανεπιστήμια υπάρχει μια παράγραφος που λεει πως ΤΕΙτζης με διδακτορικό μπορεί να γίνει μέλος ΔΕΠ (αν τον αφήσουν και τον εκλέξουν). Στο κάτω κάτω αν έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και σε συνέδρια και τον έχουν κρίνει οι καλύτεροι επιστήμονες στον κόσμο δεν θα κάτσει να νοιαστεί για την γνώμη σου.
gtsamour Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Το ότι το παιδαγωγικό δεν είναι όσο δύσκολο όσο μια πολυτεχνική σχολή δεν το κάνει εύκολο. Τώρα αν εσύ το να διοριστεί κάποιος στις κουκουβάουνες (πχ στο Πορτο Χέλι όπως μια γνωστή μου) ως αναπληρωτής το θεωρείς εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση τι να πω... για σένα θα ήταν οκ αν έβρισκες μια δουλειά εκεί ενώ έμενες Αθήνα ας πούμε.... έστω και για κάποια χρόνια μέχρι να πάρεις οργανική θέση. Καλά όταν γίνει ο πρώτος ΤΕΙτζής καθηγητής σε ΑΕΙ γράψε μου, αν δεν έχω φτάσει τα 100 και δεν έχω χαιρετήσει... δεν θα γίνει ποτέ γιατί πάντα θα υπάρχει ΑΕΙτζής καθηγητής καλύτερος υποψήφιος και γιατί δεν πρόκειται ποτέ να τον αφήσουν (και καλά θα κάνουν).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.