Προς το περιεχόμενο

ATI Drivers help!

r3conn3ct

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι τις προάλλες δεν είχα με τι να παίξω στο pc μου και είπα να πάω να δω μπας και βάλανε τίποτα καινούργιο στο site τους,και να που βλέπω ότι τα δικά μου είναι 6.3 και λέω πω πω πω δεν ντρέπομαι!E πρέπει να τα αναβαθμίσω!Και αφού έκανα κάτι χαζομάρες δηλαδή κάτι install αυτών των drivers που κατέβασα από τότε κάτι δεν πάει καλά με το pc!Θα ήθελα να παρακαλέσω να μου πείτε τι unistall πρέπει να κάνω και ποίους drivers με την σειρά πρέπει να κάνω install!Έχω RADDEON 9550 εάν χρειάζεστε περισσότερα στοιχεια πείτε μου για να σας τα αναφέρω!Ξέχασα να σας πω ότι όταν αποφάσισα να κάνω αυτήν την διαδικασία του update στους drivers είχα κάνει restart στο pc και χωρίς λόγο μου εμφανίστηκε μετά το restart ότι προσπαθώ να κάνω κάποιες αλλαγές στον control center και ότι πρέπει να ρωτήσω κάποιους admins!Τότε δεν ήξερα τι να κάνω και σκάλιξα λίγο τα πράγματα για να τα κάνω ακόμα πιο χαλια!:)))Θα σα ήμουν ευγνώμων εάν μπορέσει κάποιος να βοηθήσει!

Δημοσ.

Οι τελευταιοι ειναι οι Catalyst 7.1, κατεβασε τους & αποθηκευσε τους στον δισκο σου. Υποθετω οτι το συστημα σου ειναι ΧΡ & αν τα στοιχεια που δινεις ειναι σωστα το λινκ ειναι http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeonx-xp.html επιλεγεις το Option 1 Catalyst Software Suite το οποιο ειναι executable file & δεν χρειαζεται κατι ιδιαιτερο. Αφου τους κατεβασεις κατεβαζεις & το microsoft .net framework 2.0 http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5&displaylang=en βαζοντας εκει που λεει change language τη γλωσσα που τρεχουν τα ΧΡ σου & μετα ακολουθησε τις παρακατω οδηγιες : Βημα 1 Πριν την εγκατασταση του Catalyst 7.1 εγκαθιστας το microsoft .net framework 2.0 Βημα 2 Κανεις απεγκατασταση πρωτα τους παλιους & μετα κανεις εγκατασταση τους καινουργιους. Σημ. πρωτα απεγκαθιστας το Catalyst δεν κανεις επανεκινηση απεγκαθιστας & το ΑΤΙ display driver & μετα κανεις επανεκινηση ειδεμη η απεγκατασταση ειναι ατελης. Βημα 3. εγκαθιστας το Catalyst 7.1 φροντιζοντας να εισαι συνδεδεμενος στο δικτυο ειδεμη η εγκατασταση αποτυγχανει. Καλη επιτυχια.

Δημοσ.

vags ευχαριστώ παρα πολύ για την πληροφορία αλλα έχω κάποιες ακόμα ερωτήσεις :Στο control panel/add or remove programs μου εμφανίζει 3 αντί για 2 που αναφέρεις.1 ATI - software unistall utility 2 ATI - catalyst control center kai 3 ATI - display driver.Λογικά θα πρέπει να τα σβήσω όλα και μετά αφού γίνει αυτή η διαδικασία να κάνω restart το pc και τότε να κάνω install τους καινούργιους drivers!Το πρόβλημα όμως που μου εμφανίζει ότι γίνονται κάποιες αλλαγές στο control center και πρέπει να ρωτήσω κάποιους admins;Μήπως δεν φταίνε οι drivers και είναι κάτι άλλο έτσι ώστε να μην έχω το ίδιο πρόβλημα και με τους καινούργιους;Πρέπει να κάνω κάτι άλλο πριν κάνω remove τους drivers;

Δημοσ.

Το ATI - software unistall utility δεν το βγαζεις βγαζεις τα αλλα δυο. Αν θες τωρα να εισαι πιο σιγουρος μην για οποιοδηποτε λογο δεν γινει σωστη εγκατασταση (καμμια φορα αδυνατει να αντικαταστησει καποιο αρχειο σπανιως αλλα το εχω συναντησει) πας & πετας μετα την απεγκατασταση & πριν την νεα εγκατασταση απο το C τον φακελλο ΑΤΙ (η διαδρομη ειναι my computer/c/ati). Τωρα αυτο που γραφεις "Το πρόβλημα όμως που μου εμφανίζει ότι γίνονται κάποιες αλλαγές στο control center και πρέπει να ρωτήσω κάποιους admins" υποθετω οτι control center αναφερεσαι στο ΑΤΙ control center το οποιο αυτο μετα την απεγκατασταση εγκατασταση θα ειναι σε default οποτε δεν θαχεις καποιο προβλημα τωρα για το οτι "πρέπει να ρωτήσω κάποιους admins" πρεπει ο λογαριασμος χρηστη που εχεις να εχει δικαιωματα administrator πας στο control panel (πινακα ελεγχου) / user accounts επιλεγεις τον λογαριασμο σου & κανεις change account type ( δεν θυμαμαι πως το λεει στα ελληνικα αλλαγη τυπου λογαριασμου καπως ετσι ) σε administrator & εισαι ενταξει. Τωρα αν για καποιο λογο δεν καταφερνεις να αλλαξεις τον τυπο λογαριασμου φτιαξε εναν νεο λογαριασμο δωσε δικαιωματα διαχειριστη (administrator) μπουταρε απο αυτον τον λογαριασμο & κανε αυτα που ειπαμε. Μην ψαρωνεις απλα & ευκολα ειναι τα πραγματα. Αντε καλη επιτυχια, αν για καποιο λογο δεν τα καταφερεις ποσταρε παλι.

Δημοσ.

Έκανα όλα αυτά που μου είπες με την σειρά,τα έσβησα και ανέβασα τα καινούργια!Το πρόλημα αυτό δεν μου το εμφανίζει πλέον αλλα όταν κάνω restart το pc δεν μου εμφανίζει το εικονίδιο τις ATI κάτω δεξιά!Όμως δημιουργήθηκε ένα άλλο πρόβλημα! ! !Όταν κάνω όπου και να είναι,δεξί κλικ,μου εμφανίζεται ένας πινακας με commands σε χρώμα μπλε και όταν πατάω οποιο και να είναι κάνει τον ήχο όπως για παράδειγμα προσπαθείς να ανοίξεις έναν φάκελοαπό τον υπολογιστή μου!Μου είπαν χθες ότι δεν είναι πρόβλημα μεγάλο απλά βάλε σε έναν φάκελο αυτό τον ήχο από τα windows και δεν θα τον ακούς πλέον!Αλλα να που δεν ακούγονται και οι άλλοι ήχοι;ακόμα και όταν κάνω restart οι ήχοι των windows δεν ακούγονται όταν κάνει save!Τώρα τι παίζει;

Δημοσ.

Ενα ενα να τα βαλουμε σε σειρα, α) καποιος αλλος τροπος να κανεις εγκατασταση οδηγους ΑΤΙ δεν υπαρχει αυτος ειναι ο μοναδικος για ολο τον κοσμο β) να δουμε τωρα τι δεν εγινε σωστα, οταν απεγκατεστησες τους παλαιους οδηγους & εκανες επανεκκινηση η οθονη ηταν ιδια με προηγουμενως η ειχε καποια διαφορα ? Αν στα εδειχνε ολα πιο μεγαλα σημαινει οτι εγινε σωστη απεγκατασταση. Αν ηταν ιδια σημαινει οτι δεν εγινε σωστη απεγκατασταση. Τωρα αν εχεις κανει σωστη απεγκατασταση να δουμε τι εγινε κατα την εγκατασταση. Εννοειτε οτι εγκατεστησες το framework πριν οπως ειπαμε γιατι αν οχι δεν μπορει να κανει σωστη εγκατασταση αν οκ παμε παρακατω σου εβγαλε κανενα μυνημα κατα την εγκατασταση (λαθους η οτι δεν βρηκε κατι κλπ)? Αν ολα αυτα ειναι ενταξει τοτε το να μην βλεπεις το ΑΤΙ control center στη μπαρα μπορει να συμβαινουν διαφορα οπως να σου κτυπαει με καποιο αλλο προγραμμα η να μην εχει εγκατασταθει σωστα κλπ. Αν μετα απο μερικες επανεκκινησεις (φυσιολογικα οπως δουλευεις οχι να κανεις συνεχεια επανεκκινηση ) δεν σου εμφανιστει ισως να θελει επανεγκατασταση. Τωρα για το "commands σε χρώμα μπλε και όταν πατάω οποιο και να είναι κάνει τον ήχο όπως για παράδειγμα προσπαθείς να ανοίξεις έναν φάκελοαπό τον υπολογιστή μου" δεν το καταλαβαινω γινε λιγο πιο σαφης. Οσο & για τους ηχους πηγαινε πινακα ελεγχου/ηχοι & συσκευες αναπαραγωγης/στο δευτερο καρτελακι που λεει ηχοι επελεξε στο παραθυρακι απο κατω Προεπιλεγμενοι Windows δωσε apply & οκ & λογικα θα εισαι ενταξει.

Δημοσ.

Πριν σβήσω τους παλιούς drivers που είχα έκανα install το frame 2 ka μετά τους έκανα unistall και εγκατέστησα τους καινούργιους!Ναι είχε διαφορα ήταν πιο μεγάλα τα γράμματα και οι φάκελοι αλλα ναι δεν μου εμφανίζει το control center τις ATI κάτω δεξιά!Όσο για τους ηχους..όλα ok!

ούτε και ανοίγει πλέον εάν θελήσω να το ανοίξω από το start/programs/catalyst center

Πάντως σε ευχαριστώ που δείχνεις τέτοιο ενδιαφέρον!!:P

Δημοσ.

Πιθανον να θελει να κανεις παλι εγκατασταση αλλα θα σου ελεγα να περιμενεις λιγο εφοσον δεν υπαρχει προβλημα μηπως στρωσει. Καμμια φορα παιζει ρολο η σειρα που κανουν εκκινηση τα προγραματα. Πηγαινε στην ευρεση & πληκτρολογησε prefetch θα σου εμφανιστει ενας φακελος ανοιξε τον & βρες ενα αρχειο που γραφει ATI2SGAG η κατι αναλογο που να ξεκινα απο ATI & πεταξε το στα σκουπιδια χωρις να το καταστρεψεις. Κανε επανεκκινηση & δες αν ειναι ενταξει αν οχι πετα ολα τα αρχεια που εχει ο φακελος prefetch χωρις να τα καταστρεψεις & κανε επανεκκινηση. Σημ & να τα καταστρεψεις δεν τρεχει τιποτα απλως μην εχεις εγκατεστημενο τιποτα περιεργο με καμμια περιεργη ρυθμιση ( σχεδον αδυνατο ) απλως αν δεν τα καταστρεψεις τα επαναφερεις. Αυτο (το καθαρισμα του φακελου αυτου) βοηθαει να αυξησεις & λιγο ταχυτητα.

Δημοσ.

Ok θα περιμένω λιγάκι τότε για να δω τι γίνετε αλλιώς θα τα επανεγκαταστισω από την αρχή!Σε ευχαριστώ για την βοήθεια!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...