papadi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Έχω ένα σχετικά αθόρυβο pc. Το τροφοδοτικό είναι εντελώς αθόρυβο, τα ανεμιστηράκια (επεξεργαστή και κουτιού) είναι σε καλό επίπεδο, μια που ελέγχονται από την μητρική. Ένα ανεμιστηράκι που έχω μπροστά στους δίσκους κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο γιατί είναι λίγο μεγαλύτερο, αλλά είναι κι αυτό ok. Το μεγάλο πρόβλημα λέγεται δίσκοι. Έχω δυο δίσκους seagate SATA, 250GB έκαστος και κάνουν αρκετή φασαρία, ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιούνται. Δοκίμασα το κλείσιμο των δίσκων από τα power options όταν δεν χρησιμοποιούνται, αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια. Συνήθως όλο και κάποιο process θα κάνει κάτι. Ακόμα κι αν παίζεις ένα dvd ο δίσκος λειτουργεί, οπότε δεν μπορεί να κλείσει. Υπάρχει κάποια λύση;
dterzakis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Ένα πράγμα του μπορείς να κάνεις είναι να προχωρήσεις σε ηχομόνωση, είτε του κουτιού είτε των σκληρών.. Βέβαια αν έχεις τα λεφτά μπορείς να τους αλλάξεις.
papadi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Έχεις κάποια προϊόντα (συγκεκριμένα ή κάποια κατηγορία) υπόψη σου; Μπορείς να μου δώσεις μερικά keywords να ψάξω στο google ή σε κάποιο ελληνική e-shop;
papadi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Zalman Zm-2hc2 Το έχεις δοκιμάσει αυτό; Από τις φωτογραφίες που βλέπω δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να βοηθήσει στο θέμα του θορύβου. Δεν το αμφισβητώ, απλά αν μπορείς να εξηγήσεις πως λειτουργεί; Για να προσδιορίσω λίγο καλύτερα το πρόβλημα, ο θόρυβος από τους δίσκους ακούγεται ακόμα και όταν δεν λειτουργούν (το λειτουργικό δεν γράφει ή διαβάζει). Ο θόρυβος μοιάζει σαν ανεμιστηράκι. Σε ευχαριστώ...
Tenshi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Το έχεις δοκιμάσει αυτό; Από τις φωτογραφίες που βλέπω δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να βοηθήσει στο θέμα του θορύβου. Δεν το αμφισβητώ, απλά αν μπορείς να εξηγήσεις πως λειτουργεί;Για να προσδιορίσω λίγο καλύτερα το πρόβλημα, ο θόρυβος από τους δίσκους ακούγεται ακόμα και όταν δεν λειτουργούν (το λειτουργικό δεν γράφει ή διαβάζει). Ο θόρυβος μοιάζει σαν ανεμιστηράκι. Σε ευχαριστώ... Και φυσικό είναι να μπερδευτείς,αφού το συγκεκριμένο περιφεριακό δέν έχει καμία σχέση με αυτό που θές να κάνεις. Να ψύξεις τον σκληρό σου "ΑΘΟΡΥΒΑ" μόνο μπορείς αφού η απαγωγή θερμότητας γίνεται μέσω heatpipes. Τώρα στα περι θορύβου,ή αλλάζεις τους σκληρούς σου (σαν ύστατη λύση το παρουσιάζω αυτό) με νέους,ή επενδυείς εσωτερικά το κουτί με ειδικό μονωτικό υλικό όπως το Akasa paxmate (χρήση του οποίου συνεπάγεται και με άυξηση της θερμοκρασίας) ή τέλος χρησημοποιείς SCYTHE 2'' ANTIVIBRATION 3.5'' HDD STABILIZER
HamerZ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Η κάτι σαν αυτό => http://kustompcs.co.uk/acatalog/info_3875.html
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Και φυσικό είναι να μπερδευτείς,αφού το συγκεκριμένο περιφεριακό δέν έχει καμία σχέση με αυτό που θές να κάνεις. Να ψύξεις τον σκληρό σου "ΑΘΟΡΥΒΑ" μόνο μπορείς αφού η απαγωγή θερμότητας γίνεται μέσω heatpipes. @Tenshi, κανε μια αναζητηση για το προιον που εβαλα. Δεν ειναι μονο για να ψυχει τον σκληρο δισκο αλλα και για να μην μεταφερονται οι κραδασμοι και στο υπολοιπο κουτι...
papadi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Η κάτι σαν αυτό => http://kustompcs.co.uk/acatalog/info_3875.html Γιατί μου φαίνεται ότι αυτό είναι η πιο κατάλληλη λύση; Μου φαίνεται ότι είναι το μόνο που φαίνεται να μπορεί να ηχομονώσει κάπως τους δίσκους, παρέχοντας ταυτόχρονα και κάποια ψύξη. Από ότι φαίνεται βέβαια δεν θα μπορώ να βιδώσω κανονικά τους δίσκους στο κουτί, πράγμα που δεν είναι και τόσο τραγικό.
alcemist Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Πάντως το πισόχαρτο της akasa δεν κάνει και κανένα θαύμα για τον απλό λόγο ότι ότι ο ήχος "δραπετεύει" από το κουτί από τα ανοίγματα των ανεμιστήρων. Στην δική μου περίπτωση είχα θερμοκρασία +1 με 2 βαθμούς μόνο και ελαφριά μείωση του θορύβου. Και στο δικό μου κουτί πάντως τον περισσότερο ήχο παράγουν οι σκληροί και τα έχω πάρει στο κρανίο με το θέμα. Καλή η προαναφερθείσα λύση αλλά πολλά φράγκα ρε μάγκες (και φυσικά έχω δύο δίσκους όχι έναν!!). Επίσης να τονίσω ότι είμαι πεπεισμένος ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με κραδασμούς του δίσκου στο κουτί οπότε δεν νομίζω ότι οι άλλες προτάσεις με τα λάστιχα να λειτουργήσουν.
Tenshi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Μετά πάμε σε κάτι τέτοιο,αλλα δέν ξέρω τι γίνεται με της δονήσεις που προέρχονται απο τον σκληρό...
papadi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Πάντως το πισόχαρτο της akasa δεν κάνει και κανένα θαύμα για τον απλό λόγο ότι ότι ο ήχος "δραπετεύει" από το κουτί από τα ανοίγματα των ανεμιστήρων. Στην δική μου περίπτωση είχα θερμοκρασία +1 με 2 βαθμούς μόνο και ελαφριά μείωση του θορύβου. Και στο δικό μου κουτί πάντως τον περισσότερο ήχο παράγουν οι σκληροί και τα έχω πάρει στο κρανίο με το θέμα. Καλή η προαναφερθείσα λύση αλλά πολλά φράγκα ρε μάγκες (και φυσικά έχω δύο δίσκους όχι έναν!!). Επίσης να τονίσω ότι είμαι πεπεισμένος ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με κραδασμούς του δίσκου στο κουτί οπότε δεν νομίζω ότι οι άλλες προτάσεις με τα λάστιχα να λειτουργήσουν. Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό ακριβώς είναι και το δικό μου πρόβλημα. Όχι οι κραδασμοί αλλά ο θόρυβος που ακούγεται συνεχώς και μοιάζει με θόρυβο ανεμιστήρα. Αν αφαιρέσω τα καλώδικα των δίσκων και ανοίξο το PC ο θόρυβος εξαλείφεται. Δεν είναι λύση όμως, εε;;; Και εγώ δυο δίσκους έχω. Μάλλον θα δοκιμάσω κάποια κουτιά.
alcemist Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Η πρόταση του Tenshi δεν μου αρέσει διότι έχει ανεμιστήρα στα 25 dB τα οποία θεωρώ πολλά και επιπλέον δεν ξέρω αν θα ηχομονώνει αποτελεσματικά τον σκληρό. Πάντως ελπίζω κάποιος που να έχει δοκιμάσει αυτό ή κάτι παρόμοιο μας δώσει τα φώτα του.
papadi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Η πρόταση του Tenshi δεν μου αρέσει διότι έχει ανεμιστήρα στα 25 dB τα οποία θεωρώ πολλά και επιπλέον δεν ξέρω αν θα ηχομονώνει αποτελεσματικά τον σκληρό. Πάντως ελπίζω κάποιος που να έχει δοκιμάσει αυτό ή κάτι παρόμοιο μας δώσει τα φώτα του. Κάτι τέτοιο νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάτι: http://kustompcs.co.uk/acatalog/info_3855.html Θέλει λίγο προσοχή όμως το trade-off θορύβου και θερμοκρασίας!
alcemist Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Έχω δύο ερωτήσεις επί του θέματος: 1ον) Αυτό το μαραφέτι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700546 για κουτιά Lian Li μειώνει μήπως και τον θόρυβο ή το ανεμιστηράκι του επιβαρύνει την κατάσταση; 2ον) Υπάρχει περίπτωση ένα fan filter να μειώνει κάπως τον θόρυβο που βγαίνει από τον κουτί από τα ανοίγματα των ανεμιστήρων; Και πού τέλος πάντων μπορούμε να βρούμε τέτοια φίλτρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.