thanassissis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μένω Θεσσαλονίκη και έκανα μία σύνθεση υπολογιστή από το e-shop για τον ξάδερφό μου που μένει Αθήνα με core2duo και 1GB μνήμη και λοιπά... Δίσκο προτίμησα τον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301581 αλλά όταν πήγε να κάνει φορμάτ για να βάλει τα XP PRO(χωρίς λειτουργικό το παρήγγηλα), όταν έκανε δημιουργία νέου διαμερίσματος, τον έβγαλε μόνο ~150-160 GB!!! Και όταν τελείωσε το φορμάτ και μπήκε στα windows τον έβγαζε ότι ο σκληρός έχει χωρητικότητα ~150-160GB!!! Στις ιδιότητες δείχνει ότι είναι 320GB αλλά δεν το αναγνωρίζουν αυτό τα windows... Επίσης στο partition magic 8 που έτρεξε, τον έβγαλε το δίσκο με ~150-160GB(λέω περίπου γιατί δε θυμάμαι τι μου είπε ακριβώς) και απο κάτω ένα κομμάτι unlocated περίπου 5MB, ενώ στον C δεν έχει απο δίπλα καθόλου unlocated... Τί συμβαίνει τελικά? Μπορείτε να βοηθήσετε? Μήπως δεν μπορούν τα windows να αναγνωρίσουν τον 320αρι λόγου του μεγέθους του?
VasKag Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 μπορει να χρειαστει να κανεις αναβαθμιση του bios της μητρικης... ποια εχεις?
thanassissis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 όχι δεν έχουν sp2...φρέσκια είναι η εγγατάσταση... Η μητρική είναι η http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522489
_BASSstarlet_ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Εμένα μου φαίνεται περίεργο που βλέπει και τα 150. Πριν βάλουμε το service pack 2,δεν βλέπουμε πάνω από 128.
thanassissis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 δηλαδή παίδες...με το που εγγαταστήσω το sp2-greek(ελληνικά xp), θα τα αναγνωρίσει κατευθείαν? Γιατί στο φορμάτ το διαμέρισμα το έκανε 150-160GB... Δηλαδη βάζω το sp2 και όλα οκ?
thanassissis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 ο ξάδερφός μου βασικά έκανε με τον εξής τρόπο...Έκανε boot απο το CD των XP και μετά έκανε ένα διαμέρισμα με 150-160GB(τόσο τον άφηνε ανώτερω)...μετά έκανε εγκατάσταση με μορφή αρχείων NTFS
thanassissis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 dhladh vazw sp2 kai telos to provlima? linetai akariea i thelei tipota parapanw?
VasKag Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 αν δεν εχεις εγκαταστησει πολλα πραγματα, και δεν καταφερεις τιποτα με το sp2 και το bios update της μητρικης, κανε boot απο δισκετα win98... τρεξε fdisk... delete ολα τα partitions primary,logical, unknown κτλπ... φτιαξε ενα (δες τη χωρητικοτητα σου δινει) και μετα κανε format απο εκει
thanassissis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 epeidi den kserei kala o ksaderfos kai tha berdeytei...eksigeiste ligo kai se emena pws na kanei bios update se periptwsi pou apotixei me to sp2
thanassissis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 kanenas? pws kanoume bios update?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Aπλά θα βάλεις το service pack 2, και τα xp θα δουν το αφορμάριστο partition. Θα μπεις στο Manage κάνοντας δεξί κλικ στο "my computer" και θα το κάνεις ότι γουστάρεις το partition. Για update bios δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς,μητρικές 5ετίας και βάλε,δεν είχαν πρόβλημα...
antonl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Αν πάει control "panel -> administrative tools -> computer management -> storage -> disk managemenet" βλέπει σωστά το μέγεθος του δίσκου; Απ' τη στιγμή που λες ότι πρόκειται για νέα σύνθεση μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην αναγνωρίζει μεγαλύτερους δίσκους από 137GB (τόσο θυμάμαι να ήταν το όριο) και να θέλει BIOS update. Αλλά ίσως όχι αδύνατον.
thanassissis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 mipws sas vrisketai to sp2 gia ellinika windows xp pro? prepei na to exw svisei mias kai evala Vista...ean to exete steilte e-mail sto [email protected] i peite mou apo pou na to katevaso...thanx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.