mike-intosh Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Σχετικά με τα δίκτυα οπτικών ινών. Εντάξει με το wikipedia.Υπάρχουν όμως ερωτήματα τα οποία δεν απαντώνται εκεί. Υπάρχει κανένας που να έχει στήσει τοπικό δίκτυο οπτικών ινών? Αν ναι θα ήθελα να ξέρω τον τρόπο, τι συσκευές χρησιμοποίησε και αν τις αγόρασε απο Ελλάδα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
PATRINOS06 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 1)πολλα λεφτα 2)πολλα λεφτα 3)πολλα λεφτα 4)ακριβη συντηρηση (ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ,και απο λιγους) (μολις σου ειπα 4 λογους που δεν στηνονται -ευρεως- τετοια δικτυα!) και απ'την αλλη τοπικο δικτυο με οπτικη ινα??? τι θα κερδισεις? (μην μου πεις πολλα,αυτο το ξερω,εννοω σε σχεση με αυτα που θα εχεις ακουμπησει!) για home use παντως δεν συζητιεται καν το θεμα, για επαγκελματικες καταστασεις,μπορει... δες εδω:http://egnatia.ee.auth.gr/~aalexioy/fiber_op.htm
kifinas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Τοπικό δίκτυο μόνο με οπτικές δεν έχω συναντήσει. Δεν είναι όμως σπάνιο το φαινόμενο να φτιάχνεις με ίνες το δίκτυο κορμού και μετά να υπάρχει χάλκινο. Θα το δεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, σε μεγάλα ξενοδοχεία... Ο λόγος που έχουν βάλει ίνες δεν είναι η υψηλή επιθυμητή ταχύτητα (οι περισσότερες τερματικές διατάξεις δίνουν gigabit ethernet) αλλά οι σχετικά μεγάλες αποστάσεις. Οι εποχές που έμπαιναν 4 hub σε σειρά έχουν περάσει. Πλέον το κόστος είναι προσιτό για χρήση που αναφέρω παραπάνω. Τώρα για ίνα μέχρι DTE, σήμερα απλά δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχουν ταχύτερες τερματικές διατάξεις για ίνες από ότι για χαλκό. Όσο αφορά τα απαραίτητα εργαλεία τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο νομίζεις. Το βασικότερο (και ακριβότερο) εργαλείο για την εγκατάσταση είναι ένα splicer, με το οποίο γίνονται οι κολλήσεις. Υπάρχουν και προσιτά μεταχειρισμένα. Απαραίτητα είναι και μικροεργαλεία για ξεγύμνωμα, καθαρισμό και κόψιμο των ινών. Υπάρχουν όμως και splicer που κάνουν και τα παραπάνω. Προσωπικά εγώ (αλλά και πολλοί άλλοι) είμαι κατά του φτιαξίματος ακροδεκτών. Προτιμώ την χρήση κατανεμητή και patch cord. Ακριβή υπόθεση είναι η πιστοποίηση του δικτύου. αααα.... χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση μία επιχείρηση στον χώρο είναι: http://www.optronics.gr/
beastgr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Αν θέλεις να βάλεις οπτικές ίνες σε τοπικό δίκτυο καλύτερα ξέχασέ το. Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω no value for money. Πανάκριβες για τα λεφτά που θα δώσεις και δεν αξίζει. Αλλιως αν άξιζε όλοι οπτικές ίνες θα είχαμε (αλλά το FDDI το έφαγε το Ethernet) Για τοπικά δίκτυα μάλλον είναι μονόδρομος το ethernet
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.